Ati emigra in alta tara? (5)
Raspunsuri - Pagina 13
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Confused, very confused ... |
De ce confused? Imi enumeram in cap ce mi se parea reprezentativ si scrisei Scala in loc de Milano... Metonimie care spune clar ca eu n-as sta in Milano decat pentru Scala. Sorry
Si ar mai un oras in care as sta asa de dragul lui. Nu se compara cultural cu altele, dar mie imi place: Barcelona.
Hilde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carolyne [Asta stiu sigur din spusele unor colegi care au copii la scoala generala si liceu. Daca vrei sa dai la facultate (sa zicem farmacie, e doar un ex.) intai trebuie sa ai 4 ani de facultate si apoi sa aplici la farmacie. Adica ma duc intai sa fac biologie sau chimie si apoi dau la farmacie. De ce??? |
Poate ca ies foarte slab pregatiti din high school. Liceul in US este un failure din punctul meu de vedere.( si middle school) Nici nu stiu de ce il fac.
Cand intra la colegiu intr-un program in medical field...nu au baza.
Cum poti sa-i inveti ceva mai avansat( imunologie, genetica, biochemistry, etc) cand ei nu inteleg matematica, chimia, biologia? In viitor vor avea nevoie de foarte multa lume sa lucreze in domeniu asta...probabil ca s-au gandit ei ca nu pot doar sa le dea diplome. Chiar ma bucur ca cineva a observat discrepanta.
beren spune:
citat din mesajul lui Hilde Liceul in US este un failure din punctul meu de vedere.( si middle school) Nici nu stiu de ce il fac. |
Ca sa nu intre in trouble cat sunt parintii la job. Practic e baby-sitting.
Edip spune:
Sabina, o sa te mire ce priza are muzica clasica in Nord America. Am fost la cateva concerte si erau toate sold out. Nu zic sa comparam acum Yellowknife cum zice Guestus cu Viena dar sa stii ca si eu am ramas surprins. Plus de asta, cultura muzicala e mult peste ce e in Ro.. aici e f. comun sa vezi copiii ca stiu sa cante la un instrument muzical ( ma refer unde sunt eu si ce am vazut ca nu pot spune ca stiu acum tot ce se intampla pe continent).
Insa jazz ca in New Orleans e cam greu sa gasesti pe undeva:)
iulianm spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui beren
Atunci California ce mai e? Dar Nebraska? |
Nu stiu, ca nu m-a preocupat si nici n-am auzit. La CA- legat doar de "invadarea" altor state si al modului de condus. TX insa ii destul de bine cunoscut ca breaz, iar la nivel local, de vecini directi, nu-i in relatii dulci cu nici unul.
Sabina spune:
ma refeream la cea contemporana. Adica ce se compune azi. La clasica as vrea eu la met si carnegie....:-)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
LauraNicole spune:
citat din mesajul lui Edip aici e f. comun sa vezi copiii ca stiu sa cante la un instrument muzical ( ma refer unde sunt eu si ce am vazut ca nu pot spune ca stiu acum tot ce se intampla pe continent). Insa jazz ca in New Orleans e cam greu sa gasesti pe undeva:) |
Si aici la fel !Fi-mea a invatat la scoala sa cante la un instrument al carui nume nu i-l cunosc dar arata ca un fluier mai bombat la mijloc,invata sa cante la pian si a primit de la unul din prietenii nostri o orga electronica .
Plus de asta la scoala,in lunch break face drama ,baschet,muzica si literatura ,cursuri pentru care in Romania trebuie sa platesti daca ai copilul la scoala de stat .
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
LauraNicole spune:
Am uitat sa scriu despre cursurile de vara,gratuite ,la cele enumerate mai sus plus diverse alte oferte pentru sporturi si pasiuni .
Din octombrie pana acum a mers cu scoala la 5 spectacole de teatru si muzica pentru care am platit doar 1 sau 2 lire care de fapt este donatia noastra pentru diverse organizari caritabile ,in rest ei trebuie sa aiba doar Oyster Card cu ei (ca un abonament pentru transporturile in comun ) si care e GRATUIT pentru copii pana la 15 ani .
Aici ,cand una din colegele de scoala a incercat sa o bully pe Alexa,desi s-a descurcat admirabil fie-mea si singura,a fost de aqjuns sa ajunga la urechile directoarei de an (head teacher of Year8 )si imediat au luat masuri .In Ro mi s-a spus ca imi cocolosesc prea mult copilul cand a sarit o dobitoaca s-o bata iar profesorul de mate mi-o numea tampita si prostovana .In Romania copilul meu NU RIDICA mana si era considerata proasta .Aici a ajuns in 2 saptamani cea mai buna din clasa si impreuna cu o fata de la alta clasa,cele mai bune din an si,incredibil,le ajuta pe colege la MATEMATICA.
Am aplicat pentru Child Benefit online,am trimis prin posta doar formularul si certificatul fetei,saptamana asta ne-au sunat ca ni s-a aprobat si saptamana viitoare ne intra banii in cont .In Ro a trebuit sa stau la cozi cu copilul nou nascut si sa umblu de la office la office .
Aici sunt tratata cu respect pentru ca sunt mama .In Romania am fost considerata curva pentru ca am nascut un copil fara sa fiu casatorita .
Aici nu mi-e jena sa-mi cumpar haine desi am 100 de kg ,in Romania eram privita cu dispret pentru ca indrazneam sa ma uit la ceva dragut si se urla dupa mine pe strada "balena" si alte "complimente placute ".
In Romania eram imbrancita in autobuz,scuipata,pipaita (si nu eram caz singular asa ca nu sunt paranoica ),atacata in plina zi,aici a trebuit sa astept urmatorul autobuz pentru ca toate locurile de stat jos erau ocupate si deja erau 3 persoane in picioare .
Aici pot sa alerg seara sau dimineata pentru sanatatea mea,in Romania urlau dupa mine si se radea in spatele meu .
Aici primesc rezultatele la scoala ale fie-mii pe mail,in Romania trebuia sa merg la sedinte .
Aici ma costa aparatul dentar al fie-mii fix 0,doar sa vorbesc cu GP-ul,in Romania mi s-a cerut 1200 roni (nu e greseala de tastare ) .
Si prefer sa stau sa astept o ora la GP chiar cu programare dar sa fiu tratata uman decat sa merg in Romania si sa se urle la mine ca nu sunt in stare sa inteleg termeni medicali de parca m-a nascut mama cu diploma in medicina .
Si sunt multe !
Ce nu-mi place :
Faptul ca in birouri de lucru cu publicul sunt indieni,pachistanezi si alte natii care nu scot doua vorbe corecte in limba engleza.
Ca sunt sunata aproape zilnic de diverse firme de asigurari desi am cerut clar sa ne stearga numarul de telefon din lista lor .
Ca nu s-au obosit sa citeasca corect hotararea mea de divort si mi-au respins-o de 3 ori prosteste pana a trebuit sa iau alte masuri .
Ca nu pot sa-mi las sacii de gunoi afara pana vin cei in drept sa-i ridice pentru ca napadesc vulpile si-i fac praf imprastiind gunoiul peste tot (am patzit-o ) .
Ca atunci cand am avut gripa porcina am fost tratata prima data prin telefon .
Nu e viata perfectiunea intruchipata in UK dar prefer sa traiesc aici unde ma simt respectata si in siguranta si de Romania nu ma leaga acum decat faptul ca m-am nascut acolo,ca mi-am nascut copilul acolo ,ca am cativa prieteni de care mi-e dor dar tin legatura cu ei pe net,ca o am pe nepoata mea pe care o iubesc ca pe o fiica .In rest ...
Romania este o tara foarte foarte frumoasa,unii oameni sunt demni de respect si imi sunt dragi dar...nu e acasa pentru mine.N-a fost niciodata "acasa" .Nu am sa zic ca in Romania nu pot creste OAMENI din copiii care s-au nascut si cresc acolo .N-am sa zic ca e o tzara de hoti si sarlatani si plina de tzigani jegosi,manelisti etc.Dar nici nu pot sa o idolatrizez pentru ca m-am nascut ACOLO .N-am sa spun ca m-am nascut unde nu trebuia pentru ca daca n-as fi trait cele de pana acum nu as mai fi fost cea care sunt ACUM .
De cand am venit aici,de cand mi-am adus copila aici nu am fost niciodata mai fericita si nu m-am simtit mai "acasa" !
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
Alizee spune:
LauraNicole, ma bucur pt tine si fetita ta.
Bravo voua ca v-ati gasit locul in lume.
Programa de invatamant este foarte buna, in Anglia.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
beren spune:
Din cate imi spun unii colegi care calatoresc si cate 150 de zile/an, la momentul de fata, cea mai selecta si bogata (si scumpa!) viata culturala este ... la Moscova. Sa nu uitam ce bataie e pe bilete la turneele din USA ale lui Balshoi Theatre sau ale ansamblului de balet din Moscova, sau ale Orchestrei ruse. Insa nu cunosc multi oameni care ar emigra in Rusia din motivul asta... .