Pt un Cismigiu mai curat

Pt un Cismigiu mai curat | Autor: Alizee

Link direct la acest mesaj

Vara de vara, Cismigiul devine o sursa de alergii si probleme respiratorii, cauzate de praful infect de la locurile de joaca; cu cat sunt mai multi copii, cu atat norii de praf sunt mai densi.
Am creat, inca din vara trecuta, o petitie pt inlocuirea nisipului, dar din pacate oamenii nu au fost interesati de rezolvarea acestei situatii.
Aduc iarasi in atentia Bucurestenilor aceasta problema. Sper sa se stranga suficiente semnaturi pt a se misca ceva in acest parc, frumos de altfel. Pana vine caldura...
Petitia se afla la adresa de mai jos :

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Am semnat, dar asa ma indoiesc ca or sa faca ceva.
Marea majoritate a locurilor de joaca din oras sunt focare de infectie. Au trantit 1 tobogan si 2 leagane si au rezolvat . Ii doare la 7 m in spate de intretinerea parcurilor.
Dupa ce ca e aerul mizerabil, nici macar nu ai unde sa scoti copiii in locuri curate.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Roli, multumesc pt semnatura.
Eu am trimis o reclamatie si la primaria generala. Dupa o luna, mi-au trimis o scrisoare ca au luat-o in considerare si ca urmeaza sa modernizeze parcurile Bucurestiului.
Acum, Cismigiul este plin de casute sau corturi ale comerciantilor, este foarte aglomerat si, peste toaste astea, muzica urla de pleci nauc de acolo.
Atmosfera ar fi placuta, daca aerul nu ar fi imbacsit de praf. Nu s-a imbunatatit nimic. Aaa, au adus iar lebedele, ratele si paunii.
Dar aerul este la fel de poluat.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Singura solutie e mocheta aia speciala (cum au pus in Parcul de la Palatul Copiilor), dar depinde daca vreun smecher are asa ceva in stoc.

Am semnat si eu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Singura solutie e mocheta aia speciala (cum au pus in Parcul de la Palatul Copiilor), dar depinde daca vreun smecher are asa ceva in stoc.

Da, ar fi minunat, dar nimeni nu face nimic. Nu stiu din ce motiv, ca toti vizitatorii Cismigiului si angajatii ADP inhaleaza aceeasi cantitate de praf in jurul locurilor de joaca. Nu inteleg cum de nu se autosesizeaza administratorul.
Poti sa dai o semnatura, te rog ?

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

In parcurile din sect 3 au pus de cativa ani niste dale de cauciuc si e mult mai civilizat. La mine, in 2 n-au nici o treaba, copiii se joaca intr-o mizerie de nisip ...unde mai vin si nesimtiti cu cainii.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roli25

In parcurile din sect 3 au pus de cativa ani niste dale de cauciuc si e mult mai civilizat. La mine, in 2 n-au nici o treaba, copiii se joaca intr-o mizerie de nisip ...unde mai vin si nesimtiti cu cainii.

Astia care isi plimba cainii taman pe terenul de joaca al copiiilor sunt de groaza. Nu de putine ori le-am atras atentia sa-si duca patrupezii in alta parte. Culmea ; sunt mame care isi aduc catelul la plimbare cu tot cu copilas. Dragostea de animale este incompatibila cu nisipul de la terenul de joaca al copiiilor. Dar cred ca ele inca nu au aflat.
Multumesc pt semnaturi, Natasa si Roli.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetelor sunt deacord cu voi in cea ce priveste praful de la locurile de joaca in general(nu consider Cismigiul un parc mai special),insa sunt copii,ca al meu de exemplu,care se joaca in nisipul de la locurile de joaca.In Bucuresti nu gasesti locuri cu nisip special amenajate si sa fie si curat, unde copii care vor sa se joace in nisip sa o poata face.Eu una caut parcurile care inca nu au tartan la locul de joaca.Parculetele de carier sunt pline de nevoile cateilor,tigari,ambalaje......... si atunci ne refugiem spre parcurile mari unde nisip este destul si gunoaie mai putine.
Parcul CAROL de exmplu nu are locuri de joaca fara tartan,cel de la Palatul copiilor la fel...........incet incet le vor face pe toate,sper sa creasca fimiu pana atunci si sa nu-i mai pese de nisip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Si al meu s-a balacit in nisip, dar daca nu exista era cu mult mai bine. Copiii inghit praf, oricit de curat ar parea este un focar de infectii. Nu sta nimeni sa ude nisipul dimineata, sa-l mature de mizerii si sa interzica stapinilor de animale sa-i lase sa murdareasca nisipul. Prin urmare, mai bine lipsa!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Natasa

Si al meu s-a balacit in nisip, dar daca nu exista era cu mult mai bine. Copiii inghit praf, oricit de curat ar parea este un focar de infectii. Nu sta nimeni sa ude nisipul dimineata, sa-l mature de mizerii si sa interzica stapinilor de animale sa-i lase sa murdareasca nisipul. Prin urmare, mai bine lipsa!

Sunt absolut de acord.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Am fost si eu azi cu jr in cismigiu, la locul de joaca pt copii pana in 3 ani, de la intrarea brezoianu; topoganele erau ocupate de copii mari(peste 7 ani, care se scuipau si se injurau). La groapa cu nisip nu mai avea loc, caci era plina. Oricum, el s-a bucurat, caci de cum a vazut nisipul, s-a aruncat in el si a facut cateva tumbe, dar am stat 10 minute si cu greu am reusit sa-l conving sa plecam. Pacat de parc, caci e cel mai aproape de noi, dar prefer sa ne plimbam decat sa megem la nisip.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput