Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 15
beren spune:
Oricum am da-o, tot US iese cu cele mai multe orchestre in primele 20 ... Apoi sa mai pomenim despre scoala Juilliard (unde au predat Ivan Galamian si Maria Callas)?
Chestia asta cu muzica contemporana din US mi se pare amuzanta, cand te gandesti la un compozitor precum Rachmaninoff (imigrat dupa 1900), care a trebuit sa dea lectii de pian ca sa se intretina la inceput. Iar decenii mai tarziu, Billy Joel povesteste despre intoarcerea lui in NY, de pe coasta de vest, si cum a compus "New York state of mind" la un pian asezat sub un tablou impozant al lui Rachmaninoff.
If that's not classic ...
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Luna1
Conchita lumea ti-o creezi asa cum doresti tu. Eu sunt convinsa ca pot trai si in Romania si in Africa si in Bangladesh (apropos de Lara_c care e acolo detasata) oriunde atat timp cat am langa mine copiii si sotul si sunt fericiti. Cum spuneam copilul ar putea merge la o scoala privata (exista Cambridge school in Bucuresti), eu as putea sa ma incojor de oamenii care imi plac mie si ignora pe cei care nu-mi plac. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
Pai nici nu incape vorba ca daca in loc de Bangladesh ni s-ar fi spus plecati in RO ( sotul meu a lucrat 2 ani in RO, am fost colegi de serviciu, asa ne-am cunoscut) am fi zis DA !!!
Sigur, temporar, in cazul nostru, tot datorita serviciului, deci banilor pana la urma.. Sa ne mutam definitiv implica renuntarea la serviciu , vanzarea casei, reinregistrarea mea ca rezident si inregistrarea sotului si copiilor la Oficiul pt Straini , lichidarea conturilor si multe altele care ar cere timp si cumpanire temeinica.Plus ca fara serviciu nu m-as duce nicaieri .
Deci da banii sunt importanti, caci tb sa asiguri copiilor cele necesare si o copilarie fericita.Din pacate fara bani nu se poate...
Cat despre oameni.... nici aici nu prea intram in contact cu localnicii. La magazine sunt respectuosi da' nu pot sa zic ca e motiv super intemeiat sa ma mut intr-o tara chiar temporar.
Iar in Ro am intra in contact numai cu cine am vrea , in rest chiar nu ar fi nevoie.
Exista comunitati britanice, americane daca chiar nu vreti deloc sa socializati cu romanii.
In ultimii ani in care am stat in RO erau zile intragi cand chiar nu vorbeam romaneste ca nu aveam cu cine. La serviciu vorbeam engleza, prietenii cu care ieseam erau aproape toti britanici si cativa romani care vb tot in engleza ca sa priceapa tot grupul ,nu am rude in Bucuresti,daca ma opream la un supermarket in drum spre casa puneam cosul pe banda si apoi plateam .Recunosc ca nu ma intampina vanzatoarea cu un zambet si nici nu ma intreba ce mai fac ( asa se si excplica ca nu vorbeam deloc) dar nici nu plecam plangand acasa din cauza asta....
Apropos de scoli exista si British School of Bucharest , care merge pe programa britanica 100% si Scoala Americana pt cei ce prefera programa americana. Deci de scoli chiar nu puteti spune ca nu aveti unde sa dati copiii.
Functionari ciufuti - se rezolva urgent cu plati on line.
Doar nu credeti ca aici ma duc sa platesc ceva conversand cu functionarii in 'bengaleza ' mea fluenta...Daca aici se poate pai se poate si in RO..
Dar cum spune Luna, cu familia alaturi.In Ro ar mai fi si mama si tata. Deci avantaj in plus.Plus aproape de UK pt socrii si familia extinsa.
Bine acum depinde de stilul de viata si de ceea ce isi doreste fiecare pana urma. Avand in vedere ca noi avem domiciliul in UK multi se mira ca dam UK-ul pe Bangladesh . Pai e vorba de serviciu, atata tot. Nu ne mutam aici. Si recunosc fata de RO are avantajul ca e intr-o zona pe care ne doaream sa o vizitam.Si preferam tarile mai exotice..
Dar pt un post bun , nu m-as crampona de oameni, serios.
Dar pt un milion de dolari nu m-as muta nici eu Cochita. In primul rand ca nu e foarte mult, nu e nici pe departe o suma care sa iti permita sa traiesti decent pana la sfarsitul zilelor. Doi copii si 2 adulti..scolile pe care le-am mentionat mai sus sunt scumpe si preturile in general in Ro nu sunt chiar asa minuscule.M-as muta insa pt un post platit cel putin la fel ca acum .Dar sa am venit luna de luna nu pt o one off payment ca asta se poate cheltui mai usor decat iti imaginezi.Mai ales daca mai ai 30 de ani + pana la pensie numai.Si eu sper sa mai traiesc si dupa aia vreo 20 macar.
Cum naiba sa ma descurc 50 de ani de acum incolo cu un milion de dolari???Si vorbim de 4 persoane cel putin pana ies copiii pe salarii.Asta vine 1666, 66 usd /luna . Adica 1083 GBP . Daca nu ma insel e mai putin decat salariul minim pe economie in UK? Sau cam pe acolo...
Altii nu isi pot imagina viata fara confortul si familiaritatea tarii de adoptie sau chiar tarii unde s-au nascut ( de la hypermarketuri la restaurantul preferat si emisiune de duminica dimineata)si ar fi nefericiti deci nu e de chiar neinteles ca cineva nu s-ar mai muta in RO.
Mai ales ca cei mai multi vad in asta o intoarcere permanenta si cu 'coada intre picioare' pt ca din pacate cam asa sunt vazuti de prietenii vechi si rude.
Cred ca mai mult la asa se refrea termenul general 'oamenii'..
Lara w18+ Jamie and Errie 18mths
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Conchita lumea ti-o creezi asa cum doresti tu. Eu sunt convinsa ca pot trai si in Romania si in Africa si in Bangladesh (apropos de Lara_c care e acolo detasata) oriunde atat timp cat am langa mine copiii si sotul si sunt fericiti. Cum spuneam copilul ar putea merge la o scoala privata (exista Cambridge school in Bucuresti), eu as putea sa ma incojor de oamenii care imi plac mie si ignora pe cei care nu-mi plac. |
da, Luna, asa ma pot duce si pe Marte cu amicii si sa traiesc ca-n rai. dar nu asta e idealul meu social, am voie? tocmai asta contest si combat aici pana se face ora de plecat acasa pentru Guestus: idealul social nu e ala de oligarhie central si sud-americana care incepe sa se profileze si in Romania, unde o mana de enclavisti declara ca in semnatura lui Ingrid S si restul supravietuiesc dupa noroc, daca nu au bani de cambridge si eugenii si kentane la doctori si profesori! refuz sa creditez cu apologetici gaunoase o societate in care doar elita conteaza si ca termen de comparatie cu alte culturi, dar si ca valoare umana! nene, si minerul conteaza! si maturatorul, si vanzatoarea, si middle class si low middle class si saracii lipiti pamantului - si ei au dreptul la demnitate umana care NU se cumpara cu bani. ca sa respecti pe cel de langa tine nu-ti trebe cont grasan in banca sau job la Guvern! tine de minimii 7 ani de-acasa, iar aia sunt cam lipsa pe plaiurile mioritice in general vorbind din cauza de mentalitati, de fundament valoric distrus de comunisti, de zapacirea valorilor cauzata de tranzitia gestionata de esalonul doi de politruci, corupti, mediocrii alesi de poporul roman, cinste sa-i fie si la mai mare.
nu ma intereseaza sa-mi enclavizez copilul si viata, ca nu-s celula in eprubeta pentru experimente sociale si nici nu mi-e sila de clasa muncitoare. daca m-ar interesa asta, as ramane unde sunt, capitala californiana a rednecilor, unde nu vezi picior de negru, chinez, mexican (astia din urma, da, la muncile de jos exclusiv). cand de-abia astept sa ma car de-aici intr-o zona mai cosmopolita aka diversa aka societate deschisa, ca sa pot sa respir! or in romania nu pot respira din cauza de societate inchisa, cu fite, cu valori de parvenire, ma impiedic de coruptie si-mi creste tensiunea. stressul asta nu mi-l doresc. nu vreau sa umblu cu ecuson in piept pe strada (sunt elita, bai tartanilor) ca sa fiu respectata!
btw de asta, am ramas datoare cu o explicatie vis a vis de zambetul "ipocrit" american. eu gandesc asa: sunt charmanta, sunt o persoana placuta, deci e normal sa mi se zambeasca atunci cand ma intalnesc cu cineva. daca prezenta mea declanseaza ranjete barfitoare si "aolica ce te-as ..." in romanika, asta nu e din cauza mea, ci din cauza lor. si se cheama badaranie. subiect paradiscutat la alt topic.
enclava nu defineste nivelul de civilizatie. iar elita sau normalitatea, inclusiv aici pe forum (vai ce le mai observ) nu ar trebui sa se simta ofensata de caracteristicile generale ale societatii romanesti. ci claustrata, sub stare de asediu, invinsa, asa cum este in realitate. bisericutele si gastile si grupuletele de partizani nu salveaza nimic, e doar o viziune romantica si paguboasa asupra istoriei. pana si dinozaurii au pierit, iar decadentii, inclusiv din romania, nu-s mai breji, mai ales cand delimitarea este agresiva, de genul noi nu suntem ca ei, ei sunt inferiori, ei nu ne definesc. ba dimpotriva!
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC Adina m-as gandi la mutare cand o scoala privata din .ro care fie adresata clasei medii sau bogate va avea dress code care se pune in aplicare si care in programul parintilor va pune gesturi catre comunitate. De exemplu ca la scoala fetitei mele de ziua Pamantului fiecare copil trebuie sa se imbrace in uniforma scolii si sa faca ceva impreuna familia ca sa fie mai bun Pamantul . Ceva la care s-a gandit el cu parintii: sa ajute un batran facandu-i cumparaturile sau curatind, sa curete o plaja, sa ajute orasul. Nu un gest cu bani ci un gest de munca pe care un copil cu bani sa o faca pentru altii gratuit si sa vada ca nu-i nici usor si nici lipsit de satisfactii. |
Pai poti sa te muti deja.
Scolile le-am mentionat si mai sus.
Venind din USA iti recomand Scoala Americana. Exista International American School in orice capitala mare a lumii inclusiv in Bucuresti si in general este adresata copiilor de expati cu salarii peste medie, copiilor diplomatilor, ai demnitarilor localnici.
Doar nu crezi ca Ambasadorul Olandei sa zicem , daca are copii ii da la scoala cu clasele 1-4 Lopatica Vesela din Ferentari ( nu vreau sa ofensez pe nimeni de aia am inventat numele, casa nu iasa discutii ca nu ar fi buna scoala x). Daca nici asta nu e suficient de buna....eu una nu mai stiu ce sa zic....
Daca vrei uniforma British School of Bucharest au uniforma similara cu a scolilor din UK.
Deci chiar nu se poate vorbi ca nu exista scoli.
Aaa poti spune ca sunt scumpe, asta da.
Editez pt ca nu pot sa ma abtin sa nu intreb , aporpos de ambasadorul Olandei( pe care nu il cunosc, nu stiu daca e barbat sau femeie daca are sau nu copii, altfel nu mi-as permite sa il aduc in discutie) cei care scrieti chestii de genul nu ma mut in RO ca nu sunt scoli, ca fac enterocolite, ca nu sunt spitale va ganditi vreodata la cati demnitari de rang innalt ( nu vorbim de cei mai micuti sau de angajatii de top din multinationale, afaceristi cu afaceri prospere )ci de aia care iau ceaiul cu Reginasi cina cu Basescu, vin in RO cu copiii pt 3-4 ani , ii inscriu la scoala si nu le compromit nici viitorul nici sanatatea?
O sa ziceti ca au alte venituri . Adevarat dar din postari reiese ca nu banii ar fi problema ci lipsa scolilor/ spitalelor etc
AB_ AC vorbeste de clasa boogata, deci clar excludem problema banilor.
La obiect mi s-a parut postarea mamicii care a spus ca in USA plateste 230 USD pt gradi si in Ro nu gaseste ceva comparabil la banii astia.
Din pacate asta e adevarat.
Si postarea Ramonei daca nu ma insel, care a spus ca e nevoie de venituri de 3-4 ori mai mari ( in principal daca vreti scoli private ) pt a avea acelasi nivelde trai mi s-a parut iarasi obiectiva.
Dar cand spui ca banii sunt no problem, nu mai inteleg..
Lara w18+ Jamie and Errie 18mths
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-6074227-the-observer-despre-faust-regia-lui-silviu-purcarete-vinde-sufletul-mai-vad-acest-faust-data.htm Argumentul cu enterocolita era, parca, mai convingator... www.trilulilu.ro/bright/566e0d1c4a9b15" target="_blank">see details |
ti-am creat vreodata impresia ca ma intereseaza sa te conving pe tine de altceva decat sa-mi dai ignore daca esti capabila? exemplul dat de tine dovedeste negru pe alb ca ai inteles din parti la ce ma refer cu teatrul contemporan american.
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Oricum am da-o, tot US iese cu cele mai multe orchestre in primele 20 ... Apoi sa mai pomenim despre scoala Juilliard (unde au predat Ivan Galamian si Maria Callas)? Chestia asta cu muzica contemporana din US mi se pare amuzanta, cand te gandesti la un compozitor precum Rachmaninoff (imigrat dupa 1900), care a trebuit sa dea lectii de pian ca sa se intretina la inceput. Iar decenii mai tarziu, Billy Joel povesteste despre intoarcerea lui in NY, de pe coasta de vest, si cum a compus "New York state of mind" la un pian asezat sub un tablou impozant al lui Rachmaninoff. If that's not classic ... |
Eu ii iau dupa anul nasterii, la mine Rachmaninoff are eticheta de sec XIX ((: Nu ma refer nici exclusiv la US. Dar entuziasmul imi scade cind e vorba de cei moderni si contemporani. E chestie de gust, eu nu sunt in masura sa-i critic sau analizez. Vorbesc din unghiul spectatorului care isi plateste biletul si spera sa-i placa.
Sabina spune:
Rahmaninov e neo romantic, nu e genu inovator[:d]
Conchita, ma refer la muzica clasica culta compusa azi, acum. Nu jazz, nu usoara. Balarii din alea disonante de compun eu :)))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
vikinga spune:
Conchita iti dau dreptate, asa e.Nici eu nu m-as mai muta in Romania exact pentru toate lucrurile enumerate de tine la care as mai adauga ce zicea si Ocebine. Ca aici viata e mai usoara, mai lipsita de stres, e loc pt toata lumea.Un venit mai mare ca al nostru nu ar fi un motiv de stabilire in Ro. Aaah poate in Spania ori Italia daca tot ar trebui sa ne punem problema.Pe de alta parte ma gindeam la acele citeva luni cind am trait in Egipt, am colaborat acolo cu o agentie de publicitate care avea unul din sedii si in Cairo. Si acolo lucrau o mina de tineri egipteni scoliti in UK, destepti, inventivi si frumosi asa pur si simplu in toate. S-au intors pt ca e indiscutabil mai greu sa ai un nume arab in lumea noua, tinerele stiau beneficiile femeilor in lumea moderna, in Egipt fiindu-le mult mai greu sa razbata intr-o lume a barbatilor in joburile bune si cu expunere. Plus ca-s mai legati de familii si traditii.Erau platiti bine, firma de publicitate fiind una de nivel international. sediul era intr-o locatie de vis, de nu-ti venea sa mai pleci de acolo, cu mult peste aerul si clasa locatiei din Milano, Amsterdam de ex. Aveau o viata sociala atractiva, ieseam cu ei des, m-au adoptat imediat si asa i-am cunoscut mai bine, unora prietenii si familiile.Da, aveau o lume a lor in care se invirteau, Cairo lor era superb fara blocurile periferice cu saracia si conditiile subumane de acolo. Erau egipteni si egiptul lor era frumos prin ochii lor, unele extreme politice ori religioase isi pierdeau din substanta.As putea eu sa le reprosez ceva? Dreptul la fericire il are fiecare si nu te poti simti vinovat de toate relele lumii. Egiptenii respectivi sunt doar asa un exemplu venit in minte asa pe moment, insa mai am exemple cu greci din atena ca si acolo multe lucruri se intimpla asa dupa un model balcanic, centrul si sudul italiei in fine nu toata lumea e germania, USA , UK, Elvetia si Canada. Si dupa parerea mea nici nu ar trebui sa fie. Cit oare ar fi asa pe procente din populatia lumii care traieste in societati nefunctionale? Daca scadem tarile etalon cite ar mai ramine? Sunt si acolo, femei, copii pt care ceva mai bine e deja un univers nou.Suntem de acord cam toti cu idealul unei societatii sanatoase ba chiar si acolo am mai avea de adus imbunatatiri insa traind frumos si incercind sa fii fericit acolo unde esti inseamna neaparat acceptarea cu insufletire a neregulilor? Daca directia e una buna, si eu chiar o vad in Romania, putem accepta ca totusi pina in punctul T din viitor cind toate or fi pe roze, avem ori romanii au un prezent care trebuie trait acum? Totusi noi cei integrati in societati functionale nu avem decit meritul ca am ajuns la ele, le-am invatat regulile, ne-am adaptat si ok contribuim si noi prin faptul ca le respectam regulile.Ar fi un dezastru de ar emigra toti. Ce ar trebui sa faca romanii de acasa? Sa iasa-n strada? E greu pt o tara ca Romania sa fie asa focus pocus peste noapte competitiva in raport cu tarile Europei, face banii pe care ii face, deocamdata, si trebuie sa se limiteze in ei. Ca un cuplu tinar care vrea si casa si masina si de toate, e bagat in datorii pina la git si care nu se poate compara cu un cuplu tinar de familie buna, cu vechime si bani si investitii in spate.Stind in europa am contact si cu alte natii pe aici, tineri din cehia, tineri din ungaria, pe urma am tot vazut reportaje de pe la ei pe perioada crizei asteia. Si lucrurile pot fi comparative cu Romania mai mult sau mai putin.Ma tot intreb ce exact vroia sa spuna AC cu faptul ca emigrantii din Europa sunt integrati ürin asimilare? Si de ce simt ca i-a dat o conotatie negativa, respectivului fenomen daca chiar asa sa zicem ca e? Sunt eu asimilita pentru ca vad lucrurile asa cum le vad? Sunt mai putin romanca? Mai mult nemtaoica? Ori doar europeanca si atit? Ori Buli de ex care le vede la fel din cite am inteles, ori alti romani din tara ori din europa?Multi nemti sunt asa, sa-i lasam pe cei din generatia parintilor nostri. Eu vorbesc de tinerii de acum, de nemtii ce-s acum in facultati, in scoli, ca ei is viitorul. Deja granitile dintre tari au devenit f fine si tare cred ca in vreo 10-15 ani vom discuta notsalgici aici pe DC de ehei vremurile cu vechea si batrina europa.Daca o sa fie si Romania asimilata asa usor usor intr-o europa multi-kulti pai nu pot sa zic decit numai de bine. Si poate cine stie Luna a avut dreptate si tacerea europencelor la sub de fata o insemna ca discutiile de cafea pe DC vor fi in anii urmatori intre Europa versus USA, mai stii?Cu toate ca nu stiu, USA e pt nemti o atractie, ii vad prin documentarele lor ca-s puricati in toate inventiile, fenomene, stil d eviata, fapte de viata, etc totusi mai nou atentia le e luata de rusi si Moscova lor(nu ca un target ci ca si curiozitate). Ca tot ati vorbit.Pai asa in cercul cunoscutilor mei sa fi fost in sudul europei, asia e asa ceva normal, america e interesant, tarile nordice numai de bine, insa in Moscova ei uite acolo deja devine f interesant, da cica tre sa ai buni multi pregatiti pt aventura asta.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vikinga Totusi noi cei integrati in societati functionale nu avem decit meritul ca am ajuns la ele, le-am invatat regulile, ne-am adaptat si ok contribuim si noi prin faptul ca le respectam regulile. Ar fi un dezastru de ar emigra toti. |
daca ar emigra aia care trebuie, poate m-as intoarce.
"decat"? minimalizezi esentialul, si anume ca emigrantii astia de doua parale care suntem, tradatori de tara si nemancatori de salam cu soia, ah, uitasem casnicele, am fi putut foarte bine sa ingrosam cifrele statistice ale mancatorilor de lebede, ale infractorilor, ale persoanelor pur si simplu fara maniere. nu mi se pare putin lucru ce enumeri tu, regulile astea nu se invata ca pe tabla inmultirii, mai ales pentru noi, veniti din scoala romaneasca unde informatia nu avea acoperire in practica. eu sunt mandra de mine. uite, mai flutur si stindardul civilizatiei pe forum, nu e putin lucru absolut deloc. macar ca ridic tensiunea enclavistilor sau a celor cu ochelari roz sau a celor in denial ca se poate oricum, fericirea e in noi. da, fericirea e in noi, dar cand nefericirea vine din afara, cat sa reziste si fericirea asta interioara la atacuri zilnice si fatise? eu stiu sigur ca persoanele care ma cunosc au o parere super pozitiva despre romania. eu reprezint romania la scara minuscula a cunoscutilor mei. face mai mult decat miliardul bagat de guvern in pliante de popularizare cu oite si pajisti serene pe coperta.
asa ca nu, Vik, nush despre tine, dar eu nu ma pun la coada carutei pentru nimic in lume, nu se justifica. am valoare ca om, experienta mea e extra valoroasa pentru ca se imparte la cel putin doua culturi. asta nu neaga fericirea si valoarea altora! tot ce spun e ca nu poti compara doua culturi alegand ca termeni doar extremele - foarte saracii si foarte bogatii, cu recomandari de scoli private selecte si magazine cu circuit inchis, anti-enterocolita. cei care au bani o duc bine peste tot, e asta o problema? sa comparam clasa de mijloc, abia atunci sunt informatiile relevante. miliardarul isi face scoala privata doar pentru el si familia sa, nu-i duc lui grija. dar nea gheo din cartier, lui cine-i preda respectul la clasa, daca scoala de cartier (clasa de mijloc) e totuna cu aia din harlem sau ferentari??! asta e intrebarea, asta e adevarata problema cu romania.
simt ca nu am fost clara: Vik, afirmatia ta sugereaza ca emigrantii astia au venit la aeroport si au fost intampinati frumos de un comitet de primire care le-a intins covorul rosu, de la care au primit sacose cu manuale pentru adaptare, liste clare si precise cu reguli de convietuire si totul a mers asa diafan si usor, chestie pentru care nu avem decat meritul ca am fost elevi silitori, via educatia tipic romaneasca. io cand am ajuns aici, desi nu am venit din elanuri democratice sau in numele civilizatiei moderne, a doua zi am despachetat, a treia zi am impachetat la loc si uite asa am tinut-o vreun an jumate-doi, dintre care primele 8 luni au fost agonie si extaz, iar urmatoarele depresie de-aia curata si usor de diagnosticat. "decat"? glumesti. hai sa mergem intr-alta constelatie acuma si io stau langa tine si notez impresii despre cum ai tu merit micut ca te adaptezi la o lume total total diferita de a ta. :-))
una e vacanta, alta e sa zici, dom'le, de azi periuta si pasta de dinti stau pe etajera asta, care nu e a mea de-acasa si nu va mai fi nicicand. iar daca vreau sa ma simt ca acasa, juma de suflet tre sa dispara in uitare, iar cealalta jumatate sa se cloneze ca sa-i ia locul. ambele actiuni, absolut imposibile.
dupa o vreme intervine uitarea, de-aia pare mai usor, ca ne-am adaptat, ca una alta. in ciuda potrivirii de mentalitati si valori, inadaptabilitatea primara ramane. toti vrem la mama, fara exceptie, oricat de bine ne-ar alapta doica. iar instrainarea mare vine din faptul ca nu credem ca ne va mai recunoaste, asa mutanti ce-am devenit, celule romanesti amestecate cu frunze din anotimpuri straine, ca nu ne-a mai vazut demult si nu ne mai cunoaste, nu ne mai intelege. si nici noi pe ea, mama klingoniana.
crinuta spune:
Lara, iti spun eu cum te-ai descurca cu 1 mil de usa/euro. Bine, ideal ar fi sa fie lire sterline.
So, ii pui la banca si traiesti din dobanda :)
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages