E nevoie de grupa pregatitoare pt scoala?

E nevoie de grupa pregatitoare pt scoala? | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

E nevoie de grupa pregatitoare pentru a se descurca la gradinita?

Eu il am acum pe Vladut la o gradinita Montessori unde nu se fac activitati conform programei ministerului. Anul urmator e ultimul de gradinita. E nevoie sa il dau la o graditina cu programa ministerului ca sa ii fie mai usor la scoala?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu pe ai mei nu i-am dat,(eram inca in RO) motive au fost multe. au fost la o gradinita particulara, dar mergeau cam rar totusi, calatoream mult in perioada respectiva. n-am avut nici o problema la inscrierea la scoala, tot scoala particulara.
si stiau de toate, cunosteau partial literele, stiau cifrele, aveau cunostinte din multe domenii, invatau la gradinita.

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

E nevoie de grupa pregatitoare pentru a se descurca la gradinita?

Pt a se descurca la scoala, cred ca ai vrut sa scrii.
Copiii sunt pregatiti pt scoala, inca de la grupa mare. In clasa I se trece cu rapiditate peste ceea ce s-a invatat la gradinita si cine stie, bine, cine nu, treaba lui.
Un copil care nu cunoaste nimic din ceea ce se lucreaza la gradinitele traditionale, va invata ceea ce i se preda, dar va lucra mult mai mult decat un copil care este deja familiarizat cu literele si cifrele, plus calcule de adunare si scadere pana la 10.
Daca vrei sa iti muti baietelul la o gradinita traditionala, intereseaza-te ca educatoarea sa fie un om de omenie, cu drag de copii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu as intreba si viitoarea invatatoare ce pretinde de la copii

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am copilul in clasa 1. Nici el nu a facut grupa pregatitoare pentru ca l-am dat la 6 ani si 8 luni la scoala. La grupa mare (la stat) invatasera sa recunoasca literele de tipar si au facut ceva bastonase. Colegii lui care au ramas anul acesta la pregatitoare au facut cam ce face el in clasa 1 (mai exact: literele, adunari/scaderi). Cand a intrat in clasa 1 citea literele, dar greu facea un cuvant. Acum citeste cursiv. Nu spun ca i-a fost usor, dar a putut in acelasi timp sa faca si engleza, karate ba chiar si atelier de decoratiuni in afara programului de scoala. O fi istret, dar nu e geniu .
Concluzia e ca poate copilul sa reziste in clasa 1. Daca il ajutati voi, ii va fi si mai usor. Poate ar trebui sa te gandesti la un ajutor pentru lectii (un parinte sau o bona cu rabdare si metoda). Ii va fi foarte greu daca il lasi la afterschool, mai ales pana invata baza si cum sa invete).
Presupun ca si la gradinita Montessori pregatesc intr-un fel sau altul copiii pentru scoala. Intreaba-i ce urmeaza a stii copilul cand termina grupa pregatitoare la ei. Daca fac semne grafice, literele de tipar si notiuni de baza de mate - e suficient si poti lasa copilul cu colegii cu care s-a obisnuit. Ar mai fi varianta sa suplinesti tu acasa ceea ce nu se face la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

nici Andrei nu a facut grupa pregatitoare, ca mers inainte de 7 ani la scoala.Nu e cu nimic in urma celorlati, ba dimpotriva, dupa spusele d-nei se descurca foarte bine.Stia sa citeasca dinainte, pt ca i-a placut.La gradinita nu a mai vrut sub nicio forma sa mai ramana pt ca deja se plictisea.
In general, copiii sunt foarte incantati de scoala si isi doresc sa stie sa citeasca/scrie etc.Eu asa ii vad pe colegii lui Andrei.

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Nu stiu exact ce ne pregateste ministrul invatamantului. Din cate am inteles el dorea ca grupa pregatitoare sa devina obligatorie.
Din experienta mea insa iti spun ca nu e nevoie de grupa pregatitoare pt a se descurca la scoala.
Baiatul a facut grupa pregatitoare, asa ca la scoala a reluat ceea ce stia deja si a murit de plictiseala. A tras chiar concluzia ca din moment ce el stie nu mai are rost sa invete, si cu toate ca faceam lectii cu el zilnic a invatat doar impins de la spate.
Fata am dat-o la scoala la 6 ani si 3 saptamani, fara grupa pregatitoare si in scurt timp i-a ajuns si depasit pe cei mai mari ca ea. Inca invata f bine, e clasa a 7-a si e a doua in clasa ca note.
Deci depinde de voi si/sau de trambitata noua lege a invatamantului daca va face pregatitoarea sau nu.
Multa bafta, indiferent de decizia luata.

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Asa credeam si eu. De vreme ce clasa intii este si pentru cei care fac grupa pregatitoare la o gradinita de stat si pentru cei care nu o fac, nu e absolut necesar. Singura problema ar fi daca ii e mai usor la scoala dupa ce o face, dar inteleg ca nu e neaparat mai usor.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput