Calendarul gradinarului vesel (12)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Sunt si putin suparata ca luni au venit baietii cu gazonul si au mai dat cu ierbicid pe buruienile care au mai aparut pe ici-colo prin gazon - din pacate batea vintul si am vazut ca au fost afectati si doi trandafiri si doua din florile ranculus pe care le am in jardinierele din fata... sper totusi sa-si revina...

Nu vreau cu orice pret sa se molipseasca toata lumea de ideile mele eco dar as vrea sa-ti impartasesc cateva dintre ideile mele (verificate) despre gazon:

Solutia este sa le lasi sa creasca impreuna cu gazonul si apoi sa le smulgi cat poti de mult in primul si al doilea an. Odata covorul de iarba format semintele de buruieni nu vor mai patrunde prin el. Eu nu sunt obsedata de gazonul perfect. La mine prin iarba mai cresc si cate un trifoi, si cate o papadie. Dar daca vrei poti sa le rezolvi pe toate. Plus ca am dat de capat unor soiuri de buruieni:
- pirul se smulge foarte usor toamna. Radcina se micsoreaza fantastic.
- buruienile care infloresc se smulg foarte usor cand incep sa faca boboci.
- trifoiul tot toamna
Singura careia nu i-am dat de cap e rochita randunicii. M-a capiat!

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

[b]Alice[/b,ce mi-ai facut,de fapt nu mie,ci sotului meu!
Toamna trecuta,nu stiu cum ne-am zapacit ca nu am arat la timp,acum stau dupa nenea cu tractorul si zice ca in pirul meu nu intra neam!
Sotul este cel cu pocinogul pt. ca nu a facut ce trebuia in toamna!
Din ceeace spui inseamna ca doar in toamna am sa pot sa-mi refac gradina de legume,!

Mergi la inceput

, Sunt fete din Pitesti sau din Valcea pe aici?
Am auzit ca a "batut piatra" prin zona si eu imi faceam mari sperante cu ciresii mei din Arges!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

a fost piatra in pitesti, dar acu o saptamana... si mie mi-a fost frica pentru plantele mele, abia plantasem rasadurile din casa in curte, dar vad ca in afara de cateva rosii carora li s-au albit frunzele si multe visine cazute nu s-a intamplat nimic grav...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ei , frunzele alea albite, sunt mare belea la toate legumele de cand cu ploile astea care nu se mai termina.
Azi am inlocuit mare parte din rasadurile de rosii cu altele cumparate si sigur tratate/stimulate foliar, dar verzi, mari si viguroase. Si printre ploi, pandesc pauzele si voi trata la rand, chimic tot, ca altfel nu mai papam nimic din gradina anul asta.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mamecitta_C

a fost piatra in pitesti, dar acu o saptamana... si mie mi-a fost frica pentru plantele mele, abia plantasem rasadurile din casa in curte, dar vad ca in afara de cateva rosii carora li s-au albit frunzele si multe visine cazute nu s-a intamplat nimic grav...

Mamecitta, de raspuns dar, de informare,ca eu imi faceam mari sperante pt. piticeii mei si cei 5 ciresi care sunt la 30 km de Pitesti spre Valcea!
Oare am pierdut surpriza pe care doream sa le-o fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

nu, nu cred c-ai pierdut-o integral... la mine mai sunt inca cirese si visine in pomi... chiar ma si mir cum de-au rezistat, ca a fost o grindina deasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

olympia, cu ce tratezi rosiile si ardeii? Vad ca rosiile mele desi sunt micute arata bine, sunt verzi.
Gabriela, cum ati petrecut? Eu sunt bucuroasa: si mazarea mea are teci!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabriela, La multi ani pentru baietel.
Eu m-am abtinut cat am putut sa nu fac nimic zilele astea (nici nu prea as fi avut cum pt ca am tot avut musafiri si am fost si plecati), doar am scos narcisele (am aflat de ce se scot: cica din cauza ca se afunda tot mai mult in pamant si asa este, eu tin minte cat le-am pus in toamna si acum abia le-am scos). Am o frumusete de patrunjel, leustean (pus de mine.....B.nica nu s-a probat superstitia) si, ce-i mai incantator este faptul ca bradutul meu nu numai ca are muguri dar au inceput deja sa creasca crengute din ei (si i-am vorbit numai frumos tot timpul - legat despre ce s-a discutat cu reactia plantelor la cum le vorbesti - eu cred ca si daca stai cu toporul si-l ameninti, el tot simte ca din 'dragoste' o faci si ca in realitate il iubesti)
Am in schimb trupe de melci care rod tot ce prind in cale si trebuie sa-i contracarez cumva pentru ca nu lasa nimic in urma lor. In curand voi pune poze cu rocaria care este o splendoare, dar astept sa infloreasca toate.
Cam atat despre noi, mai putin ca azi trebuie sa destelenesc partea pe care voi pune gazon (am nevoie de sfaturi aici: ce fel de seminte sa iau si de unde? multumesc)
sa aveti o saptamana buna!

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Multumesc fetelor! De petrecut am petrecut bine, desi afara ploua cu galeata, cum nu am mai vazut demult...am crezut ca voi pierde toata gradina ca deja baltea apa la rosii si vinete...dar vad ca au trecut cu bine deocamdata. Poze nu am ca am uitat cardul acasa, dar promit sa incarc miine!

Duminica am mai plantat rasaduri de rosii cherry si ardeii iuti - in total am 38 de rosii cherry, 23 de rosii Rio Grande si inca 12 rasaduri de rosii prunisoare, cele primite de la femeia mea de la curatenie (astea sunt foarte mici, dar vad ca se "tin" bine!) - deci am 73 de rasaduri de rosii...mult mai multe decit planuisem initial...si cred ca mai am vreo 5-6 rasaduri de rosii cherry de pus, o sa le pun zilele astea ca tot am auzit ca o sa fie vreme foarte frumoasa - joi cica or sa fie 35 de grade!!!
Weekendul asta am mincat si primele ridichi din gradina - culmea este ca soiul French Breakfast s-au facut mai repede decit cele de luna - pe ultimele le-am verificat si sunt inca mititele...oricum de astea French sunt foarte multumita, sunt dulci si foarte bune, am sa mai pun si la anul!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

La multi ani, Gabriela, cu intarziere si de la mine!
Liviana, dau cu Champion(un fel de bordeleza gata facuta).

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput