Gravidute cu trombofilie -cap1-

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Am hotarat sa nu mai mergem la Stamatian. Din pacate, parerile au fost unanime. Ecografia e foarte clara, din pacate. Nu se mai poate schimba nimic...riscul de sindrom Down e 1/5, dar oricum nu prea conteaza. O higroma atat de mare o sa-l sufoce, pana la urma, n-are cum sa se retraga. E un sac care-l inconjoara, are 3 mm grosime. Sper sa nu-mi para rau ca nu ne-am mai dus, dar chiar n-a avut nimeni nici un dubiu. Nici macar noi...
Vestea buna ar fi ca cel mai probabil e accident genetic, si medicul a zis ca e foarte improbabil sa se repete. nici n-a vrut sa auda de pauza lunga, a zis 3 luni. A mai avut o pacineta cu higroma (credeam ca sunt singura ciudata), a facut intrerupere de sarcina, si urmatoarea a fost perfect normala, a nascut acum vreo 2 luni.
Dar eu am nevoie de timp de data asta, si probabil de o schimbare de prioritati.
Ma rog pentru voi sa nu treceti prin asa ceva, si sa va tineti copiii in brate! Astept linkuri cu pozele lor. Sa ramana durerea asta doar la mine, si sa se compenseze la voi .

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oxy80 spune:

Rocris, am plans cand am citit ieri si tot speram sa fie o greseala medicala, nici nu am cuvinte.. iti doresc sa ai putere sa treci peste asta..
la urmatoarea sarcina iti recomand tie si sotului o cura cu vitamine(de toate felurile) inaite de conceptie, repaus fizic si liniste sufleteasca mai ales.. o sa fie bine
Pt cele care comunica cu Paula(poate stie deja), sfatuiti-o sa ceara neonatologului si un consult pentru retinopatia de prematuritate, de obicei medicii neglijeaza lucrul asta si bebelusii neinvestigati si ne tratati ajung nevazatori, sunt in domeniu si am vazut o gramada de cazuri, in special daca copilul se naste intr-un centru neuniversitar..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Rocris imi pare nespus de rau pt ce ti-se-ntampla!
Ma bucur insa ca esti puternica si gandesti pozitiv
Ma rog la Dumnezeu sa treceti cu bine peste aceasta incercare si sa revi cat mai curand printre noi.
Off draga de tine,mai ai puterea sa te gandesti si la noi!!!

Paula ma rog pt micuta Gabriela si te asteptam cu vesti bune!Doamne ajuta!

Oxi eu azi mi-am facut bitestul,astept rezultatul saptamana viitoare.Daca era dupa mine nu-l mai faceam dar asa a zis doctorita.
La masuratori bebe a iesit bine.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry75 spune:

Rocris, imi pare nespus de rau si cred ca alte cuvinte sunt de prisos. Va doresc, tie si sotului tau, sa depasiti momentul cat mai repede si sa luati decizia cea mai buna pentru voi. Cred ca ar trebui sa ramai pe forum si sa vorbesti in continuare cu fetele care ti-au fost alaturi la bine si care cred ca te vor ajuta si la greu. Ma doare sufletul ca nu te putem ajuta mai mult! Imi pare foarte, foarte rau! Sa-ti dea Dumnezeu putere sa depasesti momentul acesta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liana.berbec spune:

Buna dimineata,
Vad ca se discuta despre lucruri triste aicic. Imi pare rau pentru cele care trec prin astfel de situatii.

Indraznesc sa pun totusi o intrebare.

Ieri mi-am facut analize pt. trombofilie la Fundeni dr. Uscatescu. Au iesit ok toate singura problema fiind o usoara tendinta de ingrosare a snagelui - 0.72 mi-a iesit mie limita fiind de 0.8. Mi s-a dat sa iau Aspenter o zi da una nu + alte vitamine. De felul meu mi-e cam teama sa iau medicamente alopate in sarcina. Ce ma sfatuiti? Sa iau sau nu Aspenterul? L-am primit oare asa din exces de zel sau este intradevar o necesitate?

Multumesc.

Liana

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didiloo spune:

Cristina imi pare atat de rau ca nu se mai poate face nimic. Ma rog sa va dea Dumnezeu putere sa treceti peste asta si sa va reveniti sufleteste
Oxy am sa-i spun Paulei despre retinopatia de prematuritate. Stiu ca mi-a zis si ea de un consult la ochisori, dar parca zicea ca mia trebe sa treaca un pic de timp.
Liana eu cred ca daca ti-a recomandat medicul sa iei aspirina ar trebui sa o faci. Eu am facut FIV si inca de la inceputul tratamentului am luat aspirina de 100mg. in saptamana 6 l-am intrebat pe medic daca mai e necesar sa iau aspirina in continuare si mi-a zis ca pot sa intrerup. dupa doar 5 zile am ajuns la spital cu o mica sangerare, unde mi s-a descoperit un hematom....si apoi am inceput analizele pentru trombofilie. Sper sa fie bine si iti doresc tie si la toate gravidutele o sarcina usoara!

24+
MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Liana(asa ma cheama si pe mine )eu iau aspenter zilnic si cele mai multe gravidute cu trombofilie iau la fel.Mi-a zis si mie 1 la 2 zile dar mi-a fost teama asa ca iau zilnic.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

am avut emotii,dar suntem bine.a iesit ok triplu-test.

mami de , premiata la concursul de dans 17+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

buna, fetelor,

sunt insarcinata in 8 sapt si nu mi-am facut niciodata analizele de trombofilie. drita mea ginecoloaga mi-a recomandat ca in primul trimestru, pe langa uzualele de sange, urina si secretii, sa suflam in iaurt si sa facem si trombofilia. numai ca pe foaia mea scrie atat: teste de trombofilie. ce ar trebui sa fac? este neaparat necesar sa merg la fundeni la dr. uscatescu sau pot si la synevo sau babes?

Adi +7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Am ajuns acasa de vreo jumate de ora...
Ne-a mai facut o data eco, erau amandoi medicii, si mi-au mai explicat o data, ca i-am intrebat daca nu poate regresa higroma (ca principiu macar): da, poate. De obicei higroma chistica e un chis in spatele cefei, asociat cu sindrom Down sau Turner. La noi bebe avea aproape sub toata suprafata pielii lichid de 3 mm . Oricat de mult mi-as fi dorit sa sper, nu avea nici o sansa. Alternativa era sa las natura sa hotarasca, si sa-l nasc mort peste catava vreme. Asteptam peste vreo 2-3 sapt. rezultatele genetice ale fatului si rezultatul biopsiei vilozitatilor coriale.
Am facut anestezie generala, ca as fi innebunit sa vad ceva, orice . Acum ma doare burta ca la ciclu, fac tratament 5 zile si incercam sa ne revenim psihic.
Va doresc multa sanatate si bebelusi frumosi si sanatosi!

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot

Mergi la inceput