Dureri si probleme in alaptare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

M-a usturat stangul intr-adevar imediat cum am aplicat violetul de gentiana, el este cel mai afectat...cu dr e un picut mia bine. Voi aplica tratamentul, DOamne ajuta sa reusesc. E un mare mancau fi-miu asa ca tb sa rezist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Buna. Am o fetitza de aproape 3 saptamani si mari probleme cu laptatul.
La externarea di maternitate aveam ragade pe mameloane ca bebe nu stia sa suga, am folosit Garmastan si mi-au trecut destul de repede.Credeam ca am invatat sa sugem, totul a mers bine ulterior , dar de 2 zile am de data asta ambele areole edematiate, rosii, foarte dureroase. Am si cateva leziuni.Sfarcurile nu au leziuni.Ma doare atat de tare cand alaptez, incat de ieri nu am mai suportat si m-am muls si i-am dat copilului cu siringa si apoi cu biberonul.Nu e bine cu biberonul, stiu, dar nu am mai stiut ce sa facem, cu siringa se enerva , urla si renunta la masa, desi era evident infometata. Pe sani m-am dat cu Garmastan, Bepanten, Bioclin servetele umede si am stat cu ei toata ziua la aer si degeaba. Nu mai stiu ce sa fac sa se vindece mai repede sa alaptez copilul. Nu stiu unde gresesc, copilul invatase sa traga , apuca si din o parte din areola, nu stiu cum am reusit sa fac leziunile astea pe ambele areole.Apreciez orice sfat constructiv.

Mergi la inceput

DELIA, uaf, ma doare sufletul sa citesc in ce hal suferi. Sa incerci si tu cu violet de gentiana? Mi se pare mai eficient decat orice crema. Ma rog, la mine e abia a doua zi dar parca e un picut mai bine, sper sa treaca detot. Citisem ca o mamica a dat chiar cu tetraciclina si a spalat bine sanul inainte de alaptare...dar eu personal as avea emotii sa dau cu antibiotic...desi spalat f bine sanul iniante de alaptare..si mai ales dca ajuta.....Doamne ajuta sa treaca repede la tine!!!!

Mergi la inceput

Merge cu violet de gentiana?Sincer sunt absolut disperata si debusolata, nu mai stiu cu ce sa ma dau..
Ma gandesc ca poate nu e de la tehnica de alaptare, e ca o iritatie pe toata areola, pe ambele areole, ce naiba a prin asa prost ambii sani?Plus ca la mine areolele sunt destulde mari, clar nu incapea toata areola in guritza ei, si la mine toata areola e inflamata, tumefiata, ustura rau..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Delia, felicitari ptr fetita!
Innebunita si eu de dureri de mameloane pe vremea cand il alaptam pe Vlad am tot scotocit netul sa gasesc solutii. Acolo am citit si de violetul gentiana: http://www.drjacknewman.com/help/Candida-Protocol.asp
http://www.drjacknewman.com/help/Sore%20Nipples.asp
Incearca si alte pozitii de alaptare. Poate ti-e mai bine in football hold. aici
Incearca s-o lasi pe ea sa apuce singura sanul chiar daca te doare. Trebuie sa vina cu gurita de jos in sus, uite www.youtube.com/watch?v=Zln0LTkejIs" target="_blank">aici.
In afara de proasta pozitionare la san ar mai putea fi: candida (aici merge violetul gentiana), o infectie (streptococ???) si ar merge un unguent gen Tobrex sau o alergie si ar merge un corticoid slab local. Acolo zic aia de ceva unguent minune care merge in mai toate situatiile, preparat la farmacie cu antibiotic, antimicotic, cortocoid.
Nu stiu cum sunt servetelele umede, dar au la Bioclin crema cu lanolina pura, f buna. Mai exista si de la www.cauti.ro/produs--Lansinoh~~Crema-cu-lanolina-Lansinoh-pentru-tratare-iritatii-san-56-grame---p--3444931.html" target="_blank">Lansinoh, iar f buna.
Mai cauta pe net pe google "sore nipples breastfeeding" si mai vezi ce mai gasesti.
Mult succes!

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

DIANA, cred ca am comis-o. Am reusit azi sa gasesc o farmacie care sa prepare solutia "minune", insa zapacita cum sunt de creieri ca duminica am botezul, am uitat acasa biletelul pe care scrisesem cum se prepara, asa cum mi-ai dat tu in PM. Uaf si am zis din amintiri: 10 ml de glicerina simpla se prepara cu violet gentiana-praf, pt a se rezulta solutie cu 1% violet gentiana....cand am venit acasa am constatat ca trebuia sa le spun sa amestece cu 0,1 gr praf violet gentiana....nu am spus ce cantitate de praf....e mare greseala???
Mi-a placut fff mult cum arata in filmuletul Latch-on, demonstratia pozitionarii corecte a bebeului la san. Voi incerca in continuare sa pun pe Danut corect la san...am incercat pozitia football hold dar se ineaca f repede si urlaaaa...

Mergi la inceput

Onitza, cred ca s-a descurcat farmacista. Sa fie 1% si e bine.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Pe piata exista si altceva cu lanolina pentru sani, decat Lansinoh sau Bioclin? Sunt cam scumpe pentru mine...

Mergi la inceput

Delsim incearca la farmacii, poate au lanolina ptr cremele preparate in farmacie. Mai sunt cred si de la Avent si Medela creme dar nu stiu preturi, oricum nu pot fi nici astea f ieftine.

Subiectul asta ar trebui putin pus in ordine de un moderator. Titlul subiectului induce in eroare (de parca ar fi un fel de help line alaptarea) iar ultimele pagini incepand de la problema Onitzei ar trebui trecute la un subiect separat despre probleme cu mameloanele in alaptare.

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Diana, spune mi exact cum sa fac si eu ajut

Este subiectul cu help -line si aici despre probleme.
Daca mi spuneti ce sa schimb, eu schimb

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput