Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Onoare mare, imi raspunde Guestus personal...

De acord cu tine, asta am spus, dar a fost revolutie, pe la pagina nush-care... si in capul meu dupa asa ceva urmeaza liniste si reconstructia din temelii a arugmentelor si contraargumentelor, sa inteleaga dracu' ceva si cel ce citeste. Dar nu, s-a ajuns din nou la medicii, care in Romania nu iau spaga, pacientii alearga dupa ei sa le dea si abia ii prind, la faptul ca in mesajele lor, fetele din diaspora au zis ca toti barbatii sint nu stiu cum si porci pe deasupra, iar eu sint in diaspora si am infirmat de doua ori, caci al meu roman si zau ca nu-i asa... si al meu face cit o suta... dar nu m-a bagat nimeni in seama din rea-vointa.

Eu cu tine nu ma cert si nu m-as certa niciodata, te cunosc prea bine... si ma mir cind altii nu-si dau seama cum esti. Da' de spus tot iti spun, pentru prima si ulta oara: nu-mi place! Nu-mi plac citeva lucruri care se intimpla aici pe forum, si eu sint sensibila si cind ma afecteaza ceva, apoi ma afecteaza pina la lacrimi.

Da, eu am incercat sa compar corect Romania si nu din dorinta de a arunca cu nori. Ar trebui sa stii prea bine cum sintem, eu si sotul meu (mai ales sotul), cum imi cresc copiii, ca sa-ti dai seama de asta. Dar desi nu stie nimeni mare lucru despre mine, nu am fost lasata sa termin ceea ce as fi vrut sa spun pentru ca nu s-a vrut sa fiu inteleasa ce am vrut sa spun si am fost luata in balon de citeva persoane, la 'nu-ti permit', 'mi-am schimbat parerea' despre tine si mi-e indiferent daca tu ti-o schimbi despre mine'... nu s-a obosit nimeni sa-mi analizeze mesajele, cu rau si bine, asa cum s-a facut rapid cu ale Conchitei ca o reglare de conturi de care habar nu aveam si mi s-a mai intimplat asta si pur si simplu nu-mi place... de cred ca nici nu au fost citite... Am fost prinsa in cercul bascaliei voastre, bagata in oala diasporei, voi nu stiti cum e, cititi din ziare si vedeti la TV si veniti sa ne dati lectii... sintem o hazna etc., vorbe puse si in gura mea, ca si cum ti-as spune eu acum ca tu, Guestus, ai spus ca toti cei care traiesc in diaspora sint niste lasi, care si-au parasit tara, care traiesc ca vai de capul lor si sint intr-o continua depresie... si ti-as spune-o asa serios... adica ti-as da-o-n cap fara drept de replica. Si asta numai pentru ca pe pagini intregi, pe un subiect in care nu se discuta nimic personal, s-au dus din nou razboaiele vesnice ale DC-ului, purtate sub ochii blajini ai moderatorilor, si si mai rau, cu unii dintre moderatori de partea celor care arunca piata mai sus.

Da, stiu, e o lume virtuala, nu o mai lua asa personal, daca o iei inseamna ca nu ai ce face in viata de zi cu zi, ca esti depresiv etc. Dar eu una nu pot lua lucrurile asa, esti in virtual pentru ca e o alta lume care s-a deschis pentru noi, oamenii. Dar daca toti iti petreci un timp acolo, ai o identitate in acel nick si tot ceea ce scrii este o imagine si din pacate nu in oglinda de viata reala... Analizez virtualui la fel ca si socialul, si daca cineva scrie ceva, trebuie sa-si asume raspunderea pentru ca o face, acel nick, la adapostul carora se cred la adapost cei care scriu, nu le poate anula aceasta obligatie... Fara sa-ti dai seama, in acest virtual se creeaza noi identitati, aparent diferite de cele reale, dar in realitate nu sint decit o extindere, o alta dimensiune a lor...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

este mey Las Vegas-ul un mare kitsch. Cel mai mare nu stiu, dar e o mare sansa ca cel mai mare sa fie in US. Zauu e ceva inevitabil .. cand mai toate casele cu etaj isi trantesc doua coloane la intrare. Dar retine casele cu etaj. Nu ranch-urile celor mai simpli. Cand te uiti la mobilele de baie si mai toate is sculptate, cand mobilierul normal e o imitatie de nu stiu ce stil baroc prelins intr-altul, cand gasesti si pentru copiii (mai ales fete) paturi majoritar cu canopie. No, fugi la IKEA .

Face parte din US sa aiba nostalgia Europei nobile, sa vrea sa dea tuturor impresia ca si ei sunt printi si printese. Si atat de generalizata e dorinta ca devine produs de supermarket.

Da, venind din Europa, zonele comerciale ale Americii rurale sunt un fel de chestie ciudata opritain evolutie, desi comunitati intregi lupta impotriva magazinelor cu acoperis plat care schimba peisajul. Marile orase sunt cum spune sotul "un bordel" architectural. Varietate vizuala socanta si invadatoare.
Dar alaturi de acest kitsch exista si n-spe culturi pastrate cu mult zel de catre emigrantii ca alde Ion si Maria. Expus vrand-nevrand acestui talmes-balmes daca esti artist poti deveni unul minunat. Mda si Las Vegas-ul si Wright intr-un singur borcan. Ori ramai neputincios de furie in fata suspensiei, ori mut de admiratie.

P.S Ciuma nu era bubonica? Si btw in salbatica America inca o poti capata. Sa nu vii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui erer

da si tu mai multe detalii, la ce magazin? de la marketurile turcesi, grecesti? eu locuiesc in alt oras, dar poate gasesc....

Nelia, cu guestus trebuie sa tratezi totul numai cu umor, altfel nu merge....sau cu ignoranta. merge si o ironie fina, dar atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui erer

la noi nu se gaseste leustean si nici icre ca in RO. berea curge in valuri, asa cum ii place lui Guestus. oktober fest sa traiasca!

editez, fac greseli de scris, tastatura asta e de vina

off-topic: ba se gaseste leustean, am luat saptamana trecuta din München si se cheama Liebstöckel. E uscat si nu are gustul de acasa, dar bate in aceeasi directie

RR
[/quote]

da si tu mai multe detalii, la ce magazin? de la marketurile turcesi, grecesti? eu locuiesc in alt oras, dar poate gasesc....

[/quote]

liebstökel poate e o alta planta si intri intr-o belea mai mare ca tine karigold...poate este un dezinhibator sexual...sau poate este ca mararul si-ti cresc sinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Si la fel cum mori pe strada in Occident, Canada si in America, la fel poti lua ei enterocolita numai din Romania... de ce unii au dreptate si altii nu?

N-am vazut Las Vegas-ul decit in poze, de aceea nu pot sa spun cum este. Dar mi-ar placea sa-l vad, asa cum mi-ar placea sa vad NY-ul sau locuri nevazute din Europa, mai ales din Romania. Dar asta pentru ca sint o impatimita a locurilor, cred in farmecul lor, indiferent in ce maniera, prin ce curent ajunge acesta la tine. Si daca locul nu-mi spune nimic, atunci imi vor spune oamenii, peste tot traiesc din astia, peste tot este interesant sa-i cunosti, sa intri in contact cu ei, chiar daca nu intotdeauna ti s-ar intimpla numai lucruri bune...

Trebuie sa fii prea limitat sa spui ca aici la mine e... acolo la voi e... si ambele tabere sa faca . Trebuie sa cunosti foarte bine ambele locuri ca sa emiti pareri cu pretentii, dar altfel, picatura cu picatura se face Oceanul... si bucatica cu bucatica puntea care il poate tranversa.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

[quote]citat din mesajul lui kariguld

[quote]citat din mesajul lui erer

guestus, o sa apelez la simturile tale fine, am sa te chem sa-l probezi! noroc ca inca e soacra la mine......

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

gata, plec sa caut leustean.... da revin eu acasa.

guestus, vezi sa nu treci de linia asta albastra!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Nelia cand faci o alegere o faci cu mintea si o aperi cu inima. Fetele din .ro (si nick_urile baietesti) isi vor apara orbeste linistea sufleteasca spunand ca nu-i nimic ireparabil in .ro. Sau satule fiind de ce nu merge isi vor vedea de altceva pe forum. Ca doar intra sa se destinda, nu? Pot sa fiu trista pana mor pentru atatia copii pierduti, atatia batrani necajiti, cele care apara orbeste nu vor vrea sa vada si ca sa-ti inchida gura vor tranti sabloane despre o tara pe care n-o cunosc si gata te bati cu imaginile de mucava.

Discutia luneca ... ce poti sa faci? Guestus e maestru la a divaga, a disipa orice atmosfera de serios. Sa trantesti usa? Sa taci si sa rabzi? Sau sa arunci un sablon care doare si sa vezi cum dintr-odata mic si mare sar. Aceea nu mai e alunecare, este act de lèse-majesté.

Din cand in cand vei putea ajuta cu adevarat si asta-i tot ce conteaza restul ... zau ... discuti pana se poate discuta, nu lasi sa ti se inchida gura, dar nici nu pui la suflet.
Si tu si Nuschu meritati o floare mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Si la fel cum mori pe strada in Occident, Canada si in America, la fel poti lua ei enterocolita numai din Romania... de ce unii au dreptate si altii nu?

yo am dreptate 100%.
voi faceti comentarii gen "vinzatoare acra" si asta e ceva ce nu se poate masura..si in plus azi e acra miine poate sa fie miere...ok...deci sint comentarii fara noima si logica.

yo am intrebari gen " ce cauti nene la maracini? ...la -50 C 3 luni pe an "...care maracini si ger or sa fie acolo 100 de ani de azi inainte.
sau ce nu gasesti in ro de trebuie sa pleci la eschimosi ? lucrezi intr-un domeniu special...ai un hobby special...sau spune ce poti acolo si nu in ro? e logic ce intreb si am dreptul sa ma amuz cind vine gigica din satul X statul Utah sau yelowknife sa spuna ca " bate vintul tare in ro , e frig si drumuri proaste, vinzatoare acra" si hahahah...ce misto e la noi si ce rau la voi...si altele gen "dupa un cules de bumbac si alergat animalele in tarc in alabama lumea se aduna la o seara de poezie si o ora de pian" ..asta lui mutu sa o spuna si nu mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
off-topic: ba se gaseste leustean, am luat saptamana trecuta din München si se cheama Liebstöckel. E uscat si nu are gustul de acasa, dar bate in aceeasi directie

Ce naiba , se gaseste si-n japonia, leustean verde, stevie, loboda, icre si nu se gasesc acolo, d-astea de la noi?
Am vazut aici alifie de calcaie , made in romania..
Waaa! Ce m-am bucurat!

Mergi la inceput