Cum sa ma descurc cu asa ceva?
Raspunsuri - Pagina 3
oceanborn spune:
1.al meu a si vrut sa linga din pishu de pe jos, am fost pe faza, noroc!
2.ceea ce scrii tu la noi se intampla in zilele bune.crede-ma se poate si mai rau. il las sa faca ce vrea doar sa il vad mancand sau macar ciugulind.pretentia ca bucataria sa o poti pastra o zi curata mi se pare exagerata, tinand cont ca ai o comoara de 1 an si 4 luni(e de-o varsta cu al meu). la noi mai mult de maxim o ora nu tine..
3. imbracatul nu e chiar asa problematic la noi, fug dupa el cu hainele, cum il inhat cum ii mai dau o soseata etc..
alaptezi? daca nu, zi mersi, esti norocoasa ca nu te fugareste prin casa dupa titi si ca dormi noptile.(cum face al meu care e in plin proces de intarcare.)
eu zic sa tragi aer in piept de fiecare data cand simti ca ti se ridica paru'-n cap si gandeste-te cat de binecuvantata esti sa ai un copil sanatos!
Selene_Bunny spune:
oceanborn, cu intarcatul iti dau dreptate, am mai citit marturisiri de mamici care asa de chinuie, saracele, si bebe nu se lasa...
La faza asta, eu am avut noroc, Daria s-a intarcat singura la 5 luni si jumatate, era pe completare de la 2 luni, m-a muscat si salutare.
Nu ma deranjeaza sa fac curat de "n" ori pe zi, insa energia mea este invers proportionala cu energia Dariei. Uneori, pur si simplu, nu mai pot tine pasul cu ea. Si, cand mi se suprapun mai multe - am la dispozitie un interval de 3, pana la 5 ore, in general cam 4, cat ea doarme de amiaza (recunosc ca doarme foarte bine) - in care fac curatenie, strang dupa ea, spal vasele, fac mancare... Dar, daca se intampla sa intervina altceva in acest interval - eu lucrez pe calculator de acasa, fac traduceri, si traducerile tot in intervalul asta - atunci clar ca intervine stresul si asa...
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Selene_Bunny spune:
M-a convins cumnata sa ma duc la Carrefour - shopping therapy. Cum Daria inca dormea, am lasat-o in grija bunicii (soacrei), cu indicatii exacte. Cum indicatiile nu mi-au fost respectate, am mai tras o portie de nervi la sosire. Si mi-am suparat soacra, evident. Asa ca ziua de azi s-a incheiat precum a inceput, cu stres. Acum imi crapa capul de durere.
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
matilda33 spune:
:)si eu am o soacraaaa, dar la mine a functionat ceva de genul:
-"vrei -nu vrei e si nepoata ta si indiferent de situatie trebuie sa ma ajuti, nu ma duc peste lume, vin cat pot de repede, si oricum daca se trezesc puii, nu trebuie sa le faci nimic, doar sa-i supraveghezi !!!"
nu stiu cat ii convine, dar chiar nu are incotro, poate doar sa nu fie acasa
Hai sa incerc sa vin cu ceva nou (mai mult sau mai putin):
- credeam la un moment dat ca sunt cea mai tuta dintre mame, eu nu aveam nimic de povestit cu copii mei, sau ... mai nimic, asta pana pe la 15-16 luni cand am luat-o cam cum spunea mai devreme dennissa, si sa stii ca chiar ajuta mult!
mereu ii atrag in tot ce fac (ii aduci lui mami scutecul? care ciorapel il vrei cu flori sau fluturi, unde e bluzitza, vei si pupucei? etc ... - sa nu crezi ca-mi raspunde careva, dar vin intr-adevar cu lucrusoarele cerute sau preferate de ei)
ce ma ajuta pe mine sa am rabdarea de pe lume?! fericirea ca amandoi sunt bine, sanatori, normali ma face sa trec peste orice (aproape orice ca-s si eu om)
de la noi o si-un Dariei,
sdcristian spune:
la faza asta ma scuzati, selene te poti si supara pe mine, da soacrele si mamele noastre chiar nu au nici o obligatie sa ne ajute cu copiii. ele i-au avut pe ai lor, i-au crescut, gata, si-au facut datoria
acuma cand nu se respecta indicatiile e altceva- daca te bagi ca ajuti pe cineva atunci asculti de omul respectiv si faci cum vrea el.
AB_AC spune:
Imi dau si eu cu parerea :)
1. daca reuseste sa faca pisu unde vrea ea..pai hmm asta-i mare lucru. Ce zici sa-i propui sa mearga cu tine sa-si aleaga ce olita vrea si dupa ce scoti scutecelul o pune unde vrea ea in casa, face acolo si apoi o aruncat impreuna?
2. Tu o pui la masa cand vrea ea sau cand vrei tu? Eu zic sa-i lasi ceva spatiu intre mese, sa-i dai putina mancare de mancat neaparat eventual mai amestecat piureul cu ceva sau supa ma groasa si apoi la desert o intrebi ce vrea ca sa fie cat mai variat la pipait. De baut da-i doar apa, sa o ia singura dar in cescute mai mici ca sa o schimbi pe ea dar sa nu cureti casa. O cescuta dintr-un set de papusi a functionat super la noi. Asa pana-n sfarsitul verii e maetra la baut din canuta de papusa.
3 iesitul afara. S-ar putea sa nu o tenteze sa mearga afara intr-atat incat sa se lase imbracata sau doar trebuie sa constientizeze ca daca vrea afara trebuie sa accepte imbracatul. Mai e o solutie mult mai simpla : aceea sa-i pui o haina de afara peste cele din casa. Una din voi trebuie sa ia o hotarare Sa zicem ca tu vrei sa scoti minunea imbracata frumos. Pai asigura-te ca o poti lasa cu cineva si pune o alarma sa sune in 30 de min si intreab-o daca vrea sa se imbrace si sa mearga. Termina bine si mergeti. Nu termina iarasi bine. Tu pleci si o lasi acasa si pentru alt iesit afara repeti figura. Eu n-as aplica-o la o copilita asa mica si as prefera sa pun in casa niste haine cu care sa iasa si afara pe sub o canadiana.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian la faza asta ma scuzati, selene te poti si supara pe mine, da soacrele si mamele noastre chiar nu au nici o obligatie sa ne ajute cu copiii. ele i-au avut pe ai lor, i-au crescut, gata, si-au facut datoria acuma cand nu se respecta indicatiile e altceva- daca te bagi ca ajuti pe cineva atunci asculti de omul respectiv si faci cum vrea el. |
cristi, eu din start am spus ca nu-mi fac copil ca sa mi-l creasca altii. Insa Doru nu merge la cumparaturi fara mine, nu ii place. Eu am mai mers fara el, dar nu a ramas impacat acasa, lui ii place impreuna sau in 3, adica si cu Daria. Ei, cand nu o pot lua pe Daria, fie doarme, fie am nevoie sa ma misc repede, si Doru insista sa vina cu mine - ceea ce imi place, nu zic ca nu, atunci solutia este... sa o lasam pe Daria cu bunica.
matilda, soacra mea e foarte OK, ne ajuta ori de cate ori poate, ne face de mancare, noi spalam hainele la ea, ca nu avem masina de spalat... Dar e destul de in varsta si nu tine minte tot ce ii spun, mai exact, ar trebui sa ii arat de cateva ori inainte sau sa ii scriu cuvant cu cuvant ce trebuie sa faca. Ieri a fost o zi nasoala de dimineata pana seara, asta e. Si m-am enervat pentru ca ii spusesem unde se gasesc hainele de casa, pentru care nu ma supar daca se pateaza, iar, cand am venit acasa, Daria era imbracata cu o vestuta nou-nouta, cu eticheta pe ea, vestuta cumparata de matusa mea, in valoare de... 70 de lei (veci n-as fi dat atatia bani), si Daria mai si molfaia un mar... pe vestuta... Clar ca m-am crizat...
Acu' ne-am impacat.
AB_AC, avem olita. Stie ce e, ti-o aduce daca o rogi, dar cu statul pe ea si intelesul la ce foloseste, mai greu. Se suie cu picioarele in ea si o umple de magneti de frigider. Cu mancarea e... hm, greu de explicat, are mofturi si mofturi, in ultima vreme, a renuntat la crema de branza cu fructe, care ii placea, mamaliga nu, iaurt simplu nu, spanac nu, mazare, numai daca e in supa, cartofi, numai daca sunt prajiti, ceea ce nu e indicat etc. etc. Supele sunt preferatele, cu multi morcovi. Cu iesitul afara, nu am intotdeauna cu cine sa o las, noi iesim afara in jur de 12, bunica nu e mereu acasa, e la cimitir, la biserica, la piata, si atunci, ma descurc cum pot. Cu maraieli, cu urlete, cum o fi. Azi ne-am descurcat admirabil.
Eu va multumesc tuturor pentru sfaturi! Imi sunt de mare folos, mai ales la cum eram ieri, si plansa, si cu sangele picurand din nas pe prosopul Dariei, si, si, si...
lulu77 spune:
selene, hai ,capul sus , toate trec.Ce sa zic , si eu am zile cand abia fac fata solicitarilor.Eu merg la birou intre 8.30 si 16.30, dar din clipa cand intru pe usa la 16.45 maxim ,soacra isi iese dina tributii, asa ca ...te inteleg.
Si dimineatza pana plek, nu misca un deget ,ca na' doar sunt eu in casa ,nu?
Si noi il caram pe Luca absolut peste tot cu noi, in magazine, la piata, la banca, in vizite, peste tot, ca nu avem cu cine sa il lasam. Mama sta in alt oras si nu este inca pensionata, iar soacra...mi-a spus clar ...suntem parinti si trebuie sa ne descurcam, ne ajuta cat suntem la serviciu si ATAT! Daca Luca este bolnav ,trebuie musai sa stau acasa ,macar primele 2 zile, pana il pun pe picioare, ca ea " eu nu pot, nu stiu sa ii dau siropurile,sa ii desfund nasul"....si cand ajung acasa
De cand l-am nascut nu avem decat 2 nopti petrecute departe de el
Multumesc lui Dumnezeu si ptr atat, ca nu a fost nevoie de o persoana straina sa aiba grija de el, sau sa il duc la cresa, si atat cat sta cu el ( in afara de tratamente medicale) face totul bine ( plimbare, joaca, mancarica ,schimbat, etc).
Si eu vreau mai mult timp liber ptr mine, sau de fapt vreau timp liber ptr mine, ca nu am deloc, dar .....sper ca va venii intr-o zi.
Acum m-am ambitionat si mi-am facut un abonament la o sala, e un inceput
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
sdcristian spune:
selene, nu zic ca e rau sa ai ajutor, ba chiar e bine uneori cand chiar trebuie sa ai la cine apela
ma refeream in principal la
Citat: |
-"vrei -nu vrei e si nepoata ta si indiferent de situatie trebuie sa ma ajuti, nu ma duc peste lume, vin cat pot de repede, si oricum daca se trezesc puii, nu trebuie sa le faci nimic, doar sa-i supraveghezi !!!" nu stiu cat ii convine, dar chiar nu are incotro, poate doar sa nu fie acasa |
joklk spune:
Selene, ai o fetita perfect normala, sanatoasa si care doar descopera lumea in felul ei. Exact asa e si fiica mea. Rabdarea, comunicarea calma si perseverenta sunt solutia la tot ceea ce acum ti se pare asa de greu. E un copil mai energic decat ceilalti si asta se resimte asupra ta. Si eu resimt asta din plin. Daca ai ajutor accepta-l. Nu sunt de parere ca parintii nu trebuie sau nu au nici o obligatie sa ne ajute dar nu vreau sa isc alte discutii aici.
Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze