Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *127*
Raspunsuri - Pagina 16
alex25 spune:
La multe lunitze fericite MARIA, CAROL IOAN, SARAH MARIA, REMUS ANDREI
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
Lali_mete spune:
Neatzaaaaa!!!
Am baiat cu cuc albaastruuu...macar bine ca i-a trecut aproape de tot iritatia.Multumeesc Ellenuta ,am fost la farmacie,am cerut albasttru de metil,si s-a uitat incruntata asa la mine farmacista si m-am simtit datoare sa explic pentru ce il iau...Mi-a recomandat alte 4 creme in afara celor folosite deja,pentru ca ea nu auzise ca s-ar folosi si la iritatii,dar eu nu si nu,ca asa mi-a recomandat mie cineva incercat ,asa am spus .Am facut baitza cu ceai,clatit cu apa cu bicarbonat,facut cuculetz albastru si bagat l nani.A dormit fara sa se foiasca pana la 5 fara 15,cand s-a trezit de foame si a papat 230 ml laptic.La 7.30 plangea si plescaia din buzite cum face cand vede castronelul sau aude blenderul ,si cand l-am incercat cu pireut a papat 120 ml . Luto ,eu nu mai folosesc la bebel deloc servetele umede din decembrie,tot de la o iritatie,cand am schimbat si marca de scutece.De atunci a tot avut funduletul curat,curat.Eu zic ca e bine daca in 6 luni s-a iritat doar de doua ori,nu? Dana la cercelata,sa ii poarte sanatoasa si mandra! Delia pupam soimita sa treaca sperietura de la bufuri.Asta este,tre sa trecem si prin de-astea
Cat despre sarmale la 8 luni,nu stiu ce sa zic,eu as mai fi asteptat,dar nu poti dicta nimanui cum sa-si creasca bebelul,imediat iti spune sa iti vezi de treaba,mai elegant sau nu... Mie dr mi-a spus ca pana la un an ar fi bine sa guste absolut tot ce mancam noi,dar treptat.Astea gen sarmale,fripturi,carnati sau mai stiu eu ce cat mai spre cele 12 luni.La 8 luni abea poate sa inghita bucatele mici,cum este orezul intreg.Sarmaua este nitel cam avansat.Dar asta e doar parerea mea... Plus ca se pot face cum spune Ellenuta,pot fi facute special pentru bebic,cu ingrediente pe care le papa deja.Si mai depinde,zic eu,daca nu cumva a incput diversificarea mai devreme de 6 luni.. Raluk ,merci ca esti alaturi de noi,merci si de compliment.Nici nu stii cat de mandra ma fac cand aud laude
Of Alex .Sa ne spui cum este cand se trezeste.Poate isi face efectul nurofenul,desi este posibil sa fi varsat aproape tot odata cu lapticul.
Lali Lacra de
Paul-Iulian
alex25 spune:
Ooooooffff, Lali ce inseamna sa ai mintea limpede, nici prin cap nu mi-a mai trecut ca a varsat si nurofenul odata cu lapticul....ooooooof, dar il dadusem cu o ora inainte, deci poate totusi s-a absorbit ceva....na, ca acum imi dau seama....ca mai bine ii bagam supozitor, proasta de mine.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
vias spune:
'neata
Flavius vad ca si-a revenit complet din raceala...povestea cu "buf-buf" e uitata de el...de mine nu...este vesel, jucaus...ce sa mai...un scump!
Alex iti tin pumnii, sper ca Alessia sa fie din ce in ce mai bine..si pe mine ma ingrozesc vaccinurile astea..eu am tras-o rau de tot la cel de la 4 luni..si am ia groaza cand ma gandesc ca peste 3 saptamani mai facem unul .
Cred ca au devenit in primul rand un cosmar pentru noi parintii vaccinurile astea...
Voiam sa va intreb cum faceti voi piureul de mar??? Doar il blenduiti? Il coaceti inainte??? Sau cum???
Multumesc mult!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
Lali_mete spune:
Alex,asa se schimba datele.O ora zic eu ca a fost deajuns sa se absoarba o mare parte.Nu ai cum sa ii iei temperatura in somn? Sa tii cont si de faptul ca in somn temperatura corpului creste oricum.Iar febra putea fi ajutata si de faptul ca a plans.Hai,curaj,nu te mai face nicicum,da?
Lali Lacra de
Paul-Iulian
alex25 spune:
Camy uite de aia sunt si eu ingrozita de ele, si la cel de 4 luni mi-a facut febra, oooof, ca nu mai pot...eu sunt terminata daca o vad ca sufera.
Piureul de mar eu i l-am dat la inceput copt....adica am curatat marul, l-am taiat, l-am pus intr-un vas yena cu capac, am pus putina apa si l-am bagat la cuptor. Ideea e ca marul copt cam constipa, asa ca daca aveti probleme mai bine crud. Eu ii dadeam in combinatie cu para, care e laxativa. Se poate da si crud, facut direct la blender, depinde cum il accepta.
Lali de aia nici nu ii iau temperatura in somn, pentru ca oricum e nitel incalzita si pentru ca termometru de frunte/ureche da erori mari, tot mai bun e la pentru funduletz.
Edit: ma bucur ca baietii sunt bine.
aricelul spune:
Buna dimineata,
las totusi o cafeluta calda cu toate ca Alex e cea care o face cea mai buna.
Se pare ca va fi o zi frumoasa si o sa stam mai mult pe afara. Sper ca niciun prichindel nu va mai fi bolnav azi.
Maria (28.08.2009)
DanuKa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ellenuta uka of .. asa ma mint si eu .. alaptez, nu pot tine regim .. adevarul e ca ma complac in situatia asta si i enjoy it .. dar, sunt hotarata dupa ziua sotului sa pun piciorul in prag .. nu se mai poate asa. am o burta de 6 luni .. vreau sa ma dau pe gratarele, legume, salate, fructe .. fara fainoase, dulciuri si sucuri .. plus miscare cu moderatie, un programel pilates de pe youtube .. Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009) Eva Anna papa bun |
offf ca si eu asa imi spun in fiecare saptamana si nu-mi iese deloc
am scos si pialtes-ul de la naftalina .............la prafuit
buna dimineata
DanuKa spune:
mamicile care alaptati inca, vi se intampla sa va simtiti ametite ?
ma trezesc uneori si am impresia toata ziua ca am ceva pe cap care ma strange si parca-s ametita si nu am nici un chef ,ma gandeam ca poate e sau lipsa de somn sau ceva lipsa de fier ( care nu am chef sa iau , constipa ca naiba )
vias spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DanuKa mamicile care alaptati inca, vi se intampla sa va simtiti ametite ? ma trezesc uneori si am impresia toata ziua ca am ceva pe cap care ma strange si parca-s ametita si nu am nici un chef ,ma gandeam ca poate e sau lipsa de somn sau ceva lipsa de fier ( care nu am chef sa iau , constipa ca naiba ) Mamica de Alexandru 07/09/1999 si Izabella 16/10/2009 |
cred ca poate fi si lipsa de vitamine...dar si oboseala...poate chiar acumulate
Ai incercat sa iei niste centrum materna???? cred ca ele te-ar ajuta
..stiu ca le poti lua si in pe perioada cand alaptezi
Si eu ma simt asa uneori..din pacate
si nici eu nu iau Fe tot din cauza constipatiei
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE