Ati emigra in alta tara? (6)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pot sa-ti raspund eu?
Se scoala dimineata la ora 7, beau cafeaua si apoi incepe nebunia de dimineata: dejun copii, imbracat copii.
Strigate: unde imi sunt adidasii?
Hai mai repede ca intarziem.
Cine scoate catelul la plimbare?
Ea lucreaza in acelasi oras scoate masina din garaj ia copilul unu si il lasa la scoala, copilul 2 la cresa.
El lucreaza in alt oras si pleaca cu masina nr. 2
Ea termina programul la 4.30, mai trece pe la Ralph's dupa cumparaturi ia copiii si vine acasa.
Apoi merg la plimbare sau la piscina.
El vine pe la 6 se schimba si apoi merge la club sa joace racketball si mai face o baie in piscina.
La ora 8 seara, ea baga rufele in masina de spalat, apoi in uscator, le da cu solutia minune antiwrinkle si le pune in closet.
Sambata si duminica se urca in masina nr.3 (VAN) si pleaca cu copiii si prietenii prin diverse locuri.
De cel putin 2 ori pe saptamana au musafiri si barbeque. Atunci mananca in farfurii de plastic, beau in pahare de plastic si fiecare le arunca in punga de gunoi speciala.

Cineva le-a murdarit zidaria casei, au dat telefon la primarie si cat erau la serviciu au venit si au curatat.
Lunar gasesc la usa casei un plic cu un recipient in care ei trebuie sa puna apa de la chiuveta pentru analize.

Mai spun?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

madopar 250
asta e medicamentul care nu s-a mai fabricat din decembrie. Si stocul s-a epuizat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

chiar nu mai emigreaza nimeni?

Neh. Nu vezi, emigrarea asta agita peste masura. Mai stam putin pe loc, mai exploatam niste bone, mai platim niste impozite...

Apropo, banii care se trimit cadou celor din tara nu ar trebui sa se impoziteze? trimiteti asa, la negru?

nu stiu, eu fac doar donatii. n-am cui sa trimit bani cadou, ca parintii mei au emigrat, inaintea mea.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

"De cel putin 2 ori pe saptamana au musafiri si barbeque. Atunci mananca in farfurii de plastic, beau in pahare de plastic si fiecare le arunca in punga de gunoi speciala."
vad ca e la persoana a treia sau la impersonal ; e vorba despre tine sau despre cine ca nu inteleg , da, sunt mai grea de cap

Viviana NU AM URMARIT TOT ROMANUL ... , locuiesti in Romania ? sau in ce tara ? eu iti multumesc si te cred . intreb pentru ca pur si simplu nu stiu

Dar eu am intrebat pe cele care au scris sub nume alta tara decat Romania .

si eu am postat cu bune intentii si pentru schimb de informatii

asa ca la intrebarea ta MAI SPUN ? iti raspund si eu : NU MAI SPUNE. multumesc, DIANA

P.S. se poate intreba ceva sau spune ceva fara sa scoatem ironii si rautati ?

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Imi cunosc prea bine valoarea... Numai ca vreau sa spun, daca tot ai adus vorba, ca e perfect valabil si invers, pentru ca nici tu nu stii cu ce-mi ocup eu zilele pe-acilea... Corect?

Nelia, eu nu te-am invitat la actiune, tu m-ai invitat pe mine :).
Si eu imi cunosc valoarea. In bani donati pt. a schimba ceva aici.
Cam care e valoarea asta? Pai, 10 (zece) la suta din venitul net lunar, donat in scopuri caritabile.
In fiecare luna!!!, de vreo 10 anisori asa...
Pentru copii abandonati sau saraci, pt. femei izgonite de acasa si abuzate, pentru batrani din azile, pt. copii din spitale, pentru saraci, pentru cei ramasi fara adapost dupa inundatii si alte dintr-astea.
Sa ridice manuta cine mai doneaza lunar 10 la suta din venitul net
si apoi mai tinem o runda de lectii si dat ochii peste cap si hai sa dam mana cu mana.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

si eu, de cele mai multe ori, mai mult de 10%.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

In strainatate cei ce doneaza o parte din venituri nu cumva sunt scutiti de la impozit, taxe....???
Eu asa am auzit ca in momentul in care faci donatii poti sa ti le deduci si mai esti scutit si de la alte taxe fiscale -daca imi amintesc bine discutam cu cineva despre Franta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Pot sa-ti raspund eu?
Se scoala dimineata la ora 7, beau cafeaua si apoi incepe nebunia de dimineata: dejun copii, imbracat copii.
Strigate: unde imi sunt adidasii?
Hai mai repede ca intarziem.
Cine scoate catelul la plimbare?
Ea lucreaza in acelasi oras scoate masina din garaj ia copilul unu si il lasa la scoala, copilul 2 la cresa.
El lucreaza in alt oras si pleaca cu masina nr. 2
Ea termina programul la 4.30, mai trece pe la Ralph's dupa cumparaturi ia copiii si vine acasa.
Apoi merg la plimbare sau la piscina.
El vine pe la 6 se schimba si apoi merge la club sa joace racketball si mai face o baie in piscina.
La ora 8 seara, ea baga rufele in masina de spalat, apoi in uscator, le da cu solutia minune antiwrinkle si le pune in closet.
Sambata si duminica se urca in masina nr.3 (VAN) si pleaca cu copiii si prietenii prin diverse locuri.
De cel putin 2 ori pe saptamana au musafiri si barbeque. Atunci mananca in farfurii de plastic, beau in pahare de plastic si fiecare le arunca in punga de gunoi speciala.

Cineva le-a murdarit zidaria casei, au dat telefon la primarie si cat erau la serviciu au venit si au curatat.
Lunar gasesc la usa casei un plic cu un recipient in care ei trebuie sa puna apa de la chiuveta pentru analize.

Mai spun?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Io cred ca asta e un episod din "Everybody Loves Raymond" :)))

Adriana 19+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

In strainatate cei ce doneaza o parte din venituri nu cumva sunt scutiti de la impozit, taxe....???
Eu asa am auzit ca in momentul in care faci donatii poti sa ti le deduci si mai esti scutit si de la alte taxe fiscale -daca imi amintesc bine discutam cu cineva despre Franta.

donatiile nu, ca sunt donatii ptr cazuri umanitare, facute benevol. dar daca trimiti bani parintilor pentru ingrijire, sau pentru tratament. mai ramane si sa poti dovedi asta atunci cand se trage linia. si nu sunt scutiti in totalitate de impozit, ci partial.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui unducthable

o zi din viata unui roman din Romania , se pare ca se stie cum arata , de la prima ora cand isi bea cafeaua pana seara cand isi culca copiii

Dar la modul serios, va rog mult, sa imi spuna si mie cineva cum arata o zi din viata unei doamne , romance , emigrata de ani de zile , este pur si simplu un schimb de experienta si vorbesc serios, nu stiu si se stie ca nu stiu , din moment ce eu nu am trait peste 5 ani in strainatate si nu am trait ca emigranta , prin asta intelegand ca om implinit , cu servici , casa , cumparaturi , viata sociala .

intrebarea nu are nici o ironie , chiar doresc sa stiu si eu cum arata o zi din viata cuiva care traieste in alta tara , din Romania cunoastem cu totii , ba chiar exageram la multe aspecte , dar nu are nici o importanta la aceasta postare

va multumesc anticipat pentru raspuns, Diana

p.s. si cum sunt prietenele din tara adoptiva , americancele prietene sau canadience , ma rog , unde traiti

Nu-sh de ce, dar eu am imaginea unui zimbet ironic. Da' fie pe a ta, am sa-ti satisfac curiozitatea.

Dimineata arata cam asa: mic dejun, cafea, butonat la calculator, uitat la stiri, citit, indreptat prin casa, eventual spalat rufe, plimbat ciinele, platit din billuri, folosit tread millul (cind nu ma doare spatele). Toate de-a valma, incercind sa fac sapte trebi deodata, citeodata imi iese, citeodata nu.

Condus la job cam 30-40 minute (cu avantaj de a nu avea traffic jam in zona asta, cu alte cuvinte condus "intins" pe freeway), stat minim 9 ore.

Venit acasa- cina optional (in or out, in masura a ce se gaseste in frigider, cit de lenesi/obositi/flaminzi suntem), stat la povesti cu sotul din dotare, tv, si cam atit. Citeodaata mai am de lucru de acasa (pt servici).

Viata sociala evident lasata pt weekend (noi avem liber fiecare a doua vineri). Atunci se intimpla toate: film, concert, muzee, galerii, alte evenimente locale, iesiri cu prietenii (acasa sau la rest.), vizite in afara orasului, vizite de la cei ce locuiesc la distanta, schiat, mers pe munti. Incercam o data pe luna sa facem o excursie prin statul propriu ori cele vecine. Sint weekenduri in care, in functie de cum a decurs saptamina sau daca am fost in deplasare, fac mai nimic, ma odihnesc.

Cumparaturile lasate la sfirsit de saptamina, ori cind ne intoarcem de la job, daca e o ora rezonabila.
House chores: cam la sfirsit de lista, repausul si relaxarea avind prioritate.

Prieteni: nu numai americani, nu-i alegem dupa natie ci dupa afinitati. Daca intrebi de cei americani (prieteni, ca nu-i sortez dupa gen, am in egala masura si femei si barbati), eu ii gasesc deschisi, prietenosi, toleranti, copilarosi, amabili, curiosi la lucrurile noi, destui cu simtul umorului. Discutam cit in soare si in stele, cind ai nevoie de ajutor te ajuta, cind au ei- te roaga, in general sunt saritori, nu trebuie sa fii neaparat prieten (de ex vecinii sau colegii).

Multzumita? Vezi vreo diferenta- eu ma gindesc ca nu prea. Si in Ro viata e aglomeraata de servici in timpul saptaminii, si weekendul lasat pt relaxare. Asa erau ai mei, asa sunt acum prietenii ce mi-au mai ramas in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

valoarea sta in bani?

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Imi cunosc prea bine valoarea... Numai ca vreau sa spun, daca tot ai adus vorba, ca e perfect valabil si invers, pentru ca nici tu nu stii cu ce-mi ocup eu zilele pe-acilea... Corect?

Nelia, eu nu te-am invitat la actiune, tu m-ai invitat pe mine :).
Si eu imi cunosc valoarea. In bani donati pt. a schimba ceva aici.
Cam care e valoarea asta? Pai, 10 (zece) la suta din venitul net lunar, donat in scopuri caritabile.
In fiecare luna!!!, de vreo 10 anisori asa...
Pentru copii abandonati sau saraci, pt. femei izgonite de acasa si abuzate, pentru batrani din azile, pt. copii din spitale, pentru saraci, pentru cei ramasi fara adapost dupa inundatii si alte dintr-astea.
Sa ridice manuta cine mai doneaza lunar 10 la suta din venitul net
si apoi mai tinem o runda de lectii si dat ochii peste cap si hai sa dam mana cu mana.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

si eu, de cele mai multe ori, mai mult de 10%.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput