Minciuna sau deformarea realitatii?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Draga ceela ,eu te felicit pt gestul tau de a cere ajutor intr-o pb de posibil abuz asupra unor copii.

Cum ai ajuns la concluzia ca se petrece un abuz asupra copiilor?

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

nu e vorba de abuz, doar daca izolarea in propria casa/ curte, e o forma de abuz. Sincer nu am citit despre asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Katya vorbea de o posibila forma de abuz.
Si da, izolarea tot o forma de abuz poate fi.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Nu e prima oara cand cumnata se implica. Atunci cand aveau aproximativ 3 ani, amandoi copiii au inceput sa clipeasca foarte des. Parintii si bunicii doar le atrageau atentia sa nu mai clipeasca, dupa vreo 3 luni matusa i-a programat la Oftalmolog, la dr. B....., specilizat printre altele si in tratarea de copii prematuri. La consult au mers cu totii, in cabinet au intrat copiii cu parintii, medicul inafara de consult la ochi le-a pus si intrebari, s-au jucat cu cuburi, cu culori, nu a fost o consultatie de 5 minute. A fost singurul medic care i-a spus mamei ca, copiii nu sunt dezvoltati pentru 3 ani, desi aveau 3,5 ani, a incercat sa-i faca recomadari, si ea i-a spus sec: copiii mei sunt gemeni, comunica intre ei. Si nu s-a mai dus la recontrol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

of, ce le place unora sa dea peste nas celor care au o alta parere

AdiS, parerea mea este ca trebuie avuta o discutie sincera si deschisa cu mama in cauza, de catre cineva din familie care poata discuta cu ea fara sa agite lucrurile prea tare.sa fie destul de abil sa o faca sa inteleaga ca binele copiilor primeaza si formarea lor pentru viitor depinde de ea, mama.

nu stim ce o mana pe mama sa se poarte asa cu proprii copii, ceva motive are sa nu doreasca ca ei sa socializeze, sa iasa la gradinita.

si ca sa ma explic de ce spuneam intr-un mesaj anterior ca noi nu avem acces sa le dam sfaturi. am invatat ceva in urma cu mai mult de douaj' de ani, pe vremea cand locuiam in Canada, ca privind din afara lucrurile pot parea diferit de cum se petrec in interior. si atata timp cat nu am acces acolo si nu cunosc date exacte, nu pot sa fac nici afirmatii, nici sa reclam undeva fara fapte concrete. pentruca se poate ca eu sa ma insel....daca vreau intradevar sa fac ceva, sa caut mai multe informatii exacte, direct de la sursa, sa ma apropii de cauza respectiva sa vad daca pot face ceva concret si abia apoi pot sa....

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

inca ceva, sa iasa la interval cei care sunt gata sa se duca sa spuna in fata prietenei, cumnatei, soacrei, etc ca are o atitudine gresita si un comportament deficitar in anume situatii!
trebuie multa abilitate si intelepciune in a spune astfel de lucruri celor apropiati, nu poti merge asa trosc sa spui ceea ce tie ti se pare a fi in neregula. mai ales cand e vb de copii al mijloc! a se intelege bine ce spun, nu e vb de a spune o nemultumire sau ceva de moment. ci de a incerca sa indrepti o atitudine si comportament deficitar al persoanei in cauza.

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Poate exista o mamica care a fost in dubiu cu copiii ei, dar cei din familie au incurajat-o sa astepte, ceva de genul "nu-i nimic ca nu vorbeste copilul si bunica-su a vorbit tarziu" si la un moment dat a regretat ca timpul s-a scurs, sau o alta situatie de genul noi asteptam ca timpul sa rezolve problema, si prietena mea nu m-a mai lasat sa astept, m-am suparat pe ea in ziua cand mi-a spus-o, dar acum imi pare bine ca a avut curajul sa o spuna. Poate aveam neoie de astfel de raspunsuri.
Ce m-a preocupat azi sa citesc, de ce dr. a spus psihiatru si nu psiholog, sau logoped. Nu era vorba de o confuzie, pentru ca stia si locul si adresa unde trebuie mers. Si aici am auzit critici, ca e o prostie copil la psihiatru, dar am mai citit fix la noi pe forum chiar de copii de 2,5 ani care au fost dusi la consult.
nu vreau sa fac rau mamicii, dar mi se pare ca cineva rau intentionat a postat un copy-paste de la un PM pe care macar in ultimul moment ar trebui sa-l editeze pentru a nu dezvalui identitatea zonala a familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Ceela, am urmarit subiectul si nu as fi intervenit, insa nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca bulgarele a inceput sa se rostogoleasca de la tine. Tu ai dat informatiile pe PM unui user pe care nici macar nu-l cunosti personal, greseala nr. 1. Userul a divulgat "secretul", greseala nr. 2. Pentru cine sta in comuna cu voi, e floare la ureche sa adune 1+1 si uite asa din persoana anonima devine mama ingrata care-si abuzeaza copiii, cum am citit pe aici o parere "avizata" si plina de inspiratie. Si stii ce mai lipseste? Inca un user, cu exces de zel si interes sporit pentru ciorba altora, care sa sune la protectia copilului, cum de altfel s-a mai intamplat cu niste ani in urma pe forumul asta si care sa reclame niste lucruri despre care de altfel nu are nimeni habar!
Tu realizezi ce faci?
Daca chiar asa iti pasa de copiii aia, rezolva problemele IN ANONIMAT, cu rudele, familia, bunicii, etc. Ai vrut pareri? Ai aflat si in afara de pareri, cred ca s-a ajuns mult prea departe. Parerea mea.
Am inteles, intentiile tale sunt bune, insa nu uita, drumul spre iad e pavat cu intentii bune.

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
inca ceva, sa iasa la interval cei care sunt gata sa se duca sa spuna in fata prietenei, cumnatei, soacrei, etc ca are o atitudine gresita si un comportament deficitar in anume situatii!

Io . I-am facut cadou si o carte de psihologia copilului.
Din pacate experienta mea nu este una reusita am ajuns la concluzia sa-mi vad de treaba mea, daca nu vreau sa isc un uragan in familie... in conditiile in care toata lumea era de partea mea. I-am recomandat si un psiholog pentru ea, dar cand cineva refuza cu indarjire sa fie ajutata, nu poti s-o ajuti cu forta... parerea mea.

Eu nu i-au drept barfa ce face ceela, pentru ca si mie imi este mila de un astfel de copil, pentru care am epuizat toate mijloacele de ajutor...cunosc o astfel de mama din pacate.

Mergi la inceput

Stiu ca bine cu forta nu poti face, ca nu e bine sa te bagi in viata oamenilor, ca nu pe forum poti rezolva o problema, dar stiu ca un singur sfat gratuit poate fi de ajutor.
Copilul meu s-a nascut cu canalul lacrimal infundat, 4 luni de zile a avut ochisorul inflamat, se lipea cand dormea, zilnic ma intrebau oamnenii ce are la ochisor, daca am fost la dr.(si fusesem, cu recoltare de secretie, antibiograma, tratament de conjunctivita). si intr-o zi, o mamica necunoscuta, cu un copil in carucior, mi-a spus ca asa a avut si al ei, mi-a aratat cum i-a facut masaj cu degetul foarte bine spalat, in seara aia am intrat in casa, mi-am taiat unghiile, i-am facut masaj, si fix in 6 zile s-a desfundat. Era mai bine ca toti sa se faca ca nu observa, si nimeni nici macar din curiozitate sa nu intrebe ce are copilul? desi era evident ca exista ceva? Astia sunt prieteni mai buni?

Mergi la inceput