Copii singuri in avion

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

atentie! este f bine sa te interesezi la compania cu care zboara, daca la intoarcerea din RO, atunci cand se trece de control pasapoarte, daca are nevoie de o procura de la voi parintii ca-i permiteti sa zboare insotit de catre un angajat al companiei X.
recent am avut probleme cu o astfel de procura, la autoritatile de frontiera pe Otopeni, cand copii mei trebuiau sa calatoreasca inapoi in Deutschaland. au fost refuzati de la zbor pe motiv ca eu, mama prezenta la aeroport cu ei, nu aveam o procura notariala.
deci, atuoritatile din Ro cer asta, indiferent de caz sau cetatenie. copii mei au doua cetatenii. un refuz de imbarcare te costa multi nervi si telefoane, sa nu mai spun ca cer bani in puls

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Kariguld, EXCLUS.

Cu ce pasaport calatoresc copiii tai? Daca calatorec cu cel romanesc poa' sa mai aibe 10 cetatenii ca nu conteaza.La aeroport esti numai cetatean al tarii al carei pasaport il folosesti.
Daca au pasaport strain ( si il folosesc pe acela) nu este nevoie de nici o procura.
Sunt tratati ca orice alt cetatean strain.
De unde stie Politia de frontiera ce alte pasapoarte mai veti voi? Le prezentati pe toate sau cum?
Te sfatuiesc pe cele romanesti sa le tii la pastrare si drept amintire si sa nu le mai folosesti cand calatoresti singura cu copiii in RO pt ca altfel vei avea mereu probleme cu procura.

Daca au offloadat copiii de pe zbor cu pasaport strain avand ca singur motiv faptul ca nu aveai procura au facut abuz.Poti s aceri despagubiri.

Cat despre 'camera copilului' asa ceva nu exista in RO. Nici macar camera pt schimbat bebelusul in unele cazuri.
La ultima calatorie mi-as schimbat bebele pe 2 scaune in sala de asteptare...si am zis merci ca am avut unde sa ma spal pe maini dupa-aia...

Lara w18+ Jamie and Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

lara, multumesc de grija. stiu, stiu tot ce mi-ai spus.
copii mei au pasapoarte elvetiene si cetatenie aidoma. vb in deplina cunostinta de cauza, patita pe propria piele. si nu au decat un singur pasaport.
camerele pentru copii nu am spous ca sunt in RO, ci la schimbarea avionului in Deutschaland exista pe aeroport asemenea camere. si exista si in RO, am vazut eu cu ochii mei, scris pe usa, dar ce-i drept n-am verificat cei inauntru.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c
........
.... Nici macar camera pt schimbat bebelusul in unele cazuri.
La ultima calatorie mi-as schimbat bebele pe 2 scaune in sala de asteptare...si am zis merci ca am avut unde sa ma spal pe maini dupa-aia...

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

lara_c, si eu am vazut camera copilului acum 2 ani in aeroportul Otopeni si chiar am comentat cu sotul ca au mai evoluat si romanii la acest capitol. Pe usa era ceva scris de genul "family room" in sensul ca acolo puteau intra numai familii cu copii pentru alaptare si toaleta copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Acum nu am ceva cu cineva....dar daca avioanele zboara si nu schimbi totul poate sa fie ok si esti happy ca multa lume.

Dar daca e greva spontana la british airways fix atunci...sau daca este un delay si stai 1 noapte...e?
imbatrinesti cu 5 ani sau cu 10?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

uite aici la bbc. zboruri oprite.

Volcanic ash halts all UK flights
All flights in and out of the UK are cancelled until 1800BST as ash from a volcanic eruption in Iceland moves south.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

uite aici la bbc. zboruri oprite.

Volcanic ash halts all UK flights
All flights in and out of the UK are cancelled until 1800BST as ash from a volcanic eruption in Iceland moves south.

la Lufthansa nu poti vedea? ca va trebui sa zbor curand.....

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Gata...va zbura prin Amsterdam...sper ca nu va ninge...
Deja am picioarele moi cand ma gandesc ca va fi singur in avion...si in aeroport...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Sinzi, cati ani are copilul tau ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Ce ma supara pe mine dezinformarile despre Ro..."In Ro nu sunt camere pentru alaptat, nu sunt camere pentru schimbat, etc..."

Exista oameni buni de foarte multi ani, acest aeroport Henri Coanda s-a refacut de mai bine de 8-10 ani si are tot ce are un aeroport international, ca de aia e international ca are toate standardele pe care le au cele din UE, iar la nivel international exista niste standarde la care si noi, Romanii, am aderat. De fapt, o camera de schimbat a existat in terminalul plecari si pe timpul cand se numea Otopeni.

Deci avem destule facilitati mama si copilul si in zona dinainte de security si dupa, chiar dupa sunt doua.

Referitor la UM, exista la nivel international niste reguli foarte clare, precise si stricte referitor la cum se preia, se tine sub observatie si se preda un UM (intereseaza-te la compania aeriana sau citeste regulile IATA referitor la UM) Nu tine de natia de romani daca le respectam, ci de personalul fiecarei companii aeriene, respectiv societatea de handling care face formalitatile de check-in pentru compania aeriana si de personalul propriu al companiei aeriene. Si credeti-ma, se respecta!
Statutului de UM se acorda o importanta deosebita, iar pe anumite zboruri poti sa intalnesti chiar si 4-6 UM.
De cele mai multe ori copii diplomatilor din strainatate fac naveta saptamanal pe companiile aeriene europene si deja unii copii se cunosc atat de bine cu personalul de la sol si de la bord ...

Copii sunt in permanenta cu cineva la sol, la security, la imbarcare, apoi se preda pe semnatura de la agentul de check-in la personalul de la bord. Apoi in avion poate sa cheme personalul ori de cate ori are nevoie, i se dau jucarii, programe TV speciale, etc..
La coborare, se preda din nou unui agent de handling pe semnatura, iar agentul de check-in merge cu el de manuta pana la iesire si numai persoanei inscrisa pe formularul de UM i se preda copilul. (Este foarte important sa se legitimeze ca altfel nu i-l da! Au existat cazuri - nu in Romania spre surprinderea unora - de divort si partaj, si in loc sa-l ridice bunica a venit sotul pretinzand ca e tatal si poate sa-l ia si cand colo acel tata a fugit cu copilul care nu era dat in ingrijire lui).

Deci, puteti sa va lasati copii cu incredere (sigur, emotii si teama exista ca pentru fiecare mama), ca in Romania se procedeaza tot ca in alte tari, chiar uneori mai vigilent (s-au constatat erori in alte tari de ne bufnea si pe noi rasul cum de nu i-a dus pe unii straini capul mai mult de atat)!

In fine, sper sa fi dat niste informatii care sa va mai linisteasca si sa aveti un zbor frumos si o vacanta placuta in Romania!

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Si eu am fost f placut impresionata de Otopeni:am fost anul trecut si numai acolo am vazut la toalete protectie de plastic pt colacul closetului,nici la Montreal si nici la Paris n-aveau.Si tot personalul era dragut,si-n restaurante totul f.bun,curatenie peste tot,compartiment de schimbat bebelusii,ba chiar capela!cu icoane si luminari!E cel mai frumos aeroport,o sa ma mai duc si altadata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui housepocket480

Ce ma supara pe mine dezinformarile despre Ro..."In Ro nu sunt camere pentru alaptat, nu sunt camere pentru schimbat, etc..."

Exista oameni buni de foarte multi ani, acest aeroport Henri Coanda s-a refacut de mai bine de 8-10 ani si are tot ce are un aeroport international, ca de aia e international ca are toate standardele pe care le au cele din UE, iar la nivel international exista niste standarde la care si noi, Romanii, am aderat. De fapt, o camera de schimbat a existat in terminalul plecari si pe timpul cand se numea Otopeni.

