la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?
Raspunsuri - Pagina 6
IRINA.C spune:
Nu ai procedat corect, ai procedat gresit.Copilul la varsta de care vbim nu functioneaza deloc pe principiul fructului oprit, dar da , functioneaza dupa principiul ca dc a primit vreodata ceva , va vrea mereu.
Imi pare rau dc nu vrei/ nu poti sa intelegi, nu voi mai polemiza pt ca nu mai am CAND , exista alte metode sa l linistesti nu doar pusul la san, il alinam altfel si una peste alta in peste 90% din cazuri copilul care mananca formula nu se mai trezeste atat de des noaptea si cand o face o face pesntru masa cu adevarat.Am citit, am vazut si am si experimentat asta.Copilul meu sugea intr-una noaptea de ne capiase pn s-a luat masura agresiva sa-l intarc;acum doarme legat uneori si 10 ore alteori cu o singura trezire catre dimineata pt a doua cana de lapte a zilei.Si acum are doar 1 an si 3 luni si aceste schimbari s-au petrecut imediat.
Simt in ceea ce scrii tendinta sa fii toleranta si sa lasi cumvva copilul sa conduca pe principiul el stie mai bine.Nu e rau, dar excesul strica.Copilul se dezvolta in limitele lasate de parinti.Limite prea stranse dupa o varsta da, devin fructul oprit.Dar limite absente inseamna practic lipsa de educatie.Riscul e al tau si trebuie asumat la un moment dat, cand dc va fi cazul si vei vrea sa impui reguli sa nu mai fi luat in seama.In concluzie eu cred ca nu e dovada de lipsa de iubire ca nu i da sa mannace la 2 noaptea orice ar fi, cred ca dimpotriva Porumbita stie ca in aceasta situatie mai bine pt copil e sa doarma si nu sa manance
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita
Sabina spune:
Irina, sunt filosofii diferite.
Concluziile tale sunt insa din pacate eronate.
Eu nu am impus nicio limita copiilor mei in alaptat, dragalit, orice de genul asta, le-am pus nevoile lor in prim plan, nu ale mele.... iar acum sunt extrem de cooperanti si intelegatori.
Pentru ca au vazut ca asa suntem si noi cu ei.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
khrisu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Irina, sunt filosofii diferite. Concluziile tale sunt insa din pacate eronate. Eu nu am impus nicio limita copiilor mei in alaptat, dragalit, orice de genul asta, le-am pus nevoile lor in prim plan, nu ale mele.... iar acum sunt extrem de cooperanti si intelegatori. Pentru ca au vazut ca asa suntem si noi cu ei. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Idem per idem
Cred ca mesajul pe care il transmiti copilului refuzandu-i sanul de alint este urmatorul "nu trebuie sa fii empatic la nevoile si suferintele celor din jur"...din pacate asta il inveti, pe langa un somn "sanatos" de 10 ore. Parerea mea! Pacat sa prin meseria ta propavaduiesti crezul asta..care este gresit.
Azi, fetita mea ii oferea fratelui sau o canita de apa.
IRINA.C spune:
Cred ca mesajul pe care il transmiti copilului refuzandu-i sanul de alint este urmatorul "nu trebuie sa fii empatic la nevoile si suferintele celor din jur"...din pacate asta il inveti, pe langa un somn "sanatos" de 10 ore. Parerea mea! Pacat sa prin meseria ta propavaduiesti crezul asta..care este gresit.
Si eu cred ca ce ai scris mai sus este o mareee scorneala.Nu gaseesc un alt cuvand necenzurabil de regulile forumului.Sa stii ca sunt absolut "impresionata" si convinsa ca Andrei va fi un egoist si neempatic la suferintele celor din jur pt ca nu i-am dat san de alint.
Cat priveste meseria mea , am citit atat de mult pe acest domeniu, plus experienta PRACTICA diversa nu doar pe copii/copilul propriu a mea si a celor cu care lucrez si care-mi sunt mentori incat nu cred ca se poate pune la indoiala ca ceea ce propavaduiesc"-de parca as fi preot poate fi atat de eronat pe cat prezinti tu.
In plus ca sa mi demonstrezi mie ceva trebuie sa vii cu argumente stiintifice, studii care sa arate acest lucru, realizat de medici, carti scrise de medici, lucruri concrete ca noi suntem in secolul 21 draga mea , unde se practica medicina bazata pe dovezi nu pe vorbe.Si in plus nu ai nici o calitate sa comentezi modul in care imi fac meseria.
Sa nu te astepti sa-ti mai raspund la orice mi-ai scrie cat de veninos ar putea fi, considera ca poti avea ultimul cuvant, eu si pacientilor care nu pricep nici a doua, nici a treia oara explicatia cu buna intentie pe care le-o ofer nu le pot face educatie si renunt.Fiecare traieste exact cum isi asterne.De altfel nu te deranja ,,,,nu o sa mai citesc.Si poti fi convinsa de asta si vizualizand profilul meu, eu vietuiesc aproape exclusiv la odiseea copilului meu, tocmai ca sa-mi scutesc neuronii de asfel de discutii inepte
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita
khrisu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IRINA.C Nu ai procedat corect, ai procedat gresit.Copilul la varsta de care vbim nu functioneaza deloc pe principiul fructului oprit, dar da , functioneaza dupa principiul ca dc a primit vreodata ceva , va vrea mereu.Imi pare rau dc nu vrei/ nu poti sa intelegi, nu voi mai polemiza pt ca nu mai am CAND , exista alte metode sa l linistesti nu doar pusul la san, il alinam altfel si una peste alta in peste 90% din cazuri copilul care mananca formula nu se mai trezeste atat de des noaptea si cand o face o face pesntru masa cu adevarat.Am citit, am vazut si am si experimentat asta.Copilul meu sugea intr-una noaptea de ne capiase pn s-a luat masura agresiva sa-l intarc;acum doarme legat uneori si 10 ore alteori cu o singura trezire catre dimineata pt a doua cana de lapte a zilei.Si acum are doar 1 an si 3 luni si aceste schimbari s-au petrecut imediat. Simt in ceea ce scrii tendinta sa fii toleranta si sa lasi cumvva copilul sa conduca pe principiul el stie mai bine.Nu e rau, dar excesul strica.Copilul se dezvolta in limitele lasate de parinti.Limite prea stranse dupa o varsta da, devin fructul oprit.Dar limite absente inseamna practic lipsa de educatie.Riscul e al tau si trebuie asumat la un moment dat, cand dc va fi cazul si vei vrea sa impui reguli sa nu mai fi luat in seama.In concluzie eu cred ca nu e dovada de lipsa de iubire ca nu i da sa mannace la 2 noaptea orice ar fi, cred ca dimpotriva Porumbita stie ca in aceasta situatie mai bine pt copil e sa doarma si nu sa manance Primul an cu Andrei Poze Andrei mami cea mai fericita de Andreita |
Tu cu ce sustii treburile astea ??
Filosofia asta, pe care am inrosit-o, fi-miu ti-a demontat-o..desi nu i-am refuzat niciodata biberon noaptea, s-a oprit singur din cerut... Dupa logica ta ar fi trebuit sa-mi ceara si acu'!
IRA_LIZA spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui khrisu
Inca ceva...am nascut primul copil intr-o clinica de fitze din bucuresti. Am primit sfaturi ok de la neonatolog, in mare parte (alaptat la cerere, fara ceai, si mai multe)dar unele au fost total aiurea... mi s-a spus ca e absolut ok sa dau copilului laptele meu din biberon..nu m-a avertizat ca treaba asta ar putea sa duca la intarcat precoce..ceea ce, de altfel, s-a si intamplat. Mi-a mai zis sa nu-l port in brate daca plange de colici sau ce-o fi, ca-l invat prost si dupa aia viata n-o sa am cu el. In opinia mea, cadrele medicale pot da si sfaturi proaste, din pacate. KHRISU mamik de baietel si fetita "Nu exista copii, ci parinti tinand în brate copii. " D. W. Winnicott |
Tocmai pt k pot exista si proaspete mamici care citesc postarile astea uite si experienta mea, sa zicem k e un fel de mix intre experienta ta si a Porumbitei: dorind sa o alaptez pe Eliza cat mai mult posibil am plecat in aventura asta minunata a alaptatului ferm hotarara sa nu o fac sa afle ce-i ala biberon cel putin pana la 6-7 luni. Insa pe la 2 luni si jumatate a facut primul puseu de crestere si, de unde dormea tun minim 3-4 ore seara dupa baitza & san, m-am trezit in situatia k adoarme abia dupa 1 - 1,5 h de la baitza dupa nenumarate cereri de san. Adica plans. Taica-su a zis "poate se alinta". Inima mea a zis "nu se satura". Asa k dupa 3-4 seri de adormit dificil si pus la san iar si iar mi-a fost clar k laptele la ora serii nu-i ajunge atat cat gaseste la san, asa k m-am decis sa mulg lapte peste zi cand aveam mai mult decat avea nevoie si sa-i dau seara din biberon laptele meu k sa doarma tun. Rezultatul: unu - mulsul a fost unul dintre motivele pt care lactatia s-a imbunatatit extraordinar; doi - Eliza a inceput sa doarma cate 7-8 ore LEGATE pe noapte; trei - nici vorba sa renunte la san din cauza biberonului! a savurat la maxim san pana acum vreo cateva zile (am intarcat k sa pot sa-mi tratez prbl de la genunchi) iar biberon cu lapte de-al meu (si, ulterior, cu lapte praf) a mancat de asemenea fara nici un fel de incidente.
...va sa zica mie mi s-a potrivit perfect sfatul pe care tu l-ai primit si pe care il consideri nepotrivit, si anume "absolut ok sa dau copilului laptele meu din biberon".
Iata deci k exista cazuri si cazuri, cadrele medicale dau si ele sfaturi in functie de niste statistici exact la fel cum iti fundamentezi si tu postarile. Fiecare dinte noi alege dintre aceste sfaturi ceea ce instinctul matern si poate si logica ii spun k ar fi mai potrivit pt puiul sau.
Eu, una, ma felicit la maxim k am riscat sa ii dau biberon cu laptele meu la 2 luni si jumatate, am avut un an fabulos, linistit, fericit, iar fetita mea a fost vesela si cu burtica plina mereu. Nici vorba sa se "autointarce" din cauza biberonului, asa k nu inteleg ce s-a intamplat cu bebele tau care s-a intarcat precoce (la cate luni, apropos?), poate alta a fost cauza, nu folosirea biberonului, mai gandeste-te si poate ne spui si noua cand iti amintesti si/sau cand faci legatura intre un fapt si altul.
La fel povestea cu luatul in brate: alt sfat pe care l-am urmat si nu a fost o problema, ce a linistit-o pe fetita mea in perioada colicilor a fost aer cald de la foehn pe burtica atunci cand era in criza.
Tocmai pt k ne citesc atatea proaspete mamici cred k le pot ajuta cat mai multe exemple si nu doar cateva pe care, urmandu-le orbeste, sa isi faca bebeii sa sufere intr-un fel sau altul. Intr-adevar, despre folosirea biberonului atat khrisu cat si Capraru si multi altii spun k poate duce la intarcare precoce. Noi am folosit cu succes biberonul fara k asta sa afecteze in vreun fel alaptatul. Si asta fara k, inainte de 6 luni, Eliza sa aiba parte de alta hrana decat laptele meu.
Porumbita IrinaC
Editez, k vad la finalul postarii tale urmatoarele: "In opinia mea, cadrele medicale pot da si sfaturi proaste, din pacate." Daca unul dintre aceste cadre med la care te ref este, cumva, Irina noastra, doar atat: sezi mumos! nu-i OK ce faci!
Ira, mamica Elizei
khrisu spune:
Na, ca doamna doctor s-a suparat pe mine.
"Niste studii mititele"
www.aaimhi.org/documents/position%20papers/controlled_crying.pdf " target="_blank">http://www.aaimhi.org/documents/position%20papers/controlled_crying.pdf
Katherine Ann Dettwyler este în prezent profesor conferentiar la Catedra de Antropologie a Universitaii din Delaware, Newark, USA. Principalele domenii de interes în care activeaza sunt: alimentatia nou-nascutului si copilului (alaptare, întarcare, diversificare), antropologia nutritiva, cresterea si dezvoltarea, medicina evolutiva, metodologia de cercetare si problemele etice/filozofice în medicina si antropologie. A scris numeroase carti (printre care si “Dancing Skeletons: Life and Death în West Africa") si articole stiintifice (printre care "When to Wean: Biological Versus Cultural Perspectives", publicat în “Clinical Obstetrics and Gynecology”, Volume 47, Number 3, pp. 712-723); este co-editor al cartii “Breastfeeding: Biocultural Perspectives”,), consultant în alaptare, sustine numeroase conferinte stiintifice în diverse universitti.
www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html" target="_blank">http://www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html
www.kathydettwyler.org/detsuck.html" target="_blank">http://www.kathydettwyler.org/detsuck.html
www.kathydettwyler.org/dettoddler.html" target="_blank">http://www.kathydettwyler.org/dettoddler.html
Robin Grille este tata psiholog - având experienta în domeniu de peste 20 de ani - si consilier în materie de educatie a copiilor. Articolele sale despre îngrijirea si educatia data de parinti, precum si despre dezvoltarea copilului, au fost publicate în Australia, SUA, Noua Zeeland#259;, România etc.
www.our-emotional-health.com/articles/ChildRemembers2.pdf" target="_blank">http://www.our-emotional-health.com/articles/ChildRemembers2.pdf
extrag un pasaj din articolul de mai sus
By the end of the first year, the infant has stored an internal representation of her mother’s loving face in the area connecting the anterior temporal and the orbitofrontal cortices. These images, though rarely consciously remembered, form the basis for an internal working model of relationships. It is as if the child has filed a video-clip of her mother in her brain’s ‘hard-disk’. Hencefo rth, these inner representations will animate her core emotional responses, forming the basis of her fundamental relationship style.
When she feels her emotional needs are consistently attended to, this engenders in the child an enduring expectation of a supportive world. This attitude is pervasive and unconscious, and it inclines the child toward friendly and considerate behaviour.
Antonella Sagone
Psiholog, consultant în alaptare IBCLC, docent, cursuri UNICEF, co-redactor al revistei stiintifice medicale "L'Allattamento Moderno".
www.consapevolmente.org/site/modules/news/article.php?storyid=96" target="_blank">http://www.consapevolmente.org/site/modules/news/article.php?storyid=96
http://promiseland.it/view.php?id=253
Aici am disecat un articol
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=150995&whichpage=3
khrisu spune:
Citat: |
Editez, k vad la finalul postarii tale urmatoarele: "In opinia mea, cadrele medicale pot da si sfaturi proaste, din pacate." Daca unul dintre aceste cadre med la care te ref este, cumva, Irina noastra, doar atat: sezi mumos! nu-i OK ce faci! Ira, mamica Elizei |
pe Irina_C nu am citit-o pana acum, nu ne-am intersectat pe forum deloc, habar n-am daca e ea sau nu.
Sabina spune:
pe mine nu ma intereseaza ca e medic sau ce e, cata vreme imi jigneste copiii mei si -pe ai altopra, sustinand ca vor deveni niste mici monstri pt ca mama lor nu s-a pus pe primul loc.....
in plus, e fals ceea ce sustine.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
khrisu spune:
Eu mi-am ascultat instinctul cand am procedat cum am procedat cu puii mei, nu m-am luat dupa studii, nici nu stiam sa s-au facut asemenea studii, dar uite ca sunt si cand le-am descoperit am rasuflat usurata ca n-or ajunge copiii niste monstri si bine ca n-am ascultat de o tanti doctor(care sustinea ca e gresit sa-ti iei copilul in brate cand plange). In opinia mea si-a depasit competentele sfatuindu-ma astfel pt ca nu e psiholoc, e pediatru.
Duamna Doctor, uite ce zice Australian Association for Infant Mental Health Inc- Affiliated with the World Association for Infant Mental Health. Zice ca-i bine sa raspund prompt la nevole copilului, sa nu-l las sa planga (dupa tzitzi ori ca vrea cu mine in pat, etc), ca asa ajunge "good adult ". Nu tre sa-l las sa faca "oricat de urat" asa cum face porumbita, ca-i face rau la psihic (apropos, copilul nu mi l-am tratat ca pe un tub digestiv si atat, nu primeste lapte ca n-au trecut 4 ore de pauza...il las sa planga fara sa ma gandesc ce consecinte asupra psihicului are treaba asta)
Citat: |
Copilul la varsta de care vbim nu functioneaza deloc pe principiul fructului oprit, dar da , functioneaza dupa principiul ca dc a primit vreodata ceva , va vrea mereu. |
Filisofia asta a dumitale ce temei are?? Eu tre sa te cred numa asa, ca zici mata ca esti pediatru?
"Infants from about six months of age suffer from differing degrees of anxiety when separated from their parents. This anxiety continues until they can learn that their parents will return when they leave, and that they are safe. This learning may take up to three years.
Almost all children grow out of the need to wake at night and be reassured by three or four years of age, many much earlier than this.
Infants are more likely to develop secure attachments when their distress is responded to promptly, consistently and appropriately. Secure attachments in infancy are the foundation for good adult mental health.
Infants whose parents respond and attend to their crying promptly, learn to settle more quickly in the long run as they become secure in the knowledge that their needs for emotional comfort will be met."