Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (27)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Neata!
Nu dau inca nici o cafea, e o ora nesimtit de matinala pt asta, sper ca bine...

Yasmine, sanatate multa micutei

Andrelina, imi pare tare rau ca ai asemenea probleme in familie...un buchet mare de pentru o mamica si o fiica luptatoare...te admir pentru optimism si pofta de viata in condiitle date...si sa-ti fie de bine ospatul

Ruxita, Mamidepuiuti, Ale3csa imi pare rau de bebeii plangaciosi...un
mare pentru ei si o pentru mamicile rabdatoare...

de Maia Ilinca (29.01.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns haircut spune:

Ma mai primiti cu o problema???? si un sfat, va rog...
Maia nu ia in greutate...in primele 2 luni a luat foarte bine in 2 saptamani, primele, apoi cam 600g in 6 sapt. Saptamana trecuta a luat 30g in 5 zile si in ultimele 3 zile nimic, chiar pare sa fi scazut vreo 10g(am cantar mecanic si nu extrem de fidel)
Eu am lapte, ramane in sani dupa ce papa ea...dar nu vrea sa suga decat 10, max 15 min, apoi se distreaza cu sanul, rade, gangureste, plange daca incerc s-o fortez, vrea suzeta si 2-3 ore n-are treaba cu papatul... pare satula si fericita...am tot asteptat dar se pare ca trebuie sa dam completare ca nu se mai poate cu greutatea asta
Acum problema e ca nu vrea cu nici un chip sa suga LP si nu stiu cum s-o fac sa vrea...se stramba cand simte tetina si daca o pacalesc sa traga de 2 ori fara sa-si dea seama, cand simte gustul de LP se stramba toata...voi ce bibe aveti? eu am avent, cred ca e ok,nu?exista diferenta intre ele ca intre suzete?

Imi pare tare rau ca am ajuns aici...nu stiu cum sa rezolv problema...am baut ceaiuri, dar problema nu e cantitatea de lapte, ci probabil calitatea si faptul ca Maia suge f putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

haircut aceeasi probl si la mn. in 2 sapt na luat nici un gram, dar el sugea maxim 5 min, nu dormea mai mult de o ora ziua , la o ora si jum ii era foame. mie mia acceptat lp. daca moata ta sta 2 ore eclar ca e satula parererea mea. un copil cae nu e satul plange, nu doarme mult cum facea piciul meu. nu stiu ce sati zic. poate te sfatuiesc mai bn celelalte mamici ce sa faci.
ayanna axm multam si eu de raspuns pe la nga nik0ke. ai dreptate. baiatul cel mare are 5 ani aproape bea ceai din biberonul lui bebe ca e un ceai tare bun. mam invatat cand ii fac ceai celui mic ii fac si lui o ceasca.
larisel ce mai faceti? ,puiutele tale bn sanatoase? alena mai are DA? sper ca sunteti bn.
deceanula si voi sunteti bine sanatosi. mai dati un buzz, ceva.
va las poate mai imi doarme puiul si eu pe langa el.
a, cum intru pe mailul comun? sa citesc si eu postarea de la lorex, sa caut cartea irinei de care spunea ayanna axm. si pm cum il activez? sau il am deja?sunt cam netihnicuta rau de tot. help

Mihaela mami mandra de baieti Andrei Gabriel(02.05.2005), Petru Catalin (15.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Buna seara dragele mele...
Azi v-am citit constant si mi-ati inseninat ziua...nu stiu, ori am inhalat io ceva gaz ilariant ori m-am zuzulit de tot ...ca nush ce am avut dar am azi am ras de m-am tavalit citind mesajele voastre, in mod special ale Alexuzzzzei, Andre_linei, Cris.dogarel, Al3csa, dar si celelalte.
Imi sunteti dragi de mor...chiar si cand vorbiti numai despre probleme, le spuneti cu asa un haz si cu atata seninatate incat sunteti de admirat.
In general in ziua de azi oamenii sunt coplesiti in fata problemelor, sunt dezamagiti si uneori disperati ca nu gasesc solutii...dar la voi vad putere si determinare (in mod special la Andre_lina in problemele cu 'tati', jos palaria pentru atitudinea optimista si pentru faptul ca privesti situatia obiectiv, transant, cu cartile pe fata...cel putin mie asa mi se pare...si mai ales ca ti-ai conservat foarte bine simtul umorului...esti o adevarata invingatoare si e bine ca ai descoperit asta tu singura).

Am vazut poze frumoase la voi...frumosi pufuletii, dar frumoase si mamicile...Nik0le, Andre_lina, Plateea, Al3csa, Beatrice, mamidepuiuti, Xela, Cris.dogarel, Ana_g, Alexutzzza ... si toate celelalte, fara exceptie.
La Bea m-am distrat teribil si cand am citit comentariile de la poze. Sunteti de belea! Imi place la nebunie sa va citesc...
nu am eu timp sa si postez, trebe sa ma multumesc cu statul dupa cortina, dar poate or sa vina si la mine odata zilele alea mai mari 24 de ore.

In general la mine toate zilele sunt la fel...acasa cu bebelici.
Nu prea iesim ca nu avem unde...magazine sunt numai de astea mici de duzina, parc - avem unul mic si infect, plin de chistoace si neamenajat, nu avem nici spatii de joaca, iar turul orasului se face in 5 minute...decat sa ies in oras mai bine stau la mine acasa pe terasa sau in curte ca e mult mai placut.
S-ar zice ca am timp de net berechet...dar de fapt ziua trece asa repede ca nici nu-mi dau seama...zgubilicea asta mica imi papa tot timpul...numai cand doarme sunt si eu mai libera si atunci fac treburile prin casa, cand sa intru si eu putin pe forum, hop si miaunici!...asa ca...iar raman dupa cortina... si tot asa...

Acuma am timp pentru ca, desi ea doarme si pic si eu de somn, mai stau s-o pazesc sa vad daca nu face febra, ca azi am facut vaccinul si cam stau cu frica. De obicei doarme cate 5-6 ore legat noaptea si mi-e teama ca daca adorm si eu cine stie cand ma trezesc. Am sa-mi pun telefonul sa-mi sune din ora in ora ca sa-i verific temperatura. Pana acum n-a facut...dar io stiu?!

In mod normal daca e sa faca temperatura in cat timp de la vaccin ar trebui sa faca...noi am facut vaccinul la 10 dimineata si pana acum a fost ok.

Vad ca se foieste...trimit si revin. Ca tre sa-i raspund si Nikolei.

mami de strumfita scumpa Daria-Ioana

my pictures

ce fain ai scris. superechilibrat ti-a iesit mesajul. niste norocosi cei ptr care lucrezi.

la fel zic si eu de profi:nu "turnam" cunostinte in cap, nu avem un cip cu fisiere sa-l plantam in creierul elevilor. doar ii indrumam sa-si trezeasca interesul, sa descopere metoda proprie de a invatza, ce le place, etc. ca in proverbul cu pescarul, nu le dam un peste gata prins in fiecare ora, ci, mai degraba, incercam sa-i invatzam sa pescuiasca, sa se poata hrani singuri toata viatza.

Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 3 kile!
poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui haircut

Ma mai primiti cu o problema???? si un sfat, va rog...
Maia nu ia in greutate...in primele 2 luni a luat foarte bine in 2 saptamani, primele, apoi cam 600g in 6 sapt. Saptamana trecuta a luat 30g in 5 zile si in ultimele 3 zile nimic, chiar pare sa fi scazut vreo 10g(am cantar mecanic si nu extrem de fidel)
Eu am lapte, ramane in sani dupa ce papa ea...dar nu vrea sa suga decat 10, max 15 min, apoi se distreaza cu sanul, rade, gangureste, plange daca incerc s-o fortez, vrea suzeta si 2-3 ore n-are treaba cu papatul... pare satula si fericita...am tot asteptat dar se pare ca trebuie sa dam completare ca nu se mai poate cu greutatea asta
Acum problema e ca nu vrea cu nici un chip sa suga LP si nu stiu cum s-o fac sa vrea...se stramba cand simte tetina si daca o pacalesc sa traga de 2 ori fara sa-si dea seama, cand simte gustul de LP se stramba toata...voi ce bibe aveti? eu am avent, cred ca e ok,nu?exista diferenta intre ele ca intre suzete?

Imi pare tare rau ca am ajuns aici...nu stiu cum sa rezolv problema...am baut ceaiuri, dar problema nu e cantitatea de lapte, ci probabil calitatea si faptul ca Maia suge f putin...

hai, mami, ai incredere in tine. nu o fortza cu LP doar ptr ca un cantar (mecanic!)arata cateva zeci de gr. in minus/pe loc. s-a mai discutat aici cum e cu cantarele, extrem de sensibile la pozitzie, etc.
criteriile ca mananca bine sunt (si)altele, iar Maia ti le arata singurica: e fericita, nu cere mai devreme, doarme, uda pampers?
e ff probabil ca perioada cu imobilizatul isi spune cuvantul.
eu zic si te rog sa mai astepti un pic, macar 1-2 saptamani si, daca tii neaparat, sa o cantaresti pe acelasi cantar, electronic, eventual la un cabinet, in aceleasi conditii. marjele de eroare sunt mari. d-aia se face cantarirea-bilantul la dr. lunar si media pe 3 luni. bebeii cresc diferit, in fct. de multe chestii, media conteaza si sa ii vezi "fericiti".
nu vreau sa te supar, ci sa te incurajez. e pacat, daca ai lapte si o fetitza desteapta care nu accepta LP ...

P.S. nu exista LM "prost", inconsistent. Doar la populatziile ff sarace, africane sau altele, unde mamele sunt subnutrite, se pune problema asa.

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

acu' vad ca-s singura pe aici.
deci sa pun repede de , sa o gasiti calda

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

ONiTZA, ce ati luat nasilor?
noi tot nu stim. e aiurea sa le dau un card cadou pt Ikea? sa isi ia ei ce vor? (nu-s din bucuresti, dar vin des). ma gandesc ca altfel spargi banii pe prostii cand ii primesti asa.... asta pe langa ceva "mic" ptr fiecare, un parfum, ceva..
pareri, pliiiz

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

mai scriu unu' si ma opresc sa va astept

eu incap in haine, ok, chiar daca inca nu-s "lejere", ci dimpotriva, dar am constatat alta problema: unele nu-mi vin la sani. cum se poate asta, daca sutienele imi vin (un pic micutze, dar nu ma revars...)?? am ramas lata in umeri ori what?.
vroiam o rochitza anume sa imi pun si...pocneste peste sani. nu am chef de cautat/luat altceva...

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza fetili...dam noi cafelutza....

am aj la zi...cu greu...

scuze de absentza....am fost dupa cortina si sunt cam supi. miercuri am fost in mall sa-mi iau ceva pt botez....am vz o rochie la tina r pe care s-o asortez cu un sacou de la mango....luat rochia....sacoul se vanduse. oricum acu nu-mi mai place rochia. astea erau mai casual....incercasem una mai eleganta....nr 40 aveti? hm...stiti...mai bine 42 ca nu intratzatzele....da 44? auziti voi 44.....44....m-a luat k capul. ce-i drept era de vina modelul k cea pe care am luat-o e 40.

cris.d...m-am gandit la tine....la vointza ta....pupici mami...cu muuult respect.

a pt masculi stiti unde gasesc sacouri casual? noi nu suntem genul 4 ace....in general puram blugi...asa ca tre sa gasim ceva casual-elegant...xxxl...

jiji e ok...incepe si el sa reactioneze la jucarii. sa rada...il distreaza cand ii recit...somnoroase pasarele...asta pt ca o spun haios....dar tot de 2-3 ori se trezeste pe noapte....am inceput sa-l alaptez mai mult la orizontala...k la cat suge ma termina la operatie...a descoperit k daca isi ridik la 90 picioarele si le lasa pe-o parte se duce k totul...asa k deja s-a intors....doarme putin ziia si nu sta mult singur asa ca tre sa balangai toata ziua.

io sunt un pic racita sper sa nu-l influentez..

sper sa intru mai des...ma doare spatele k adorm langa el can suge si nu-i tocmai f comod....trec ele toate...de s-ar duce odata k kg...offfff

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR....,7, LA NAIBA, e de bine.....

Mergi la inceput

LML pufuletilor: Alena, Natalia, Maia Teodora,Maria,Rares,Nicoleta si Arya-Miruna

tii, ce multi; festin azi

poze

povestea noastra

Mergi la inceput