Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Iulianm , multumesc frumos.

Ai impresia. Nu am nici un zambet ironic.
Am indraznit sa va intreb si eu cum e viata voastra de zi cu zi . De ce va deranjeaza ?

Pe atatea pagini se vorbeste despre romanul din romania . De acord . De ce va simtiti lezati ca vrem sa stim si noi concret cum e viata voastra , mai ales ca in mod sigur , dupa cum spuneti , e net superioara vietii noastre.

De ce va deranjeaza sa vorbiti de viata voastra de zi cu zi ? Eu consider ca sunteti foarte sensibile , trebuie sa avem mare grija ce va intrebam sau ce discutam .

Imi cer scuze ca am avut obraznicia sa pun o asemenea intrebare . Sincer imi cer scuze, pentru ca e clar ca te-a deranjat si pentru ca nu mai revin cu nici o intrebare si nici un comentariu .

numai bine , Diana

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm
Multzumita? Vezi vreo diferenta- eu ma gindesc ca nu prea. Si in Ro viata e aglomeraata de servici in timpul saptaminii, si weekendul lasat pt relaxare. Asa erau ai mei, asa sunt acum prietenii ce mi-au mai ramas in Romania.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

pai daca nu este diferenta de ce ai plecat sora la capatul pamintului? sa stai pe forum sa vorbesti romaneste cu noi?
poate ca domeniul unde lucrezi e ceva special..care merge doar acolo?
la ce concert ai fost si cind? si la ce muzeu ai fost? de curiozitate...nu de altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

In strainatate cei ce doneaza o parte din venituri nu cumva sunt scutiti de la impozit, taxe....???
Eu asa am auzit ca in momentul in care faci donatii poti sa ti le deduci si mai esti scutit si de la alte taxe fiscale -daca imi amintesc bine discutam cu cineva despre Franta.

Daca faci donatii unor fundatii sau ascociatii recunoscute, daca nu, nu. La fel si-n Franta.
De obicei angajatorul da si el cat tine sau mai mult acolo unde dai tu. Intr-o anumita limita totusi.
Nu dai unui amarat si gata esti scutit. Si daca se intampla sa castigi mai mult oricum platesti un procent minim indiferent ce faci Se numeste Alternative Minimal Tax in USA si clasa medie o plateste. Asa ca nu-i nici o mare afacere sa donezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui unducthable

Dar eu am intrebat pe cele care au scris sub nume alta tara decat Romania .

io locuiesc in Deutschland, desi virtual m-am mutat in Fiji.

trezirea copiilor ptr scoala la 6:20 (se trezesc singuri si tot singuri isi prepara totul ptr scoala) eu cu sotul imediat dupa 7. sotul bea cafeaua apoi pleaca la firma la 7:50. in 10 minute este la job cu auto.
eu raman, strang paturile si apoi plec la job, de la 9-11. doar doua ore. nu in fiecare zi merg la firma, pot lucra de acasa.
cand lucrez de acasa, plec la plimbare cu bicicleta, cam 45 minute, in parc. precizez, traficul este in limite normale.....niciodata ambuteaje sau nebunie de claxoane.
revin acasa si lucrez, pe la 11 pun mancarea la foc....gatesc la doua zile. mancarea se face in max o ora jumate. copii revin de la scoala pe la 13:30, ii hranesc, stam la discutii ce au facut la scoala, povestim de una alta....cam pana la ora 15.
dupa caz, am termin la medic, sau dentist, pentru copii sau ptr mine. sau la logoped ptr baiat, sau la fundatia unde lucrez ca voluntar cateva ore pe saptamana.
se mai intampla dimineata sa am termin in diferite locuri, merg, iau un bon de la aparat cu nr si astept cateva minute, imi vine randul, rezolv problema si ma car acasa.
la cumparaturi mergem o data pe saptamana, cumparam ptr o saptamana, apoi eventual mai luam paine sau apa peste saptamana.
dupa sosirea sotului acasa, dupa ora 5, mergem in parc, sau in oras la masa, sau in vizita la prieteni, sau pur si simplu stam si "lenevim" in casa.
cam o data pe saptamana primim vizite, prieteni sau cunostinte. fara mancare, fara bauturi si alte obligatii. eventual un suc sau o bere fara alcool.
daca sotul intarzie la job, merg cu copii in parc, sau la cinema, sau vara la o gradina.
ah, si sa nu uit, imi fac timp si de forum, acuma cu laptopul te poti conecta de oriunde, daca vrei.
sambata si duminca le petrecem in familie, acasa cu menajul si curatenia, sotul ajuta la curatenie si copii fac in camerele lor. dupa-amiaza mergem la cumparaturi. iar duminica, acasa si eventual la piscina sau film. sau mai vizitam cate un orasel din apropiere.

e de ajuns? mi-a scapat ceva?

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

kariguld...sa stai in germania si sa nu bei bere e ca si cum de pomana stai acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

La mine tot cam asa, trezit, pregatit, plecat la scoala/munca, lunch cu colegii sau prietenii de 2-3 ori/sapt, intors de la munca la 4.30pm, activitati copil, cumparaturi, lectii, plimbat cu bicicleta, ingrijit prin gradina samd. Cateodata mai iesim cu prietenii la badminton sau freesbee si in timpul saptamanii. In fiecare weekend vizite cu gratare vara, alte preparate iarna. Mai mult la mine. Nu prea ma duc la muzee eu, ma duc des la film. Calatoresc/im destul de mult. Gatesc in fiecare zi in general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Ruxij , iti multumesc ca mi-ai scris.

Ai fost singura care , dupa ce a scris care e viata ta pe acolo , si chiar sunt curioasa si eu , imi place sa citesc si cum e pe la voi, ce faceti , ca pe la noi stim , dar stii de ce iti multumesc ?

pentru ca nu s-a terminat cu :

GATA ? MI-A SCAPAT CEVA ? MAI VREI ?

si acum raspund celor doua care au scris in afara de tine : pai scrieti ce considerati ; eu ce sa vreau ?

deci Ruxij

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

kariguld...sa stai in germania si sa nu bei bere e ca si cum de pomana stai acolo.

pai nu poci bea....nu mi-e felul, de la un pahar de bere incep sa vb limbi straine. da beau malz!!!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

unducthable foarte buna intrebarea ta.
Uite eu asa am aflat ca se poate acolo ceva ce in Romania e cam greu spre imposibil: sa ai job 2-4 ore si chiar sa lucrezi de acasa cand vrei.
karligud intind coarda si intreb in ce domeniu e job-ul tau? (normal ca raspunzi numai daca vrei /poti, nu ma supar daca ignori intrebarea)

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui unducthable

Iulianm , multumesc frumos.

Ai impresia. Nu am nici un zambet ironic.
Am indraznit sa va intreb si eu cum e viata voastra de zi cu zi . De ce va deranjeaza ?

Pe atatea pagini se vorbeste despre romanul din romania . De acord . De ce va simtiti lezati ca vrem sa stim si noi concret cum e viata voastra , mai ales ca in mod sigur , dupa cum spuneti , e net superioara vietii noastre.

De ce va deranjeaza sa vorbiti de viata voastra de zi cu zi ? Eu consider ca sunteti foarte sensibile , trebuie sa avem mare grija ce va intrebam sau ce discutam .

Imi cer scuze ca am avut obraznicia sa pun o asemenea intrebare . Sincer imi cer scuze, pentru ca e clar ca te-a deranjat si pentru ca nu mai revin cu nici o intrebare si nici un comentariu .

numai bine , Diana

Nu m-a deranjat, asa is eu mai suspicioasa, eu am mai citit scris de tine (si recunosc ca nu am fost de acord), de aici umbra zimbetului ironic. Scuze daca a fost impresie gresita in cazul de fata. Si nu o da pe "drama queen", unde a fost vorba de obraznicie?

Am sa incerc sa explic ce e cu intrebarile despre viata personala. Nu e vorba de sensibilitate, e vorba de spatiu privat ("privacy"), care in cultura Americii de Nord cintareste greu. Exista subiecte tabu, cel mai cunoscut ca de neadus in discutie fiind banii (salar, preturi, cit am platit pe..., etc).

Deci nu e vorba nici de a fi deranjat, la urma urmei, cel ce posteaza e in control la ce si cite detalii personale da.

Peste partea legata de cultura in care traiesc acum, se suprapune partea romaneasca, ce se trage de dinainte de '90, aia cu "ce ma iei la intrebaari, ce, esti de la Secu'?" Cel putin in cazul meu, cei care erau maturi la revolutie probabil ca inteleg la ce ma refer.

Repet, eu nu consider viata descrisa ca fiind superioara, o gasesc similar de aglomerata cu cea a unei familii din Ro, cu sau fara copii. Diferenta imi pare ca vine de la interactiunea cu orice tine de un functionar/birocratie, de sistemul de sanatate/invatamint/justitie, restul facilitatilor.

Gata, ca trebuie sa ma apuc de condus.

Mergi la inceput