Semne ale autismului

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Parerea mea ar fi inca sa nu te ingrijorezi.E posibil sa-l doara gingiile ceva mai mult noaptea sau sa-l doara burtica,ori,de ce nu?,sa viseze urat.Si copii tipici(normali)fac ce fac autistii in anumite perioade ale copilariei dar autistii accentueaza acele lucruri.Baietelul meu merge pe 7 ani,fluturatul manutelor a inceput la 1 an si inca mai face asa cand e tare entuziasmat.Cu leganatul nu am avut asa mari probleme pana de curand.Acum,cand mergem cu autobuzul,cred ca-i place ce simte ca se leagana intr-o parte si alta cu capul lipit de scaun.Dar,iti spun,si fetita mea care e putin mai mica(5 ani),dar sanatoasa,s-a leganat intr-o anumita perioada dar s-a oprit.Cat despre somn ce sa-ti zic?Somnul,sau mai bine zis nesomnul lui,e cosmarul meu.S-a declansat la 2,5 ani(pana atunci inca avea program de bebelusi,dormea de doua-trei ori pe zi si toata noaptea),in principiu nu mi-a dormit o zi si o noapte,doar urla si incerca sa ma muste,am crezut ca-l doare ceva.Apoi vreo trei ani dormeam cate o ora-doua pe noapte,se trezea,uneori se juca(joaca inseamna zdranganit jucarii de bebelusi,fluturat ore intregi mainile sau aruncat tot ce era pe mobila)sau urla de ne stia tot cartierul fara sa-i curga o lacrima.In ambele cazuri si eu stateam treaza cu el.Dupa ce am inceput trat homeopat a dormit si cate o noapte intreaga,dar o perioada nu mai reuseam sa dorm eu noptile,ma obisnuisem asa.Anul trecut n-am reusit sa mai urmez trat homeopat si l-am intrerupt.Dupa cateva luni iar a inceput cosmarul,nu-mi dormea noptile.In septembrie am speriat tot spitalul Obregia,nu mi-a dormit 7 zile acasa(ai citit bine),m-am internat de urgenta cu el,nu-ti zic cate medicamente i-au dat sa-l adoarma si el nimic.Apoi o perioada a dormit,apoi iar nu si tot asa.
Ideia e ca acesti copii sunt foarte diferiti,eu am vorbit cu multe mamici care spuneau ca nu au probleme in privinta somnului la copil ci mai mult in ce priveste mancarea,iar noi aici nu avem probleme,mananca absolut orice.Unii sunt agresivi(cum este copilul meu)altii nu.Al meu nu stie sa alerge,altii nu stiu sa mearga incet stiu doar sa fuga.Al meu nu e interesat de rotile unei masini,il intereseaza sa zdrangane,sa aibe multe luminite,nu aliniaza jucarii si are o gama restransa de jucarii care il atrag.Ba mai mult,inca de cand era bebe trebuia sa-i pun eu o jucarie in mana de mai multe ori sa stie ca e a lui si sa se joace cu ea.Altii nu prea fac diferenta de temperatura(ii poti scoate afara iarna dezbracati si n-au probleme)dar al meu e un friguros.Deci sunt diferiti.Iti ramane sa-l urmaresti in continuare,dar din cate spui eu cred ca este ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanilaC. spune:

Dragi parinti,
Daca sunteti ingrijorati in legatura cu dezloltarea copiilor vostri, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa mergeti la specialisti. Pentru ca, in cazul in care vi se confirma banuilile si exista o reala problema, trebuie sa se intervina (intr-un fel sau altul) cat mai de timpuriu pentru ca astfel copilul are mult mai multe sanse de recuperare.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Uite aici un site al unei universitati americane cu filmulete care arata diferentele dintre cum reactioneaza copiii neurotipici si cei autisti la diferite varste. Filmuletele au si explicatii ca sa intelegi mai bine diferentele. Sunt foarte interesante. Trebuie sa te inregistrezi cu o adresa de email dar e gratis.

http://autismspeaks.player.abacast.com/asdvideoglossary-0.1/autismspeaks/login

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flor20 spune:

Buna seara! sunt noua pe forum. am fost cu copilul la neuro psihiatru si ne a spus ca este suspect de autism si ne a dat 3 luni tratament cuCerebrolyzini si tonotil.Ati facut acest tratament copiilor vostri? Baietelul meu are 4 ani, vorbeste, aproape orice, face propozitii simple, se joaca cu copii, ii imita pe cei mai mari ca el, dar are cateva stereotipuri, De saptamna viitoare incepem si sedinte de logopedie, dar nu stiu ce sa fac cu tratamentul. Din septembrie il dau la o gradinita normala. In primavara cand l am dus la psiholog acesta mi a spus sa l dau in colectivitate si sa fac logopedie si se recuperea dr de la NPI spune ca e suspect de autism.Copilul meu a avut la nastre nota opt si hipoxie pediatru imi spune sa am rabdare ca va recupera si va fi un copil normal, nu stiu pe cine sa cred si ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Amandoua stimuleaza creierul.Unele tari nu accepta cerebrorisyn la copii,dar la noi se da.Problema e ca dau agitatie,iar tonotilul o sa-i faca pofta de mancare.Eu i-am facut si injectiile dar era micut,avea 2 ani,iar tonotil i-as mai da inca dar am avut altele de luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Flor 20, nu merge sa schimbati cerebrolysinul cu altceva, care sa nu necesite traumatizarea copilului? Sunt mai multe variante de tratament, poate reusiti si fara injectabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flor20 spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Nici eu nu sunt de acord cu tratamentul injectabil,ar trebui sa i fac 10 zile / luna timp de 3 luni, asta ar insemna sa l chinui foarte tare, si asa el fuge de medici. Incerc sa caut un tratamen homeopat sau un alt tratament. nici eu nu stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

buna tuturor,

sunteti dragute sa-mi recomandati un psihiatru pediatru foarte ok pt evaluarea unui baietel de 1 an si 9 luni?(in bucuresti)


poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Dr.Grozavescu,de la spitalul Obregia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela_Capra spune:

Imi pare enorm de rau pt. mamele care trec prin asemenea clipe groaznice. Si noi am banuit ca baietelul nostru ar avea simptome de autism la varsta de 3 ani, dormea mai mult decat era normal si refuza sa se mai joace cu jucariile.
Pana la urma totul a fost normal,recomand mamelor ca la primele semne de autism ale copiilor sa se duca urgent cu ei la psiholog, sa nu amane.

Mergi la inceput