Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 37
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
Si tu, Andreea? Ne-ai testat tu pe toti rezidentii din Romania care scriem pe DC si stii exact cit succes avem, cit de mare ne e contul din banca si cit de usor ne este si cit de indiferenti sintem fata de cei de linga noi? www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
Nu au succes pe forum. Eu asta am zis si nu altceva. Pe aici pe la topic au venit sa zica ca sanatatea e ok, scoala e ok sportul e ok, cultura e ok si oricum au bani de facut facultatea nu stiu unde etc. Si ca indiferent ce si cum se poate si in ro.
Stiu foarte bine ca cei din .ro de pe forum si mai ales din afara lui sunt oamani de bun simt. De aceea am pus "sarantocii" intre ghilimele.
Cat despre implicare e greu de spus. Cand am zis si eu si cateva din fetele de pe afara ca o persoana cu un handicap psihic minor ca un Asperger poate ramane neitegrat in timp ce afara e recuperat inaintea varstei scolare... ehh singura replica a fost ca a vazut careva la tele cum si-au schimbat profesia parintii si deci au ajutat copilul si deci se poate si in ro. Si liniste din partea .ro . Nu e cool sa discuti despre asta. Nu e cool sa discuti ca esti deja batran la 60 de ani si esti impins sa iesi mai repede din autobuz si esti apostrofat ca te misti incet, ti se ofera servicii medicale desi e "inutil la varsta aceea matusalemica" asta asa ca sa nu aducem in discutie atitudine de stiri de ora cinci. E o negare a tot ce merge rau si o exacerbare a tot ce incepe sa mearga bine. Atitudinea de tacere imi pare: avem probleme mai importante de rezolvat, ce tot bateti apa in piua cu calitatea vietii "mai putin dezirabililor", cand nu ei depun munca in societatea asta. Suna cam cinic, nu?
valentinag spune:
Nelia,cu siguranta este un lux,pentru mine sau pentru prietenii mei de ex,pentru altii este doar necesitate!
Acule,dat fiind faptul ca speranta de viata in romania e 72 la barbati parca,la 60 intradevar esti batran.Plus de asta,cei care au acum 60 de ani,se simt batrani(unii,nu generalizez)pentru ca au obosit,nu mai pot sa munceasca,au trait vremuri grele,cu tensiuni psihice,cu grija zilei de maine,cu frica in san,ca aoleu,poate zic ceva gresit si ma aresteaza astia,toata viata lor,pana la maturitate au trait in nenorocitul ala de regim comunist!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Si ce de ma rog frumos in Canada nu ar fi nevoie de bone? Eu asta nu o inteleg. De ce in Romania bona nu e un lux, este o necesitate, dar in Canada nu se pune problema la fel. Faptul ca ai incredere sau nu in a creste copiii cu bona este o chestiune de alegere, eu vreau sa stiu daca femeile, mamele din Canada au acelasi drept firesc de a avea bone ca si cel din Romania. Poate sa-mi raspunda cineva, din Romania sau din afara, concret la aceasta intrebare? Chiar sint curioasa sa-l stiu... Si vorbesc despre patura medie si de acolo si de aici... De cite ori vine vorba despre femeile care traiesc in Romania si au bone ca sa se duca la servici, in 90 la suta din cazuri se spune: da, pai nu au incotro, e o necesitate, ca nu-si permite sa stea acasa ea sa creasca copiii. In schimb, altor femei de pe alte suprafete pamintesti li se spune: pai, da, tu iti permiti! Un singur argument vreau, de la oricine, de ce credeti ca eu imi permit sa stau acasa si o romanca din Romania nu! Mentionez ca nu am nimic, dar absolut nimic impotriva faptului de a avea bone, daca acestea sint alese bine. E un drept al femeii, ca multe altele, pentru care as lupta daca nu ar exista. CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
Iti zic eu de ce. E mai ieftin in Romania sa ai bona, decat in America de Nord. Pe de alta parte, cresele sunt puse mai bine la punct in America de Nord, nu la fel de bine puse la punct in Romania. Asta vine din doua motive. Mana de lucru este in general mai ieftina in Romania decat in America de Nord. Si pe de alta parte, dotarile materiale sunt mai putine in Ro (e.g. crese bune) si increderea in profesionalismul personalului unei crese mai scazuta. Deasemenea in Romania exista mentalitatea ca cresa e mai rea ca bona, in Vest am intalnit f multi care cred exact invers. Eu gandesc ca in Romania, as alege bona dc. mi-as permite. Deci e o problema de optiuni si organizarea societatii.
ruxij spune:
citat din mesajul lui nelia Valentinag, partial accept raspunsul tau, dar nu a raspuns la intrebare. De ce bona, hai sa nu zicem dupa ora 6 seara, ci in timpul zilei, intr-un numar acceptabil de ore de munca, este o necesitate si nu un lux in Romania, chiar daca mama nu lucreaza si sta in CIC si tatal are un salariu mediu sau o firma care `nu prea merge, iar prin alte parti nu? Dar eu sint clara cu intrebarea mea? Am avut asa, din senin, revelatia ca daca aflu raspunsul corect la aceasta intrebare, inteleg si de ce acest subiect s-a dus atit de rau in balarii si toate ca el... CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
E fenomen de masa ca mamele in CiC au bone? Ca eu nu cred. Ati auzit un exemplu. Eu n-am observat asta. In general in Ro femeile care muncesc de dim pana seara la 7-8 au bone, nu cele care stau in CIC.
AB_AC spune:
Spusesem deja Xeno ca-i micuta dar tare inegala.
Eu contam pe tine ca citesti... si ce am scris eu
citat din mesajul lui xenocid
Asta e din categoria: Toate emigrantele sint dansatoare Come to the Dark Side. We have cookies! |
Consulta tu motivele de divort in .ro in hmmm 2003. :)) E inca micuta, dar e tare inegala. Oi zis "nu prea"
http://www.coe.int/t/e/social_cohesion/population/demographic_year_book/2003_edition/04%20country%20data/Member%20States/Romania/Romania%20General%20Page.asp
"Young generations tend to divorce faster. Compared to 1990, most of the young age groups registered an increased divorce rate, especially among those under 20. As in previous years, the highest frequency of divorces was recorded among women and men aged 30-34 years. 94 % of the total number of divorces were first divorces.
The mean-age at divorce was 37.6 years for men and 34.3 years for women, slightly up against previous years. The average duration of a marriage ending in divorce was 11.9 years which is 1.7 years higher than in 1990. For childless marriages, the highest frequency of divorces was registered after one year of marriage, and, for couples with one child, after 4 years of marriage. Infidelity remained the main cause of divorce (11.4 %), followed by alcoholism (9.2 %) and physical violence (7.3 %). Men were 4 times more likely to cause divorce than women. "
viviana spune:
AB_AC Nu. E mai degraba o exacerbare a ce merge rau.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
denizel spune:
citat din mesajul lui beren Daca poti sa determini secunda atat de precis, vei remarca si ca voi va delectati cu frisca (din nou!) pe la 3:30 AM ora mea... |
Beren, ma refeream la secunda 33 din filmulet.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui denizel
Am vrut sa dau un raspuns usturator ultimei mizerii trantite pe topic, dar m-am gandit: as putea apoi sa arat ce am scris sotului meu? Sau tatalui meu? Sau prietenilor mei buni? Nu, nu as putea :). Asadar, ramai, AB_AC, la inaltimea balconului marii opere si da sentinte despre barbatii romani. Sa-ti mai urez bun re-re-re-venit? Am ajuns prea tarziu. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Denizel poate ii poti arata ce i-am replicat lui Xeno si poate te poti adauga inca ceva pe lista binecuvantarilor pentru care trebuie sa fii fericita. Nu cred ca am spus undeva "toti barbatii" asa ca nu vad de ce nu ar putea citi.
Mie imi pare bine ca v-am regasit pe toti si-mi pare rau daca sentimentul nu-i reciproc. Sa dispar?
Laura25 spune:
citat din mesajul lui nelia Valentinag, partial accept raspunsul tau, dar nu a raspuns la intrebare. De ce bona, hai sa nu zicem dupa ora 6 seara, ci in timpul zilei, intr-un numar acceptabil de ore de munca, este o necesitate si nu un lux in Romania, chiar daca mama nu lucreaza si sta in CIC si tatal are un salariu mediu sau o firma care `nu prea merge, iar prin alte parti nu? Dar eu sint clara cu intrebarea mea? Am avut asa, din senin, revelatia ca daca aflu raspunsul corect la aceasta intrebare, inteleg si de ce acest subiect s-a dus atit de rau in balarii si toate ca el... CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
In acest caz pus in discutie nu, nu este o necesitate, este o fitza. Mamei i se pare ca nu se descurca, ca e prea obosita, ca are nevoie sa iasa.. etc. Daca tot isi permite, isi ia bona (pt ca e ieftina pt ca munceste la negru, DA). Dar eu vorbeam de cazul in care femeia se intoarce la munca de la 7-8 luni ale copilului pt ca venitul adus de ea in casa este esential la bugetul familiei. Atunci vorbim de necesitate. Pt ca locuri la crese nu sunt cate ar trebui sa fie, se apeleaza la tanti iesite la pensie (pe caz de boala mai mult sau mai putin inchipuita, sau pt ca au ajuns la vasta/anii de munca necesari pensionarii), care e foartte multumita sa faca ceva bani in plus, fara sa o intereseze deloc forme legale de angajare.
Eu despre aceste cazuri vorbeam cand spuneam ca nu e moft. Eu traiesc in asa o 'enclava' cu astfel de mame, cu facultate terminata, cu servicii bunutze la care nu isi permit sa renunte pt ca nu ar mai avea cu ce plati rata la ap. cu 2/3 camere sau la masina SH pe care au luat-o de nevoie, nu de fitza.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
beren spune:
citat din mesajul lui denizel Beren, ma refeream la secunda 33 din filmulet. |
Si eu.
Cat despre teama; asta imi aminteste de "be afraid, be very afraid..."
http://www.youtube.com/watch?v=1S7xyMdS73M
Mda.