Deci avem destule facilitati mama si copilul si in zona dinainte de security si dupa, chiar dupa sunt doua.

Referitor la UM, exista la nivel international niste reguli foarte clare, precise si stricte referitor la cum se preia, se tine sub observatie si se preda un UM (intereseaza-te la compania aeriana sau citeste regulile IATA referitor la UM) Nu tine de natia de romani daca le respectam, ci de personalul fiecarei companii aeriene, respectiv societatea de handling care face formalitatile de check-in pentru compania aeriana si de personalul propriu al companiei aeriene. Si credeti-ma, se respecta!
Statutului de UM se acorda o importanta deosebita, iar pe anumite zboruri poti sa intalnesti chiar si 4-6 UM.
De cele mai multe ori copii diplomatilor din strainatate fac naveta saptamanal pe companiile aeriene europene si deja unii copii se cunosc atat de bine cu personalul de la sol si de la bord ...

Copii sunt in permanenta cu cineva la sol, la security, la imbarcare, apoi se preda pe semnatura de la agentul de check-in la personalul de la bord. Apoi in avion poate sa cheme personalul ori de cate ori are nevoie, i se dau jucarii, programe TV speciale, etc..
La coborare, se preda din nou unui agent de handling pe semnatura, iar agentul de check-in merge cu el de manuta pana la iesire si numai persoanei inscrisa pe formularul de UM i se preda copilul. (Este foarte important sa se legitimeze ca altfel nu i-l da! Au existat cazuri - nu in Romania spre surprinderea unora - de divort si partaj, si in loc sa-l ridice bunica a venit sotul pretinzand ca e tatal si poate sa-l ia si cand colo acel tata a fugit cu copilul care nu era dat in ingrijire lui).

Deci, puteti sa va lasati copii cu incredere (sigur, emotii si teama exista ca pentru fiecare mama), ca in Romania se procedeaza tot ca in alte tari, chiar uneori mai vigilent (s-au constatat erori in alte tari de ne bufnea si pe noi rasul cum de nu i-a dus pe unii straini capul mai mult de atat)!

In fine, sper sa fi dat niste informatii care sa va mai linisteasca si sa aveti un zbor frumos si o vacanta placuta in Romania!

Mama lui Matei Alexandru

Auzi Housepoket, Aeroportul Otopeni NU E SINGRUL DIN RO.
De aia am spus unele aeroporturi.
Arata-mi tu unde schimb copilu' in Baneasa.Si ala e international si arata ca o autogara....La momentul la care am scris nu stiam de unde vine si unde se duce copilul Sanzienei.
Ultima oara am zburat de acolo in Iunie 2009 , deci numai daca s-a facut de atunci.
Tu chiar ai impresia ca daca exista asa aceva nu eram in stare sa il gasesc?Nu numai ca am lucrat pt Menzies Aviation pe Otopeni si Schiphol Amsterdam in 'tinerete'( ca vad ca esti la curent -banuiesc ca ai lucrat sau lucrezi in domeniu)dar calatoresc f f dessi aproape mereu am copilul cu mine , deci nevoie sa o schimb. ....Si am spus ca vb din experienta ,ca am schimbat copilul pe scaune.
Deci mi se pare super aiurea sa vi sa spui ca te enerveaza dezinformarea....

Pe alt subiect chiar eu am spus ca e aiurea sa vb de scoli / spitale ( cum ca nu s-ar gasi in Ro de calitate, private ma refer), de enterocolitele de care se temeau persoanle plecate demult din tara si spuneau ca nu vin cu copiii in Ro din cauza asta,etc dar unde nu e nu e, sorry. Si e neplacut.

Mie dezinformare mi se pare sa spui ca cetatenii straini minori au nevoie de procura la intrarea si iesirea din RO daca nu calatoresc cu ambii parinti....Cautati pe siteul Politiei de Frontiera ma bine, legea se refera numai la copiii romani.
Sorry Kariguld, am intels ironia cu grija dar legea e lege...

Mergi la inceput