***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(118)***

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alynta27 spune:

La multi ani Elteka! Sa te bucuri alaturi de copilasi si sot!

Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si MATEI (15.05.2009)

POZE

www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

La multi ani, Elteka! Multa sanatate si impliniri!
Liv, te-ai uitat la DVD cu sotul sau singura? Cred ca la astea trebuie sa se uite sotii impreuna, ca la therapist, altfel nu prea are nici haz, nici efect. In fine, sunt mai multe de discutat pe subiectul asta, dar faptul ca este un open space ma face sa ma abtin As fi preferat sa fie un grup la care nu aiba acces alti vizitatori, nu de alta, dar nu poti stii cine citeste pe-aci
Mica, si Mara are ca joc preferat in masina "cine vede primul o masina de culoarea...".
Eu am acum o problema: nu stiu daca sa o dau la gradinita pe Mara sau sa mai astept un an. Sotul e in favoarea celei de-a doua alternative. Eu as fi vrut sa o dam din toamna. Daca o dam anul asta, o sa aiba 4 ani de gradinita, ca vreau sa o dau la scoala la 7 ani, de fapt o sa aiba 7 ani si 2 luni. Mi se par cam multi ani de gradinita si, in plus, ma gandesc ca daca o dau la 4 ani o sa faca fata mai bine bolilor "de societate". Astea-s argumentele contra gradinita de la 3 ani.

Pe de alta parte, as vrea sa aiba si alte activitati decat ce face cu bona, sa socializeze (desi nu e retrasa deloc, e chiar foarte sociabila), sa devina mai independenta ca e rasfatata si apeleaza la noi (la mine, in special) pentru toate nimicurile (ma gandesc, totusi, ca acest rasfat vine de fapt de la putinul timp pe care il petrec cu ea, probabil simte nevoia sa-i dau multa atentie). Sunt in dubiu.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

LA MULTI ANI ELTEKA!!!

Mie imi e tare dor de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

La multi ani Elteka!!!

Si noi avem jocul "culorile masinilor", dar noi trebuie sa ghicim ce culoare va avea masina urmatoare... si e o fericire cind ghicim!! Patrick mai spune: mov, roz... va dati seama de cite ori ghiceste

An@, ce frumos suna cum face tati cina si voi faceti arta! Nu stiam poezia linie, linie...

Despre cumparat jucarii, noi am ajuns demult in punctul in care Patrick stie unde e magazinul de cu jucarii dar a cam terminat stocul, am cumparat vagoane din Thomas pina nu i-au mai trebuit(nu pe toate, citeva, dar nu se joaca foarte mult cu ele asa ca repede a renuntat la cumparat), apoi lego cu omuleti (toata ziua se joaca cu omuletii, pentru el trenurile, masinile nu prea intra in zona de interes). Ultima data am stabilit de acasa ca nu luam jucarie. De 3 ori a intrat in magazin, dar am reusit sa il scoatem fara isterii, asta si pentru ca ... chiar nu mai stia ce sa ia, nu il mai atragea nimic atit de tare. Poate l-am lecuit prin supradoza

Liv, as vrea si eu sa vizionez, tot cu sotul!

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Elteka!

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

al_ma cine are copilul la gradi o sa te sfatuiasca sa o duci, cine il tine acasa cu bona/bunica o sa iti spuna sa o mai lasi.
Eu am dus-o pe Maya la gradi la 2,4 ani si nu regret nici o secunda. Si sunt pro intrarea copiilor in colectivitate de mici.
Stiati ca in Anglia merg la cresa de la 6 luni???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Buna dimi!
Liv, uneori simt ca am mare nevoie de cate un reportaj din asta despre casnicie. Nu stiu poate sunt noi mai diferite dar uneori barbatii mi se par tare superficiali.
Ana, exact aceiasi situatie e si la noi, tati tot e responsabil cu baia, eu cu jucariile.
ca vorbeati de vorbit aici trebuie sa recunosc ca nu am nici o grija. Vorbeste cursiv si pot duce o conversatie cu ea exact ca si cu un om matur. Foloseste chiar si articolul uneori ,ieri mi-a cerut sucuL ei.
DAr vad diferentele intre copii si sunt convinsa ca fiecare se dezvolta in felul ei, nepotelul meu nici macar nu strica MAMA si are aproape doi ani. Uneori cand plange zice "MIMI" dar in rest isi foloseste mainile sa explice. In schimb intelege absolut tot cei spui, daca il trimiti dupa ceva "percuteaza" imediat.
Asa ca nu va mai faceti griji.

Ahhh, uitati Eliza nu a vrut sa invete culorile, la un moment dat imi punea probleme ca are ceva la ochi si nu le percepe. O invatam alb si rosu, cu niste jetoane. ii spuneam "asta e rosu" " ce culoare e " la care ea zicea "verde". Aoleoooo , m-a panicasem , chiar ii spuneam sotului de griji am eu.
Ca acum sa le stie pe toate, pru si simplu din discutii, si le mai zice si in maghiara.

Ioana, patrick e tare cu roz si mov

Al.ma decizia cu gradi e tare grea. Si eu mi-am pus problema exact ca tine dar ma gandeam ca poate o sa dau la 6 ani la scoala. Nu stiu acum chiar nu pot spune ce va fi. Fiind iarna m-am gandit la plictiseala ei si asta a fost unul din motivele pentru care am dus-o. Nu pot sa te sfatuiesc dar ceea ce vei decide va fi bine pentru Mara.

Mai fetelor eu am o problema....ma dor sanii foarte tare de vreo 5 zile. CM ar trebui sa-mi vine abia prin 30. ce ar putea fi ca tare sunt derutata. Atat de tare ma dor incat mi-am pus si problema unei sarcini dar nu prea cred sa fie pentru ca dupa cate STIU EU, ne-am protejat. Astept sa vedem.

Va pup!

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7 spune:

Multumesc, cu intarziere, pentru urari. Razvan exact cu o zi inainte s-a imbolnavit si am fost cu el la medic. Febra, rosu in gat, acum e mai bine.

La multi ani frumosi, Elteka!

Liviana, am petrecut frumos cu niste prieteni aproape tot we trecut . Ieri ma dureau mijlocul si genunchii si sotul radea de mine, zicea ca asa e dupa 30 de ani.

Alina, si noi avem problema asta cu gradinita, pentru ca vrem sa ne mutam anul asta. Stim in ce zona vrem, dar nu stim cand si cum, din cauza asta nu stim la ce gradi sa-l inscriem. Bunica zice ca putem sa-l dam de la 4 ani ca o sa stea ea cu el inca un an cu placere, dar noi l-am integra mai repede in colectivitate. Si ar trebui sa ne hotaram luna asta cumva, daca vrem sa prindem inscrierile la gradi.

Preferatul lui Razvan ca jucarie e laptopul meu mic asus, a invatat sa scie cateva cuvinte si cifrele si toata ziua ar scrie, daca ar fi dupa el. Bine, nu il are decat 2 ore pe saptamana. Si ii mai plac taxiurile ca au multe cifre pe ele si se opreste sa le citeasca.

Cand suntem la cumparaturi il mai las cateodata sa-si aleaga jucarii. Il intreb ce i-ar place si isi alege puzzle-uri, carticele sau masinute, depinde de starea lui. Uneori, daca nu imi convine ce isi alege ii spun ca jucaria nu e pentru varsta lui sau pentru el si nu protesteaza, intelege. Eu chiar sunt in pana de idei, ca nu stiu ce jucarii sa-i mai iau pentru varsta lui. Daca aveti vreo idee, e binevenita...

A, am uitat sa pun un link, am citit un articol ok de dimineata www.babycenter.com/0_the-best-and-worst-things-about-being-a-mom-today_3652539.bc?scid=preschooler_20100420:2&pe=2U9O05G" target="_blank">The best and worst things about being a mom today

Ramona si Razvan [19.06.2007]
Salvati o inimioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Ramona, Cip al meu se joaca foarte mult cu lego. Pana acum a "omorat" toate masinutele/figurinele facute de frate-su, ii plac mai ales cele la care poate face ceva, de exemplu, saptamana asta s-a jucat cu un avion la care i se ridica acoperisul si poti pune/scoate pasagerii, sau poti sa-l transformi in racheta spatiala.
Am descoperit in mallul din Cotroceni chiar un magazin Lego care are si jocuri pentru 3 ani, cam scumputze insa...

Betty, am inteles ce vrei sa spui. Din pacate, la noi, la romani, exista ideea ca la medic mergi doar cand ai probleme, asa si cu logopedul(chiar daca nu e medic). Cred ca poti cere o evaluare unui psiholog, unii au si competente de logopedie.
La Cip la gradi le fac periodic evaluari psiho, au de ex. niste fise cu comportamente(un ex.)pe care le au sau sunt in dezvoltare si atunci educatoarea stie pe ce sa insiste.

Al Ma, poti incerca sa o duci pe Mara o zi sau 2 pe saptamana la gradi,sa vedeti cum este.
Si eu l-am dus pe Cip de la 2 ani la gradi si ma gandesc ca am facut bine, oricum face mult mai multe lucruri decat ar fi facut cu bona. Seara e o placere sa-mi povesteasca si sa-mi arate ce au facut in timpul zilei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Mica, e tare fina linia aia care desparte un obicei bun de unul …nesanatos, sa zicem. La copii, e de ajuns sa creezi un precendent cu ceva “interzis” si nu mai scapi de ei. Poate mamica respectiva i-a dat 1-2 ori dulciuri din geanta cand venea sa o ia de la gradi, ca recompensa ca nu a mai plans dimineata de ex. si gata obiceiul (la fel cum eu anul trecut cand veneam de la serv scoteam din geanta foi cu desene, sau o carticica luata de la chioscurile de ziare sau o carioca sau post-it-uri,…pt ca a avut o perioada cand imi spunea sa nu ma mai duc la serv. De asta acum ma intreaba ce cadou i-am adus de la serv. ).

Ioana13, hai ca ai fost haioasa cu “vindecarea prin supradoza”. Mai stii?

Al_Ma, cu gradinita nu exista raspuns corect, ci cum simti. Eu mi-am propus sa fiu f flexibila: am inscris-o la stat (dar va sta program scurt), si daca nu se adapteaza, daca se imbolnaveste prea rau/prea des, daca, daca…poate sta si acasa ca are cu cine.

Liviana, vorba lu’ Al_Ma, daca nu se uita sotii impreuna, e frectie la picior de lemn orice curs/terapie/carte despre relatiile in cuplu. Ieri am auzit la tv o chestie haioasa: “barbatii nostri nu pot gasi cea mai bun decat noi si mai rau nu le trebuie” .

Zicea Didi la un moment dat de filme si n-am putut scrie atunci: am vazut si eu “It’s complicated” si mi-a placut muuuuult. Mi-a mers la suflet si “Up in the air” (cu G. Clooney) si “The rebound” iar ff dragut cu C. Zeta-Jones.
Vreau sa mai vad neaparat “Motherhood” cu Uma Thurman (am vazut adineauri trialul).
Voi ce filme mai vedeti, ce ati vazut si v-a placut?

La capitolul jucarii Ana se joaca cu: puzzle (le prefer pe cele care au 3 puzzle-uri intr-o cutie, cu nr diferit de piese), o chestie combinatie de puzzle cu lacing (de bagat sireturi pe gaurile facute in carton…cred ca e de la D-toys) si i-am luat de curand din magazinul Noriel (din Auchan) un joc marca ravensburger ff dragut si interesant (ceva cu zaruri, forme, culori, planse. Are 3 grade de dificultate) ..dar nu mai stiu cum se numeste sa-l caut sa pun link-ul, dar ma uit deseara acasa.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput