Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (35)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabu_dk spune:

@ionela.n: din cate am citit eu, nu avem voie ficat ca e "prea" sanatos pentru gravide. Pe bune! Cica are atata cantitate de vitamina A incat devine daunator pentru sistemul nervos al copilului. Asta am citit eu.

Eu nu am putut suporta ficatul inainte de sarcina, da' nici acuma.

Insa cateodata e ffff ciudat sa fiu gravida:
- nu pot sa mai mananc carne de vita care era preferata mea... acuma are gust metalic
- de peste sa nu aud -> eram topita dupa peste
- laptele nu puteam sa il sufar -> acum beau cam 1 litru cel putin pe zi
- mancam inghetata inainte, insa numai asa, de pofta, 1-2 inghetate pe vara. Acuma mananc cam 1 litru la 2-3 saptamani
- nectarine, sa nu mai zic... Cred ca mananc cam 20 pe zi... Plus cam tot ce inseamna fructe: mere, pere, prune, struguri, kiwi, etc...

Hehehehe, dar pe cat de ciudat, pe atat de minunat.

Mamicile care sunt la prima sarcina, pot sa intreb cand ati inceput sa simtiti guguloiu'?

Sabina 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionela.n

Clary, de ce nu e voie ficat? Mie oricum nu-mi place ficatul de nici un fel, dar intreb de curiozitate.
Da, stiam ca nu e voie sucuri acidulate pentru ca au multe chimicale.

Dr meu a zis NU la:
- sucuri cu acid
- branzeturi si lapte nepasteurizate
- carne in sange
- fructe de mare semicrude

Daca mai stiti altceva, haideti sa marim lista

--------------------------------------------------
In al , sunt in 14+

Ionela,

Ficatul contine cantitati f f mari de vitamina A.
Vitamina A in timpul sarcinii produce malformatii fatului dar serioase , nu asa.
Sub nici o forma sa nu iei suplimente cu vit A sau sa consumi produse cu continut mare de vit A.
Un morcov acolo...merge dar ficat in nici un caz nici macar pate de ficat , nici de pofta.
Si fructele de mare iti recomand sa le excluzi total. Nu stii niciodata cat de proaspete sunt..cateva luni acolo, nu e asa mare scarificiu.Desi am fost recent la un gratar unde se sperveau printre altele si giant prawns la gratar si am cam salivat putin dar mi-a trecut repede...Asa si vinul imi place dar prefer sa ma abtin...

De asemenea nu tb sa consumi maioneza de casa, ( cea din comert e ok, e pasteurizata, dar mai bine eviti grasimile..) , oua moi, branzeturi cu mucegai alune si nuci daca tu sau sotul (sau vreo ruda de sange) au alergii. Si chiar daca nu aveti alerigii nucile si alunele in exces ii pot da lui bebe alergii pe viitor. Ma refer la cantitati mari nu la o felie de cozonac cu nuca.

Eu mamanc multe fructe. Intre cele 3 mese principale nu iau alte gustari decat fructe.Nici inainte sa fiu insarcinata nu prea mancam intre mese dar atunci fumam si nu simteam asa nevoia.Nu plec la serviciu fara caserola cu fructe.
Apopos de fructe cica nu tb sa manci ananas ca nasti prematur.Am mancat cantitati industriale de ananas si am nascut la 41 sapt + .Si acum beau suc proaspat de anans zilnic si nu am nici o problema.

Klarisse incearca caisele din compot...pana apar cele proaspete...Eu asa fac caci imi plac f mult.Chiar si cele uscate sunt f bune si acrisoare.Plus ca sunt o gustare dulce care poate inlocui cu succes biscuiti , ciocolata mai ales la serviciu.

In rest mananc multe salate, mancaruri de legume, hummus, pui la gratar,cereale, iaurt, cereale si da, Feta..Sunt si eu mare fan dar am citit de curand ca nu ar fi indicata...nu era explicat de ce..
In fine, am mancat si la prima sarcina si a fost totul ok.

Am noroc ca nu am pofte si ca la ambele sarcini corpul meu pur si simplu respinge tot ce e nesanatos. Nu am avut greturi niciodata dar sa nu vad mancare fast food, dulciuri rafinate, prajeli, grasimi, etc.
Si fructele de padure. Nu stiu de ce dar sunt singurele fructe pe care nu le suport...desi inainte imi placeau mult.
A, si mancarea asiatica ....era preferata mea, acum sa nu vad asa ceva. Si e cam aiurea caci 90% din resturantele unde mergem cu amicii sunt asiatice..
In fine ...asta sa fie problema..Si asa nu prea e sanatoasa..

Lara w18+ Jamie and Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

Lara caise uscate chiar am sa imi iau ca mi-ai facut pofta.
La branza feta nici eu nu renunt ca peste o salata merge perfect, sau cu rosii..
Mai auzisem de salata verde ca e cu probleme pentru ca oricat de bine o speli tot nu e curata..mi se pare un pic aberant si dus la extrem..in ritmul asta nu mai mananci nimic..mai ales ca vine sezonul salatelor ar fi culmea sa nu mananc nici salata verde.
Dupa ananas mor si eu..cred ca mananc o data la doua zile..

Klarisse graviduta 14+

http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiti2205 spune:

Mie mi-a explicat o dr ca la salata nu ca nu o poti spala bine este problema, ci ca, in general, asta din comert este de aia crescuta in apa cu diverse substante si contine foarte multi nitriti. Daca este cumparata de la tarani (o cultiva sigur in pamant), este ok, doar ca acolo chiar tb spalata bine.
Nu stiu ce sa zic, am vazut chiar pe Discovery, la How It's Made cum cultiva astia salata, si asa este - piscine cu apa in care pun azotat si alte ingrasaminte.
Eu evit sa imi iau salata sa imi fac, dar ocazional, in oras, mai scap la cate una, ca imi place . Plus ca in curand o sa se faca si la bunica in curte si ma duc sa ma aprovizionez, ca aia sigur e ecologica.

Kiti, 14+ si mami de Vlad (15.05.2006)

Mergi la inceput

Inca o ora si plec la intalnirea cu bebe. Sper sa fie totul bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiti2205

Inca o ora si plec la intalnirea cu bebe. Sper sa fie totul bine.

De pe acum am inceput galeria!

Klarisse graviduta 14+

http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png

Mergi la inceput

Multumeeesc!!!
O sa ma simt mai bine stiind ca imi tineti pumnii.
Andra, tu cand te duci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Multumesc fetelor de lamuriri.

Ficat chiar nu mananc, dar recunosc ca am mai mancat pate de pui o fi asa daunator?

In rest... e ok

In al , sunt in 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Kiti, bafta la eco

In al , sunt in 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poxi8 spune:

branza feta este foarte sarata(sarea te face sa retii apa, sa ti se umfle picioarele, in extremis sa iti creasca tensiunea), de aceea unii medici o excud din meniul unei gravide; totusi consumata cu moderatie nu cred ca dauneaza;
pupici

Mergi la inceput