Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *129*
Raspunsuri - Pagina 6
Fragutza spune:
Hepilica, pai nu mai e interesant sa arati ceva la chelner. Iti zic io ce sa faci.
Cand a vazut ca suntem 4 mamici, a venit la noi si ne-a intrebat
Doamnelor, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele dileme:
1. cereale cu arome sau din orez?
2. lapte organic sau de vaca?
3. lactate degrasate sau full fat?
4. blender sau babycook?
5. apa izvorul alb sau sapte izvoare?
..si ar mai fi continuat dar i-am raspuns noi toata in cor ca NUMAI Hepilica il poate ajuta!
Eu zic sa faci un rezumat, da, sa fie clar si concis!
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
hepilica spune:
iulia08 - unde sunt mami pozele alea noi cu radu? ca la semnatura nu le-am vazut.
iuliapapusa - eu nu pun nimic in piure sa-l subtiez, dar folosind si dovlecel, iese asa cu o consistenta mai moale.... si adaug ulei de masline sau porumb (o zi um, o zi up). dar si cand nu foloseam dovlecel, tot fara ceva care sa il subtieze il lasam.
nu-ti face probleme ca nu e gustos...asta e numai in mintea noastra.
daca vrei sa incerci totusi mai multe consistente, poti adauga putina apa in care au fiert. sau da-i supica.
mie doc nu mi-a zis nimic de unt... nu stiu ce sa zic. dar pe aici am auzit multe fete care pun in piureut.
fragutza - te salut! ce mar i-ai dat nataliei? maiei ii plac mult golden sau mutzu. le papa mai cu pofta decat celelalte. sunt dulci si dupa ce le dau pe razatoarea de sticla ies asa ca o spuma... sunt foarte gustoase.
pana acum am folosit toate soiurile din piata: golden, mutzu, florina, ionatan, delicios de voinesti, granny smith (alea verzi).
ionatanul nu prea ii place...e usor acrisor sau mai bine zis nu le-am nimerit eu. la fel si granny smith.
da' cum adica mar la abur? l-ai bagat in babycook?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
iulia0807 spune:
Liliana,buna! ce mai face tizul nostru? speram ca bine.am citi posturile talesi m-am luat de ganduri.La ultimua vizita la doctor si noua ne-a zis ca avem fontanela cam mare si ne-a dat Ulei din ficat de cod in loc de Vigantol.Cica e mai bun.cred ca la fel crede ca nu a asimilat d3 prea bine.mi-e cam teama dupa ce patisi tu.o sa sun luni sa vorbesc cu medica.pupam baiatul si fata ,sa fie sanatosi si voiosi!
Apropos de Uleiul ala,mai floseste cineva oare? fetelor un raspuns ceva?
Raducu si mamica lui Iulia-29.09.2009
Bebe voios de mami Iulia
carinablanca spune:
Ola,
La multe lunite sarbatoritilor de azi!
Camy, te inteleg cu chinuitul noaptea. La fel e si la noi.
Vic si Ellenuta, pupam dovleceii sa le iasa odata dintii si sa nu ii mai chinuie.
Mimika, bine sa auzim vesti si de la voi.
Nela, te pupam si ne bucuram ca Ana este mai bine si papa.
Ioanna, tare frumoase pozele..
Iuliapapusa, eu folosesc lapte de vaca la pireul de cartofi. Galbenusul stiu ca se poate combina cu cartofi. Alte idei nu am.
Dar eu il subtiez cu zeama in care a fiert si pun ori ulei ori putin unt.
Alex, ma bucur ca sunteti mai bine.
Fragutza, ai incercat cu mere ionatane?
Iulia, noi nu folosim uleiul ala asa ca nu te pot ajuta.
Pupic si noapte buna!
Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)
http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png
iulia0807 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hepilica iulia08 - unde sunt mami pozele alea noi cu radu? ca la semnatura nu le-am vazut. h. de minunata (22.09.2009). Multumesc lui DD. |
la semnmatura sunt 2 albume.dute pe galerie sus si acolo gasesti un album Paste 2010.pupam.sa nu uiti sa triezi si tu pozicile Maiei ca marti venim la Bucuresti si daca nu le pui pana atunci trec si le iau eu!
Bebe voios de mami Iulia
iulia0807 spune:
Multumesc Carina,poate se gaseste cineva totusi care foloseste! pupam si noapte buna!
Bebe voios de mami Iulia
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fragutza Hepilica, pai nu mai e interesant sa arati ceva la chelner. Iti zic io ce sa faci. Cand a vazut ca suntem 4 mamici, a venit la noi si ne-a intrebat Doamnelor, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele dileme: 1. cereale cu arome sau din orez? 2. lapte organic sau de vaca? 3. lactate degrasate sau full fat? 4. blender sau babycook? 5. apa izvorul alb sau sapte izvoare? ..si ar mai fi continuat dar i-am raspuns noi toata in cor ca NUMAI Hepilica il poate ajuta! Eu zic sa faci un rezumat, da, sa fie clar si concis! |
hahaha...cate dileme am avut si eu de-a lungul vremii! si cand ma gandesc ca acum stiu sa raspund imediat la toate .
lasa ca il lamuresc io pe domnu'. tu doar sa ma duci la el.
mai, am vazut azi un puiut de mi-a ramas sufletul la el. avea DA intr-o faza ingrozitoare. mi-a atras atentia ca avea obrajorul tot grena cu punctulete de la ranile unde se vedea ca s-a scarpinat. cand am trecut pe langa el, mamica vorbea la telefon si mi-a trecut pe la ureche ceva de cortizon...
n-ai vrea sa stii cum arata. e groaznic. mi-am amintit de diana care povestea de puiutul plin de rani si sange pe obrajori...
asa era si puiutul asta si nu i se mai cunostea obrajorul. era tot o rana. asa m-a impresionat. of, ca il am si acum pe retina.
slava cerului ca voi reusiti sa o tineti in frau. mare lucru, sa stii.
h.
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Hepilica, ionatan i-am dat si intr-adevar e cam acrisor. Initial am vrut sa-i dau golden ca astea-mi plac si mie mult dar alergologul mi-a recomandat sa-i dau mar rosu...cica goldenul ar fi mai alergen Asa scrie, asa citim!
As incercam maine cu altul, care soi e mai dulce?
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
hepilica spune:
iulia, eu nu folosesc ulei si nici n-am auzit de el.
uite, mie mi-a zis doc ca e foarte important sa stea puiul cat mai mult afara acum si plimbat si pe la soare.
cica aerul ii face bine la sistemul imunitar, sistemul nervos, creier, plamani, somn, pofta de mancare..., iar soarele fixeaza calciul in oase. puii nostri n-au prea avut parte de soare tinand cont de perioada in care s-au nascut si de iarna asta lunga. de-asta e posibil ca multi dintre ei sa fi iesit din iarna cu carente....
pe maia o supara soarele, dar am evitat sa o acopar. usor, usor se obisnuieste. mi-am cumparat o umbreluta pt carut si cand vad ca e chiar suparator soarele, o protejez. dar, cred ca e doar o reactie, un instinct la faptului ca nu prea a vazut soarele pana acum. nu o poate deranja foarte tare un soare la 18-20 grade cand el e chiar placut acum. cel mai placut! la vara la 30-40 grade, inteleg, si nici nu va fi indicat sa ii tinem la soare atunci.
asa ca incerc sa ii ofer cat mai mult soare acum cand el e cel mai placut si cand are mare nevoie. cand adoarme in carut la umbra umbrelutei, o inchid si o intorc cu fata la soare...pana vad ca ii apar brobonele de transpiratie pe nas....
h.
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Carina, ionatan i-am dat, dar era un pic acrisor!
Deocamdata nu ma stresez absolut deloc cu mancatul, vedem mai incolo.
Of ma Hepilica, stii ca si eu ma gandeam, oare ce inseamna forma moderata sau severa de DA cand mie imi statea inima in loc cand vedeam fatzuca Nataliei..si la ea toti medicii au mentionat ca e o forma usoara.
Si apropo de Diana, ea s-a chinuit si-a gasit cauza! Cred ca un factor declansator musai exista.
Acum observ ca la Natalie nu este corelatie intre alimentatia mea si DA, ci mai degraba se agraveaza cand se atinge cu fata de cate ceva.
De ex, eu ziua n-o prea tin in brate, mai mult in carut la aer si se estompeaza bine de tot..pe seara vine sotz, o ia in brate se mai atinge de fatza lui, de hainele lui si iar se agraveaza. In we la Buzau a tot trecut din brate in brate si iar avea obrajii rosii si se scarpina..cum am ajuns acasa i-au trecut.
Azi am fost la Snagov, iar pe la toata lumea, iar se agravase...am ajuns seara acasa, dermatita se estompase deja.
Na, vorba ta, ma bucur ca o pot tine sub control.