AP - reversul medaliei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
...plange si urla ca nu intelegi ca nu ma pot opri si trebuie sa iasa plansuuul....

Poate ca s-a descarcat si de altele acumulate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da, Adi, poate.
Si stie ca ea are dreptul sa-si spuna tot ce simte si crede si vrea si nu vrea.
Nu inteleg dc nu a mai avut incredere in mine :(

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pentru ca s-a speriat rau detot. la fel ca tine, care de firca i-ai tras una.
Fii langa ea si o sa fie bine, dragaleste-o ca pana acuma.
da, si fimea face d-astea. si eu am facut crize inexplicabile cand eram mica.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

si Mateiu urlaaaaa cind era un pci mai mic de ma durea capul!
stii cu ce merge? cu UMOR!
rideti frate de buba, de plins, de singe, de apa, de rece de toate.
nu rideti cu rautate, rideti cu dragoste si indulgenta - si o sa treaca faza asta.
acum, cind cade, se uita la mine sa vada daca l-am vazut si se ridica singur continuindu-si ispravile.

aaa - mi-am amintit ceva - o data cind s-a lovit tare , s-a julit la frunte si era musai sa-l spal - i-am dat parul meu si i-am dat voie sa ma traga de par cit de tare poate cind il doare. a fost singurul fel in care am putut sa-l spal. culmea, chiar a functionat.

bubitza si fetitza
las-o bre sa plinga, numai acum, cind e mica poate sa urle cit pofteste, dupa ce creste o sa trebuiasca sa se stapineasca.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Daria Nu te mai invinovati, nu putem functiona perfect, fiindca nu exista perfectiunea Trebuie sa fim doar mame indeajuns de bune si tu chiar esti
Parerea mea este ca esti extrem de protectoare cu ea si asta a facut-o fricoasa. Adica daca tu o pazesti atat sa nu se loveasca, inseamna ca lovitul este ceva cu adevarat periculos. Daca tu esti atat de speriata de lovituri/ cazaturi (altfel n-ai fi atat de protectoare, nu?) firesc sa i se para si ei inspaimantatoare.
Asa ca s-a speriat. D-aia a urlat. Si te-a simtit si pe tine speriata si nelinistita, asa ca s-a speriat si mai tare. Si amenintatul cu spitalul nu a fost o idee buna. Stii si tu ca spitalul trebuie prezentat ca loc unde primim ajutor, nu ca ceva de speriat.
Incearca sa nu mai preiei emotiile Dariei si sa le amplifici, tu esti mama, are nevoie de tine calma si in control. Trebuie sa dai cu apa oxigenata, dai cu apa oxigenata. Sigur ca-i explici de ce o faci si ca nu doare, dar dai cu ea chiar daca Daria se opune, fiindca tu stii ca e nevoie sa dai cu apa oxigenata, tu esti adultul pe care se bazeaza in situatii de criza si are nevoie sa stie ca esti acolo si stii ce e de facut. Defapt asta ai facut cu gimnastica si Daria s-a calmat S-a calmat fiindca a avut sentimentul ca esti in control si stii ce sa faci, ca este pe maini bune.
Nu te mai invinovati, eu mi-am invatat lectia abia la al doilea copil. Cu fetita cea mare am fost supraprotectiva si inca ma chinui sa repar efectele...

In fine, nu e chiar reversul medaliei, AP-ul nu promoveaza supraprotectia.

Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Trebuie sa dai cu apa oxigenata, dai cu apa oxigenata. Sigur ca-i explici de ce o faci si ca nu doare, dar dai cu ea chiar daca Daria se opune, fiindca tu stii ca e nevoie sa dai cu apa oxigenata

hahaha - pt unii copii "trebuie" nu exista
pe al meu, de ex, daca nu-l convingi sa vrea si el, n-ai facut nimic.
si ceva imi spune ca domnisoara in cauza e la fel de determinata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Buli, asa si cu Denis al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Buli ce ai face (te intreb pur ipotetic, bat in lemn) daca ai fi cu copilul la urgente cu mana sfasiata si copilul ar urla isteric si ar incerca sa fuga, sa te convinga sa plecati acasa si sa ramana asa, doar fiindca e inebunit de frica anesteziei, curatarii si coaserii ranii? Ai incerca sa-l convingi fara succes la nesfarsit? Sau ai chema ajtoare sa-l tina, sa-l anestezieze si sa faca medicii ce e necesar, in timp ce tu ai incerca sa-l linistesti si sa-l asiguri ca va fi bine?

La o scara mai mica, daca copilul se juleste, il cureti si il pansezi chiar daca lui ii e prea frica sa-l atingi cu orice. Ii explici, dar nu astepti aprobarea. Faci ce trebuie facut. Si-l asiguri ca va fi bine. Pe de o parte rana va fi OK, pe de alta copilul invata sa se bizuie pe tine, stie ca o sa-l salvezi chiar atunci cand lui ii e foarte frica si nu poate face nimic.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

mey, io vorbeam de o rana mica, de care a patit Giulik, scenarii pot fi infinite, nu cred ca e cazul sa le dezvoltam pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Daria, eu plangeam mult si-mi reveneam greu cand imi era rusine de ce-am patit - pentru ca mie imi era rusine cand cadeam sau ma loveam. Am observat si la fata mea ca, uneori, se simte rusinata pentru ce a facut, fie ca e o cazatura/lovitura (desi eu n-am certat-o/ironizat-o niciodata pentru asa ceva, traieste totusi in societate, in care rasul de ceilalti functioneaza), fie ca e o fapta mai putin... civilizata. Cand ii e rusine cu ce a facut, plange cel mai tare, si, pe masura ce plange si plange, i se face rusine si ca plange atat - si plange si mai tare. Se intampla rar, ea nu stie sa spuna atunci ca ii e rusine (si a mea exprima foarte bine sentimente, de obicei, si vorbesteeee), dar stiu eu. Pentru ca stiu, gasesc atunci, pe loc, ce sa-i povestesc despre oameni in situatii asemanatoare, inclusiv mami si tati, si cum au procedat si cum au crescut si s-au facut mai puternici si au invatat din situatiile acelea. A, si fetei mele i-am sugerat ca poate sa planga la mine in brate, daca asa vrea, ca-i era rusine si sa se ceara in brate. Si acum vrea, de obicei, tot rusinata. Eu ii mai si zic, dupa ce plange o vreme, ca stiu eu ca acum a iesit plansul si poate sa se opreasca, daca vrea.

Da' sa stii ca mi-a luat o vreme pana mi-am adus aminte de ce plangeam eu cel mai tare si cat imi doream atunci sa stiu ca ai mei ma iubesc si asa, cand ii chinui un pic si ma chinui.

Cat despre tratarea ranii... nu stiu ce sa zic. Unele lucruri trebuie facute, ca ne plac sau nu, noi asa am povestit despre tratamente si spalat pe maini - si pentru aia tot avem proteste aproape ori-de-cate-ori trebuie spalate mainile sau o buba.

Mergi la inceput