Coc prajiturele :-)
http://www.evilmadscientist.com/article.php/atomiccookies
Le incerc...cine vine cu laptele? Pahar in forma de reactor, va rog frumos
Raspunsuri
xenocid spune:
101 activitati distractive cu Legendre si Laplace
.
89) Gogosele
.
Cu suficienta rabdare si un numar rezonabil de termeni pana la un ordin si grad decente poti obtine chiar galusti cu prune.
beren spune:
Despre cum nu e nici o diferenta intre o ceasca de cafea si un donut, plus multe altele la fel.
Llaura spune:
Asta exista (kind of) si in limba romana: covrigul este o gaura in jurul careia se afla un covrig.
Asa definea profu de romana in liceu chimia. Niciodata n-am inteles de ce e chimia mult iubita intre stiinte
beren spune:
Intr-un univers compact, definitia e perfect valida.
Altfel, exista avantaje evidente intr-o stiinta care-ti permite sa incepi un articol prin: "Consider a spherical cow..."
Llaura spune:
Irelevant, cu instrumentul potrivit o masor la ppb
Nu stiam cartea cu vaca, multumesc beren, o sa ma uit pe ea poate fur idei, greu cu calculatiile astea.
beren spune:
Ce instrument? Yucky!
Prefer sa demonstrez o teorema despre homeomorfismul dintre vaca si om.
Edit: cu placere!
Llaura spune:
Ah, un pic un pic stim si noi cuvinte din astea complicate (tranzitiile de interes spectroscopic sunt determinate de simetria moleculara), dar sa stii ca tot vaca sferica-i de baza
beren spune:
Aa, Clebsch-Gordon, Laura? (de fapt e teorema Wigner-Eckart)
Stiu ca stiti ce faceti voi acolo in spectroscopie, serios. Eu nu fac bancuri cu chimisti cand dau talk-uri, ci cu alte 'rubedenii' .
Stii, cand eram "tanar" m-am jucat o vreme intr-un lab de spectroscopie cu un 'monstru' Bruker, care facea de toate: EPR/ESR, NMR, la temperatura camerei sau cu circuit de He; fixam ghidurile de unda cu mana pentru armonica potrivita, undulatori and all that. Ba intr-un colt aveau si un X-ray, pe masa unul cu absorbtie de O, iar alaturi o masa de laseri cu dublare de frecventa, cristale KTP s.a.m.d. Ehei mais ou sont les neiges d'antan?