Ati emigra in alta tara? (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Si mai lasati-o naibii de enterocolita, e plina Romania de carciumi faine cu supermancare, nu mi se pare asa dificil sa stai departe de enterocolita.

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.

BTW, cumnata mea a facut enterocolita, sotul meu si copiii (nu in acelasi an toti).
Sincer, ma lipsesc! Mincare romaneasca am la New York cit cuprinde (chiar prea mult ca ma string pantalonii)!

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Oocebine, nu te supara!!!

Rudele tale au facut enterocolita pt ca nu au respectat normele de igiena!!!
Eu am trait ceva in RO, acum traiesc in Bangladesh. Am fost si in India si in Mexic , Nepal,Indonesia,cateva tari din Africa si multe alte tari slab dezvoltate si subzezvoltate inclusiv insarcinata si cu copil mic dupa mine.
Si nu am facut NICIODATA enterolocolita.Nici eu , nici sotul , nici fetita.
Dar respect normele de igiena , in tarile lumii a treia nu beau apa de la robinet , nu beau bauturi cu gheata la restaurant, nu ma spal pe dinti si nu gatesc cu apa de la robinet,spal fructele cu apa plata si le tin in solutie de Milton,nu cumpar mancare de oriunde si nu mananc in orice restaurant etc.
Si ma spal de multe , multe ori pe maini.
In Ro e de ajuns sa nu beai apa de la robinet ( in unele zone), sa eviti sa mananci mancare de la orice colt de strada si sa te speli pe maini.Parol!!

P.S 1.Sper sa nu iasa cu cearta, si am inteles ca tu vb de ce afecteaza pe tine personal, ca mai toti de altfel , da ' pe bune comparatiile Romaniei cu lumea a treia sunt exagerate rau de tot. In plus de asta , asa cum am spus mai sus nici in lumea a treia nu te imbolnavesti chiar asa daca rezpecti normele de igiena....

P.S 2. Nu sunt aia Pro Ro orice ar fi , ba chia am fost pusa la colt ca am mai criticat RO din cand in cand...dar una e sa spui ca e nasol ca nu ai unde sa schimbi bebe de exemplu si alta sa spui ca RO e tara a lumii a treia unde nu duci copiii ca se imbolnavesc de enterolcolita.

Lara w17+ Jamie and Huckleberry Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Chiar as fi curioasa ce ar spune un psihiatru/psiholog de unele postari, pt ca mi se par a fi de la persoane cu probleme de adaptare , si/sau cu rigiditate/stereotipii date de psihodisleptice. In rest, discutii placute, in caz ca nu gasiti bilete la teatru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mey cu enterocolitele, mie-mi place sa ma preumblu prin locuri mai subdezvoltate, unele dintre ele mentionate aici la subiect, si am facut si enterocolite - e drept insa ca am mancat de pe strada si/sau cot la cot cu localnicii - si m-as intoarce oricand in vizita in tarile respective, cu tot riscul de enterocolita. In Romania nu am facut niciodata, dar cred in teoria cu bacteriile diferite de la un loc la altul si cum cineva nenascut si netrait intr-un anumit loc poate avea reactii mai neplacute la bacteriile locale. E drept ca nu am copii, probabil cand voi avea si voi calatori cu ei voi fi mai atenta.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

hahaha - de la enterocolita la bilete de teatru - asta-i ceva nou

daca va spun ca eu n-am vrut sa plec din tara - nicodata n-am vrut cu adevarat, desi uneori mai trimeteam cite un plic la loteria vizelor
dar mai mult n-am facut niciodata.
mereu am avut impresia ca tre sa fie cineva in tara asta care sa mai faca si lucruri bune. nu inseamna decit ca incerc sa fac din cind in cind ceva frumos - nimic spectaculos, doar maruntisuri.
probabil ca suna ciudat, dar asa e.

daca as mai fi tinara acum mi-as alege un job care sa ma plimbe in permanenta, mi se pare ca cel mai bun "acasa" ar fi lumea intreaga.
si cred ca cel mai frumos cadou pe care i l-as putea face copilului meu ar fi sa-i arat lumea si sa-l las pe el s-o guste si sa-si faca propriile impresii.

mi se pare cam aberant sa zici ca nu mergi nustiuunde pentru ca ti-e teama de enterocolita. pai ce cistigi vazind o alta lume, alta cultura, alti oameni depaseste cu mult pericolul unei enterocolite.

discutia asta cu Ro/alta tara versus SUA/Europa de vest mi se pare atit de fara substanta. deja sintem intr-un moment cind practic iti poti alege unde sa traiesti - asa ca daca nu-ti place undeva n-ai decit sa te muti si tot asa.

eu personal is ca melcul - oriunde sint eu si casa mea (familiutza mea) - acolo poate fi acasa si sint sigura ca ma voi simti bine.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Am trait sa o citesc si pe asta
Nu veniti in Romania , ca faceti enterocolita! Altundeva in lume nu prea se face , dar aici e la ordinea zilei.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai, Xio, asta-i pur si simplu (simplist) de ris

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Multumesc tuturor fetelor care au raspuns cu exemple concrete.

Intr-adevar,birocratia din ro este exasperanta.
Vorbind din prisma propriei experiente, educatoarele din gradinitele de stat au o atitudine deplorabila fata de copii si chiar de parinti, DAR asta se poate schimba daca parintii ar fi mai curajosi si ar face reclamatii, nu ar inchide ochii de teama sa nu le fie copiiilor si mai rau ( de parca pana atunci le fusese bine...). Gradinita cu program prelungit costa 10 lei pe zi. Deci este ieftina; si-o poate permite oricine.
Vanzatoarele se stramba la clienti enervate ca sunt deranjate, DAR daca le-am face reclamatie la Protectia Consumatorului, patronii nu ar mai tolera astfel de angajate, ci zambetul ar fi pe fisa postului.
Esti trimis de la ana la caiafa, in spirit comunist, DAR daca am face reclamatie la primaria generala sau institutia superioara, s-ar ameliora multe in tara asta.
Problema romanilor este comoditatea.
Eu am incercat sa rezolv cate ceva si, la nivelul meu, am reusit. Insa de una singura, nu m-a sprijinit nimeni, oricat de nemultumiti pretindeau cei din jur ca sunt.
Inchei cu acelasi gand : poate ca cei din generatia copiiilor nostri sa inteleaga cat de important este pt societate ca fiecare individ in parte sa se implice pt a schimba ceva. Iar impreuna pot schimba chiar tot ce nu e in regula si complica viata.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu stiu altii cum sunt:D, da eu la festivalul Enescu unde vin cei mai mari din lume intru gratis:D:))

Insa da, viata culturala e unul dintre motivele interesante de emigrare, aici e totusi provincie in afara de cateva evenimente mari pe an.Si Ab are dreptate, valorile sunt in putine locuri.
Tot Europa as alege....pt ca in domeniul meu America sucks big time cu extrem de rare exceptii (muzica contemporana)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Tot Europa as alege....pt ca in domeniul meu America sucks big time cu extrem de rare exceptii (muzica contemporana)

in ce domeniu, Sabina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

muzica contemporana. cele mai mari porcarii, din pacate, se compun in America. Cu rare exceptii, am precizat.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput