Ati emigra in alta tara? (6)
Raspunsuri - Pagina 18
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus yo am intrebari gen " ce cauti nene la maracini? ...la -50 C 3 luni pe an "...care maracini si ger or sa fie acolo 100 de ani de azi inainte. |
Ntzz cu schimbarea climei o sa fie Canada ca Bahamasul si culege .ro maracinii. Io o sa fiu sub apa, iar copiii mei emigranti
conchita spune:
citat din mesajul lui Guestus acu 30 zile am pus si yo intrebarea....e las vegas cel mai mare kitsch din lume sau nu? ..una din US nu raspunde...le este frica sa recunoasca ceva |
mi-e ca te crede lumea, de-aia iti reamintesc ca ti-am raspuns si replica ta incuietoare a fost sa las filosofia, ca pe tine te intereseaza mai mult ce prefer eu: sa ma insele barbatu cu una de la bordel sau cu o amanta traditionala? Guestus, tu nu ai reusit sa scoti ce-i mai rau din oameni la topicul asta cu interventiile tale a la Jerry S., asa cum te lauzi, ci din tine, ca deobicei. io pentru faza cu bataia de joc la adresa mamelor din diaspora care stau acasa sa-si ingrijeasca pruncii, nu te iert. era sa zic ca moderatorii te-au iertat, dar am ajuns sa inteleg si eu despre ce e vorba in propozitie: moderatorii sunt de acord cu tine, altfel nu ar tacea complice si nu ti-ar zambi duios. tie si altora care au interventiile la acelasi nivel, de bataie de joc pur si simplu. una e diferenta de opinie, alta e bataia de joc programatica. stiu ca esti mandru de tine, dar asta e, trebuie sa iti spun ca de la om la om ca nu e cazul, ar trebui sa faci penitenta si sa-ti schimbi atitudinea. altfel, faci ciulinii baraganului sa roseasca pentru tine.
Guestus spune:
citat din mesajul lui AB_AC [ Discutia luneca ... ce poti sa faci? Guestus e maestru la a divaga, a disipa orice atmosfera de serios. Sa trantesti usa? Sa taci si sa rabzi? Sau sa arunci un sablon care doare si sa vezi cum dintr-odata mic si mare sar. Aceea nu mai e alunecare, este act de lčse-majesté. [teal][font=Times New Roman] |
adica ce este serios? tu vii cu motivele divorturilor din ro si apoi extrapolezi la tot ce misca. ..asta e dovada de ce? spune tu sa nu zic yo
poate ca in luna X ziua Z studiul arata ca pedofilia urmata de zoofilie au fost motivul princial de divort in ro ...e...ce poti tu si echipa ta sa deduci de aici ..putin efort..curaj.
erer spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Guestus
|
da si tu mai multe detalii, la ce magazin? de la marketurile turcesi, grecesti? eu locuiesc in alt oras, dar poate gasesc....
[/quote]
liebstökel poate e o alta planta si intri intr-o belea mai mare ca tine karigold...poate este un dezinhibator sexual...sau poate este ca mararul si-ti cresc sinii
[/quote]
kariguld: l-am luat de la un magazin bio, nemtii nu il folosesc prea des ca e puternic, so vanzatoarea
guestus: dupa ce faci experienta, iti zic despre ce e vorba.. daca e lieb(e) sau stöckel
viviana spune:
Nelia, asa ar trebui sa fie.
Numai NOI.
Nu NOI si VOI.
La vreo 2 saptamani dupa ce am ajuns in America, romanii pe care i-am cunoscut mi-au spus ca la inceput au fost foarte reticenti: "oh, o familie din Romania si cu copil!".
Apoi dupa ce ne-am cunoscut a fost altceva. Ceva mai presus de prietenie.
Pentru ca, din pacate, ei, din Romania, nu primesc decat frustrarile si necazurile exacerbate ale rudelor sau ale prietenilor. Rareori primesc stiri despre cat de minunata e Romania. Si asta dublata de cele cateva canale cu stiri odioase imaginea devine un pic distorsionata.
Cand traiesti intr-o tara in care totul este simplu, legile se respecta, si efectiv te simti in siguranta oriunde te-ai afla, traiesti printre oameni deschisi si zambitori iti vine foarte greu sa intelegi cum cei de acasa accepta un altfel de "trai".
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
xenocid spune:
citat din mesajul lui AB_AC Si io n-am zis ca-i infidel berbantul roman am zis ca schimba nevestele cu variante mai tinere. |
Iti dai seama ce ridicol arata acuma cele care s'au grabit sa'ti dea dreptate numarand cati pantaloni in vine au vazut prin Romania.
Te'ai scos
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
mi-e ca te crede lumea, de-aia iti reamintesc ca ti-am raspuns si replica ta incuietoare a fost sa las filosofia, ca pe tine te intereseaza mai mult ce prefer eu: sa ma insele barbatu cu una de la bordel sau cu o amanta traditionala? Guestus, tu nu ai reusit sa scoti ce-i mai rau din oameni la topicul asta cu interventiile tale a la Jerry S., asa cum te lauzi, ci din tine, ca deobicei. io pentru faza cu bataia de joc la adresa mamelor din diaspora care stau acasa sa-si ingrijeasca pruncii, nu te iert. era sa zic ca moderatorii te-au iertat, dar am ajuns sa inteleg si eu despre ce e vorba in propozitie: moderatorii sunt de acord cu tine, altfel nu ar tacea complice si nu ti-ar zambi duios. tie si altora care au interventiile la acelasi nivel, de bataie de joc pur si simplu. una e diferenta de opinie, alta e bataia de joc programatica. stiu ca esti mandru de tine, dar asta e, trebuie sa iti spun ca de la om la om ca nu e cazul, ar trebui sa faci penitenta si sa-ti schimbi atitudinea. altfel, faci ciulinii baraganului sa roseasca pentru tine. nimic |
hai concita ca tu intariti oamenii aici si cind vine lumea(adica yo) si te altoieste chemi ori pe moderator ori pe pompierul de servici ori pe mai stiu yo cine.
tu te controlezi si iti garantez ca nu mai are nimeni nimic nici maracinii din AZ nici cu mormonii ce isi iubesc copii in utah.
Amina_Marina spune:
Cand traiesti intr-o tara in care totul este simplu, legile se respecta, si efectiv te simti in siguranta oriunde te-ai afla, traiesti printre oameni deschisi si zambitori iti vine foarte greu sa intelegi cum cei de acasa accepta un altfel de "trai". |
Viviliko! Mare adevar graiesti!
Avem sperante mari , precum ca , si romania/romanii poate peste vreo 100 de ani va ajunge la nivelul italiei de azi.
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
adica ce este serios? tu vii cu motivele divorturilor din ro si apoi extrapolezi la tot ce misca. ..asta e dovada de ce? spune tu sa nu zic yo |
Am verificat de trei ori ca nu mi-a scapat mie emoticonul ala
Mi-a fost o fricaaaa
Da ufff ....Nu-s nici tanara nici frumoasa, traiesc si-n padure asa ca fii bun si cauta alt motiv de divortz.
cat despre restul ... no comment. Anumite chestii nu-s subiect de gluma. Pe un forum desprecopii ai putea sa ai bun simt si sa editezi asa ca nu-ti dau quote.
nelia spune:
AB_AC, ma indoiesc ca Guestus nu e cine zice ca e...
Guestus, da, sint intr-un domeniu special si de aceea am plecat. Nu sint nici fericita ca am facut-o, dar nici deprimata... motive sint si pentru una si pentru alta. Domeniul meu special este acela de a fi mama! Te asteptai la mai mult, nu? Da, acela de a fi mama de unul cind am plecat, de trei cum am dorit acum... Eu si sotul, in Romania anului 2000 nu puteam visa la ceea ce avem acum. Mi-ar placea sa discutam in timp real, si sa-mi raspunzi la ce te gindesti ca am acum... Probabil ca te gindesti la casa, la masina 1, 2 si van, la piscina... se pot avea si acestea, orice om din patura medie cu un servici si cu imprumut la banca, poate avea cam tot ce isi doreste, cum munca multa. Dar noi nu asta avem, intra la semnatura si vei vedea ce avem. Nu spun ca nu-i puteam creste oameni, ca nu cred asta, ci ca nu-i puteam avea pur si simplu... din cauza lipsei de perspectiva si a unui minim de siguranta. Si culmea, pretentia noastra simpla ca buna ziua era sa fim parinti de trei copii, dar sa raminem asa cum sintem, acolo unde sintem... adica doi oameni normali, nici prea cultivati dar nici inculti, cu doua servicii normale, nu de top si... asta le intrece pe toate, sa-i putem avea in conditiile in care am munci 8 ore, si nu 12. Ah, si inca un detaliu important: in viata actuala, nu alta, intre 30 si 40, nu la 80-90.
Deci, pentru mine, faptul ca pleci sau ca ramii este ceva total personal... am facut si in Romania lucruri bune, dar acolo e sac fara fund: oricit ai face, tot nu se umple! Plecarea ne-a dat un alt impuls, ne-a fortat sa ne miscam altfel, sa iesim din inertie, sa ne cunoastem si recunoastem si in alt mediu decit cel in care ne obisnuisem... poate acum zimbesti in barba, dar sa stii ca e o mare incercare acest lucru, poti avea mari surprize de la tine insuti!
Ne-a fortat un pic mai mult sa invatam limbi straine (asta este echivalent cu mine a intra in contact cu alte culturi), sa studiem, sa cunoastem oameni noi, locuri noi... sa incercam sa ne bucuram mai mult de viata, sa fim mai putin incrincenati din cauza zilei de miine. Stii, incrincenarea asta pentru ziua de miine, iti consuma tare multa energie... cu care oamenii de peste tot ar putea face lucruri bune si frumoase in viata lor. Si noi, doar noi, nu o spun prin comparatie cu nimic si cu nimeni, am facut un lucru bun ca am plecat, oricit de dureros a fost si este pe un anumit plan, cel afectiv. Dar nu sfatuiesc pe oricine sa o faca si oricum sigur nu din motive care tin de aspectul material al vietii. Motivatia care face un om sa schimbe tara trebuie sa fie mult mai profunda, sa merite mult mai mult decit simplul motiv de a avea un trai decent pe plan material. Si mai trebuie sa stii ce faci cind faci o asemenea alegere, sa pleci sau sa ramii pentru ca e greu sa ramii, sa iesi din inertie acolo, dar e si mai greu sa o faci pe alte meleaguri.
Sigur nu vei fi multumit da raspuns, e mult mai simplu decit te-ai fi asteptat sint sigura, dar asta este: am vrut acesti copii in viata asta, nu alta!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU