Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (72)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Fetelor ma tenteaza sa cumpar asta pe post de exercitii Kegel: http://www.baby-walz.de/Umstandsmode/Nuetzliches-fuer-Mama/dmc_mb3_productlist_pi1.711.offset/36/group/25/product/879324/L/0/Beckenboden-Trainingshilfen-ELANEE.a833.0.html . Ce parere aveti?

------------------
Still looking for pieces of heaven...

hm..n-am auzit si n-am vazut chestii de genul asta vreodata... dar aprerea mea e ca nu ai nevoie d eele, exercitiile Kegel lepoti face fara sa folosesti ceva anume...daor contracti si relaxezi muschii..

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007) si 28+ cu Filip

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

apropo de Kegel si masajul perineal, va trimit un articol:

In prezent, femeia insarcinata are mai multe optiuni vis-a-vis de felul in care va naste: natural, prin cezariana, sub apa etc.
In cazul in care te hotarasti sa optezi pentru o nastere naturala, trebuie sa stii cateva lucruri despre epiziotomie. Aceasta este o interventie chirurgicala relizata in timpul nasterii de catre medicul obstetrician in care se sectioneaza (taie) o parte (2-4cm) din perineul tau. De ce? Pentru ca daca nu ar fi sectionata, aceasta zona risca sa se rupa in timpul nasterii, iar zona sfasiata este mai greu de reconstruit si cusut postpartum (dupa nastere). De asemenea grabeste nasterea in cazul in care exista semne de suferinta a copilului, in cazul in care se foloseste forcepsul sau vacuumul pentru a extrage copilul.
Exista 2 metode prin care iti poti tonifia zona perineala si planseul pelvic in general: masajul perineal si exercitiile speciale pentru musculatura pelviana (de asemenea cunoscute si sub numele de exercitii Kegel)

Ce este perineul?

Perineul este zona dintre orificiul vaginal si cel anal.

Cum se face masajul perineal si care sunt beneficiile lui?

Masajul perineal consta in manevre blande de intindere a perineului in ultimele 4-6 saptamani de sarcina. Cu cat mai bine iti pregatesti aceasta zona inainte de nastere, cu atat scad sansele sa ai nevoie de o epiziotomie, iar vindecarea postpartum (dupa nastere) va fi grabita.
Acest tip de masaj este benefic cel putin din 2 puncte de vedere: in primul rand, masajul se face cu uleiuri care actioneaza ca agenti lubrifianti, marind supletea si flexibilitatea tesuturilor; acest lucru il face sa se intinda mai mult si mai usor in clipa in care se va naste copilul. In al doilea rand, efectuand masajul perineal zilnic te vei obisnui cu senzatia de intindere resimtita in timpul nasterii si vei constientiza starile de relaxare-contractie ale perineului, ajutandu-te sa te relaxezi constient.

Ce sa nu fac in timpul masajului perineal?

Evita sa presezi uretra (deasupra orificiului vaginal); maseaza bland manevrele in forta pot provoca invinetirea sau tumefierea zonei; nu face acest tip de masaj daca ai infectii vaginale sau alte boli locale.

Inainte de a incepe:

Masajul trebuie sa fie facut zilnic, mai ales in ultimele 4 saptamani de sarcina, cam 10 minute;
Poti sa te masezi tu, folosind degetele mari ale ambelor maini, dar in ultimele saptamani ar putea fi mai usor pentru tine sa-l lasi pe partenerul tau sa te maseze (aceasta este partea frumoasa a lucrurilor, cele 10 minute pot fi un preludiu...terapeutic!);
Asigura-te ca ti-ai golit vezica urinara inainte de a incepe;
Aseaza-te confortabil;
La inceput, poti folosi o oglinda pentru a te familiariza cu zona perineala;
Spala-te bine pe maini; foloseste uleiuri naturale (cu vitamina E, ulei de migdale sau de masline);
Asigura-te ca nu ai unghiile prea lungi!
Cum se face masajul perineal?

Dupa ce te-ai spalat pe maini si ti-ai picurat in palme uleiul de masaj, introdu-ti degetele mari in vagin cam pana la prima articulatie interfalangiana; apasa in acelasi timp in jos si inspre lateral, ca si cum ai desena litera U, pana simti o senzatie de usoara arsura sau intepaturi; mentine presiunea cca 2 minute, pana cand zona incepe sa amorteasca, apoi respira lent si profund in timp ce iti relaxezi constient musculatura. Repeta aceeasi manevra de 2-3 ori, intercaland pauze de relaxare a musculaturii locale.
Dupa ce devii mai experimentata, poti mari gradul de intindere si presiunea pe care o aplici.
Acest masaj poate fi efectuat inainte sau dupa dus, inainte de a dormi sau ca preludiu, in cazul in care mai ai contacte sexuale cu partenerul tau.

Asociat masajului perineal mai poti face o serie de exercitii pentru a continua tonifierea musculaturii regionale.

Ce sunt exercitiile Kegel?

Aceste exercitii sunt o serie de contractii si relaxari adresate musculaturii planseului pelvian. Ele au fost concepute de dr. Arnold Kegel in 1948 si erau folosite la vremea respectiva pentru controlul incontinentei urinare secundare nasterii.
Obiectivul care sta la baza acestor exercitii este tonifierea musculaturii planseului pelvian, imbunatatind astfel si controlul sfincterului uretral. Succesul depinde de corectitudinea si de regularitatea efectuarii acestora.

Cum identific muschii planseului pelvian?

Unii oameni au dificultati in identificarea si izolarea muschilor planseului pelvian, facand exercitiile gresit.
Imagineaza-ti ca vrei sa-ti opresti jetul urinar in timp ce urinezi; senzatia ar putea fi definita ca: strange si ridica. Goleste-ti partial vezica urinara, apoi incearca sa incetinesti sau chiar sa opresti jetul de urina. Nu te simtii descurajata daca nu reusesti sa opresti de la inceput jetul urinar. Cand ai deja experienta in aceste exercitii, le poti face si in timpul contactului sexual, intrebandu-ti partenerul daca simte efectul contractiilor tale.
La inceput iti vei da probabil seama ca iti contracti de asemenea si orificiul anal; pe masura ce vei deveni mai experimentata va trebui sa separi cele doua grupuri musculare.
Sigur, suna foarte usor, dar incearca sa faci aceste exercitii fara a-ti trage burta, fara a-ti contracta musculatura abdomenului, coapselor sau a feselor si fara a-ti tine respiratia! Cu alte cuvinte, trebuie sa contracti numai musculatura din jurul vaginului. Iti poti controla contractiile punandu-ti o mana pe abdomen sau pe fese pentru a te asigura ca raman relaxate.

Cum se fac aceste exercitii?

Dupa ce ai identificat grupurile de muschi care trebuie lucrate, e suficient sa contracti
si sa mentii contractia pentru cateva secunde, continuand sa respiri; relaxeaza-te.
Dupa ce te-ai obisnuit cu simpla contractie, poti trece la serii de contractii lente si apoi rapide. Pentru contractiile lente: intinde-te sau stai asezata cu genunchii usor departati, apoi contracta musculatura planseului pelvian cat de puternic poti, mentine contractia cat de mult poti, dupa care relaxeaza-te lent. Pentru contractiile rapide: contracta aceeasi musculatura, apoi relaxeaza-o imediat.
Daca vrei sa lucrezi cu ajutorul jetului de urina, trebuie sa procedezi astfel: incepe prin golirea vezicii, contracta musculatura planseului pelvian si opreste jetul urinar cat numeri pana la 10, apoi relaxeaza complet tot pana numeri la 10; repeta de cateva ori.

Cand si cat de des trebuie sa fac aceste exercitii?

Poti sa faci exercitii Kegel stand in picioare, asezata, intinsa in pat sau in timp ce-ti faci treburile zilnice (gatind, vorbind la telefon, uitandu-te la TV etc). Poti incepe cu 50 de exercitii pe zi, ajungand treptat pana la 120-150 pe zi. Pentru a-ti controla progresul, incearca sa opresti brusc si succesiv jetul de urina.
Daca simti disconfort in zona spatelui sau abdomenului, inseamna ca nu faci exercitiile corect.
De asemenea, nu te suprasolicita; prea multe serii iti vor obosi musculatura, putand chiar sa provoace pierderi de urina!

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Aelita, pe mine ma ajuta f tare semnele de carte. M-am apucat de vreo 2 sapt sa recitesc odiseea, pt ca am pierdut inf si unde gasesc ceva care ma intereseaza pun semne.
Ati auzit careva ca s-ar fi schimbat legea alocatiei pt mame? Acum m-a sunat mama, ca i-a spus nu stiu cine ca nu se mai pot lua 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni...Eu nu am auzit asa ceva si ma gandesc ca daca ar fi fost adevarat s-ar fi facut ceva tam tam pe acest subiect...

Paula, 25+ cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu am cam pus-o. M-am aplecat la carut sa-i pun Elisei centurile si m-a taiat spatele de-am inceput sa bocesc, nu puteam sa ma mai misc, m-au indreptat mama si sotul. Acum sunt cu slingul in jurul taliei, masata, unsa cu diverse si tot nu pot merge bine, am ajutoare. In schimb am condus ca prietena Anei s-a aniversat azi, la fel si sotul si uite asa am mers pana la masina cu cadrul=carutul. Mi-era si frica sa ma pun in pat ca nu ma mai ridic. Maine musai la doctor.

Aschiuta, of,of. Eu nu mi-am dat deloc pana acum cu crema, m-am saturat sa investesc degeaba si timp si bani.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 22+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Ne-am intors de la plimbare...am fost in gradina botanica si a fost tare fumos...lalele,zambile,narcise peste tot

Am facut si o sedinta foto cu burtica ,am incercat sa pun poze pe picasa si nu merge...cred ca nu mai este spatiu

Eladea-vroiam si eu body-uri din alea ,frumoase pozele cu burtica
Dragaica-tinem pumnii maine la examen...eu am carnetul de 7-8 ani nici nu mai stiu la inceput am condus f mult acum nu prea..de cand sunt insarcinata mai deloc..dar e bun sa fie acolo
racusor-body-urile fara capse pe lateral daca sunt largi la gat le imbraci destul de usor mai ales astea maieu..mai greu alea cu maneci...puteti face practica pe o papusa bebe noi la cursurile lamaze invatasem sa punem pampersii pe o papusa...
Anca_Vlad-frumos carutul...sa-l purtati sanatosi
noi ne-am hotarat la acest carut chicco 3 in 1,pareri?
Aelita-tare mi-as lua si un cosulet pt bebe...dar la noi sunt f scumpe...si nici nu avem loc..acum dupa ce ne-am ars folosim doar ochiurile din spate..sigur vom lua si protectii acum ca vine iar bebe
Otilia-sa treaca spatele

merg sa incarc pozele...

Bamboletta 20+ si Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Eu am cam pus-o. M-am aplecat la carut sa-i pun Elisei centurile si m-a taiat spatele de-am inceput sa bocesc, nu puteam sa ma mai misc, m-au indreptat mama si sotul. Acum sunt cu slingul in jurul taliei, masata, unsa cu diverse si tot nu pot merge bine, am ajutoare. In schimb am condus ca prietena Anei s-a aniversat azi, la fel si sotul si uite asa am mers pana la masina cu cadrul=carutul. Mi-era si frica sa ma pun in pat ca nu ma mai ridic. Maine musai la doctor.

Aschiuta, of,of. Eu nu mi-am dat deloc pana acum cu crema, m-am saturat sa investesc degeaba si timp si bani.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 22+ Iulia Alexandra

Otilia, eu am luat un ulei din ala recomandat de moase pt spate. Am tot facut masaje cind m-a luat cu spatele - cica din alea cu camfor sa nu folosesti. Am incercat cu caldura (pernutza cu simburi de cires incalzita la cuptor) dar pe mine nu m-a ajutat. Daca iti face cineva masaj, sa nu apese puternic, ci usor. Asaeza-te cu spatele sprijinit de 10 pernutze, ajuta . Eu cind ma taie zici ca sunt printesa cu bobul de mazare. Mi-am luat pt dormit si pernutza din aia lunga pt gravidutze. Nu stiu daca de la masaje, de la odihna sau de la pernutza, dar marile dureri au trecut. Acu am doar daca merg mai mult de un km.

Si zii asa, cremele nu ajuta . Saracul sot s-a jurat astazi ca ma va place asa cum sunt, ca un tigrulet, dar eu tot ma bocii . Acu mi-am facut masaj cu un ulei, tot de la moasa, sa vedem daca ajuta in viitor...

------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

bamboletta cat costa carutul? e ceva ce imi doresc si eu dar..nu prea imi permit.

paula, nu ma speria cu legea..de unde a auzit mama ta?

----------------------------------------------
my somebody....

26+ cu

Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui eladea2005

Citat:

Fetelor ma tenteaza sa cumpar asta pe post de exercitii Kegel: http://www.baby-walz.de/Umstandsmode/Nuetzliches-fuer-Mama/dmc_mb3_productlist_pi1.711.offset/36/group/25/product/879324/L/0/Beckenboden-Trainingshilfen-ELANEE.a833.0.html . Ce parere aveti?

hm..n-am auzit si n-am vazut chestii de genul asta vreodata... dar aprerea mea e ca nu ai nevoie d eele, exercitiile Kegel lepoti face fara sa folosesti ceva anume...daor contracti si relaxezi muschii..

ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR

Pui mic, mic...

BLOG DE PICI...

Am tot citit descrierea de la exercitii si nu ma prea prind care din muschi trebuie sa ii contractez . Ma gindeam ca chestia asta e asa mai pt d-aia care nu se pricep

------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Andreea, f interesant cu masajul perineal, acuma am citit si eu, era o enigma pt mine, cat despre ex kegel, tot am mai facut (m-am mai pregatit se la celelalte sarcini), dar primeleluni le-am evitat din motive psihotice, sa nu care cumva sa poata da contractii. Acum tre' sa le reiau, dar sa-mi si aduc aminte sa le fac

Intrebare, daca facem ex si masaje si nu ne rupem, nu ne taie, muschii vaginali isi mai revin?

Otilia, sper sa te refaci repede!

Eu stau si ma gandesc cu tristete ca acum durerile de spate sunt in pantaloni scurti fata de cele care vor veni dupa ce cari bb, schimbi, imbaiezi. Mi s-a mai recomandat fizioterapia, dar deh... timp am zis ca n-am, probabil ca atunci cand am sa pot n-o sa mai fiu putoare.

Alina 23+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Citat:

Am tot citit descrierea de la exercitii si nu ma prea prind care din muschi trebuie sa ii contractez . Ma gindeam ca chestia asta e asa mai pt d-aia care nu se pricep

------------------

E ca si cum te-ai abtine, cand iti vine sa mergi la baita pt nr. 1, incordezi, relaxezi, din ce in ce mai multe exercitii.
Eu totusi constat ca mi se incordeaza putin si muschii mai din dos

Alina 23+ cu
gargarita

Mergi la inceput