LMA - Albinute & bondari de mar-apr '07 (139)
Raspunsuri - Pagina 4
absoluta spune:
Am spus undeva ce s-a intamplat ca aveam amandoua sclipici in chiloti?!!
Ai venit tu transformata intr-o musca si ai vazut ca am aplicat vreo pedeapsa? Ai stiut tu ce i-am spus eu ei????? "nu ca pedeapsa ca a murdarit cu sclipici...''
Iar tot ce ai scris acum incercand sa-mi arati tu mie vezi domne ce diferenta e intre mine si tine o faci doar facand tu niste supozitii tampite si facand un scenariu la tot ce crezi ca am facut eu cu fiica-mea ieri .
Te rog frumos inceteaza in a arata tu ce si cum si ce extraordinara esti tu ca deja exagerezi si ma faci sa cred ca si cu Ddana ai facut-o cu acelasi scop.
"'cat despre ce e "prostie" si ce nu - daca tu vrei o pereche de pantofi si sotul tau iti spune ca sunt o prostie, ti-i cumperi? Nu ti-ai cumparat niciodata ceva considerat de altii drept "o prostie" din simplul motiv ca aceea era nevoia ta in acel moment si aveai nevoie sa ti-o satisfaci? Eu nu consider niciodata ca ii cumpar lui Alex "prostii"...'"
Nici Timeea nu are nicio prostie cumparata, tocmai de aceea am spus ca vroia niste prostii.
Ce sa-ti spun ca la Gimma pusese mana la casa pe un pachet de prezervative crezand ca e guma . oare aia era nevoia ei in acel moment si eu am considerat-o prostie ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
diana_jors spune:
Absoluta, eu am dedus ca te-a deranjat faptul ca era plin de sclipici...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
elyanne spune:
Am tras chiulul motivat in mare parte
Am avut (si inca am) multe de lucru, apoi fost plecati, iarasi de lucru la retur... recuperari...
In primul rand:
La multi ani sarbatoritilor!
Si in al doilea rand... am citit mai pe deasupra ce ati scris...
Ai mei contrazic majoritatea teoriilor voastre... folosesc aceleasi metode si evident au aceiasi mostenire genetica... si totusi sunt modele difertie... nu am timp sa intru in detalii... daaaaar ideea e ca recationeaza diferit, cu toate ca au avut fix aceiasi educatie... am ajuns la concluzia ca pur si simplu asa-i modelul Si ca sunt copiii cu care poti comunica, ajunge la o solutie, un compromis (modelul Andrei) si copiii cu care ... n-ai cu cine (Elena si Mihai)
La Andrei se aplica zicala aia cu vorba dulce mult aduce... insa la Mihai (si Elena) nu se aplica nimic: nici vorba buna, nici amenintarile, nici pedepsele... nimic... io zic, io aud (indiferent de ton)...
Daca e sa ne luam dupa ce spuneati, si dupa cum vad ca reactioneaza ai mei copii pot sune ca pentru Andrei sunt super mama fata de mama (si atat) pentru Elena si Mihai ... ceea ce normal ca nu se poate
Crizele de 3 ani, vin, la unii trec, la altii se agraveaza (daca vad ca se poate, profita de situatie) sau se mai atenueaza... cum spuneam: dupa fiecare model.
Kitty spune:
Diana_jors daca iti conteaza ca si numai o singura persoana o sa ezite sa dea palmuta aia la fund sau o sa coboare vocea cand ii vine sa tipe la copil, te rog sa nu te retragi! Adevarul e ca si mie imi pari...supranaturala cu rabdarea si consecventa ta, dar stiu ca asa ai fost tot timpul.
Absoluta fara suparare, cred ca ai luat-o prea personal!
Hai sa facem ceva constructiv din discutia asta.
Mie imi place ca e stupul animat, dar cred cu tarie ca discutiile astea se pot duce si fara acuzatii, chiar daca parerile noastre sunt diferite.
elyanne spune:
Kitty fix asa a fost si Elena pe la 3 ani, ca Giulia... o pedepseam, ii explicam de ce si ince fel... se punea pe plas isteric, pana voma In timp s-au dus crizele cu pricina... dar mai are momentele ei (fara vomat la comanda ce-i drept)
Apropo de cumparat prostii... ce fac jucariile Zuzu Pet??? Am vazut ca un soarece amarat e 70 de ron Ii spusesem Elenei ca-i cumpar la retur daca nu mai imi cere toate prostiile din bazar (cand am fost plecati)... pt. ca nici nu aveam bani pt. ele, dar nici nu erau bune de ceva... erau lucruri care in 2 timpi si 3 miscari s-ar fi rupt... Si acum trebuie sa ma tin de promisiun... dar nu ma lasa inima
Si acum sincer, legat tot de prostii, Absoluta io nu-i cumparam geanta cu piricina nici daca o luam taras din magazin... sunt lucruri la care daca am zis nu, vreau sa ramana asa, indiferent cat insista, si repeta, si bate din picior... si nu pentru ca m-ar fi umplut de scipici (cu toate ca si asta ar fi fost un motiv )... dar mai ales ca nu imi place sa le vad machiate, date cu oja etc.
Uite ca aici am o problema cu a mea... si singurul compromis a fost sa se dea cu oja de copii doar in we sau in vacante... Incerc cat de mult sa o fac sa priceapa ca are timp de astea mai incolo, nu la varsta asta... cum spunea mama (si ce ma mai enerva la vremea aia): cand o sa fi la varsta mea, ce-o sa-ti mai faci? (numai ca mie imi zicea asta pe la 12-13 ani , nu la 5)
Problmea noastra este si ca prietena ei are voie sa isi dea cu diverse si nu pricepe de ce la unii se poate... Evident ca din cauza asta nu prea sunt cea mai buna mama dar chiar si asa ma iubeste...
absoluta spune:
Eliana in ce tara ati fost plecati si nu ai spus nimic?
Timeea nu a fost data niciodata cu lac de unghi sau machiata , eu sunt total impotriva acestor lucruri la fetite.
Trusa de machiaj este pentru papusi, stie ca fetitele nu au voie cu asa ceva , doar papusile.
ioanaradu spune:
deci eram precisa ca la 4 pagini scrise intr-o zi de sambata si de primavara si cu soare ... e rost de ceva discutii contradictorii.
mda ... cam asa. nu sunt iron women si am simtit asta pe pielea mea. culmea e ca mie nu mi-a fost niciodata frica de ace sau intepaturi, am facut injectii, anestezii, fara probleme. ieri cand mi-a pus branula am simtit intepatura aia pana in varful unghiilor.
acum ma simt mai bine. am intrat in revizia de 30 de ani. si inca nu i-am implinit ... of doamne! v-am zis tocmai in ideea ca voi sa nu faceti ca mine si sa incercati sa va detasati.
despre sclipici ... hm ... chiloti cu sclipici. hai mai absoluta cand iti mai luai tu chiloti cu sclipici? pe mine cu siguranta m-ar fi enervat sclipiciul ala. totusi sunt convinsa ca nu i-as fi cumparat geanta cu orice risc.
matei a mai fost luat pe sus si din magazin si din parc si de pe strada. asta dupa ce i-am explicat FRUMOS situatia si el facea mai rau.
revenind la subiect. nu cred ca e cineva supermama sau o mama f rea. cred doar ca imprejurarile, trairile si experientele sunt diferite. pe mine nu ma deranjeaza sa fac schimb de impresii cu voi. daca am fi toate la fel sau am avea aceleasi idei, n-am mai scrie aici. ce rost ar avea? am anticipa ce scriu celelate si doar ne-am aplauda intre noi.
sa aveti o seara placuta!
ane2200 spune:
Teo Sa cresti mare, voios si sanatos!
Ioana - iron woman, iron maiden - e bine ca ai constientizat problema si ai ales sa o lasi mai moale. Chiar nu are nici un sens sa ne dam peste cap - o viata avem si meritam sa ne bucuram de ea. Sanatate multa
Diana - sincer, te admir. Sunt de acord cu ceea ce ai scris aici si sunt sigura ca nu sunt doar citate din carti, ci ca si aplici aceste lucruri. Recunosc, imi doresc sa ajung si eu la calmul si rabdarea ta, dar... mai am de lucru.
Pe fondul discutiilor din ultimele zile, ieri am experimentat o faza. Eram la masina de cusut si Raul evident ca vroia sa fie cat mai aproape de locul actiunii. Si nu doar ca vroia sa fie aproape, ci isi intinsese si jucariile pe masina. Doar ca bluza pe care o coseam eu, trebuia sa treaca pe unde erau masinutele lui. L-am rugat frumos sa-si ia masinutele si sa se jaoce pe masa. Urlete, ca el nu vrea, ca el nu pleaca, ca sa ma dau eu la o parte. I-am explicat ca in 5 minute termin si ne putem juca. A aruncat masinuta pe jos si m-a lovit peste mana. Ok, i-am zis, nu mai vorbesc cu tine pana nu iti ceri iertare. Crize, tipete - eu calma, nimic. Nu a durat 2 minute - mama, te rog frumos sa ma ierti. De ce? Am facut o rautate. Ce rautate? Te-am lovit. Te rog frumos sa ma ierti. Am fost tare mandra de el.
Si eu am constatat ca nu obtin nimic daca ma enervez si tip la el sau incerc sa-i impun punctul meu de vedere. Daca eu reusesc sa ma mentin calma, suntem doua persoane satisfacute. Daca eu ma enervez, el se enerveaza si ... nu obtinem nimic nici unul. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa lucrez mai mult asupra mea. Invatand cum trebuie sa-l educ pe Raul, sa ma educ si pe mine. Asa cum el nu a mai fost copil pana acum, nici eu nu am mai fost mama. Amandoi avem de invatat ceva. Nu-mi iese mereu perfect. Dar, sper sa-mi iasa din ce in ce mai bine.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
Varsta Raul
elpower spune:
Hei, posed si eu una bucata de copil atomic si de neconvins de nimc in niciun fel daca contravine "nevoii" ei din acel moment. Pacatul meu cel mare este ca sunt isterica si intai reactionez si abia apoi rationez. Am intrat in reeducare, insa sper si sa se prinda ceva de mine in timp util. Evident ca sunt destule voci, inclusiv una care urla neincetat in capul meu, ca undeva, cumva eu gresesc, ca trebuie sa existe metode de convingere si pentru ea. Ca pedepsele .... Poate ca nici eu nu sunt mereu consecventa, desi as vrea. Poate, de fapt, nu-mi plac limitele. Nu mi-au placut cat eram copil, si nici acum nu le pot vedea utilitatea intotdeauna.
Tot ce mi-am dorit a fost un copil fericit, numai ca acum constat ca e cel mai greu lucru pe care il am de facut in viata asta.
Imi placea sa cred ca i-am oferit toata libertatea, ca am lasat-o sa isi testeze limitele in orice imprejurare, numai ca acum constat ca am un copil dependent. O fi oare gena de vina? Si nu glumesc cand spun asta pentru ca eu chiar i-am acordat toata libertatea. Sau o fi vreo faza. Nu stiu. Sunt speriata. Azi am vrut sa mergem intr-un parc la leagane , dar s-a pus ploaia si am aterizat Real la locul de joaca. Dar pe cine sa lasi acolo ca Thea s-a pus pe plans ca ea cu mami vrea, asa ca am stat doar si am privit cum se jucau ceilalti copilasi. Am fost la circ si in pauza n-a fost chip nici sa mearga cu poneiii nici sa faca vreo poza pe elefant sau camila. Ar fi fost de acord sa mearga pe ponei numai daca o tineam eu. Asa ca nu ne-a ramas decat sa o plimbam cu trenuletul cu care se poate plimba in orice zi in parcul in care mergem. Probabil ca era singura activitate familiara din tot circul ala.
Admir attachement parentingul, insa imi e aproape imposibil sa il aplic. Probabil ca mi-ar trebui muulta reeducare sa reusesc ceva.
Va pup si va iubesc pe fiecare-n parte! Multa sanatate!
loradin spune:
Neata,
am reusit dupa trei incercari sa-l adorm pe Tudor.
Am sa incerc sa ma caracterizez cat pot eu de sincer. Cred ca dupa ce am citit tot ce ati scris, am realizat, ca sunt cum e mai rau.Adica.....Astazi pot fi o mamica calma si delicata iar a doua zi o isterica pe care daca o vezi, o internezi fara sa-ti mai pui intrebari.Astazi pot sa ma uimesc pe mine cat de calma sunt maine nu ma mai recunosc. Realizez ca bietul copil nu mai intelege nimic insa asta sunt.Am nervii ca pe elastic. Nu mai am rabdare nici cu mine. Ana e un copil bun insa cu un morman de personalitate.Pe langa faptul ca zice "NU" mai sta si sa argumenteze.E prea mult pentru mine.Ma "apuca" fiindca am senzatia ca nu mai pot delimita la ea personalitatea de obraznicie. NU am batut-o ( o singura data mi-a zburat o palma usoara peste gura cand a scuipat-o pe buni-a fost si ultima data cand a facut-o))insa am mai zgaltait-o.Am zile cand as face-o avion.Am zile cand as baga-o inapoi in burta de draga ce-mi este. Asta e ea ,asta sunt eu.Este foarte adevarat ca incerc sa devin ca mamica Diana (felicitari ca poti fi asa) insa nu-mi iese.Poate ca e nevoie de mult autocontrol ...nu stiu... As vrea sa va spun insa ca imi este ciuda ca sunt asa.Dupa fiecare isterie relizez ca nu fac altceva decat sa o sperii.Si eu ca si Ela incerc cu fiecare zi care trece sa lucrez cu mine.Poate ca va veni o zi cand va voi putea spune ....am reusit! Oricum.....mi-a dat de gandit tot ce ati scris.Am invatat multe ! Va pupacesc si fug sa profit de linistea din casa.Ana e plecata cu matusa ei la manastire iar eu vreu sa incerc un pic patul ei.Pupici!