Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 38

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ah si btw. tot in mesajul cu barbatii am aparat institutia bonei. Si am zis ca din lipsa de infrastructura in unele parti ale Frantei se poarta tot un fel de bona.
Cu acte in regula, cu asigurare de sanatate, cu asigurare in caz de sarcina. Adica ca si tine. E al naibii de greu sa o platesti asa, dar asa e cinstit. Si da e posibil in .ro . Eu am angajat pentru vreun an pe cineva sa aiba grija de o matusa dupa o operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Consulta tu

In 2001, 31 100 divorces were registered, or 1.39 divorces per 1000 inhabitants – the lowest value in the last five years. The divorce rate level, which is relatively low compared with other European countries, indicates a relative stability of the family in Romanian society. The social and economic changes in the last couple of years have not influenced this demographic phenomenon in any significant way.

Gata! Mai ai si altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Citat:
citat din mesajul lui maru

si ma suna mama plangand, are Parkinson si nu are voie, e absolut interzis sa intrerupa tratamentul si macar pentru o zi, ca nici acum nu s-au eliberat retetele pentru tratament, nici gratuite, nici negratuite! Si daca ea mai are inca tratament pe luna asta ca i-a gasit fratele meu la Cluj parca printr-o pila (ai mei sunt la Galati), dar prietena ei cea mai buna, care are Parkinson de asemenea, nu a luat tratamentul de la 1 ale lunii si a fost luata cu salvarea. Si mi s-a facut inima varza tocata, si abia m-am abtinut sa nu plang, si am incercat sa o consolez, dar mama zicea in continuare cum tremura tanti Dorina toata, si cum ea nu a putu sa o ajute (nu au acelasi tratament, ca i-ar mai fi imprumutat din pastile).
Si asta dupa aventuri la comisii de doctori selfabsorved care probabil ca isi imagineaza ca mama descopera din 6 in 6 luni tratamentul minune pentru Parkinson si o taraie prin comisii...

Si asta dupa ce a venit Ana Stroe din tara unde si-a vegheat tatal in ultimele ceasuri, si asta dupa multe alte aventuri...
si noi ne luam de enterocolite si ce teatru e posh de frecventat!
nu asta e tragedia Romaniei! nu astea sunt motive de emigrare!
tragedia e ca nu se face nimic nici pentru generatia mica, nici pentru generatia senioara. Pe primii, las ca or sa creasca ei cumva, pe cei din urma, oricum or sa moara, sa ii ingrijeasca copckii, ce mama ma-sii mai vor de la noi?

maru, ana stroe asa e, astea-s tragediile adevarate.
amara situatia prin care a trebuit sa treaca ana si familia..

noi suntem tineri si nu ne putem imagina perspectiva unei batrineti in neputiinte si dependente de copii.
generatia parintilor nostri a fost una cu adevarat de sacrificiu. cu tineretea in comunism, revolutia i-a prins la o virsta la care multi si-au zis..prea tirziu, o virsta la care nu le-a fost deloc usor sa invete din mers democratii si capitalisme balcanice si seniori acum in saracia spitalelor romanesti si la mina copiilor.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

vikinga, tragedia e ca nimeni nu se gandeste la cei din popor, la cei ce au muncit ori inca muncesc o viata si au nevoie la un moment dat ca statul sa isi faca datoria.
mama trece de comisii cu spaga si pile, ca altfel ar muri pe la usile comisiilor, dar nu poate ramane indiferenta la ce vede, ce aude, ce se intampla in real: imi povestea de un batran fara un plaman care e purtat la fiecare 6 luni la comisie de parca in cele 6 luni plamanul lipsa s-ar putea regenera. Si statea acolo la usa, fara speranta, tusindu-si plamanul bun, in prag de lesin, cu plicurile pregatite pentru domnii doctori!
Cum sa nu citesti cu scarba ce se scrie de suta de pagini cel putin la topicul asta, cand ne facem ca nu vedem rahatul ascuns sub pres, atata timp cat noua ne merge bine!
Si da, pe banii munciti de mine aici si pe banii munciti de fratele meu acolo, medicii se capatuiesc in comisiile alea renumite si isi bat joc de niste batrani, si nascocesc handicapuri pentru asa zisi revolutionari, politicieni pe care ii paste puscaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru
ii paste puscaria

Ii paste pe dracu.

Guys, keep it real, cine credeti voi ca emigreaza pt ca a divortat vecinu'?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ruxij, nu, nu e un fenomen de masa, am vrut sa le bag si pe ele in discutie, pentru ca da, in cercul meu, din 10, trei au bone si sin tin CIC. Vreau sa fie clar pentru toata lumea, nu am nimic impotriva acestui lucru, fiecare face cum crede ca e mai bine, vreau doar sa stiu de ce in Romania asa ceva e normal, este o necesitate si pentru mamele din restul lumii nu se pune la fel problema, ci ca stau acasa pentru ca isi permit.

De ce aici iti permiti bona aici (nu toti vor sa-si trimit copiii sau nu toti copiii sint adaptabili la regimul creselor existente, la care, de altfel, problema locurilor este aceeai ca si in Romania, in plus aici lipseste aproape cu desavirsire ajutorul care ar putea veni, la nevoie, de la familia extinsa) numai de la un anumit venit in sus (nu sint chiar atit de ieftine bonele in Romania, daca le respecti munca si nu intervine exploatarea omului aflat cu streangul de git) si in Romania isi permit bine si menajere oameni cu venit mult mai mic (cel declarat, oficial, nu cel care vine din descureli) si gradinite particulare etc.... cind, teoretic, tara este una saraca, si toate bubele ei sint explicate prin lipsa de bani? Dar ca-si permit este una, fiecare face ce vrea cu banul lui, dar ca acolo este o necesitate, si nu un lux, in timp ce prin alte parti stau acasa pentru ca isi permit sau trimit copiii la gradinita pentru ca vor sa plece la soare, care e un lux, nu e necesitate... iar eu stiu ca acel soare este o necesitate la clima de aici... in timp ce si romanii care au bone si menajere, se duc si in concedii, si nu neaparat in Romania, dar si asta e o necesitate.... Intelegeti ceva!?! Intelegeti ca ne certam pe fapte si situatii reale, dar care sint duse in ireal din cauza faptului ca toate mesajele sint citite anapoda si nimeni nu are rabdare sa inteleaga pe nimeni?

Ca cele care au plecat nu vorbesc din ceea ce afla de la stiri, vorbesc din experientele prietenilor si ale rudelor plecate, dar si ele sint pe linga, aici puteti avea dreptate... pentru ca eu, de exemplu, vorbesc prin prisma de roman care a locuit acolo tinara, singura, dara copii, un an doar cu sot, adica in familie si fara prea multe griji pentru ziua de miine... stiu cum este, m-am intors in vizita, am relatii foarte apropiate cu cei care traiesc acolo, rude sau prieteni, dar nu pot sa spun sincer, cu mina pe inima ca stiu cum mi-ar fi fost ca parinte si nici nu pot sa spun cum mi-ar fi fost ca batrin ramas acolo. Banuiesc, dar nu stiu... La fel ca si cei care locuiesc acolo, au fost in vizita, poate chiar au locuit un timp in afara si acum sint in Romania, dar perceptiile lor sint clar limitate de conditiile in care au facut asta (virsta, statut, conditii profesionale etc.). Sigur ca nu stie exact ca si mine, cum i-ar fi acum acolo, cum ar trai acum acolo, ca sa-si permita sa arunce cu judecati de valoare in cei care asta fac, in prezentul in care scriem si batem cimpii aici...

De aceea, subiecte ca acestea nu pot duce la nimic bun, decit la tensiune, bascalie si chiar rupturi de relatii - virtuale sau fizice chiar - pentru ca modul de abordare este gresit din start. Nu e schimb de idei, ci este dat de idei in cap, si cu cit statul social al celui care scrie este mai sus, locul in care traieste este mai bine organizat social, cu atit capul celui lovit doare mai tare. Si cu cit doare mai tare, cu atit atacul invers este mai veninos, da ce eu-s mai prost?

Denizel, nu ar fi rau sa si faci ceea ce spui tu acolo, mai putin ca pina atunci nu-ti vei permite sa fii fericita, asta e bagata asa, in ciuda... Si bine ar fi daca cineva ar face asa ceva in locul in care traieste, cum spunea cineva si mi-a placut, nu mai stiu cine, despre implicarea la nivel de grup si de comunitate.

Ma duc la subectul cu cultura... ca as ceva imi doream, si ar fi util si pe alte planuri. Nu-l stiam, Balerina, o ca l-ai deschis, cred ca e foarte interesant sa-l citesti daca e scris ca lumea. Si ar fi interesant si despre turism, despre cum se face acesta, in ce conditii si despre multe altele... incepind cu mamele cu bone sau fara, adica ce facilitati au si ce le lipseste si pina la cum sint trasi barbatii de urechiuse, cei care nu se implica in cresterea odraslelor si care traiesc cu iluzia ca inca sintem intr-un dulce patriarhat... si asta nu tine de spatiul geografic, ci de lucruri mult mai profunde si insesizabile.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Am inrosit deja Xeno ce scrisesem inainte...
Subliniasem si eu ca-i mica, dar extrem de inegala si da in general in generatiile tinere cu copii divortul apare cam dupa patru ani si da pe motiv de infidelitate. Si da e provocat de patru ori mai multi barbati decat femei.

Sunt generatii in care nu se divorteaza aproape de loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Nu cred ca am spus undeva "toti barbatii"

Ai scris "mentalitatea barbatilor de prin ro."
"care nu prea se-nghesuie cu schimbatul scutecelor, dar se-nghesuie cu schimbatul nevestelor in versiuni mai tinere si fara grijile casei si ale copiilor."

mentalitate = fel particular de a gindi al unui individ sau al unei colectivitati.

barbatii de prin ro. = barbatii de prin ro.
Nu ai specificat ca sint exclusi, din aceasta multime clar definita, urmatorii: sotul si tatal lui Denizel, Xeno, si, ma rog, care din barbatii de prin ro. mai crezi tu ca ar putea face opinie separata si sa nu impartaseasca mentalitatea sus-mentionata.

Ce-a iesit si cum ti-a fost continuata ideea, vezi si singura. Happy?

Vorba lui Xeno. Mai ai si altceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Oana C , daca ai fi fost cat de cat informata in privinta realitatilor de acum, ai fi stiut ca la urgenta sunt tratati absolut toti romanii, nimeni nu este trimis acasa daca nu are asigurare. De fapt, nici nu se cere o asemenea dovada, ci este tratat pacientul.
Eu chiar nu am auzit despre enormitatile povestite de rezidentele altor tari. Si cunosc o multime de pensionari.
Eu nu ascund nimic sub pres, dar prea trageti cu tunurile in noi, de parca am fi paria universului.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:

Din cate stiu, in America, cine are bani, are acces la sistemul de sanatate, cine nu, n-are decat sa-si dea obstescul sfarsit.
La noi, nu este chiar atat de rau si inuman.

Asta-i una mare, des vehiculata, tinuta la mare pret legenda urbana in Ro. Nu-i chiar asa, s-a mai scris, da' nu-i cine sa citeasca.

Referitor la arta defecatiei, diferenta ar fi ca barbatii din Ro o fac in mijlocul strazii, iar astia de aici la buda. Nu neaparat ca ar fi mai breji, dar e foarte scump. Sanse sunt sa piarda foarte mult sau tot. Si nici amanta nu e scutita, numai ultima care a facut "pagina intii" la stiri are de platit 9 milioanei sotiei.

da cum este cu fratii si surorile din utah.....ne spui?

Nu-i buna intrebarea, Guestus. Banui ca te referi la mormoni. Nu e cheating, ca ambele parti sunt de acord. E chestie religioasa la ei. Gaseste si tu altceva.

Da' tot pe Four Corners area ai ramas fixat? Parca nu-ti placea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

AB_AC eu habar n'am ce'ai vrut tu sa scrii in fraza cu pricina. Da' pot sa'ti spun cum a iesit. A iesit ca dracu'!
Daca de la altii asa ceva trecea neobservat venind de la tine e cu totul si cu totul de neinteles.

Inchipuie'ti ca eu as fi scris Barbatii de prin America sint cam orbeti. Iti poti imagina desantul Ministerului Ofenselor Inexistente nu?

Mergi la inceput