Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 15
decenuela spune:
cris..felicitari de femeie..sa vezi ce bine e....cand eram la serviciu era o placere sa vin miercurea acasa...totul era calcat...si na curatat...calcatul ma omoara....acu na....mai fac io k n-am supr mare dar e bine ca-mi calca....si ca la o adik sta cui jiji si mai pot fugi...
mda statul in brate...si io cand am venit ...am patit acelasi lucru...am urlat la tasu sa-l ia in bratze sal linisteasca...decat sa moara jiji de plans...
jiji e mai cuminte...ce-nseamna varsta...sta in centrul de joaca se uita ca curca-n lemne dar..Tace...APOI exerseaza intoarcerile si vorbeste...in legea lui dar..tre sa-l bag in seama..
aoleo sa treaca si botezul asta....
am fc acu o placinta cu spanac a la alexutza si niste drese...la noi in moldova asta inseamna o ciorba de legume inclusiv loboda dar in loc de bors se pune iaurt si se drege cu ou si un pic de smantana...
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR....,7.5, LA NAIBA, nu-i de bine.....
decenuela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariucasara Am pus niste poze noi aici sa ma laud si eu putin. Deh...cioara..... Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010) |
tre sa fii tare mandra ai 2 frumosi..sa-ti traiasca
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR....,7.5, LA NAIBA, nu-i de bine.....
mariucasara spune:
citat din mesajul lui decenuela am tot citit dar n-am postat nik. am fost in sun plaza si cora.. ce sa caut..ce s-ar potrivi pt o pers..cu talie dar cu solduri mari????...sa nu par asa de mare? Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret poze AMR....,7.5, LA NAIBA, nu-i de bine..... |
Conformatia asta o am si eu. Mie mi se pare ca ma avantajeaza cel mai bine o rochita decoltata, stramta pe talie si larguta de la talie in jos ceva de genul www.kudika.ro/articol/moda/283/slideshow/16/Rochie-eleganta-captusita-cu-bretele-si-aplicatie-cu-broderie-si.html&usg=QM4Ft1Tx72C4xn6OQRoE0qu9bXk=&h=450&w=300&sz=11&hl=ro&start=26&um=1&itbs=1&tbnid=KXQeVntG_TiwXM:&tbnh=127&tbnw=85&prev=/images%3Fq%3Drochii%2Belegante%26start%3D21%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DN%26ndsp%3D21%26tbs%3Disch:1" target="_blank"> asta
Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)
cris.dogarel spune:
citat din mesajul lui mariucasara Am pus niste poze noi aici sa ma laud si eu putin. Deh...cioara..... Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010) |
AI CU CE, MAMI, AI CU CE
Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 3 kile!
poze
povestea noastra
cris.dogarel spune:
citat din mesajul lui decenuela am tot citit dar n-am postat nik. am fost in sun plaza si cora.. practic din cora a luatm tot felul de bauturi pt botez..io m-am ener c-a dat o tona de bani...prea mult zic io....de vrea finetzuri...dar prea mult zic io. in mall...nik frate, nik...lui nu-i vine nik...e mare ce sa-i fac...inalt si solid..iar io....eram terminata l-am luat in marsupiu pe jiji si 3 ore mi-a ajuns. oricum nici eu nu mi-am gasit nimic. lui jiji am luat de la Z.... ca n-a vrut sa mergemn in kiabi....niste kk destul de scumpe...in afara de un body care imi place si scrie...s-a nascut un printz....i-am luat niste pantaloni GRI...SI un puloveras tip hanorac cu gri negru albastru...frate parca e mos ce naiba si am dat si un milion juma pe toate....ma rog...pt baieti oferta e f f mik. si..am ajuns la..matusa..tamara....care a stat o viatza prin strainatatzuri ca barbatasu a fost diplomat si..vaazndu-ma disperata a inceput sa-mi caute haine...dumnezeule nu stiam cum sa n-o jignesc....matusa are 70 de ani....si oricat de frumu erau..erau din 1900 toamna.... maine ma duc la unirea... nu-s fitzoasa..dar nu-mi place sa ma imbrac ca o tzatza... ce sa caut..ce s-ar potrivi pt o pers..cu talie dar cu solduri mari????...sa nu par asa de mare? Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii... Povestea unui...petrecaret poze AMR....,7.5, LA NAIBA, nu-i de bine..... |
CICA pantaloni cu talie inalta si lata, jos tubulari sunt potrivit
Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 3 kile!
poze
povestea noastra
rlc_sandor spune:
Greu,foarte greu de tinut pasul cu voi,dar nu ma las
Am vazut poze noi cu pufuleti,unpt fiecare,am pus si eu poze in albumul lui Casian
Noi suntem binisor,in 18 avem si noi botez,incep sa apara ceva emotii,speram sa iasa totul bine
Aseara am ajuns la spital,am facut "criza genitala",mi s-a spus sa nu umblu,dar azi s-a umflat si celalalt san,nu stiu pot sa ii fac baie?S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Ce ati facut?
mariucasara spune:
citat din mesajul lui rlc_sandor Greu,foarte greu de tinut pasul cu voi,dar nu ma las Am vazut poze noi cu pufuleti,unpt fiecare,am pus si eu poze in albumul lui Casian Noi suntem binisor,in 18 avem si noi botez,incep sa apara ceva emotii,speram sa iasa totul bine Aseara am ajuns la spital,am facut "criza genitala",mi s-a spus sa nu umblu,dar azi s-a umflat si celalalt san,nu stiu pot sa ii fac baie?S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Ce ati facut? http://community.webshots.com/album/562661491vXXSNd Raluca,mamica Sonia Andreea18.02.2008 si Andrei Casian18.02.2010 |
Imi pare rau ca ati ajuns la spital. Nu e nimic grav. Poti sa ii faci baie fara probleme, doar sa nu apesi sanii. Se retrag intr-o saptamana. Si noi am avut dar nu am facut nimic. Am evitat sa apas sau sa frec in zona.
Editez sa spun ca am vazut si eu poze cu pufuleti superbi
Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)
ana_g spune:
citat din mesajul lui carmita_baby Eu scriam Ana, mersi mult, nu ii dau de foarte mult timp, deci nu cred ca a devenit o problema inca. Of, of, of si-un cartof ce mama sunt si eu... tu cate picaturi ii dai? Am sa ma mai duc odata la un alt pediatru, ca nenea pediatru care ne-a vazut nu prea si-a meritat banii se pare. de Lorena 03.03.2010 Mello motanelul iubit |
eu ii dau 2 picaturi, ar trebui 1-2....cam asa spune si in prospect.
mama lui STEFAN
ana_g spune:
mariucasara,ai niste frumosi!!! sa-ti traiasca!!!
intrebare...cam cand ar trebui sa-si tina capul? al meu face 3 luni peste o saptamana si 2 zile si inca nu si-l tine. da semne...eu stiu ca pe la 3-4 luni, dar vreau sa stiu daca exista deja cazuri
mama lui STEFAN
Beatrice1982 spune:
http://good-times.webshots.com/photo/2490237960105915686Lvxlrs
Prajitura Ildi-din poza cea cu umplutura.........
se freaca 3 oua cu 15 linguri de zahar pana o sa fie spuma
se adauga incet 3 linguri de dulceata, 1 lingurita bicarbonat de amoniu, 1 dl ulei si 21 linguri de faina alternat cu ¼ litru lapte.
Crema:
se bat 3 oua cu 250 grame zahar, nu se bat mult, apoi se fierbe la bain-marie(pe aburi) pana va fi tare,apoi adugam 2 lingurite de cafea,,daca s-a racit, il amestecam cu 300 grame margarina.eu am pus o Rama intreaga. numai Rama am folosit, dar cine vrea poa sa faca si cu unt............
deasupra se pune glazaura..........
Prajitura cu branza-Only(numele vine de la sucul only de pe vremuri, ca in sucul only de porocale se fierbe budinca de vanilie deasupra)-din poza cea cu piscota neagra, si se vede deasupra budinca fiarta in suc si branza dedesubt..........
Se face o piscota din 6 oua.
pentru cine nu stie, piscota se face in felul urmator:
se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga numarul de linguri de zahar, cate albusuri sunt, apoi se amesteca galbenusurile, se pun in albusul batut cu zaharul, se pune o lingurita bicarbonate de ssodiu, ori amoniu, ala care miroase mai tare ....ca niciodata nu stiu pe romaneste care cum ii............................apoi se pun 2 linguri de cacao, in cazul in care facem piscota neagra, iar daca nu, nu punem cacao.
in cazul asta punem 2 linguri cacao, apoi 4 -5 linguri de faina, pentru ca cacao inlocuieste faina...............
amestecam si dam tava cu ulei, apoi presarat cu faina, sau punem hartie de copt.
la aceasta pishcota, mai adaugam 2 linguri de ulei la sfarsit.
nu stiu cat m-am facut de inteleasa....................
oricum dc nu intelegeti ceva, intrebati, ca v-am zis ca nu ma prea pricep la explicat.:D
iar deasupra, dupa ce se raceste,zdrobim ½ kg branza de vaca, putem pune zahar vanilat si lamiae rasa pentru cine doreste si ii place, apoi o Rama se freaca bine cu 250 grame zahar pudra si se amesteca bine cu mixerul cu branza.
PS
secretele mele sunt asa:
margarina il pun intr-un vas de plastic, care sa incapa in micorunde, apoi il inmoi aclo pana lasa un pic de apa din aia, sau grasime, ce o fi...............il scot, pun zaharul pudra, apoi amestec cu mixerul, si i9l bag inapoi un pic iara , atentie sa nu se faca lichida, ca apoi te apuca craciunul pana se intareste inapoi.......si il amestec bbine bine cu mixerul la viteza turbo si la urma pun il el 2 linguri de ulei, asta previne sa nu se taie cu crema.................
si iese foarte faina si spumoasa aasa......................
si inca ceva cand amestecati cu orice crema, puneti cate putin si amestecati cu viteza minima de la mixer!!!!!!!!!!!!!!foarte important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
asa............si deasupra, precum am scris la titlu, se fierbe o budinca in 2,5 dl de suc de oricare doriti voi, in reteta scrie ca de portocale..........dar se poate si grape si lamiae si orice.................nu se pune zahar in suc, si cu il luati de pe foc, asa fierbinte se pune frumos peste branza............si se intareste apoi.
Prajitura cu portocale-din poza cea cu piscota neagra si cu crema galbea si cu spuma deasupra
se face o piscota neagra din 8 oua
crema:
2 linguri de faina se amesteca cu 4 galbenusuri, si ½ litru de lapte, se fierb intr-o oala pe aragaz pana se intareste, a se avea grija sa nu se faca cocoloase.
la urma se adauga zeama la o portocala, si coaja razuita .
se lasa la racit
apoi o Rama se freaca asa cum am zis si se pune incet incet crema aia in margarina, se maesteca cu viteza minima la mixer.apoi se pune pe blat, si desupra se bat albusurile de alea 4 galbenusuri si se adauga 200 grame de zahar si se bate spuma PE ABURI!!!!!!!!!
cand il luati jos, imediat se pune pe praji, ca daca nu se intareste.
Prajitura cu miere de albine-din poza e praji cu foi si cu zahar praf peste
1 ou se pune intr-o oala, apoi se adauga 150 grame zahar pudra, il frecam bine bine, apoi punem 3 linguri lapte, 3 linguri miere de albine, 40 grame de unt sau margarina, 1 lingurita de bicarbonate de sodiu, si 400 grame de faina.
Atentie!
mierea si untul sau margarina se pun topite
a se face un aluat moale...............incat sa se poata intinde bine.........
foile se coc pe dosul tavii
daca aveti tava mare se pune o potrie jjumate din tot ce scrie, daca aveti tava mai micuta se pune normal.
se fierbe pe aragaz 4 minute scrie in reteta, dar pana devine maroniu inchis.....sa nu se arda.........si trebuie amestecat continuu, dup ace il luati de pe foc, se amescteca inca 5 minute si apoi se pune faina.
deci faina se pune la urma nu se fierbe si faina in oala.
nu se pun neaparat 400 grame de faina, ca atunci iese tare si nu se poate intinde................
aluatul se imparte in 4 portii si se intend foile si se coc.
a se avea grija ca sunt sensibile cand se usca, se rupe usor.
se poate intinde cat de subtie ca se umfla un picut..............
CREMA:
in 30 ml lapte se fierb 3 linguri de gris, se poate pune in lapte 100 grmae zahar, ca in margarina sa se puna apoi tot 100
ca scrie 200 de grame de zahar se pune in margarina, dar e buna daca punem zaharul in laptele de la gris, ca se topeste mai usor.
se lasa la racit, se freaca margarina, se pune incet grisul in margarina si se amesteca.
apoi pe prima foaie se unge crema, pe a doua dulceata de maciese, sip e a treia iara crema si desupra zahar pudra cu vanilie.
Negresa: din poza cea cu blat negru sis puma din albus peste
4 galbenusuri se freaca cu 200 grame zahar, 120 grame unsoare sau unt, 150 ml lapte, 20 grame cacao(vreo 4 linguri) si 200 grame faina si bicarbonate de amoniu(ala care miroase#61514;)
astea se pun pe rand............si apoi se pune in tava
compozitia e lichida, asa trebuie sa fie.........
desupra se bat albusurile cu 200 grame zahar.tot asa se procedeaza se pune imediat pe blat.
GLAZURA BY BEA:
10 linguri de zahar pudra, 2 linguri de cacao, se amesteca cu apaFIERBINTEEEEEEE apoi se pun 2 linguri de ulei.
astea vedeti voi cata apa puneti sa fie glazura , sa se poata intinde usor.
se freaca bine zaharul cu cacao si apa...............pana luceste...........
e bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
v-am promis/
distractie placuta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bea de Ivan, iubirea noastra!
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Poze