Dureri si probleme in alaptare
Raspunsuri - Pagina 2

paulush spune:
N-am inteles cand a aparut problema: zilele astea, de cand esti in provincie? inainte nu te durea?
Te dor amandoi sanii sau unul doar? Nu ai spus pana la urma daca aplicand caldura cand te doare durearea se calmeaza: o sticla cu apa calda, un fular incalzit sunt bune ca sa te simti mai bine, daca te doare foarte tare DUPA ce alaptezi. Am inteles ca te doare mai tot timpul, cand spui ca ustura, ustura in interior sau sfarcul?
Infectie cu ciuperci am avut multe din noi, asta e clar, partea mai grea e de demonstrat ca intr-adevar era ciuperca. Pentru asta ar trebui facuta o analiza microbiologica si daca este infectie, o antibiograma pentru un tratament efectiv. Personal am avut mai de toate, dat fiind ca alaptez in continuu din 2006.
Inteleg perfect prin ce treci, eu vedeam peste tot CANDIDA cand mi-au zis asta, parea ca totul (sfarcurile, areola, gura copilului) era plin de ciuperca. De aici, pe langa durerea crunta, stresul si preocuparea. te inteleg perfect. E foarte dureros.
Cel mai important: incearca sa nu te stresezi pe tema asta, parte din problema e tensiunea emotionala. Santurile de care spui de pe sfarc poate erau si inainte dar nu le dadusesi atentie.
Ce-as face eu in locul tau: as incerca tratamentul topic de soc cu violet de gentiana, sa vezi cum te simti. Personal, desi nu pot sti sigur caci nu mi-ai raspuns clar, inclin sa cred ca durerea crancena pe care o simti e un fenomen de vasoconstrictie la sfarcuri, caci schimbarea culorii sfarcurilor in interval de cateva minute: alb ( tu zici si galben, cunosc perfect nuanta galbui), rosu, albastru, asociata cu durere insuportabila, e simptom de asa ceva. inainte de a face un tratament cu antibiotice, trebuie vazut daca nu e asta. Cum poti tu sa vezi: intr-un mediu calduros ar trebui sa te simti mai bine, stresul e vaso-constrictor, ca si cafeina, frigul, fumatul (pasiv inclus)- De evitat deci.
Cum mai ai putin pana te intorci acasa, te vei simti mai in largul tau. Ai facut tratament cu antibiotice in sarcina sau de cand ai bebelusul?
Nu panica, pentru tine si bebe e mai bine sa fii linistita. Si fii sigura ca exista o solutie. Ai grija de tine!

Ruxita spune:
aha, vad pe aici mamici experte!
Rog sa-mi raspunda si mie cineva la cateva "curiozitati".
De putin timp (o saptamana) bebelusul meu de 2 luni si 3 saptamani nu mai papa asa cum o facea pana acum, mai exact - il alaptam f des chiar si la ora si asta e motivul pentru care a adaugat f. bine (la 2 luni si o sapt 7,1 kg de la 4 kg la nastere) acum nu vrea sa pape mai des de 3 ore si chiar mai rar, de ex. l-am alaptat pe la 5.30 seara si la 10 inca refuza sanul, parca l-as forta sa suga printre picaturi (reprize scurte de 1-3 min); - la ultima masa a supt din biberon lapte muls vreo 100 de ml apoi a mai vrut si san o jumatate de ora...
daca ar fi mai mare cu siguranta as alega dupa el prin casa cu mancarea (asa ma simt ca l-as forta), sau cand ii dau parca s-ar lupta cu tzatza suge si plange si iar suge si iar plange si nu inteleg vrea nu vrea ca nu-l imping cu capul, nu-i bag sanul cu forta in gura... sa inteleg ca in acele momente are colici?
la varsta noastra care e intervalul optim de papa? 4 ore ar fi okei? nu mai stiu cum e alaptatul la cerere ca parca nu-mi mai cere nimic - a descoperit pumnisorul si uneori il prefera sanului , pur si simplu cand va ca vine ora ii bag tzatza in gura (3 ore), uneori vrea, alteori refuza si atunci mai astept si incerc peste o jumatate de ora. si asa printre picuri nu avem mese f. legate ci prelungite la cateva ore...
Caius
www.onetruemedia.com/shared?p=a9d3cf557a086fbc51ce81&skin_id=0" target="_blank">videos

roli25 spune:
Ruxita, deja la varsta asta e normal sa nu mai suga mai devreme de 3 ore. Daca are momente in care nu vrea, nu-l forta. Incerci mai tarziu.
Chiar daca are reprize scurte de supt, nu inseamna ca nu papa, ci ca trage cu forta si isi ia cat trebuie.
Urmareste-i curba de crestere si daca e ok, fa cum iti cere bebe.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

roli25 spune:
Daca se lupta cu sanul, suge, plange, suge, are prag de crestere si se enerveaza ca nu-i vine cat ar vrea el. Sunt cateva zile din astea, pana se regleaza cantitatea de lapte pe care o doreste "seful".
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Ruxita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roli25 Ruxita, deja la varsta asta e normal sa nu mai suga mai devreme de 3 ore. Daca are momente in care nu vrea, nu-l forta. Incerci mai tarziu. Chiar daca are reprize scurte de supt, nu inseamna ca nu papa, ci ca trage cu forta si isi ia cat trebuie. Urmareste-i curba de crestere si daca e ok, fa cum iti cere bebe. Roli mami de Andrei ![]() ![]() www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4 BAIETII MEI IUBITI Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
mersic de raspuns prompt, inteleg ca o sa papam mai rar (aproape ca cei mari) - si sper ca si productia de lapte sa se calibreze la noul regim (deocamdata devanseaza necesitatile bebelicului).
Caius
www.onetruemedia.com/shared?p=a9d3cf557a086fbc51ce81&skin_id=0" target="_blank">videos

onitza spune:
Salutare. Sunt necajita, nu am rezoltat nimik, cu sanii sunt la fel, la farmacie nu mi se prepara solutia datra de DIana, ce sa mai fac? In continuare ne luptam si eu si bebe cu ciuperca, ma tot dau cu musetel si glicerina dar nu trece deloc si nici ameliorare nu se intrevede. SImt ca sunt la capatul puterilor. Bebe urla la san, cred ca il ustura gurita de la ciuperca, urla rau dupa fiecare 2 inghitituri de lapte de ti se rupe sufletul. Nici nu stiu cum se asimileaza in conditiile astea. Luni vom mergem la doc dar pana atunci oare mai rezist???
AM cumparat violet de gentiana, pot da doar cu ea pe san si in gurita lui bebe???

onitza spune:
AM uitat sa mentionez ca bebe nu fol suzeta, am incercart de cateva ori s-o ia dar nu a fost chip si nu am mai incercat. \ciuperca cred ca o am de o luna dar simptomnele de inceput nu mi-au dat d einteles ca asta ar fi problema, adica ma dureau f tare sanii mai mereu , cel mai tare la inceputul alaptarii dar nu se albeau dupa alaptat sa ma gandesc ca era vb de o ciuperca. Ma tot gandesc ca nu mai scap odata de dureri....mi se pare ca a treuct destul de mult timp de cand am durerile si ar fi trebuit sa treaca, nu??????

DianaR spune:
Onitza, vad acum ca bebe are aproape 2 luni. Sa stii ca din ce am observat eu, din experienta cu copii mei si ai prietenelor mele, la varsta asta incep multi sa faca nazuri la san. Adica nu mai stau cuminti si sug ca pana acum cu se zvarcolesc, se opresc de o suta de ori, mai urla, mai intorc capul... Am citi pe undeva ca ar fi din cauza ca au mai crescut, si deja sunt interesati sa faca si alte lucruri decat sa stea cuminti, vor sa vada sa exploreze si-i enerveaza ca-si pierd vremea sugand. tunci cand sunt adormiti sug linistiti si fara comentarii. Asa ca faptul ca protesteaza la san poate sa fie si din cauza asta, nu neaparat din cauza durerilor de la ciupercuta.
Spune sub ce forma ai luat cristalul violet?Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete

onitza spune:
DIANA
multumesc pentru PM si incurajari, mi-au prins f bine. Aseara am avut treaba in oras si nu am reusit sa dau comanda la vreo farmacie, rau am facut ca fiind obosit si agitat de la iesitul in oras, bebe a supt cam o ora jumate, nu se mia oprea frate, s-a culcat la 11 noaptea, el care la 8 jumate era pe taramul viselor demult, asa ca am avut parte de niste usturimi ingrozitoare la sani. De dim cum m-am trezit si dupa ce am alaptat mi-am pus direct violet de gentiana de 1%. Sper sa isi faca efectul, ma bate gandul sa pun decat solutia asta 7 zile cu speranta ca voi scapa de ciuperca. Uite cum arata in gurita lui Daniel.
Lui ii dau in continuare cu glicerina boraxata....sa ii dau si cu violet de gentiana? Deocamdata am dat doar pe sfarcuri.

DianaR spune:
E bine asa cu violet gentiana 1%. Da-te pe sfarc inainte de suptul de seara si atunci ajunge si la el in gurita. Glicerina boraxata e egal cu zero in candidoza. Mult succes!
PS te-au usturat sanii mai tare dupa solutia de violet gentiana?Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete