ATENTIE! Incep inscrierile la gradi pt. 2010-2011

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

azi am depus dosarul la 2 gradinite din rahova.
la ora 4 eram prezenti la gradinita. am plecat de acasa in gluma: hai sa vedem dc e adevarat ca se aseaza parintii la coada de noaptea. ei bine, era adevarat. ne-am trecut pe liste si am stat fiecare la cate o gradinita.
acum sa va spun de parintii care venisera cu "atentii":
erau vreo 4-5 din 100 si cel putin in aparenta i-a dat directoarea afara. ca i-o primi in alta zi, pe alta usa, asta e altceva. eu sa fi fost in locul lor cu florile in mana si sa iasa directoarea afara sa faca circul pe care l-a facut ca nu o intereseaza cine din partea cui vine si ce are in sacosa, m-as fi simtit foarte prost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

mandruta, ia spune-mi si mie, te rog, daca sunt 20 de locuri si 50 de copii care intrunesc criteriile, cum se aleg cei 20??

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

In primul rand exista un program (nu stiu daca se mai foloseste) in care se verifica daca dosarul a fost depus in mai multe locuri. Criteriile sunt: existenta unui frate in gradinita, distanta de casa, cazuri sociale (copii in plasament). Daca tot nu ajung locurile se intruneste consiliul de administratie si acesta hotaraste. Din proprie experienta (desi nu em inscris eu personal) se tine cont din partea cui se vine, daca te recomanda cineva (alti parinti), etc. De ce sa nu recunosc, in unele locuri se tine cont de "buna ziua" pe care il dai. Eu nu incurajez asa ceva, dar fiecare face ce crede ca e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaBianca spune:

Da, sunt obligati sa primeasca dosarele, mie chiar mi-a zis in fatza ca n-am nicio sansa dar e obligata sa-l primeasca.
N-am sanse pentru ca implineste copilul 3 ani dupa 1 sept. si ca ei nu au decat 25 de locuri si anul asta nu mai vrea sa ia niciun copil in plus(sunt convinsa ca asa va fi ). Deja azi in prima zi de inscrieri mi-a spus ca are o grupa completata din cele 2.
Am intrebat daca fac vreo lista de rezerva sau daca putem veni dupa ce face 3 ani, nu nu, ca am mai facut asa si n-a fost bine :)
La 248 de pe Titulescu ma refer, unde apartinem, mi-a confirmat si directoarea insasi.
Nu era vital, marele avantaj era ca e langa bloc.
Ce ma distreaza este ca am primit pana acum vreo 3 scrisori de la Chiliman ca in sectorul 1 n-a ramas un 1 copil fara loc de gradinita :), in fiecare nr. din asa-zisa revista "Vocea Primariei", inclusiv in plicul de la taxe si impozite scria asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandruta

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

mandruta, ia spune-mi si mie, te rog, daca sunt 20 de locuri si 50 de copii care intrunesc criteriile, cum se aleg cei 20??

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

In primul rand exista un program (nu stiu daca se mai foloseste) in care se verifica daca dosarul a fost depus in mai multe locuri. Criteriile sunt: existenta unui frate in gradinita, distanta de casa, cazuri sociale (copii in plasament). Daca tot nu ajung locurile se intruneste consiliul de administratie si acesta hotaraste. Din proprie experienta (desi nu em inscris eu personal) se tine cont din partea cui se vine, daca te recomanda cineva (alti parinti), etc. De ce sa nu recunosc, in unele locuri se tine cont de "buna ziua" pe care il dai. Eu nu incurajez asa ceva, dar fiecare face ce crede ca e mai bine.

si daca a mai fost depus dosarul si la alta gradinita ce se intampla? te exclud amandoua de la inscriere pt ca ai mai depus dosar si la alta? ca majoritatea depunem in 2 locuri, tocmai ca peste tot suntem descurajati. si cand se verifica acest lucru? acum in perioada de inscrieri? am inteles tot de pe forum ca dupa inscrieri, in caz ca ai fost acceptat la ambele, te retragi de la una. eu, de exemplu, am depus azi la 2 gradinite. Chiar ma intereseaza mult acest aspect, te rog detaliaza.

asta intrebam: daca sunt 50 de copii care indeplinesc conditia domiciliului - deja ii exclud pe cei cu frati in gradinita, plasament, ca ei sunt primii oricum-( in zona gradinitei), cum se iau cei admisi? inteleg ca, in principiu, tot pe "pile". :( Ca "buna ziua"de la inscriere nu cred ca o mai tine minte cineva. Multumesc de raspuns.

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CameliaBianca

Da, sunt obligati sa primeasca dosarele, mie chiar mi-a zis in fatza ca n-am nicio sansa dar e obligata sa-l primeasca.
N-am sanse pentru ca implineste copilul 3 ani dupa 1 sept. si ca ei nu au decat 25 de locuri si anul asta nu mai vrea sa ia niciun copil in plus(sunt convinsa ca asa va fi ). Deja azi in prima zi de inscrieri mi-a spus ca are o grupa completata din cele 2.
Am intrebat daca fac vreo lista de rezerva sau daca putem veni dupa ce face 3 ani, nu nu, ca am mai facut asa si n-a fost bine :)
La 248 de pe Titulescu ma refer, unde apartinem, mi-a confirmat si directoarea insasi.
Nu era vital, marele avantaj era ca e langa bloc.
Ce ma distreaza este ca am primit pana acum vreo 3 scrisori de la Chiliman ca in sectorul 1 n-a ramas un 1 copil fara loc de gradinita :), in fiecare nr. din asa-zisa revista "Vocea Primariei", inclusiv in plicul de la taxe si impozite scria asta.

Problema e varsta copilului. Ar trebui sa aiba 3 ani impliniti la 1 septembrie. Altfel v-as fi indrumat sa luati legatura cu inspectoratul. Ajuta de multe ori.

Mergi la inceput

Se verifica atunci cand sunt inregistrate cererile. Primiti un nr. de inregistrare, apoi datele sunt introduse in program si daca mai figureaza in alta parte calculatorul recunoaste. Deci inainte de a se afisa lista cu admisii. Nu dati cu rosii, nu sunt eu de vina. Va spun ce stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Mandruta, nu dam cu rosii, ca doar nu esti tu vonovata

dar eu chiar nu inteleg.......deci eu am inscris ( mai bine zis am depus dosarul) azi la 2 gradinite. Ce se intampla de fapt? Daca e efectiv inscris de una, il elimina la cealalta? sau cum? sau nu-l inscrie la nici una pe motiv ca a mai depus dosarul si la cealalta? intelegi ce vreau sa intreb sau nu explic eu bine?

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Buna ziua fetele iubitele, v-am tot citit din umbra, cu emotii. Am inscris si eu puiul saptamana trecuta la gradi de stat, program prelungit, sunt bucuroasa dar foarte emotionata. Si am evident o mie de intrebari

1. Cand incepe efectiv gradinita, la 1 sau la 15 septembrie?
2. V-ati programat vreo bucatica de concediu pentru perioada de acomodare?
3. Va ganditi la ceva vaccinuri suplimentare (gen Varilrix sau Pneumo23)?
4. Daca plang (si sunt convinsa ca vor plange - sunt destul de mici, doar 2 ani si 2 luni) o sa-i duceti doar pana la pranz sau doar cu vreo jumatate de ora mai taziu dimineata, macar sa nu prinda in toi "corul" de bocete ale celorlati?
5. Cand aflam daca-s pe liste? Adica cand se incheie "analiza" dosarelor?

Si poate ne unim in clubul gradinarilor mici, era un subiect mai vechi pt grupa mica da-i din septembrie 2008...

Ieri am facut ordine in sifoniere si deja avem cateva hainute puse bine "pt gradi", tii, ce le-am mai mangaiat...

Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Azi am fost si eu la gradinita sa imi inscriu copiii, desi eu mi-am notat pe foaie, cum am vazut pe usa, ca o aveam la mine, actele necesare si data inscrierii, mi s-a zis ca pe 17 incep. Dar m-a primit, mi s-a zis ca tot primesc dosare de ceva vreme ca sa nu se creeze aglomeratie in perioada oficiala. o sa revin cu o adeverinta de venit pe care sa fie specificat si salariul, ca cica ar avea prioritate copiii din familii cu venituri mai mici, ca vezi Doamne, nu au parintii bani de particulara. Pe 3 iunie se anunta rezultatele, cine e acceptat si cine nu.
A, si cica deja nr inscrierilor de pana acum a depasit nr locurilor din grupe, ca sunt 2 grupe, dar n-am inteles daca la fiecare segment sunt cate 2 grupe, ca asa mi se pare cam putin 2 grupe in toata gradinita.
Eu vreau sa ma duc luni si la o alta gradinita dein apropierea primeia sa le inscriu, credeti ca nu e ok? Ma gandesc ca am sanse mai multe sa le primeasca undeva, din 2 variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Monica, la 2 ani si 2 luni l-ai inscris la gradinita sau la cresa? Ca nu cred ca il primeste la gradinita asa de mic...Eu am reusit sa-l incriu desi tot au comentat, in conditiile in care facea 3 ani la incepulul lui octombrie, iar fratele mai mare era in gradi, la grupa alaturata.

Listele cu inscrisii nu cred ca le verifica nimeni la inspectorat. Eu am inscris copilul la 3 scoli si nu m-a verificat nimeni. Dupa ce au afisat listele cu admisii am anuntat la secretariatul scolii ca nu-l mai duc. Probabil ca puteam sa fiu "magar" si sa nu-i anunt, sa-i las pe ei sa ma caute, dar nu mi s-a parut corect..

La gradinite listele se afiseaza in iunie, asa ca vei afla daca este inscris.
Concediu nu mi-am luat de loc. E bine de pastrat in cazul in care va raci.
Daca vrei sa eviti corul de urlete poti sa-l duci mai devreme, ca sa aiba educatoarea timp sa socializeze inainte de venirea "urlaciosilor". Nu toti copiii plang de la inceput. Pe ai mei i-a apucat cam dupa 2-3 saptamani, cand si-au dat seama cam care e treaba. Pe unul l-a tinut cam 1 luna, pe celalalt cam 1 an, din 2 in 2 saptamani, cand era o anumita educatoare in tura de dimineata.
Unele gradinite incep in 1 sept, altele in 15. Daca incepe la 1 e mai bine sa-l duci de la 1 pt ca vor fi mai putini copii si se va obisnui mai usor.
Eu le-am facut Varilix-ul la varsta de 2 ani - fara legatura cu gradinita. Pentru gradinita le-am facut Havrix (de hepatita).

Mergi la inceput