Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (29)"

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

cris.d - ei da am fost la cafenea binenteles. A fost palpitant dar OK per ansamblu. Pe Andreea am tinut-o in brate o tura pana a inceput Cristi sa planga serios. L-am mufat (masa noastra oricum e mai retrasa) a luat-o tati pe Andreea si am continuat povestile... . Recunosc ca pe mine asta ma face sa ma simt bine ... sa stau sa beau cafele cu sotul/prietenii la povesti. Astept cu nerabdare vremurile bune cand o sa mai bag si o tigara .

Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristian (ian 2010)

L-am mufat pe pici si sper sa recuperez cap asta.
XELA, daca ai sti cat imi doresc sa ies la un restaurat sau la o cafenea. Dar e IMPOSIBIL! Daca no.1 nu face vreo prostie, plange no. 2 si tot asa. Am primit de ziua mea o cina romantica la un restaurant si din oct pana acum nu am avut timp. Acum, ca expira invitatie am zis sa incercam s amergem cu copiii, totusi, sa nu pierdem cina. Cand sa ne mobilizam am vazut pe net ca e un restaurant...afrodisiac! Me-am gandit ca totusi nu ar fi o buna idee sa aparem acolo cu 2 copii zvapaiati, dintre care unul bb, ca stricam tot romantismul restaurantului

Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)

Duceti-va!!! Stii reclama la prezervative cu copilul care se tavaleste pe jos in magazin? Asa se vor simti cei veniti la restaurant cu gandul la fara obligatii.

_
Cristina, de gargaritz Alexis.

Povestea zilei de 6.01.2010

Cresc

Mergi la inceput

Haircut, prin cate treceti . Multa putere mamico, pentru voi e greu ca micuta nu-si va aminti nimic din asta.

_

Cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Marse, sunt geniale sfaturile de la babe.
Nu lasa bebelusul sa se vada in oglinda ca o sa vb f. tarziu
Stau si ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu o puneam pe fi-mea in fatza oglinzii de cand s-a nascut...Probabil ar fi vorbit de la 1 luna...
Ce sa mai zic ca amandoi or sa ma tina sub picior, o sa imi dea vorbele la spate si in plus Sebi va fi si afemeiat...Ca le-am pupat si talpitele si piciorusele si cefele.

Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioana_fota

Buna ziua si de la noi.Am reusit sa revenim acasa, sunt chiauna de-a dreptu nu am dormit mai deloc, ast mica nu se satura si papa non stop si proasta aia de dr nu ma lasat sa-i dau completare si mi-a urlat copilu 2 zile ca din gura de sarpe si pana la urma m-am rugat de o inf si mi-a facut 90 ml pe care ia mincat imediat si apoi a dormit 3 ore mititica.A tipat dr la mine ca nebuna.sa va fereasca d-zeu de asa oameni nebuni.Al meu sot a plecat in Olanda la munca pt 1 an si acum chiar sunt sg si o sa am mare nevoie de sprijinu si ajutorul vostru ca simt ca turbez cu asta mica.Toata lumea ma invinovateste parca as fi racit-o cu buna intentie am plans zilele astea pana mi s-a facut rau si imi venea sa vars.

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

poze
Sa ne descretim fruntile
poze Maria Alexandra

sfaTUL MEU ESTE CA PLANSUL AJUTA, DAR NU REZOLVA NIMIC
asa ca trezeste-te la realitate, pentru ca mititica are nevoie de tine, ca pe altcineva nu are, si fii pe picioare
trebuie sa fii o mama tare!!
ca de la stres iti scade si productia iara daca nu ai lapte doar nu o sa o tii fomista pana iti vine
da-i completare si poate rezolvi cumva cu productia de lapte

si ai grija de voi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sanatate!!!!!!!!!!!

Bea de Ivan, iubirea noastra!

Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Poze

Mergi la inceput

Ioana_fota, curaj si nu dispera! Nu ai pe nimeni sa te poata ajuta macar o perioada pana te mai obisnuiesti cu fetita?
Nu neaparat sa te ajute fizic, dar macar sa stea cu tine in casa, in caz ca pici la datorie sa ai un back-up?
Imi pare rau de raceala micutei si nu te mai stresa din toate... doctorita care a tipat la tine pentru ca prin laptele tau ii dai pe langa hrana si anticorpii de care avea atata nevoie, mult mai ok decat toate medicamentele pe care putea sa i le dea ea.

_

Cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui danyelana

Vin si eu cu intrebare ca tot se discutase intr-un alt capitol despre pasapoarte la bebei. Eu in mai vin in tara cu Arthur dar fara tati pt 3 saptamani. Trebuie sa-i fac pasaport? El e cetatean belgian dar eu sunt doar rezident si am vazut ca cetatenii UE pot calatorii doar cu cartea de identitate (ca si sotul si copii mari nu au avut nevoie de pasaport sa vina in Rom). Nu stiu ce sa fac acum sa-i fac doar carte de identitate sau si pasaport?

Pliz, un raspuns ca eu sunt cam

Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010

Asteptam primul Paste din viata printului

pozele mele

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

daca in belgia legea prevede carte de id. pt copii, e destul. trebuie sa aiba un act de identitate. in romania nu se face carte de id la copiii sub 14 ani, de aceea trebuie pasaport. certif de nastere nu e act de identit.

sper ca am fost coerenta

Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 3 kile!
poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Marse, sunt geniale sfaturile! Daca te iei dupa ele speli copilul din an in Pasti si il pupi doar in poze...

Eu am pus la punct o matusa care mi-a zis sa nu-l mai arat la oglinda... s-a simtit foarte prost si a plecat suparata chiar in ziua de Paste, chiar mi-a parut rau de ea dar nu mai rezist la atatea prostii...

Si altceva... sa nu-i pui pampers la botez... asta este de la bunica lui Matrix sau cum? Ca bunica-mea stia doar de scutece d-alea de se fierb pe aragaz...

_

Cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Citat:
citat din mesajul lui bubu_bu

flo]haircut ca trebuie sa treceti prin asa ceva......meriti toate felicitarile ca nu te pierzi cu firea...e clar o mama poate trece peste orice pentru puiul ei se zice"nu te pune cu forta unei mame"!doamne ajuta sa scapati si de ghetute sa se miste fata cum vrea cat vrea!

poze

Multumim, Bubu!

de Maia Ilinca (29.01.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

apropo de ce spun "babele"....imi spune mama ca atunci cand imi facea baie, bunica ma scotea de cap. mama saraca se uita ca proasta, ca bunica..deh, femeia crescuse 6 copii, stia ea ce face. si la un moment dat vine bunica din partea tatalui, femeie si mai de la tara decat era cea din partea mamei. si cand vede cum eram scoasa din apa, de cap, a-nnebunit!!! ca ea n-a pomenit asa ceva......si avea dreptate. doamne, bine ca n-am patit nimic!!

mama lui STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marse

Buna fetele,
Ia cititi si va minunati

''sfaturi de pe vremea bunicii '':

Nu lasa bebelusul sa sa se vada in oglinda - altfel o sa vorbeasca foarte tarziu.
Cate vartejuri are in par copilu' atatea neveste/soti o sa aiba.
Cine vede primul dintisorii sau dintisorul trebuie sa-i cumpere neaparat ceva.
Nu pupati un bebelus pe talpita ca "te tine toata viata sub picior".
Daca sughite sau stranuta inseamna ca "l-a luat cu frig".
Nu fa baie zilnic bebelusului pentru ca apa slabeste.
Dezbraca-l treptat pe bebelus cand vii de afara.
Pune patutul copilului la geam pentru a avea destula lumina.
Nu da bebelusul din brate peste prag.
Nu taiati parul bebelsului pina la implinirea unui anisor.
Nu folositi pampers in ziua botezului.
Mama sa nu stea cu spatele la bebelus pentru ca nu va mai avea lapte.
Nu faceti baie bebelusului duminica ca slabeste toate gramele cate le-a luat in timpul saptamanii.
Nu faceti baie bebelusului lunea ca il va ura lumea.
E bine sa tii bebelusul infasat - astfel nici nu va avea picioare strambe.
Trebuie sa-i pui capsorul in diferite pozitii, ca sa aiba o forma frumoasa.
Daca bebelusul plange, face hernie.
Bebelusii trebuie imbracati gros si tinuti in camere bine incalzite
Nu scoate bebelusul afara inainte de botez
Trebuie sa acoperi fata bebelusului cu batista cand iesi cu el afara
Lasa bebelusul sa plinga ca se dezvolta vocea si plamanii
Nu taia unghiile bebelusului cu foarfeca pana la 1 an ca se face hotz! Pina la un anisor, unghiile trebuie roase de mama!
Daca-l pupi pe picioruse pe baietzel va fi afemeiat mai tarziu.
Daca iesi cu bebelusul afara, ai grija sa nu te prinda asfintitul de soare afara cu bebele.
Tine copilul in scutece de panza pina la botez.
Daca intorci copilul de la intarcat va deochia cand va fi mare.
Pina la botez, sa nu arunci apa in care a facut baita seara. Trebuie lasata pana dimineta in casa.
Cand vine o femeie sa-ti vada bebelusul, ai grija nu fie pe ciclu, se zice ca bebelusul va face scoarta pe cap
Cand il botezi , tatal sa ramana acasa si sa faca diverse lucruri:sa sparga lemne, sa spele vasele, sa joace carti,sa danseze sa cante si sa se uite dupa femei(asta numai daca este baiat). In acest fel te asiguri ca asa de liber si fericit va fi copilul cand e matur.
Dupa ce e botezat sa vii acasa si sa-i faci baita,in cada trebuie sa fie: flori, ca sa aiba o viata frumoasa, bani ,sa fie bogat si miere sa-i fie viat dulce si apa sa fie aruncata la radacina unui copac.Scoate de cap bebelusul din cadita.
Nu faceti baie bebelusului vinerea petnru ca va ramane vaduv(a).
Nu pupati bebelusul dupa ce se impartaseste ptr ca ii luati impartashania. Trebuie intai sa doarma si abia apoi il pupati.
Nu lasati pe sarma noaptea hainele bebelusului.
Sa nu cosi hainele copilului ca ii cosi limba si n-o sa mai vorbeasca!
Mamica sa mesteci mancarea bebelusului si sa i-o dea in guritza.
Pune leucoplast sau scotch pe urechile bebelusului sa nu aiba urechile clapauge.
Pana la botez, sa tii sub patul bebelusului o matura si un cutit cat timp ramane singur in camera.
Cand vrei sa intarci bebelul, sa n-o faci in post.
Sa nu pui copilul sa se vada in oglinda pentru ca o sa vorbeasca foarte tarziu.
Pana la botez sa-i pui sub perina o foarfeca, bani, icoana.
Pune o ata rosie la mana ca altfel se deoache.
Stinge chibrite cand bebelusul plange mult pentru ca este deocheat.
Nu spune copilului pe nume pina la botez.
Tundeti copilul la zero cind e mic pt ca asa ii va creste parul des.
Ai grija sa aiba copilul mereu ceva rosu pe el sa nu se deoache.

Daca bebelusul plange cand suge inseamna ca "n-ai laptele bun".
Nu saruta un bebelus decat in somn ca "ii rasfetzi".
Diversificarea alimenatiei trebuie inceputa la 3 luni.
Ofera bebelusului toate felurile de mancare ca "sa se invetze cu gustul".
Sa nu-i pui ham, mai bine un fular.
Nu trebuie sa pui copilu' dupa cap ca iti va pune vorbele la fund cand va fi mare.
Daca nu vorbeste: da-i sa bea apa din clopotel.
Daca ii dai peste unui copil pana nu incepe sa vorbeasca va fi mut ca pestele.
Daca vrei sa nu mai planga, da-i cu o coada de peste pe la gura.
Daca vezi un cersetor mancand cere de la el o bucatica si da-i copilului sa pape.
Cand copilul (mai mare) merge in 4 labe prin casa , mai "cere" unul .
Nu lasa un bebelus sa se uite in oglinda pina la un an - altfel se va deochia.
La botez preotul cand il scoate pe bebe din scaldatoare sa il de-a nashei pe mana dreapta ca sa fie dreptaci,ca daca il da pe stanga va fi stangaci!
Pina la botez, copilul nu are voie sa aiba vizitatori, in caz contrar ii vor apare bubitze pe fata.
Nu lasati un copil sa mearga de-a busilea - altfel o sa mearga tarziu in picioare.
Nu sarutati un bebelus in somn, ca-i furam somnul.
Daca bebelusul face caca in scaldatoare o sa fie norocos..
Nu pupati un copil cand e sugar pentru ca in caz contrar, va slabi.
Bebelusul trebui tinut cu fes pe cap in casa ca are fontanela mare si raceste pe acolo, face meningita foarte usor.
Bebelusul nu poate dormi dezvelit ca raceste
Bebelusul trebuie sa aibe pe el maieu+ tricou oricat de cald ar fi, ca sa se absoarba transpiratia.
Nu pune pe sarma la uscat bluzitele copilului cu manecile in jos, ca nu mai creste!
Rufele bebelusului se spala cu sapun de casa ca nu stii ce pun astia in detergenti!
Bebelusul trebuie tinut in camera cu usa neaparat inchisa, temperatura de 25 grade si caciula pe cap sa nu raceasca.
Ai grija sa nu puna mana pe bebelus o femeie care are ciclu!
Daca copilul vorbeste tarziu trebuie purtat intr-un sac pe ulitele satului.
Cand mamica bebelusului pleaca de acasa, bebelusul trebuie sters cu degetul de pe calcaiul copilului sau al mamei si dat copilului in frunte spunand "cand s-o deoache calcaiul meu atunci sa se deoache si..." aici se spune numele copilului
Bebelusul trebuie sa aiba fular la gurita toamna, iarna si primavara.
Sa nu nu pui copilul sa doarma imediat dupa asfintzit!
Pe patul mamei care alapteaza sa nu se aseze nimeni ca altfel ii duce laptele departe.
Daca mamica se sperie in timpul alaptatului isi pierde laptele
Daca nu e botezat copilu si este un mort in familie sau vecini tre sa-l botezi pana nu se ingroapa mortul.
Trage bebelusul de maini si piciare in fiecare zi ca sa il ajuti sa creasca.
Mama n-are voie sa intre in bierica la botez ca a facut pacat mare si nu merita.

Marse de Alex-Mihai (DN 31.01.2010) .

atunci ivan va fi si vaduv, nici n-a vorbi degraba si asa mai departe.............tare oricum

Bea de Ivan, iubirea noastra!

Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Poze

Mergi la inceput