Crestinismul si evolutia spirituala 7
Raspunsuri - Pagina 10
Iasmin08 spune:
Pentru cei care vor sa citeasca: ce spune un parinte bun ca painea calda despre virtutile mantuitoare:
« Eu asa le spun la cei care vin la mine: smerenia vamesului, rabdarea lui Iov, blandetea lui David (ca David o fost bun), dragostea, care niciodata nu cade, tacerea, nemanierea. Sa nu judeci pe nime, judeca numai lucrurile tale, faptele tale, da pe celelalte nu le judeca, lasa-le lui Hristos, El sa le judece, ca El Īi dat de la Tatal sa faca judecata pe pamīnt, El s-o faca. Da noi sīntem pacatosi. Cum sa fii tu cu pacate si sa judeci pe fratele tau? Uita-te īntīi la bīrna ta si pe urma judeca pe fratele tau ! Judeca pe-atale īntai si nu trebuie sa judeci tu pacate straine. Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac, da-le īntelepciune, Doamne, iarta-i Doamne, ca eu mai rau fac decat dansii. Sa nu te gandesti ca tu faci mai bun decat celalalt, sa zici ca el īi pacatos, dar tu esti mai bun. Nu. Doamne, eu mai rau fac decat dansul. Iarta, Doamne, si ajuta sa pun īnceput sa nu le mai fac. Si iaca cum. Sa nu gandesti ca ai facut ceva bun pe pamant. « Nica n-am facut bun, Doamne, degeaba mai traiesc pe pamīnt. Da-mi, Doamne, ajutor sa pun si eu vreun īnceput sa nu le mai fac. » Ce sa faci ? Trebuie sa te faci ca esti neputincios si pacatos, astepti moartea sa vie. Īntotdeauna sa te socotesti ca n-ai facut nica, ca esti de nica, n-ai īmplinit nica. Asa ca, sa ne rugam lui Dumnezeu si El stie ce ne trebuieste . »
http://ortodoxiesiviata.blogspot.com/2008/06/printele-selafiil-printele-dragostei.html
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
beren spune:
Ei, vorbeam despre teme periodice aici. Sigur ca ce spui este tema fundamentala .
Multumesc pentru opiniile sugerate, Iasmin. Eu tind sa cred ca are legatura cu un obicei vechi care exista atunci, despre impaturirea sau nu a servetului la masa, prin care cel mototolit de catre stapan insemna ca masa s-a incheiat si servitorii pot sa o stranga, in timp ce servetul impaturit insemna ca nu s-a incheiat si stapanul va reveni la masa. Obiceiul e documentat in studii de specialitate.
Ei, cum va place?
Iasmin08 spune:
Beren
Eu chiar nu aveam habar despre asta. De altfel ar fi interesant de stiut multe din aceste detalii intr-o oarecare masura.
Dar ma gandesc la Hristos, Cel ce a cinat cu vamesii, Cel care a rupt painea, Cel care a mancat peste si paine dupa ce le-a inmultit, in camp cu lumea. Mesajul s-ar fi adresat atunci doar celor care mancau cu servete. Ca si acum, nu toti insa mancau respectand aceste reguli. Zic.
Dar pentru idee, jos palaria. Imi place nespus.
Katya spune:
Hristos a-nviat!
Da,ne place,ne place!
Iasmin ,zilele astea ai scris numai si numai vorbe de duh,tare mult mi-a placut,de la povestea hramului si pina la ultimul mesaj,te-ai intrecut pe tine,te imbratisez si-ti multumesc pt toata incintarea ce mi-ai dat-o!(stiam si eu povestea cu tinarul ce si-a ucis mama...de-aia ma bucur eu ca am fete,am impresia ca-s mai tari,pe barbati ii vad mai vulnerabili...primejdia nr 1 fiind...femeia)
Crinuta draga,crede-ma ca am vazut poza inca de-atunci,dar am uitat sa-ti spun...mi-am adus aminte numai de poza cu pisica lui Patou..pt baietelul careia am si eu un leac...i l-am spus deja pe privat...nu vrea..
mamabear ,am notat cartile,mersi de orice sfat in materie de carte.
Ana ,sa-ti ajute Domnul sa-ti implinesti visul,chiar am citit ieri despre un sfint de care n-auzisem,Sf Efrem cel Nou,ajutator al mamelor,pruncilor nascuti si nenascuti,da si tu o cautare si vezi poate gasesti acatistul si paraclisul,o sa-l caut si eu pt o verisoara...
V-am pupat!
mamabear spune:
Adevarat a inviat! Hristos a inviat!
Sunt de acord cu Crinuta ca nu are nici o importanta pentru credinta noastra de ce erau intr-un fel sau altul giulgiurile si marama.
In biblia ortodoxa, nu zice ca erau aruncate giulgiurile, nici ca era impaturita marama, ci
"6. A sosit si Simon-Petru, urmand dupa el, si a intrat in mormant si a vazut giulgiurile puse jos,
7. Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusa impreuna cu giulgiurile, ci infasurata, la o parte, intr-un loc."
In ortodoxie nu se obisnuieste sa se interpreteze de fiecare, dupa "ureche" Biblia, se pune accentul pe cunoasterea credintei (in adevaratul sens si nu pe despicat firul in patru) si pe trairea credintei. Bineinteles ca orice crestin se raporteaza la moartea si Invierea lui Hristos, cum spunea si Iasmin nu doar in aceasta perioada, ci toata viata, caci Invierea ne da certitudinea propriei noastre invieri (spre mantuire sau spre osanda vesnica).
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Adevarat a inviat! Hristos a inviat! Sunt de acord cu Crinuta ca nu are nici o importanta pentru credinta noastra de ce erau intr-un fel sau altul giulgiurile si marama. In biblia ortodoxa, nu zice ca erau aruncate giulgiurile, nici ca era impaturita marama, ci "6. A sosit si Simon-Petru, urmand dupa el, si a intrat in mormant si a vazut giulgiurile puse jos, 7. Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusa impreuna cu giulgiurile, ci infasurata, la o parte, intr-un loc." In ortodoxie nu se obisnuieste sa se interpreteze de fiecare, dupa "ureche" Biblia, se pune accentul pe cunoasterea credintei (in adevaratul sens si nu pe despicat firul in patru) si pe trairea credintei. Bineinteles ca orice crestin se raporteaza la moartea si Invierea lui Hristos, cum spunea si Iasmin nu doar in aceasta perioada, ci toata viata, caci Invierea ne da certitudinea propriei noastre invieri (spre mantuire sau spre osanda vesnica). |
Ai cuprins totul, nu am ce sa mai adaug.
Ca tot este azi Sarbatoare Divinei Milostiviri, si tot se face referire la Sf. Faustina, ea este acum considerata o mistica de exceptie, si daca va spun ca avea vreo 3 clase ce mai spuneti?
Ea a fost educata in adevaratele valor, de Insusi Isus, Duhul Sfant, si a crescut in sfintenie din timpul vietii, in ciuda educatiei precare.
Va rog sa imi amintiti sa va citez din " Imitatiunea lui Cristos", ceva legat de ce vb aici. Poate uit.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
Iasmin08 spune:
Hristos a inviat! (io tot uit sa zic asa, da ma obisenuiesc repede).
Fetelor, oare ce e cu Dorothee ca n-o vad deloc. Toate fetele au mai intrat, si Macrina ma intra, o mai vad cateodata online cate putin (saracutza oare cum se simte), doar Dorothee nu.
beren spune:
Interesanta opinia, mamabear. E ceva sa te duca in ispita evanghelia dupa Ioan.
Da' tu stii ca Biblia pe care o citesti e o traducere, nu?
mamabear spune:
Adevarat a inviat!
Iasmin, si eu ma intrebam ce o fi cu Dorothee. Incearca sa-i trimiti e-mail, parca tu ai adresa. Sper sa fie doar ocupata si sa nu fi patit ceva.
Dorothee, numai bine iti dorim si te asteptam cu drag.
Macrina, iti dau un sfat asa ca de la o mamica de patru copilasi: odihneste-te acum si primele luni cat e bebe foarte mic, ca dupa aceea... De frumos e foarte frumos, n-as schimba nimic, dar profita acum , mai lasa treaba si incarca-ti bateriile ca o sa ai nevoie.
crinuta spune:
Mamabear, ai facut poze cu torturile?
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages