cu ce ne jucam in curte?

cu ce ne jucam in curte? | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Drag mamici locuitoare la casa cu curte, as dori sa va intreb cu ce jucarii se joaca afara micutii vostri.
As dori sa nu includem pe lista topogane, casute sau balansoare, groapa de nisip, fara echipamante outdoor, doar jucarii mici.
Baietii mei se plictisesc repaltiv repede de inaltat/fugarit zmeul, facut baloane de sapun sau numarat pietricele. Cu ce le umplem timpul, lasandu-i liber in curte in timp ce noi preparam de ex o mancarica?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Liviana, groapa de nisip poate fi si doar gramada de nisip invelita cu o prelata. Cu lopetele galetele, masinutele din casa si ceva robotei si monstruleti fac sosele,trasee de incarcat/ descarcat si au de lucru mult timp! Iar un leagan e musai! In rest minge, badminton, joc din acela cu bile de plastic si popice sau inele pentru aruncat la tinta.
Sau un catel, o pisica...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

In afara de nisip la care copiii mei lucreaza la greu (au 5 ani respectiv 3 ani), mai au masinute din plastic si triciclete din plastic (se gasesc la cora la aprox. 60 lei bucata). Au fiecare cAte una si le adora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

exista in carrefour o scoica uriasa din plastic, cu 2 cochilii, intr-una se poate pune nisip, cea de-a doua poate fi folosita ca si capac sau poti pune apa, pe timpul verii

baietii se mai pot juca cu mingea : panou de baschet sau poarta de fotbal
daca au indemanare, le poti lua o masa mica de ping-pong sau biliard

le poti pune un cauciuc vechi, legat bine cu sfori sau lant, de o creanga sau de alt suport de prin curte, se pot legana sau roti

ii poti lasa sa picteze in voie, sa deseneze cu creta colorata pe jos sau pe o tabla speciala, abia nu-ti mai fac mizerie prin casa

sau le poti capta atentia si indemanarea cu orice joc "de construit", cu piese mari de plastic, ce se manevreaza usor si nu se pierd/rup

si, de ce nu, ii poti lasa si pe ei sa prepare "mancarica" din nisip, pamant, iarba, pietricele, apa...chiar daca se murdaresc precum purcelusii...doamne, ce placere aveam, cand eram mici, sa facem prajituri din noroi...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Fetelor va multumesc frumos pt sfaturi insa la noi nu se pot aplica multe deoarece nu am gard, nici astfalt si nici pomi mari.
Nisipul a fost o varianta buna anul trecut cand aveam morman, intre timp l-am folosit; probabil va trebui sa cumparam special pt ei.
Liliann, am avut si noi o masina si o tricicleta din plastic, insa tricicleta s-a rupt, iar masina a ramas cam mica... Au insa 2 bicilete pe care nu prea pot merge bine pe pamant sau pe pietre... Mingea iar nu prea are succes, cel mic e prea mic pt a-i fi partener celui mare. Avem un balansoar dar si de ala s-au plictisit...
Eu ma tot gandesc la ceva de aruncat prin aer, poate ceva cu luminite, dar nu am gasit... mai caut oricum.
Cred ca si eu sunt un pic sucita sau intr-o pasa mai proasta, problema e ca ai me cearta des, vor de multe ori aceeasi jucarie, celui mare ii face placere sa-i toarne in cap celui mic pietricele samd. Se aud mereu tipete, practic nu prea ii pot lasa singuri...

My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dar un fel de pavilion de gradina sau chiosc (imi scapa denumirea), care are si acoperis, si gardulet, si bancute, le poti pune acolo dulapioare sau rafturi pentru jucarii, masuta si 2 scaunele unde se pot juca cu plastilina, lego, etc

eventual le poti imparti spatiul (cu o draperie sau un cearceaf), astfel incat fiecare baietel sa aiba zona lui de joaca, sa nu se mai certe pe aceleasi jucarii

ma gandesc ca in felul acesta ar sta la adapost, ar avea si umbra, ar avea si ce sa faca

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Corina, multumesc, ideea e frumoasa, poate pe viitor si aplicabila. Acum terenul e folosit pt gradina de zarzavat si flori, ei de regula se joaca pe aleea de piatra unde intra si masina, deci nu pot monta ceva definitiv pe ea... Multumesc pt sfat.

My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Corina foarte buna ideea si daca nu te superi o sa o imprumit si eu.

Scuze Liviana ca am intrat asa in subiectul tau dar m-am regasit si eu in descrierea "conflictelor"

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Nici o problema, Asi, copiii nostri sunt uneori greu de multumit, ca si noi adultii cateodata, nu?
Pana una alta le-am confectionat 2 caluti pe bat si vad ca seara le place sa faca in casa curse de cai.

My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

liviana, noi ne distram de minune facand ciorba; ii pun apa intr un vas si mai are un borcanas de faina,altul de gris,altul de malai..... isi pune ea acolo ce vrea(pune si iarba,pietricele) si apoi ne serveste. nu stiu daca matei ar fi incantat de bucatarit dar poate bogdanel....

sau poate are cineva idee de ceva de mesterit afara ...
poate de vopsit ceva; n ai un scaun vechi prin casa? sa l coloreze baietii?

o idee buna ar fi (cred) o trambulina cu plasa de protectie..... dar e cam scumpa

editez pt ca am vazut ca vrei idei fara echipamente; pune i sa vopseasca pietricelele pe care tu sa le folosesti apoi sa ti delimitezi rasadurile

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu nu cred ca e greu sa multumim copiii. Dar intr-o curte unde nu au si un spatiu de joaca, sigur ca se plictisesc, mai ales daca apar restrictii (zarzavat, flori). Eu zic, ca daca avem curte + copii, in primul rand trebuie sa le aranjam lor loc de desfasurare (gazon, groapa de nisip) si daca mai ramane loc plantam si cate ceva.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput