Ati emigra in alta tara? (6)
Raspunsuri - Pagina 12
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui unducthable Ruxij , iti multumesc ca mi-ai scris. Ai fost singura care , dupa ce a scris care e viata ta pe acolo , si chiar sunt curioasa si eu , imi place sa citesc si cum e pe la voi, ce faceti , ca pe la noi stim , dar stii de ce iti multumesc ? pentru ca nu s-a terminat cu : GATA ? MI-A SCAPAT CEVA ? MAI VREI ? si acum raspund celor doua care au scris in afara de tine : pai scrieti ce considerati ; eu ce sa vreau ? deci Ruxij A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE . http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html |
alo, ce te-ai suparat asa? in primul rand ca nu m-am referit la tin epersonal cand am spus "e de ajuns? mi-a scapat ceva?" jizas, nu-mi vine sa cred ca ai inteles altceva m-am gandit ca poate vrei sa stii alte lucruri decat ce ma insirat eu acolo.
nu mai lua totul asa persoanl, ca nu are nimeni nimic cu tine!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
kariguld spune:
citat din mesajul lui Laura25 unducthable foarte buna intrebarea ta. Uite eu asa am aflat ca se poate acolo ceva ce in Romania e cam greu spre imposibil: sa ai job 2-4 ore si chiar sa lucrezi de acasa cand vrei. karligud intind coarda si intreb in ce domeniu e job-ul tau? (normal ca raspunzi numai daca vrei /poti, nu ma supar daca ignori intrebarea) Bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
laura, de ce m-as supara? eu am ales sa lucrez doua ore pe zi ca sa pot fii si cu copii acasa. si timp de un an am mers la cursuri zi de zi, asa ca nu aveam nevoie de 8 ore un job. lucrez contabilitate primara si state de plata ptr angajati. simplu?
si fac voluntariat la o fundatie care se ocupa de copii cu dizabilitati, anul trecut am mers si al crucea rosie si la fundatia pentru copii cu autism. acolo ajut la diverse treburi administrative, sau la curatenie, sau pregatesc materiale. tot ce-i nevoie. mai stau si cu copii care petrec acolo cateva ore pe zi.
vreau din luna mai sa merg la un azil de batrani, tot ca voluntar.
Bazar general pe DC
Laura25 spune:
kariguld, multumesc!
Mai vroiam sa te intreb la ce ora vin copiii de la scoala (adica cat timp stau/pot sta acolo) si cand isi fac lectiile. Le fac acasa , sau la scoala? Sau nu au lectii pt a doua zi? Pe mine m-ar interesa mai multe detalii despre sistemul de invatamant. Daca ambii parinti lucreaza 8-9 ore, copii au cum sa stea in scoala in acest timp? Sau ce solutii sunt?
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
beren spune:
citat din mesajul lui viviana Pot sa-ti raspund eu? Se scoala dimineata la ora 7, beau cafeaua si apoi incepe nebunia de dimineata: dejun copii, imbracat copii. Strigate: unde imi sunt adidasii? Hai mai repede ca intarziem. Cine scoate catelul la plimbare? Ea lucreaza in acelasi oras scoate masina din garaj ia copilul unu si il lasa la scoala, copilul 2 la cresa. El lucreaza in alt oras si pleaca cu masina nr. 2 Ea termina programul la 4.30, mai trece pe la Ralph's dupa cumparaturi ia copiii si vine acasa. Apoi merg la plimbare sau la piscina. El vine pe la 6 se schimba si apoi merge la club sa joace racketball si mai face o baie in piscina. La ora 8 seara, ea baga rufele in masina de spalat, apoi in uscator, le da cu solutia minune antiwrinkle si le pune in closet. Sambata si duminica se urca in masina nr.3 (VAN) si pleaca cu copiii si prietenii prin diverse locuri. De cel putin 2 ori pe saptamana au musafiri si barbeque. Atunci mananca in farfurii de plastic, beau in pahare de plastic si fiecare le arunca in punga de gunoi speciala. Cineva le-a murdarit zidaria casei, au dat telefon la primarie si cat erau la serviciu au venit si au curatat. Lunar gasesc la usa casei un plic cu un recipient in care ei trebuie sa puna apa de la chiuveta pentru analize. Mai spun? Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Viviana,
Pentru cei care traiesc asa in US (un procent mare), e o descriere excelenta. Ma alatur sugestiei lui denizel ca ar trebui sa publici asemenea schite (nu vreau sa fiu deplasat, e foarte posibil sa fii deja autoare, dar ma refer numai la "descrieri de dincolo de ocean"). Ar fi foarte util pentru cei din Romania care inca mai cred in "there would be dragons" si au nevoie de informatie reala.
iulianm spune:
citat din mesajul lui Guestus pai daca nu este diferenta de ce ai plecat sora la capatul pamintului? sa stai pe forum sa vorbesti romaneste cu noi? poate ca domeniul unde lucrezi e ceva special..care merge doar acolo? la ce concert ai fost si cind? si la ce muzeu ai fost? de curiozitate...nu de altceva. |
Asta-i ultimul raspuns pe ziua de azi, ca ori o sa intirzii, ori o sa iau amenda de la politzai
Nu-i capatul pamintului. Nu pentru mine, chit ca "mi-am luat lumea in cap". Am plecat pentru ca la inceputul anilor 90 mi-am pierdut speranta pentru multe...
Da, aici ai foarte ghicit ( a doua intrebare), stau pe forum ca sa citesc limba si sa "vorbesc" nepoticnit. Si sa incerc sa inteleg evolutia lucrurilor, implicit a limbii. Fara nici o ironie, Guestus.
Legat de domeniu, raspunsul e iarasi "da".
Ultimul event la teatru a fost in februarie la Riverdance. Ultimul muzeu a fost saptamina trecuta, SFMoMA.
maru spune:
si eu lucrez azi de acasa, ma loghez remotely si am acces la toate documentele din server. din nefericire, nu o pot face des, doar cateodata la luna, doua luni
citat din mesajul lui Laura25 unducthable foarte buna intrebarea ta. Uite eu asa am aflat ca se poate acolo ceva ce in Romania e cam greu spre imposibil: sa ai job 2-4 ore si chiar sa lucrezi de acasa cand vrei. karligud intind coarda si intreb in ce domeniu e job-ul tau? (normal ca raspunzi numai daca vrei /poti, nu ma supar daca ignori intrebarea) Bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
kariguld spune:
citat din mesajul lui Laura25 kariguld, multumesc! Mai vroiam sa te intreb la ce ora vin copiii de la scoala (adica cat timp stau/pot sta acolo) si cand isi fac lectiile. Le fac acasa , sau la scoala? Sau nu au lectii pt a doua zi? Pe mine m-ar interesa mai multe detalii despre sistemul de invatamant. Daca ambii parinti lucreaza 8-9 ore, copii au cum sa stea in scoala in acest timp? Sau ce solutii sunt? Bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura, copii mei au mers la scoala in Elvetia, un an jumate. locuiau la parintii mei (stiu, sunt denaturata). la o scoala normala. unde puteau ramane peste zi dupa ore, contra unei sume modice ptr mancare. dupa cursuri mancau, apoi aveau un timp de joaca, numai afara, apoi la lectii daca era cazul. si cand spun lectii spun ceva asa floare la ureche. anul trecut i-am transferat aici in Deutschland, unde exista aceasi posibilitate de a ramane dupa program, pentru lectii si socializare, daca parintii lucreaza sau daca numai doresc asta. lectiile se fac sub supraveghere, sunt putine si usoare.
programul de scoala ptr ei, cl 6a, este de la 8 la 12:30 sau 13, dupa caz.
programa este mult mai simpla ca in RO, materiile din clasele primare sunt usoare si reduse la esential.
daca mi-a scapat ceva....
editez, ca sa spun ca afterul este in incinta scolii respective. acuma nu stiu daca exista aceasta facilitate in toata germania....
Bazar general pe DC
ruxij spune:
Copilul meu sta la afterschool pana vin sa il iau eu, sta de la 3.15pm pana in jur de 4.30-5pm. Afterschool-ul e deschis pana la 6pm. Isi face in general lectiile acolo, dar nu le termina pe toate, sta cam putin si au si snack si alte activitati care ii iau din timp si uneori nu apuca sa le faca. Pana in clasa a 2a, adica la pregatitoare si clasa I dupa scoala statea la niste vecini americani, iar copiii lor veneau dimineata la noi, pt ca parintii incepeau munca mai devreme. Dintr-a 2a, afterschool, ca vecinii si-au schimbat programul si nu au mai vrut schimbul. Cand o am pe studenta de sta la mine, e ea acasa la 3.30pm, cam de 2-3 ori pe saptamana, cand n-are treaba la scoala. Dar la mine e o situatie speciala ca's singura si gasesc solutii creative :)
ruxij spune:
Exista si alte programe de afterschool, in afara celui din incinta scolii. Cei care merg la alte programe afterschool sunt luati de la scoala cu microbuzele organizatiei respective. Am fost tentata sa il dau si eu pe al meu la unul din cele din afara, pt ca anul trecut nu ii prea placeau lui supraveghetoarele. Dar anul asta sefa lor e o tanti tare draguta si ii place copilului la cel din incinta scolii.