Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (72)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

mai fetelor, daca voi va ganditi la asa ceva, noi incepatoarele ce sa mai facem?

eu am citit de dimineata despre imbaiere si mi s-a parut foarte complicat..plus toata grija sa nu il lasi nici o clipa nesuprvegheat, sa nu alunece....toate astea vin natural??

Bulina 27+ cu poznas

ohohooo... o sa ai ochi de vultur si reactii de lunetist... plus paranoia in plina desfasurare...sa nu pateasca copilu aia si ailalta...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 28+ cu Filip

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

la mine s-a instalat deja paranoia deja ma gandesc ca nu las pe nimeni sa se apropie de copil, ca mama vrea sa mi-l infofoleasca, ca soacra il lasa singur, ca strainii sa nu intre in casa cat e bebe mic....

Bulina 27+ cu poznas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Sfatul meu este sa va bazati pe instinctul de mama si cu siguranta veti face ce este mai bine si mai bun pentru puiutii vostrii!

Asa ca nu va panicati!

Vlad avea 2,3 kg cand l-am adus acasa si nu a patit nimic la baie si nici cand era in grija mamei!

Daca este sa se intample ceva se poate intampla cu voi de fata sau chiar din bratele voastre!

De ex-la 7 luni mi-a alunecat de pe cantar chiar de sub mana mea-a cazut de la 1.2 m in cap-consecinta a fost traumatism cranio-cerebral inchis pariestal stanga!

Apoi pe la un an si cateva luni s-a aruncat din mainile lui tata-su si tot in cap a venit-de data aceasta s-a lasat fara consecinte-dar daca venea cu 10 cm mai sus se covea cu capul de calorifer!

Sunt ca niste zvarluge!

Acum ma pregatesc sa merg la control ca e medicul meu de garda si sa masuram colul si sa vedem si bebelina miscareata in toate partile!

Anca +21s ELENA-MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

are dreptate Anca...instinctul de mama e primordial..o sa stii voi ce aveti de facut... cand va treziti cu gagalicea aia mica in brate...

am gasit niste info interesante:

Crampe musculare. Catre sfarsitul trimestrului doi pot sa apara dureri gen crampa la nivelul gambelor sau al talpilor picioarelor. Cea mai plauzibila explicatie este imbalanta anumitor electroliti precum sodiul, calciul, fosforul, magneziul si potasiul. O alta teorie sugereaza ca prezenta crampelor este data de catre scaderea circulatiei la nivelul membrelor inferioare datorata compresiei exercitate de catre uterul gravid pe vasele mari.

Amorteli si furnicaturi ale mainilor. Uneori la nivelul degetelor sau palmelor pot sa apara senzatii de intepaturi sau de amorteli, fiind implicati in special degetul mare, primele doua degete precum si jumatate din inelar. Aceste simptome pot fi acompaniate de catre dureri la nivelul incheieturii mainilor, care pot iradia brusc pana la nivelul umarului. Aceste simptome poarta numele de sindromul tunelului carpian. Sindromul acesta este cauzat de catre fluidul in exces care se colecteaza in jurul ingustului tunel situat la nivelul incheieturii mainilor prin care trec nervii specifici degetelor si palmelor. Acumularea aceasta de lichid comprima acesti nervi ducand la aparitia senzatiilor de amorteala.

Separarea muschilor abdominali. Este foarte probabil ca in aceasta perioada sa iti apara pe abdomen doua benzi verticale ce se intind de la cutia toracica pana la osul pubian, despartite de un spatiu care proemina in exterior. Daca pui mana pe abdomen vei observa ca exista o depresiune verticala intre cei doi muschi abdominali, aparuta ca urmare a cresterii uterului care incepe sa impinga in lateral muschii drepti abdominali. Nu te speria, dupa nastere cei doi muschi drepti abdominali isi vor recapata pozitia, desi s-ar putea ca tonusul abdomenului tau sa nu mai fie tot atat de ridicat ca inainte de sarcina.

Pierzi urina. Cand stranuti, tusesti sau chiar cand razi cu pofta, diafragmul se contracta si impinge continutul abdominal in jos, spre uter si vezica urinara, cauzand o pierdere involuntara de mici cantitati de urina. Bineinteles ca acest lucru nu se va intampla daca ai practicat inca din lunile mici de sarcina exercitiile Kegel. Daca nu, este momentul sa incepi imediat.

Contractii uterine. Uneori poti sa simti un oarecare grad de intarire a uterului tau urmat de relaxare, modificari care se succed o anumita perioada de timp. Nu te speria, sunt absolut normale. Aceste contractii poarta numele de contractii Braxton-Hicks, si pot fi numite intr-un fel o modalitate a uterului de a se pregati pentru marele examen din travaliu.

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

neatza burtici

Aseara am fost la un botez. Sarmana mea bebelina a fost terorizata de atata zgomot, dar mami s-a simtit tare bine; exceptand faptul ca m-am cam simtit ca un dop obez. Eu pana acum nu am apucat sa ma documentez privind alaptare, baita etc. Sper sa ma apuc candva.

Oare pentru a evita ranile la sani, nu sunt bune protectiile alea pentru mamelon?

27+
Vine o Rebeca Stefania!Doamne ajuta!

Mergi la inceput

am pus 3 pozici cu lucrusoarele pe care le-am cumaprat deja...unele raman de la Eric, daca se vor potrivi...vom vedea dupa ce se naste Filip... urmeaza sa ma iau cateva in sapt urmatoare..

http://picasaweb.google.com/iul.aug2010/Eladea2005Andreea#5458803483058994402

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

aelita ce poze frumoase cu copii..

adriana si eu citesc pe aici cu alaptatul si chestiie..dupa 30 de saptamani am zis ca ma apuc sa studiez mai bine problema

----------------------------------------------
my somebody....

26+ cu

Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina2005 spune:

Albinutelor, ce harnicute ati fost de aseara pana acum!
Asa...sa o luam pe rand (mi-am deschis fereastra separat)
Cu privire la epilat, eu ma fac cu lama de cand ma stiu si acum ma fac asa usor folosindu-ma de oglinda. Deja am experienta..

Gazele...cel mai bun este Espumisan, recomandat atat copiilor cat si gravidelor, eu am o prietena care are o farmacie si intr-o zi m-am nimerit cand a venit dl de la firma respectiva sa prezinte Espumisanul...mi-a dat si mie si e incredibil...practic anuleaza gazele dn burtica. A facut un experiment cu bere in care a pus un pic de Espumisan, a amestecat de 2 ori si berea s-a facut apa plata colorata...practic nu mai avea deloc bule. nu ma intelegeti gresit, nu iau niciun comision de la firma respectiva pur si simplu va spun ca e cel mai bun.

Racusor ce burtica frumoasa am vazut iar lucrusoarele ma dau pe spate, abia astept sa cumpar si eu cate ceva.

Maya, pe mine ma apuca asa o nostalgie cand vad poze vechi, uneori as fi vrut sa traiesc pe vremurile alea sau mai inainte. Semeni cu mamica ta, doua frumoase

Off Dragaica si Eladea, ce lucrusoare frumoase, eu mor de ciuda ca nu am cum sa colind magazinele sa iau si eu cate ceva

Bamboletta, nu te-am uitat cu reteta, acum ma apuc sa o scriu

Alina, 26+ cu Aida Alexandra
Fetita mea

Mergi la inceput

Uite ca am gasit reteta pe un topic vechi

Tort diplomat

3 oua
300 ml lapte
1 l frisca lichida
50 g gelatina granule, nu praf
100 g zahar
Piscoturi de sampanie ( 2 pachete duble)
Fructe
Compot de ananas sau de orice fel
Zahar vanilat

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa. Laptele se amesteca cu zaharul si cele 3 oua si se pun la fiert. Cand da in clocot, se stinge focul si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine, pana se topeste toata gelatina.
Frisca se bate bine (daca vreti, adaugati zahar vanilat) si cand prima compozitie este la temperatura camerei, se adauga si frisca si se amesteca prin rasturnare.
Tapetati vasul in care faceti tortul cu folie transparenta si adaugati cateva fructe pe fund (pentru ca va fi intors si fructele vor fi deasupra). Pe margini asezati vertical piscoturile inmuiate foarte putin in compot. Apoi puneti un strat de crema, unul de fructe si tot asa, pana cand la sfarsit sa se termine cu crema. Atentie sa nu faceti ca Alinutza (Bumblebee) si sa puneti prea multe fructe, pentru ca se va lasa. Se da la frigider si a doua zi se rastoarna, ajutandu-ne de folia de pe margini.
Sper ca ati inteles cum sa faceti si daca il incercati, sa va iasa bine. Eu iubesc tortul asta pentru ca e usor de facut si light.
Succes!

Fetita mea

Mergi la inceput

Burtici, am trimis pe mailul comun ceva haios: perceptia copiilor asupra vietii. Enjoy!
Eu ma pregatesc de pranz si apoi somnic, asa ca va pup.

Fetita mea

Mergi la inceput