Dureri si probleme in alaptare

Dureri si probleme in alaptare | Autor: onitza

Link direct la acest mesaj

Salutare, dragele mele. Sunt mamica celui de-al doilea baietel papacios, de 1 luna si 3 sapt, insa ma confrunt cu o mare durere ... fizica! Ma ustura si ma dor sfarcurile ingrozitor si dupa alaptare sunt zone albicioase pe sfarc...dupa simptomele date, am sunat pe doc Culcer (suntem clientii dansei de vreo 5 ani asa ) si mi-a zis ca am ciupearca si eu si copilul, sa dau cu ceai de mustele si glicerina boraxata pe sfarcuri si in gura copilului. Fiind f ocupata nu am mai intrebat-o detalii gen: "cand sa dau doar iante de alaptate si dupa?" SAu cat mai des posibil????? Si exista vreun remediu mai rapid ca nu mai suport durerea, plang la fiecare alaptat, e groaznic. Si bebe e si el agitat. NU am timp sa citesc din urma din pacate, dar va rog frumos daca s-a discutat sa nu va suparati can nu a m timp sa caut, tot ce pot face deocadamta e sa intru aici sa vad ce mi se raspunde. Ma intrereseaza cam cat dureaza pana trece....sunt disperata, mai am un pic si cedez psihic, si nu vreau sa il dau pe LP!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

onitza,

Incearca sa-ti dai seama daca ti se amelioreaza durerea aplicand caldura local, mamelonul cu zone albicioase, care devin la cateva minute roz, lila, albastre a fost pana acum asociat aleatoriu (uneori pe drept, alteori nu) cu infectie fungica, si e o durere care se agraveaza de la frig. Si frictiunea mecanica provoaca durerea asta, caldura local si o pozitie buna a copilului ( mare parte din areola in gura, nu doar sfarcul) calmeaza mult situatia.

Mai mult nu pot sa-ti spun, te ustura doar sfarcurile sau te doare si inauntru, de tip cutite in interiorul sanului? cand te doare, in timpul alaptatului sau dupa?

sa te faci bine, sa spui cum esti!

asa a fost

poze

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Pauluah, multumesc pentru raspuns, apreciez. Ma doare mai tot timpul, si ai drescris f bine simptomele mele... fac eforturi sa il pozitionez corect la san, el prinde destul de bine zic eu sanul, insa tot doare f tare si au aparut si niste fisuri pe mijlocul sfarcului....am si frisoane, da. Oare chiar nu exista un remediu mai rapid de vindecare ???? Doare, doare, doare tare!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenadina spune:

Buna, te sfatuiesc sa te protejezi cu Bebhanten dupa fiecare alaptat, dar mereu sa nu omiti pt ca e f bun si ti trec toate.si eu sant mamica cu bb de 8luni si ce am mai tras o si eu...si cu mastita...si ti garantez ca de la 2 luni iti vor trece durerile si sanii se vor obisnui.sa nu renunti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenadina spune:

bebhantenul gel e indicat la bebelusii care nu au nici o iritatie,se pune o picatura in apa de baie.daca e iritat deja se pune in apa doar ceai de tei si musetel fara nici un fel de sapun!

Mergi la inceput

Fetelor, nu a mai avut nimeni ciuperca la sani? :(((((( Tare bine mi=ar prinde ceva incurajari si sfaturi , oare cand va trece si pot da cu ceva care sa ma ajute sa treaca mai repede??? MI-e asa drag dolofi meu scump cand il vad cat de bine ia in greutate....nu vreau sa renunt la alaptare!!!!:((((((((((((((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Onitza, nu renunta. Pune mameloane de silicon. MAi incearca sa suni pe la doctori maine, ori la Dr. Culcer, ori la dr. Palicari, SIGUR de ajuta..
Imi pare rau, dar nu m-am confruntat cu asa ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Onitza, eu am avut candidoza cand il alaptam pe Vlad, avea si el in gurita.Eu am incercat asa: glicerina cu stamicin (se prepara la farmacie) in gurita lui bebe si pe sfarcuri dupa fiecare alptat o saptamana. Greu si la noi avea efect doar pe perioada curei. Tot ce baga bebe in gura trebuie bine sterilizat (fiert 20 minute).
Apoi am incercat un amestec glicerina boraxata, stamicin, albastru de metil si ceva vitamina din complexul B tot asa dupa masa pe sfarcuri si in gurita lui bebe de 3 ori pe zi. N-a mers. Disperata am tot cautat pe net si am gasit urmatoarea metoda care a functionat de minune: violet gentiana (cristal violet) solutie 1% in glicerina dat in gurata lui bebe si pe sfarc o data pe zi o saptamana. Seara dupa baita ma faceam pe sfarc si-i dadeam sa suga si gata. Doare mai tare primele zile de tratament, dar din a 4-a zi deja e mai bine. Murdareste pielea, hainele dar hainele se curata prin spalare simpla si pielea in 1-2 zile.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Mai poti folosi probiotice pentru tine si bebe: http://www.protectis.ro/index.cfm?ECDE686F9A9344F5D228005ABCFDA02C

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

DIANA, MACRINA, CARMEN, va multumesc frumos fetelor ca v-ati facut timp sa imi raspundeti si mie! M-a prins nasol acum in perioada de sarbatori ca sunt in provincie si nu gasesc deschis la farmacii in perioada asta, dar luni ne intoarcem in Bucuresti si direct la farmacie ma opresc pt violet gentiana.
DIANA, spune-mi te rog, asa cer la farmacie? violet gentiana cu concentratie 1%? si din ea pun in glicerina boraxata? Cat sa pun? Sper ca am inteles bine cum se face, daca nu te rog mult sa imi mai explici si mie odata ca luni vreau sa ma apuc neaparat de tratament. NU stiu cum voi face fata zilele acestea, ustura f tare, dar stiu ca ma intelegi prin ce trec, va multumesc ca imi sunteti alaturi, promit sa rezist pt puiul meu care merita tot ce e mai bun.
AM observat acum ca sfarcul de la sanul ultimei lui mese, arata din ce in ce mia rau, zona care se albea dupa supt acum devine parca galbena, uaf, mama ei de infectie sau ciuperca ce-o fi!!!:(((((((

Mergi la inceput

Onitza ceri sa-ti dizolve violetul gentiana in glicerina astfel incat sa rezulte o concentratie de 1%. Asta e alternativa la solutia apoasa in care ar trebui sa puna 10% alcool. Si cu asta te ungi bine seara dupa baita pe sfarcuri si-i dai sa suga. Primele 4 zile te va ustura mai tare decat acum, e semn ca actioneaza, dupaia inca 3 zile se reduce mult durerea pana la disparitie. Nu uita sa-i fierbi suzetele.
Pusi succes!

Filmulete

Mergi la inceput