Burtici cu Ursuleti de Nov-Dec 2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

fetelor mai stie cineva ceva de deny care avea 2 teste pozitive iar dupa 2 sapt alte 2 negative???sunset parca era o prietena de-a ta daca mai tin eu minte

Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Testul detecteaza defectele genetice ale fatului. Se recomanda in special femeilor peste 35 de ani deoarece, cu varsta materialul genetic incepe sa se deterioreze. Statistic femeile sub 35 de ani au o sansa la 13700 sa nasca un copil cu Sindrom Down, trisomia 18 sau spina bifida. Cele peste 35 de ani au o sansa de 1 la 100 la asa ceva, de aici recomandarea.
Ceea ce nu inseamna ca o femeie peste 35 nu poate avea un copil perfect sanatos, sau ca una sub 35 nu poate sa nasca un copil cu afectiunile astea.
Recomandarea se mai face si femeilor care au istorie de defecte genetice in familii (a mamei sau a tatalui).
Aici in US se fac teste de detectare si la alte defecte genetice, nu doar cele de tub neural.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 8+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

bitestul il facem toate..amnio se face numai in anumite cazuri si dupa cum vezi este o procedura destul de controversata..unii medici nu o recomanda deoarece exista riscul de avort..

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Da , am citit si eu. Eu am 25 de ani si ma gandeam pt ca medicul nu mi-a spus nimic de bitest sau amino. Inseamna ca nu considera necesar?

Citat:
citat din mesajul lui douradoudou

bitestul il facem toate..amnio se face numai in anumite cazuri si dupa cum vezi este o procedura destul de controversata..unii medici nu o recomanda deoarece exista riscul de avort..

8+

8+

Mergi la inceput

Ma refer la bitest, de amino nici nu s-ar pune problema la cate am citit. Sau la noi sunt alte analize, ecografii care depisteaza sindromul Down?

8+

Mergi la inceput

Se pare ca a disparut toata lumea. Noapte buna.

8+

Mergi la inceput

eu stiu ca masurarea pliului nuchal poate diagnostica sindromul down..asta se face pana in sapt 13...apoi nu mai este relevanta aceasta masuratoare..bitestul consta intr-o eco si analize de sange plus un chestionar :daca ai avut in familie cazuri de malformatii sau sindrom down sau alte boli...eu de alte teste nu stiu

8+

Mergi la inceput

Testarea transluciditatii nucale - acest test este facut intre saptamanile 11 si 14 de sarcina si foloseste ecografia, pentru a masura spatiul translucid din spatele gatului fetusului. Copiii cu sindrom Down sau cu alte anomalii genetice au tendinta de a acumula lichid la acest nivel, acest spatiu vazandu-se mai mare la ecografie. Aceasta masuratoare, alaturi de varsta mamei si varsta gestationala a copilului, pot fi folosite pentru a calcula riscul copilului de a avea sindrom Down.
Aceasta testare detecteaza corect sindromul Down in aproximativ 80% din cazuri. Cand se asociaza cu un test hematologic al mamei, acuratetea este mai mare.
Triplul screening si testarea alfa-fetoproteinei plasmatice - aceste teste masoara cantitatea de diferite substante din sangele mamei si asociate cu varsta mamei, se estimeaza posibilitatea dezvoltarii sindromului Down. Se face intre saptamanile 15 si 20 de sarcina.
Ecografia detaliata - aceasta se face adesea in conjunctie cu testele sangvine si verifica daca fetusul are vreuna din trasaturile caracteristice sindromului Down.
Cu toate acestea, acuratetea testelor de monitorizare este de doar 60% si duc adesea la rezultate fals pozitive sau fals negative.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yarrina spune:

fericita !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Neatza!

Cine mai doarme inca pe burta ? Mie imi place sa dorm pe burta si deja parca nu ma mai simt bine asa.

Mami de (28.10.2008) si bb2 9+

Mergi la inceput