Ati emigra in alta tara? (4)
Raspunsuri - Pagina 6
beren spune:
Ba eu zic ca el scrie la aceleasi ore la care lucreaza A. Codrescu in New Orleans, howaboutthat?
Carmenbr spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Iulianm, asta e un pic arogant. Nici cei care au fost in State suficient de mult timp ca sa devina "localnici" nu isi pot aroga asemenea autoritate fata de "ceilalti". Guestus poate sa fi trait in USA din 1990 in 2009, iar tu vrei sa-i dai lectii de geografie. Ori poate ca a facut inconjurul Pamantului de 5 ori deja. Sa lasam deoparte presupunerile nefondate - Guestus posteaza ca sa mentina conversatia, si adesea o face foarte eficient. |
Beren, cred ca glumesti cu mentinerea conversatiei. Rar cand face Guestus asta, in general el mentine bascalia, ironia. O fi ea fina, dar tot ironie e. Si da, daca ajungi sa faci misto de un parc national, pai ai trait degeaba din 1990 in 2009 in State, ca nu ai invatat nimic din mandria americanilor fata de natura. (nu ziceam de tine ca ai trait degeaba, ci faceam o analogie la ce ai presupus mai sus, ca sa nu se inteleaga altceva)
iulianm spune:
citat din mesajul lui beren Iulianm, asta e un pic arogant. Nici cei care au fost in State suficient de mult timp ca sa devina "localnici" nu isi pot aroga asemenea autoritate fata de "ceilalti". Guestus poate sa fi trait in USA din 1990 in 2009, iar tu vrei sa-i dai lectii de geografie. Ori poate ca a facut inconjurul Pamantului de 5 ori deja. Sa lasam deoparte presupunerile nefondate - Guestus posteaza ca sa mentina conversatia, si adesea o face foarte eficient. |
E arogant sa nu accepti o informatie gresita? Nu cumva el incearca sa dea acele lectii de geografie? Vrei sa-i luam mesajele metodic? OK. Dupa el, AZ are un (1) parc national. Si o (1) spa. Si-i numai ciulini si desert. Nu gasesti ca e descriere foarte departe de adevar?
Si daca alunecam pe panta lui "poate", poate ca un individ a vazut toate astea, insa nu a ramas cu nimic. Pentru ca, in fond, tot ce vezi in asa zisele parcuri nationale mentionate, sunt doar pietre. De diferite culori, dar in final, tot pietre. E si asta un "poate". E dreapta descrierea?
Beren, sunt indivizi care pot sta o viata in tara asta, izolati in sinul comunitatii minoritare (a tarii din care provin). Si nu au mare idee de cum e in afara ei. E alegerea lor. Asta nu inseamna ca "au inteles mersul lumii".
Referitor la emigrare, conteaza cit stai, dar mai ales cum stai, in sensul de cum interactionezi cu noul, cultura, oamenii, sistemul. Conteaza si nivelul la care interactionezi, cit de flexibil si deschis esti sa accepti aceasta noua lume. Sa accepti ca diferit nu semnifica neaparat mai bun sau mai rau, ci pur si simplu "altfel". Conteaza cum te integrezi in noua societate, cit de adaptabil esti. Conteaza pt ca toate astea lasa urme, nu toate in sens pozitiv.
Si pe aceeasi panta a lui "poate", dar pe directie opusa: poate ca eu nu am emigrat, ci m-am nascut aici. Poate ca am avut 10/20/30/40/50/60 de ani la dispozitie sa vad, sa testez si sa inteleg tara asta, cu toate bunele si relele ei.
Beren, eu, prin pregatirea mea, nu pot accepta o informatie eronata sau falsa. Totul trebuie sa poata fi justificat, demonstrat.
Personal gasesc ca e arogant sa emiti informatii acolo unde nu te pricepi, si nu invers.
beren spune:
E arogant sa ii spui ca are informatii doar de pe Google. Prin presupunerea asta invalidezi principiul la care declari ca aderi: "Totul trebuie sa poata fi justificat, demonstrat."
Edit: mai mult, chiar daca ar fi adevarat, ar insemna ca M. Proust nu poate intelege lumea dinafara, pentru ca nu-si paraseste casa niciodata. Oare e adevarat?
iulianm spune:
citat din mesajul lui beren E arogant sa ii spui ca are informatii doar de pe Google. Prin presupunerea asta invalidezi principiul la care declari ca aderi: "Totul trebuie sa poata fi justificat, demonstrat." |
Poti sa dezvolti ca nu am inteles. Merci.
beren spune:
citat din mesajul lui iulianm Asa ca, dream on, Guestus, dream on. Tu postezi ce intelegi de p google, |
Ce dovezi exista in sprijinul acestei afirmatii? Cum demonstrezi ca Guestus nu are experiente directe ci numai "de pe google"?
iulianm spune:
citat din mesajul lui beren Edit: mai mult, chiar daca ar fi adevarat, ar insemna ca M. Proust nu poate intelege lumea dinafara, pentru ca nu-si paraseste casa niciodata. Oare e adevarat? |
Lasa-l, te rog, pe Proust, ca el nu emigrase'. Ar trebui sa stii la ce ma refer, la cei care refuza sa paraseasca enclava etnica. Refuza cunoasterea, cu tot ce aduce ea.