epilepsie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisellino spune:

letitia lui robi TOTI medicii la care am fost(Italia, Romania, Moldova) ca am umblat prin toata lumea mi-au interzis sa-i dau vitamine, mai ales fier ca-i declanseaza crizele. nu stiu ce sa-ti spun ar trebui sa mai intrebi, mie asa mi-au spus toti.Ah, si acu ca mi-am amintit: cand am plecat cu robi in italia iar de la tg mures a facut convulsii pe drum si ne-am oprit in austria, unde medicul de garda m-a intrebat inainte de control: "are febra?" si "i-ati dat vitamine?" deci cred ca si el mi-ar fi spus la fel.

POZE ROBI
BAZAR COPILASHI&ROBI
Catalina sotie de Teo si mami de Robi

Mergi la inceput

buzz fetelor ce inseamna status epileptic?

POZE ROBI
BAZAR COPILASHI&ROBI

Mergi la inceput

gata am citit pe google m-am scolit cu status epilepticus asta. stefanut iarta-ma daca iti trezesc amintiri neplacute dar fetita ta lua medicamente si nu au avut efect?nici diazepam in timpul statusului asta nu a avut efect? m-ai pus pe ganduri, imi pare rau de ce ti s-a intamplat.

POZE ROBI
BAZAR COPILASHI&ROBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanut-08 spune:

Buna seara,

Pisselino - fetita mea lua de un an de zile Lamictal si Depakine si nu facuse nici o criza in acest timp. Fara sa fie racita sau bolnavioara in alt fel a inceput sa faca convulsii la trezirea din somn, i-am dat 2 Desitin la distanta de 20 minute si fuga la spital. Au incercat cu Dexametazona si alte medicamente sa o scoata din criza dar nu s-a reusit. Dupa mai bine de 48 de ore convulsiile s-au oprit dar ea nu s-a mai trezit niciodata. A mai stat in coma inca 3 saptamani dupa care a plecat la ingerasi. De asta frica mea cea mai mare sunt aceste nenorocite de crize.
La baiatelul meu miocloniile apareau numai la cateva minute dupa ce adormea, niciodata cand era treaz. EEG-ul de veghe nu a aratat niciodata nimic, in cel de somn au aparut cateva descarcari de tip epileptic. E prima oara cand aud ca fierul poate provoca crize. Eu i-am dat lui stefanut vara trecuta inainte de a aparea miocloniile.
O seara buna tuturor!!

Mergi la inceput

stefanut multumesc pentru raspuns, sper din suflet sa fie bine copilasul tau. eu totusi cred ca e genetic daca a avut si fetita aproape aceeasi problema.la robi al meu stiu sigur ca e genetic ca eu am fost epileptica cand eram mica si am luat fenobarbital pana la 7 ani dormeam dusa toata ziua in timp ce copiii se jucau pe afara.
mult curaj
p.s. mie cand l-am internat prima data pe robi si mi-au spus ca are epilepsie, mi-au mai si precizat :"e o boala usoara care nu lasa urmari, nu are legatura cu retardul deci copilul tau o sa fie ca ceilalti, e suficient sa gasim tratamentul portrivit" minciuni la drumul mare

POZE ROBI
BAZAR COPILASHI&ROBI

Mergi la inceput

stefanut inca ceva: copilasul tau e exact ca robi al meu, la 18 luni facea ce face stefanut, nu mergea inca, a inceput mai tarziu sa mearga. cat despre autism lui robi i s-a pus diagnosticul de autism dar in ciuda diagnosticului doctorita lui din italia nu e de acord, adica are stereotipii ale autismului dar nu are autism nici eu nu am prea inteles faza asta, dar ca sa-mi explice mai bine ca m-a vazut ca-s batuta in cap mi-a spus ca e ca atunci cand stai langa geam si trece curentul si nu vantul pe la urechile tale, de-aia cand am primit fisa de la psiholog unde scria elemente de spectru autist a taiat si a scris "retard psiho motor non definit".nici mie nu-mi pare autist asa de grav adica robi se uita la mine, e interesat de activitatile pe care le fac, ma imita cat poate deci nu e chiar "in lumea lui". ca grad de retard insa e mult in urma, am si un baietel vecin de 1 an care face lucruri si vorbeste mai bine ca robi care are 2 ani jumate, deci robi a ramas tot la varsta de 11 luni cum a fost evaluat data trecuta.
hai ca m-am lungit la vorba ma duc la robi al meu care s-a trezit si mai facut o convulsie asa ca sa umple pagina, nu a fost urata si nici lunga dar a facut-o.mai adaugam o bara in caietul de crize

POZE ROBI
BAZAR COPILASHI&ROBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Stefanut, Lamictal este un medicament al naibii de periculos. Daca nu merge la pacient, el poate agrava epilepsia si o poate transforma in Sindrom Dravet, o forma rara de epilepsie, desi peste tot scrie ca Sindromul Dravet debuteaza imediat dupa nastere.
Iar pentru Depakine, trebuie facute saptamanal analize de sange sa se verifice functionarea ficatului, mai ales cand copilasii sunt mici.
Te deranjez cu o intrebare, sper sa nu te superi, stiu ca e mai delicat, voi aveti istorie in familie de epilepsie? Fetita a suferit la nastere vreun traumatism cranio-cerebral?
Ma intereseaza si pe mine mai multe amanunte, nu vreau sa te supar sau sa rascolesc amintiri dureroase. Incerc sa gasesc un caz similar cu noi, dar nu am gasit inca.

Cata, habar nu am avut ca ai avut si tu asa ceva. Offff. La tine cum s-a declansat totul? Cat timp ai stat fara crize pana s-a scos medicamentul?
Poate Robi a inceput sa faca iar crize ptr ca nu mai are nici un antiepileptic? Ce zice mediul lui?

Sanatate multa si multi pupici puilor mici!

P.S. Sanziana, ma bucur s ate citesc iar si ma bucur ca fetita ta e bine acum!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanut-08 spune:

Nana-Motoc - in familiile noastre nu exista nimeni care sa fi avut aceasta boala. Bunicii mei traiesc si din ce stiu eu nimeni nu a mai avut. Fetita mea cea mare a suferit o asfixie la nastere de aceea toate problemele au fost puse pe seama acelei asfixii.Acum cand a aparut si la Stefanut medicii sunt siguri ca este un defect genetic.Fetita mea a inceput sa ia Lamictal la 3,5 ani dupa o criza prelungita.Dupa asta asa cum am spus nu a facut nimic timp de un an. Ea a facut 2 crize in viata ei dar de fiecare data intra in Status.Prima oara a durat criza peste 4 ore si a doua oara aproape 50 de ore.
Depakine este primul medicament antiepileptic care se introduce la noi chiar daca afecteaza ficatul. Eu cand citesc prospectul cu atatea efecte adverse mi se face rau. Dar nu a fost decizia mea.Foarte greu m-am hotarat sa incepem medicatia.Tot am sperat ca acele tresariri ale ochisorilor si guritei nu sunt mioclonii si vor inceta.Dar dupa 2 luni cand am vazut ca la fiecare adormire face asa am inceput tratamentul. Analize am facut to data pe luna timp de 6 luni.Acum facem o data la 2 luni.
Multa sanatate puisorilor!!!

Mergi la inceput

Nana eu am facut 3 convulsii in toata viata mea dar au durat dupa cum isi aminteste mama vreo 2 zile cred ca eram in status epielpticus dar medicii de atunci nu stiau sa explice.m-au bagat pe fenobarbital imediat dupa prima criza si desi am mai facut inca de 2 ori convulsii nu mi-au schimbat tratamentul.si bine au facut, acu sunt "nu fie de deochi" de vreo 63 kile si-mi merge cate putin capu' cat eram mica eram mereu in urma celorlalti copii si ma izolam, nu am avut prieteni de joaca, izolare pe care o practic si acum, cand robi face crize nu vorbesc cu nimeni din familia mea in afara de sot si nu suport pe nimeni sunt irascibila rau de tot.iti amintesti ca-ti mai povesteam tie de izolarea asta a mea si m-ai sfatuit sa scriu pe forum.multumesc.deci, per total, ultima convulsie am facut-o la 3 ani si m-au tinut internata vreo 2 sapt in spital si dupa aia am luat tratament pana la 7 ani cu o pastiluta de fenobarbital pe zi deci mama nu mi-a marit doza pe marimea kilelor, pastiluta era de 25 mg pe atunci ca am rascolit fisa mea medicala si am gasit si dozajul.
ce am gasit interesant in fisa mea cand am cautat a fost ca la mine scria pe la 4 ani "intarziere in dezvoltare" desi mama zice ca ea nu a vazut nicio intarziere la mine si nu-si aminteste cand a scris medicul asta in fisa.
probleme la scoala cu invatatul nu am avut, am terminat liceul cu 9.85 si acu sunt anul 5 la facultate la distanta, an pe care l-am inghetat din cauza problemelor cu robi.la gradinita educatoarea i-a spus o data mamei ca nu sunt ca ceilalti copii, eu mergeam cu jucariile mele de acasa musai sa nu ma joc cu ce se jucau altii ca ma aprindeam eram ciudata rau de tot si ma gandesc si eu acu "oi fi fost si eu cu elemente de spectru autist ca robi?" mama nu stie sa-mi raspunda ca de ciudata ce eram m-a dus la tara si am stat acolo pana am intrat la scoala, mie-mi parea bine ca-mi trimitea dulciuri
daca mai vreti sa aflati ceva va mai scriu

POZE ROBI
BAZAR COPILASHI&ROBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

nu stiu daca are cineva nevoie dar am cam 50 pastile de neurontin de 300 mg...l-am cumparat din austria si acum a trebuit sa il intrerup...daca are cineva nevoie cu draga inima il dau

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput