ganglion la gat care s a marit

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Fiul meu are de la nastere 3 ganglioni mariti. Doi dupa ureche si unul pe git. Atit medicul neonatolog cit si cel pediatru mi-au spus ca e ceva ce se intimpla uneori dar nu prezinta riscuri si sa astept sa se micsoreze si apoi sa dispara.
Ma intreb cita vreme ar trebui sa astept? Sint intr-adevar normali ganglionii astia mariti la nou nascuti?
Acum el are aproape zece luni si la recenta evaluare medicul pediatru mi-a spus din nou ca nu e nimic cu ganglionii si sa am rabdare ( da, am facut niste analize dar nu foarte amanuntite care au iesit bine).
Ati intilnit cazuri de ganglioni din astia inofensivi care s-au retras?

Monalac, scuze pentru ca am intrat pe topicul tau sa intreb..
Sanatate baietelului tau si vino cu vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si eu confirm ca ganglionii mariti, la copii, nu inseamna neaparat un semn de panica. Si Alex al meu are unul, parca chiar mai mare ca cel din poza fiului tau, ganglion care apare si dispare periodic, parca e mai pronuntat iarna ... eu am intrebat pediatrul, ingrijorata ca si tine si a spus ca atata timp cat e mobil nu este semnal de alarma ci doar un semn ca organismul lupta cu o infectie virala. Nu mi-a dat niciodata nici un tratament.

E bine sa te duci la un doctor, nu stiu daca chiar e cazul sa te internezi pentru asta ... eu doar as consulta 2-3 pediatrii daca spui ca nu ai incredere in cel pe care il ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

imi pare rau ca ieri nu am intrat sa va spun ce am facut...am fost la budimex,la urgenta si i s a facut o hemograma,care a iesit ok,aproape toate valorile au iesit in limite normale[o sa intru mai tz sa va spun care nu au iesit],i s a facut un test pt depistarea tbc,care tb citit duminica[la 72 de ore],oricum,aproape ca nu se mai cunoaste unde i s a facut,plus radiografie la plamani si gat pt depistarea unor eventuali ganglioni[si slava domnului ca n au fost].ne a prescris un antibiotic[cefalexin,5ml la 8 ore tp de 7 zile]si nurofen,5 ml la 8 re,tot 7 zile...
daca nu se retrage,mi s a spus sa merg la un spital de boli infectioase.
mentionez ca ganglionul e mai mare decat se vede in poze,depinde insa cum sta ,in ce pozitie tine gatul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Monalac, m-am bucurat mult sa citesc ca analizele au iesit bine, deci nu e lucrul ala rau care te-a speriat. Ma gandeam ca ganglionul a crescut prea brusc si prea mult ca sa fie ceva f grav, e ceva acut, care sper sa se rezolve cu antibioticul; insa asa e inima de mama, tremura toata viata pt orice il afecteaza pe pui.

Citat:
citat din mesajul lui daniela_b

Fiul meu are de la nastere 3 ganglioni mariti. Doi dupa ureche si unul pe git. Atit medicul neonatolog cit si cel pediatru mi-au spus ca e ceva ce se intimpla uneori dar nu prezinta riscuri si sa astept sa se micsoreze si apoi sa dispara.
Ma intreb cita vreme ar trebui sa astept? Sint intr-adevar normali ganglionii astia mariti la nou nascuti?
Acum el are aproape zece luni si la recenta evaluare medicul pediatru mi-a spus din nou ca nu e nimic cu ganglionii si sa am rabdare ( da, am facut niste analize dar nu foarte amanuntite care au iesit bine).
Ati intilnit cazuri de ganglioni din astia inofensivi care s-au retras?

Monalac, scuze pentru ca am intrat pe topicul tau sa intreb..
Sanatate baietelului tau si vino cu vesti bune!

Daniela, felicitari pt baietel, ce veste buna si de la tine!
Si fiu-meu are, de cand era micut, ganglioni palpabili in zona gatului. Dr. pediatru mi-a spus ca sunt normali la copii si ca pot persista toata copilaria. Deocamdata nu au disparut, mai are destula copilarie inainte. :-) Noi ii mai palpam din cand in cand, iar atata timp cand sunt mobili e in regula. Pot sa se mareasca cu ocazia diverselor imbolnaviri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

revin cu valorile analizelor:

rbc-4.79,valori normale intre 3.9-5.3
hgb-13.3,valori normale 10.4-14.1
hct-38.2,valori nor 30-43
mcv-79.8,val nor 72-88
mch- 27.7,val nor 23-31
chc -34.7 val nor 32-36
rdw- 14.3,val nor 11.5-14.5
plt- 286 val nor 150-450
pdw -17.9 ,val nor 12-16,5[analiza asta nu e in limite]
pct- 0.25,val nor 0.16-0.47
mpv -8.7,val nor 7.4-10.4
wbc-7.06,val nor 4-12
ne-3.11,val nor 0.72-5.28
eo-0.276,val nor 0.08-0.48[nici asta nu e]
ba-0.043,val nor 0.0-0.10
mo-0.494,val nor 0.08-0.96[asta nu stiu daca e,ca mi a tras dr analizele la xerox si nu se mai vede unde innegrise calculatorul val anormale]
ly-3.14,val nor 1.84-9.12
ne%-44,VAL NOR 18-44
eo%,3.90,VAL NOR 2-4
BA%0.61,val nor 0.0-1.0
ly%44.5,val nor 46-76
mo%7.00,val nor 2-8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mona tin pumnii sa fie bine .
O prietena, de varsta noastra , a patit la fel ca si Cris : s-a trezit cu un ganglion urias. Iti dai seama ce sperietura. Pana la urma, o alta prietena, medic a convins-o sa mearga la medic, ca asta era asa de speriata ca nu avea curajul sa faca nimic. A mers la medicul de familie, si i-a zis ca probabil are mononucleoza, si i-a dat analize. S-a dus la analize si a facut in acelasi timp si setul dat de ginecoloaga, dat fiind ca dorea sa se puna la treaba pt un bb. Buun, o zi mai tarziu cade verdictul : TOXOPLASMOZA. Nu a primit tratament deloc, i-au zis ca o sa treaca de la sine, si ca trebuie sa repete analizele peste 2 luni. Acum, dupa 6 saptamani, ganglionul inca se vede cu ochiul liber.
Ti-am pove, ca sa ai si pista asta in vedere ... in cazul in care s-a jucat cu pisici, sau prin pamant.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

matei are de 6 ani ganglionii si i-a iesit la analize epstein barr igg 300 intr-un an jumate a ajuns la 411, am ajuns la oncologie si a spus ca are adenomegalie recidvanta cu sindrom mononucleozic cronic,sunt foarte speriata,mi-a dat isoprinosine si a spus sa vin peste o luna.restu analizelor sunt bune mai putin fritina care este 22.2 si limitele sunt 30-300.

Mergi la inceput