atacuri de panica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Citat:
citat din mesajul lui marichiri
Ii este teama de spatii deschise, de aglomeratie, ii este teama sa traverseze strada iar ultimul atac de panica s-a declansat din cauza ca a mers cu autobuzul care ne duce spre casa de la munca.

marichiriac

Medicatia nu are ce cauta in atacurile de panica.

Tulburarile care apar din cauza panicii pot fi controlate medicamentos, daca medicul considera asta.
Sigur ca tratamentul medicamentos este de scurta durata si inlatura simptomele, nu si cauza. Cauza intr-adevar, se poate inlatura prin terapie.
Cand simptomele sunt intense,dese, pana la inlaturarea cauzei(stim ca terapia poate dura, nu se rezolva totul de azi pe maine) este chiar indicata interventia medicamentoasa. Eficienta medicamentelor creste daca administrarea se face in paralel cu consilierea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Si eu am suferit de atacuri de panica ani in sir. Am facut multa terapie, cea psihanalitica ajuta in felul ei, dar mai eficienta este intr-adevar terapia cognitiv-comportamentala.

Eu nu am mai facut atacuri de panica de aproape 4 ani. Au fost momente in care nivelul anxietatii a crescut pana la punctul in care am avut senzatia de iminenta a unui atac de panica dar acesta nu s-a declansat. Cu siguranta am invatat sa imi gestionez mai bine starile si pentru ca ma cunosc mai bine stiu sa actionez inainte ca o stare sa o ia razna.

Si eu am crezut ca medicatia nu are ce cauta in atacurile de panica si din acesta cauza m-am chinuit ani in sir cu o agorafobie extrema care ma facea complet dependenta de sot, inclusiv pentru a ma deplasa la terapie. Acum imi pare rau ca am ascultat sfaturi neavizate si ma gandesc ca daca nu as fi facut-o recuperarea mea ar fi fost mai rapida.

Probabil ca cei care nu sunt adeptii medicatiei in genul acesta de tulburari fie vorbesc pur si simplu din afara problemei fie au suferit de o tulburare de anxietate mica/moderata care nu a necesitat tratament medicamentos. Oricum situatiile nu au cum sa fie identice asa ca o asemenea alternativa poate fi luata in considerare, impreuna cu psihoterapie.

Sunt antidepresive care fac minuni si daca este necesar, un anxiolitic poate fi adaugat, pentru o perioada scurta de timp. Evident ca tratamentul concret nu poate fi stabilit decat de catre un medic psihiatru.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
Medicatia nu are ce cauta in atacurile de panica.

POFTIM????

Exista o categorie de medicamente numite anxiolitice, denumirea este destul de clara si nu necesita mai multe explicatii. Rolul acestor anxiolitice este reducerea anxietatii si sunt extrem de utile in tratarea atacurilor de panica, mai ales in combinatie cu un antidepresiv.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Bioneinteles ca exista anxiolitice. Si la fel de bine dau dependenta. Noi nu vorbim in cazul fetei asteia de anxietate generalizata sa fie nevoie de medicatie. Si chiar si agorafobia asta a ei nu este extrema, nu ii impiedca functionalitatea. Fata asta are servici, umbla, se duce in treaba ei. Anxioasa? Sigur. Dar nu e cazul sa se izoleze in casa si sa depinda de altii. Asa ca din putinele informatii pe care le avem imi mentin parerea ca nu are nevoie de anxiolitice. Pentru cine zicea ca terapia dureaza prea mult: duoa vreo 3 sedinte de interventie se vad rezultate bune. Bineinteles ca nu se rezolva complet asa de repede dar se vede o imbiunatatire clara. Iar antidepresivele se dau si ele cu cap, nu la prima retragere dupa un atac de panica, hop antidepresivul.

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Dar poate nu are chef sa vorbeasca zilnic. Poate are ceva personal care nu trebuie sa stie tot poporul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Si sotul meu a suferit de Distonie neurovegetativa, stari anxioase. Cu tratament, si FARA sedinte terapeutice s-a rezolvat totul. A invatat sa-si tempereze starile, si acum e foarte ok. A luat si el tratament cu anxiolotice.timp de 5 luni, si nu a devenit dependent

Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Citat:

Bioneinteles ca exista anxiolitice. Si la fel de bine dau dependenta. Noi nu vorbim in cazul fetei asteia de anxietate generalizata sa fie nevoie de medicatie. Si chiar si agorafobia asta a ei nu este extrema, nu ii impiedca functionalitatea. Fata asta are servici, umbla, se duce in treaba ei. Anxioasa? Sigur. Dar nu e cazul sa se izoleze in casa si sa depinda de altii. Asa ca din putinele informatii pe care le avem imi mentin parerea ca nu are nevoie de anxiolitice. Pentru cine zicea ca terapia dureaza prea mult: duoa vreo 3 sedinte de interventie se vad rezultate bune. Bineinteles ca nu se rezolva complet asa de repede dar se vede o imbiunatatire clara. Iar antidepresivele se dau si ele cu cap, nu la prima retragere dupa un atac de panica, hop antidepresivul.

Michael Jackson

Freddie Mercury

Alexia, e foarte interesant cum poti tu pune diagnostice asa pe net si stii tu cine de ce are nevoie, cate sedinte, ce caz e..etc.
Antidepresivele..normal ca se dau ´´cu cap´´ de aceia, multumim lui Dumnezeu, se dau de doctorul care cunoaste cazul pacientului si nu de x si y de pe forum.

Ma rog, ca nu esti tu de acord cu medicatia e altceva. Dar nu mai sustine ca cei care prescriu medicamente in aceste cazuri sunt niste prosti care alta treaba nu au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Poftim?! Unde am pus eu "diagnostice pe net"? Din cate am inteles femeia asta a fost diagnosticata de un medic. Cat despre antidepresivele care se dau cu cap a fost replica la postarea lui Bird care le-a mentionat. Nu mai imi pune cuvinte in gura ca nu e cazul. Nu am facut pe nimeni prost. Culmea mi se pare ca din contra, e bagata medicatia la inaintare de parca ar fi bomboane; una doua ia niste pilule! Chiar nu a mai citit nimeni ca persoana in cauza a fost sub medicatie 6 luni si cand a intrerupt au revenit atacurile de panica? Daca petrecea astea 6 luni in terapie cognitiv comportamentala nu mai aveam subiectul asta.

Si da, stiu de cate sedinte e in general nevoie pentru imbunatatirea semnificativa (sau daca preferi a gestionarii mult imbunatatite) a atacurilor de panica.

Michael Jackson

Freddie Mercury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Alexia , te rog si eu ceva , daca nu ai trecut printr-un episod depresiv , nu depresie asa ca esti trista ca virgula cad frunzele... , episod depresiv , sau daca nu ai avut atacuri de panica la care am fost martora la o doamna in spital cu mine , eu aveam episodul dur depresiv ... , si oricum si daca ai avut desi ma indoiesc , te rog si eu ceva , una e sa spui , oameni buni daca simtiti ca va este efectiv rau , duceti-va la doctor si cereti ajutor si el va va da tratament medicamentos care se va opri cand totul e bine plus sedinte terapeutice ;

dar te rog ceva , nu iti mai asuma responsabilitatea sa spui ca nu are ce cauta tratamentul medicamentos la atacuri de panica , sunt sanatoasa acuma si am curajul sa ma enervez putin si sa iti spun , nu te juca cu viata si cu moartea altora ... , acestea sunt boli serioase ca multe boli , si mai bine abtine-te decat sa iei asa usor asa ceva

atacuri ??? pai sunt atacuri !!!

daca vorbessti de tine , ok

dar pentru altii , te rog

fata aceasta care e la servici , si a ajuns sa se IZOLEZE , nu e deloc ceva usor ...

mai bine dai un nr de telefon al unui psiholog bun , daca tot excluzi tratamentul medicamentos , si tot ar fii ceva ...

DIANA

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html

Mergi la inceput

Citat:

Poftim?! Unde am pus eu "diagnostice pe net"? Din cate am inteles femeia asta a fost diagnosticata de un medic. Cat despre antidepresivele care se dau cu cap a fost replica la postarea lui Bird care le-a mentionat. Nu mai imi pune cuvinte in gura ca nu e cazul. Nu am facut pe nimeni prost. Culmea mi se pare ca din contra, e bagata medicatia la inaintare de parca ar fi bomboane; una doua ia niste pilule! Chiar nu a mai citit nimeni ca persoana in cauza a fost sub medicatie 6 luni si cand a intrerupt au revenit atacurile de panica? Daca petrecea astea 6 luni in terapie cognitiv comportamentala nu mai aveam subiectul asta.

Si da, stiu de cate sedinte e in general nevoie pentru imbunatatirea semnificativa (sau daca preferi a gestionarii mult imbunatatite) a atacurilor de panica.

Michael Jackson

Freddie Mercury

Eu nu vreau sa ma cert cu tine ca nu vad motivul pentru care as face-o, Alexia.
Tot ce spun este ca medicamentele AU CE CAUTA in tratamentul anxietatii, se prescriu cu succes si au efectul scontat. Bomboane au ba, exista situatii in care viata normala a unui pacient sta exact in acele medicamente, pentru perioade deferite de timp.
Am mai spus, medicamentele inlatura SIMPTOMELE NU si cauza. Terapia este foarte buna, eu nu neg asta, dimpotriva. Insa, cum am mai spus, sunt cazuri in care ´´bomboanele´´ sunt mana cereasca.

Cat despre terapie, raman si eu la parerea mea, aceea ca nu putem generaliza ´´in 3 sedinte apare imbunatatirea semnificativa´´, pentru ca pacientii nu-s toti la fel, n-au aceleasi cauze ale anxietatii, n-au aceiasi intensitate a simptomelor etc si etc.

Mergi la inceput