Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Buflea, primeam mereu e-mail cu oferte de preturi mici pe Broadway. Imi pare rau ca nu am pastrat adresa, erau oferte foarte bune si aveai de unde sa alegi.
By the way, am vazut ca la Church in The Gardens costa gradi $675 de la 7a.m. la 6p.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Buflea, zau ca nu sint cazuri particulare...localnicii stiu sa plateasca mai putin. Turistii platesc pret intreg pe Broadway...sorry

Bine mai ... compara mere cu pere si iata cum rezulta ca strugurii sunt mai amari, in Romania desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Buflea, zau ca nu sint cazuri particulare...localnicii stiu sa plateasca mai putin. Turistii platesc pret intreg pe Broadway...sorry

Bine mai ... compara mere cu pere si iata cum rezulta ca strugurii sunt mai amari, in Romania desigur.

Pe ansamblu, nu zic ca-i mai ieftin aici. Nu poti compara strict preturi.
Dar, pentru mine mi-e mai bine aici. Atita tot. Si nu ma poti convinge ca acolo mie imi va fi mai bine din punct de vedere al calitatii vietii cu tot ceea ce inseamna.

Si sincer, vroiam sa-ti salvez ceva dolari sa nu cumva sa crezi ca trebuie sa dai sutele la teatru...stiu ce inseama sa cumperi inmultit cu 4.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:

In ce sens?

Si care ar fi "Moldova Americii" ?

Al bancurilor.

De Moldova nu ma leg, din printzip.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Atunci California ce mai e? Dar Nebraska?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Weekendul trecut am fost cu totii la Opera din Wilmington, Delaware, la Sleeping Beauty (cu Moscow Festival Ballet). Am platit $35/persoana, cele mai scumpe bilete! Super spectacol, costume, lumini, dansatori; la sfirsit standing ovation, experienta super pt fiica-mea de aproape 5 ani (chiar daca a inceput la 7pm).

Am mai fost la spectacole de-astea, balet, dans, teatru, opera (ce-i drept, nu in NY) si niciodata nu am platit mai mult de $60/persoana.

In plus, cam fiecare orasel are teatrul lui, unde au spectacole cu actori/dansatori/balerini amatori, dar buni si aia (de la scolile din localitate sau invitati), unde biletele sint $5-10. De ex, am fost la teatrul Wizard of Oz, spectacol prezentat de copii/adolescenti actori de la teatrul din town, foarte frumos, $5/persoana, inca o experienta deosebita pt Eva.

Oana 36+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana C

In plus, cam fiecare orasel are teatrul lui, unde au spectacole cu actori/dansatori/balerini amatori, dar buni si aia (de la scolile din localitate sau invitati), unde biletele sint $5-10. De ex, am fost la teatrul Wizard of Oz, spectacol prezentat de copii/adolescenti actori de la teatrul din town, foarte frumos, $5/persoana, inca o experienta deosebita pt Eva.

Oana 36+sapt si Eva (29 iunie 2005)
I'm not a bitch, I just have a low bullshit tolerance.

Asa-i si aici, fiecare orasel are macar cite o trupa de teatru. Liceul de linga noi are un program din asta si au din cind in cind spectacole. Biletele sint mai ieftine decit la cinematograf si trupele de amatori pun mult suflet in ceea ce fac, ceea ce-i face foarte placuti, chiar daca nu toti sint foarte talentati.
In orasul meu de bastina din Romania era o trupa din asta si intotdeauna imi placea sa merg la spectacolele lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Un bilet la teatrul la TNB: tocmai ce spusesem ca valoareaza ceva in jur de 7-10 EUR (in sensul ca e cam 30 RON, maxim 40 RON, biletele de la Nottara sunt ceva mai ieftine)

Exista si varianta biletelor cu cost redus pentru elevi studenti si pensionari - nu stiu foarte exact cat costa, parca 15 RON (adica vreo 4 EUR) sau am vazut si bilete de 6 RON (adica 1.5 EUR).

Astea sunt preturile la mai toate piesele, adica la pretul asta il vezi inca pe Beligan jucand in Egoistul (sigur, daca prinzi bilete la el), sau pe remarcabila Olga Tudorache in Noiembrie etc.

Nu vorbim aici de concert Madonna. La Madonna biletele au fost parca 100 EUR, dar existau si variantele mai ieftine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Citesc criticile sau ironiile la adresa Romaniei, dar mult mai constructiv ar fi sa scrieti clar diferentele dintre tara de resedinta si Romania, nu ma refer numai la preturi.
Va cred pe cuvant ca acolo unde traiti este mai bine, dar dati si exemple concrete.
Eu sunt dezamagita de politicienii nostri, de personalul platit din contributia tuturor.
Poate ca ar fi utila o comparatie intre comportamentul si atitudinea unui functionar public englez, american, canadian, francez, italian etc si cel roman.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Alinta,

Eu pot sa compar cum functioneaza infrastructura in Bucuresti si in State. In SUA am locuit in 3 State si am calatorit in cam 40 din cele 52. Iti pot da multe exemple concrete insa iti zic sincer ca nu exista comparatie.

Cel mai simplu exemplu: cand trebuie sa obtii orice fel de hartie, sau sa platesti ceva este super-clar ce documente iti trebuie, totul se misca foarte repede, nu exista ca trebuie sa cunoc pe X sau pe Y ca sa ma recomande, nu exista ca imi face mie o favoare personala.

Caz concret: Eu mi-am cumparat masina noua in SUA si le-am cumparat si parintilor mei o masina, Dacia, de la reprezentanta in Bucresti. In primul rand chitanta pe care mi-au dat-o a fost incorecta cu o suma serioasa. Nu era usor sa vezi pentru ca pretul oficial era in Euro si se convertea in lei in ziua in care cumparai. Cand le-am aratat greseala au inceput sa o scalde (sa ei nu stiu ca sa ma duc la contabilitate, practic incercam sa ma descurajeze). Pana la urma au facut o alta factura la pretul corect. A trebuit sa ma duc cu banii la banca undeva relativ departe de reprezentanta Dacia, ca sa platesc intr-un cont, apoi sa ma duc cu chitanta, asta a fost cateva ore. Cand sa luam masina, centura nu mergea in partea de langa sofer. Din nou au incercat sa ma convinga ca nu e nici o problema, bla-bla-bla. Iar ne-am dus acasa, iar ne-am intors. Pana la urma au rezolvat-o si pe asta. Inregistrarea masinii, nu mai spun cat a durat si de cate ori s-a dus saracu' tata ca sa rezolve problema. A durat cateva zile bune toata povestea, si am putut sa ne ocupam ca eu eram in concediu si tata pensionar.

Cand mi-am luat eu masina, noua, din momentul in care am ales masina, care sar peste faptul ca am condus multe modele, etc, a durat cam o ora sa fac toate actele inclusiv obtinerea numerelor. In fiecare an cand trebuie sa platesc nu stiu ce taxa, imi vine in posta, platesc prin posta sau pe Internet, si totul dureaza foarte putin.

Ce vreau sa spun este ca pana la urma se rezolva si in Romania insa este un frecus continuu de la chestiile simple pana la cele complicate. Si frecusul asta te uzeaza.

Si exemplele ar putea continua.

-- C.

p.s. Editez mereu ca mai descopar greseli

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Buflea, primeam mereu e-mail cu oferte de preturi mici pe Broadway. Imi pare rau ca nu am pastrat adresa, erau oferte foarte bune si aveai de unde sa alegi.
By the way, am vazut ca la Church in The Gardens costa gradi $675 de la 7a.m. la 6p.m.

Ramona, cred ca ai socotit gresit. M-am uitat si eu pe site-ul gradinitei. Costa $675/sesiune si sunt doua sesiuni, una de dimineata si una dupa amiaza. Mai mult, sesiunile nu contin toata saptamana ci numai lunea, martea si joia.
Adunand toate aceste date, gradinita nominalizata de tine costa $1350/luna - 3 zile pe saptamana - de la 9:A.M.-3:15 P.M.
Aceste preturi sunt pentru copii intre 2 si 4 ani. Pentru copii peste 4 ani nu exista preturi pe site. Dar oricum este putin probabil ca diferenta sa fie mare, sau sa ajunga la $250/luna atat cat ai spus tu ca costa o gradinita in Queens.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Pe ansamblu, nu zic ca-i mai ieftin aici. Nu poti compara strict preturi.
Dar, pentru mine mi-e mai bine aici. Atita tot. Si nu ma poti convinge ca acolo mie imi va fi mai bine din punct de vedere al calitatii vietii cu tot ceea ce inseamna.

Pai eu nu contest asta si nimeni nu vrea sa-ti demonstreze contrariul. Tie poate sa-ti fie bine oriunde, asta nu depinde de preturi, depinde de o gramada de alti factori (venitul tau in locul respectiv, atmosfera, oamenii, familia aproape ...etc).

Discutia de fata o luase pe panta comparatiei preturilor si se comparau merele dulci ale New York-ului cu perele acre ale Bucurestiului ca sa iasa strugurii amari in Romania.

Mergi la inceput