Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *126*
Raspunsuri - Pagina 21
iuliapapusa spune:
IRIS TEODORA, ANDREI, DARIUS si ROBERT, ADAM JOSHUA
de luta Stefania Gabriela (13.09)
poze luta
hepilica spune:
sabina - mai, in RO eu nu am auzit pana acum de norovirus...sau imi scapa mie?
nu cumva poate fi un virus de prin partile alea ale globului...?poate gresesc...
tu stiai de virusul asta?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
iuliapapusa spune:
Nici eu nu am auzit de norovirus pana acum
poze luta
Ellenuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hepilica sabina - mai, in RO eu nu am auzit pana acum de norovirus...sau imi scapa mie? nu cumva poate fi un virus de prin partile alea ale globului...?poate gresesc... tu stiai de virusul asta? h. de minunata (22.09.2009). Multumesc lui DD. |
ba da, e si la noi, e un frate al rotavirusului .. are cam aceleasi manifestari .. nasol e ca vaccinul rotarix nu te protejeaza de norovirus ..
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
happy_uka spune:
10. NOROVIRUS
Este un virus raspandit in apele netratate si alimente, manifestat prin gastroenterita acuta. In Statele Unite, exista 23 de milioane de imbolnaviri cu norovirus anual.
Zone de risc: in intreaga lume, cu precadere la bordul navelor de croaziera si in zonele mici aglomerate cu multi oameni.
Metode de preventie:
Prevenirea este dificila deoarece norovirusul este comun si usor transmisibil. Sfat important: spalati-va des pe maini si evitati mancarurile negatite sau crustaceele nefierte.
Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009
hepilica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ellenuta
ba da, e si la noi, e un frate al rotavirusului .. are cam aceleasi manifestari .. nasol e ca vaccinul rotarix nu te protejeaza de norovirus .. |
...nu numai ca nu protejeaza si la noro sau alti virusi din aceeasi categorie, dar eu acum cred ca te face mai vulnerabil. ana a facut parca rotarix.
in fine, e doar o parere.
am citit si eu acum despre noro, dupa ce a povestit sabina. pacatos rau!
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
iuliapapusa spune:
Scrie acolo ca se poate lua din cruditati.Din fruncte necoapte se poate?Pot avea norovirus?
poze luta
vik-cj spune:
Buna fete dragi! Am ajuns cu cititul la zi dar am intrat special pentru NELA sa ii spun sanatate Anei si lui Alex sa treaca cu bine peste vaccin.
Alex mamarutza mea a facut febra dupa vaccin, sper ca a ta sa reactioneze mai ok.
Nela..si eu cred ca ar fi mai bine sa fugi cu Anuska la Timisoara sa o vada si altcineva si cum zic si fetele sa o puna un pic pe perfuzie ptr ca e foarte importanta hidratarea la bebei! Imi pare tare rau ca inca va chinuie virusul ala...nu credeam ca va dura atit. Multa putere iti doresc, o sa ma rog pentru voi!
Noi suntem plecati pina vineri de acasa, mamarutza mea nu doarme bine ca deh...e patut nou, dar asta este.
Va pup pe toate si mai ales pe mamicile incercate de bolnaviori! Raluk, Dana, Techila (apropos..uau ce ginere frumos am! Si ce frate super dulce are ginerele meu).
de printesa mica Isabela Maria - 15 septembrie 2009
Isabela
bely spune:
Olá tufa
Iris,Andrei,Darius,Adam La multe lunite sanatoase
nela, ce rau imi pare pt Ana, sa treaca repede.
Alexa, ce nasol ca treceti si voi prin atatea, off drii astea
Ieri am mers si eu s-o cantaresc pe Patri, luna asta a luat tare frumos in greutate 350gr, fata de la controlul de 4 luni pana la 6 cand a luat doar 450gr in 2 luni.
Asistenta a zis ca nu prea ii place ceva la rotirea soldurilor,cica sa venim pe 22 luna asta la consultatie s-o vada pediatrul si daca e ceva sa-mi de-a trimitere la ortopedie, am crezut ca lesin cand am auzit-o, dar a zis ca doar i se pare ei si sa nu ma stresez deocamdata, dar cum as putea sta linistita dupa ce imi spune una ca asta?. In fine sper sa nu fie nimica si doar sa i se fi parut
Dana15 spune:
Dragelor..va pup tare!
Nela scumpa, am scris si pe YM..m-am gandit ca poate esti..intaresc si eu ce-au spus celelalte mamici pana acum...mergeti cu Ana la spital! la Severin, la Timisoara daca puteti...trebuie hidratata micuta..copilasii se deshidrateaza f usor (nici nu mai stiu sigur..tu parca ziceai ca Ana nu refuza sanul..si ca te gandeai ca asa se mentine hidratata..dar mai bine sa nu riscati) si cand apar semnele de deshidratare (letargie/ apatie, diverse semne cutanate) este deja grav! Te rog frumos sa nu te sperii..esti o mamica puternica si minunata...mare lucru nu pot sa-i faca la spital (pentru ca boala in sine nu are un tratament etiologic, ci numai simptomatic), dar o vor hidrata intravenos cu solutii ce o vor ajuta sa-si revina un pic si ii vor intari organismul sa poata face fata..
Te pup! Doamne ajuta! ma rog pentru voi!
Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009
Nasterea unei prichindute
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi