LMA - Albinute & bondari de mar-apr '07 (139)
Raspunsuri - Pagina 9
gaia.nevia spune:
sa va fac debrief pt dimineata de azi de la gradi, Doamne ajuta sa fim pe drumul cel bun...
Deci azi a fost o zi super din pct de vedere gradinita, adica o dimineata, mai vedem cand il iau ce si cum.
A inceput sa planga inca de dimineata, cand a venit la mine in pat. Hai ca-i tarziu, sa mergem la gradi, si pac a inceput cu smiorcaiala.
long story short ca o ora intreaga mi-am batut gura cu el, i-am zis asa:
1. e foarte ok sa planga, si sa nu-i placa gradi, dar face parte din viata si nu avem incotro, ca sa ajungem sa facem ce ne place trebuie sa trecem si prin astea.
2. desi e ok sa planga si sa nu-i placa, nu e ok sa se tavaleasca pe jos, sa se arunce din bratele educatoarei cu capul de diverse si sa dea din picioare lovindu-ne.
Daca imi arata ca stie sa se poarte si nu se mai tavaleste, mai primeste masini (vrea una pe zi, vai de finantele noastre) daca nu, nu mai primeste nicio masina noua.
3. mi-a spus ca el plange in brate la cristina ca ii e dor de mine, si vrea sa-i pov cristina de mine. Asa ca i-am zis si eu, da de unde sa ma cunoasca pe mine cristina, cand tu si numai tu ma cunosti pe mine cel mai bine? Eu zic sa-i pov tu cristinei de mine, tot ce-ti aduci tu aminte, ca doar stii atatea lucruri despre mami. Cand ti-e dor, te duci la cristina si-i povestesti de mami, si ea o sa te asculte.
4. m-a intrebat din minut in minut daca vin sa-l ia dupa ce mananca de pranz, si i-am zis de fiecare data ca da, desi la un moment dat am fost asa tentata sa-i zic NU MAI VIN DACA TE MAI TAVALESTI PE JOS SI NU MA LASI SA TE IMBRAC!!! dar m-am abtinut si tare bine am facut.
5. si nu in ultimul rand cred, i-am dat pastilutele homeopate de nervi si teroare de la Hylands, cate una la 15 min si 2 cand am ajuns la gradi (in total 5, cam un sfert din doza de criza, care e 2 pastilute la 15 min de 8 ori apoi cate 2 din 4 in 4 ore pana trece criza).
Sunt sigura ca au avut si ele efect, ca doar de aia sunt facute.
6. i-am tot zis, in ideea sa nu se simta singur si sa nu planga pana la epuizare, ca o supara pe Pops (burtica) daca plange asa, si o sa o doara pe Pops si nu mai are niciun farmec, asa sa te doara burta nu poti nici sa te joci...
La gradinita cand am ajuns, s-a dat jos din masina, s-a dus direct in clasa, a luat-o pe cristina de mana si dus a fost cu ea sa-i povesteasca el de mami.
Nici pa nu mi-a zis nici vii sa ma iei, nimic.
Deci nu stiu care chestie a avut efect dar asa bine imi pare ca nu mi-am iesit din fire (desi sunt cu nervii pe moatze de atata plans din toate partile, urlete si tavaleli pe jos, plus muci, raguseli si nedormit noaptea de nu va inchipuiti) si am avut rabdare cu el, si a fost super bine in dimineata aceasta.
Evident am fugit sa cumpar niscai masini, am stocat in pbagaj pentru copii cuminti care nu se tavalesc pe jos la gradi

Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
diana_jors spune:
gaia, super 
La Alex a mai functionat o pacaleala cu spiridusii lui Mos Craciun, care stau ascunsi pe dupa piticii decorativi din curtea gradinitei si il vad daca e cuminte sau nu si ii transmit Mosului...
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
ioanaradu spune:
ada ce "succesuri"! bravo!
eu n-am inteles ceva: la gradi ii duci si pe tudor si pe radu? adica eu ma gandesc ... radu e mai incantat decat tudor?
oricum ... persevereaza.
ioanaradu spune:
diana felicitari si tie pentru casuta. nu vrei sa venim sa taiem panglica, sa luam prima lopata de pamant? facem un chef in batatura de nu-ti mai trebuie excavator! 
ralualexandrei spune:
Arianna sanatate multa pui mic
Gaia ma bucur pt tine si pt Teo implicit
Diana sa fie intr-un ceas bun si sa realizati tot ce va propuneti!!!
Ieri a fost ziua Dariei puiuta de Rianna stef si a Teodorei Maria pui de Roxigeo,cu intarziere La multi ani sa fiti sanatoase si fericite printeselor!!!!

inchei transmisiunea ca merg la nani cu tero

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
gaia.nevia spune:
La treaba cu excavatul se baga si Teo
Felicitari, Diana, si spor la treaba!
Ioana, ii duc pe amandoi in ideea de acomodare. In sept ma intorc la munca, si as vrea sa fim (si ei si eu) cat de cat familiarizati cu mediul, cu gama de istericale posibile si imposibile, cu racelile si ce alti virusi si gargauni mai schimba ei pe acolo, cu mancarea...
Nu are cine sta cu Radu zi de zi opt ore, deci si el trebuie sa mearga la cresa din septembrie, macar 4 ore daca nu mai mult.
Asa ca m-am gandit ca ar fi mai usor pentru ei sa mearga in acelasi loc, unde-s doi puterea creste...
ii duc impreuna, ii ridic impreuna... au program comun deja. (ca orar,ca sunt in grupe de varsta diferite)
Radu pare ca se acomodeaza usor, pe de alta parte nici nu pot vorbi cu el, sa mi se planga daca are ceva, etc. Il vad cam istericos si tavalicios de cand a inceput, dar faza e ca acasa face, la gradi nu.
cu mine face, cu educatoarea nu.
Ori se razbuna pe mine... ori sunt mai rea si mai urata decat educatoarea lui ![]()
edit: ori e sensibil ca lui Teo ii acord atata atentie si vorbesc cu el mereu...
dar na, se intoarce roata, si Teo era gelos cand era Radu bebelus si ma solicita mult mai mult...
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
elpower spune:
Evident ca in cuptorul meu, macelarit de Thea cand si l-a tras peste ea, n-aveau cum sa se coaca cum trebuie, insa au iesit suficient de gustosi pentru o prima tentativa. Reteta e foarte simpla si e luata de pe www.in-familie.ro/biscuiti-de-casa/" target="_blank">blogul asta.
Dana, ma bucur pentru tine ca totul e bine. Stiu ce efect poate avea asupra unei gravidute o asemenea incompetenta a unui laborator. Multi pupici!
Diana, tocmai de asta mi-e teama. ca nici nu reusesc sa depistez ce nesigurante are. Daca ar fi sa ma iau dupa teoria AP, probabil ca sunt ceva probleme nerezolvate de pe vremea petrecuta in burtica, dar speram ca explicandu-i cum a fost sa fi trecut. Oricum apreciez tare postarile tale si te admir ca poti aplica asa cum vrei teoriile citite.
gaia.nevia spune:
La multi ani, 

Petru! 

Rein, mai vii pe la noi sa ne mai scrii? ce mai faci? Sa-ti fie sanatosi baietii, si voiosi, si sa te mentina in forma!
Kitty, da stii tu ca si bune si rele daca le faci share parca mai bine le duci...
Ia aprinde lumina in butoi (nu fitilul, da?) si povesteste-ne...

Teo a mers si azi ok la gradi, s-a dus singur la grupa lui si dus a fost.
Gaia, muma pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi