cazatura grava

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Cosmin, multa sanatate puiului mic. Invinovatirile nu mai ajuta la nimic, dar e bine ca ai scris cit de serioasa poate fi o cazatura pentru un copil asa de mic. Al meu a cazut mult mai rau decit ce povestesti tu, probabil ca "norocul" a fost ca s-a lovit la fata. E cumplit ce se poate intimpla intr-o secunda! Si e clar ca ne iubim copiii, ca sintem atenti la orice respiratie, dar o secunda de neatentie duce la drame.
Sa ne mai spui ce face nepotelul si fii alaturi de parinti pentru ca au nevoie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Pana la 1 an craniul unui bebe este extrem de fragil, de asta este interzis sa scuturi un bebe sau sa-l trantesti in patut sau stiu eu ce ... orice miscare brusca a capului poate avea urmari grave ( ma refer la scuturare sau lovire).

Dupa ce se inchide fontanela si craniul devine mai dur cazaturile nu mai sunt atat de periculoase.

Roxy, nu neaparat s-a lovit de ceva : are doar 6 luni. La 6 luni craniul e f fragil, iar creierul are loc sa se miste in craniu, la o lovitura puternica e usor de ghicit ce se poate intampla. :-(

Citind mesajul tau mi-am adus aminte ca unul din pediatrii nostrii ne-a zis exact contrariul, ca la adulti, care au craniul dur, loviturile la cap pot avea consecinte mult mai nasoale decat la copii, care au craniul elastic si se fractureaza mai greu.

Daca e vreun medic care citeste acest subiect chiar sunt curioasa: in ce caz loviturile la cap sunt statistic mai periculoase - la un craniu elastic de bebelus sau la unul dur?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, cum se mai simte micutul? Sper ca mai bine cu fecare zi ce trece si fara urmari.Sa redevina cel putin cel care a fost inainte de accident si sa fie singura intamplare nefericita din viata lui.
Si eu stiam la fel ca craniul unui bebe este mai rezistent tocmai ca este elastic, iar daca ai cadea tu ca adult asa cum cade un copil mai ales cand invata sa mearga si e mai mult jos decat sus, ai avea mult mai mult de suferit.Stii cum se spune ca copii (scuzati cacofonia) si betivii su alt mod de a fi aparati.Dar acum fiecare si cu norocul lui , si e bine sa fim vigilenti cum se spune cu o secunda in plus.
Dar eu mai am o parere, acolo unde sunt prea multe persoane care au in acelasi timp grija de un copil, acolo se intampla necazul.Si stiti de ce, pentru ca fiecare dintre persoane se gandeste ca las ca face el acum ceva ca doar mai sunt 2 adulti in camera care au grija de bebe, si exact ca de fapt nici unu nu e 100 % axat pe bebe.Nu ca daca ai fi singur ai avea 100% grija, ca nu e omeneste posibil, mai si clipesti sa zicem, dar atunci cand mai multe maini se indreapta spre bebe, e posibil tocmai atunci sa lunece printre ele, daca intelegi ideea.
Oricum faptul e consumat, sa doresc sa reveniti cu bine acasa si sa ne spui cum face primii pasi dea busilea pe covor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui moonchild

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Pana la 1 an craniul unui bebe este extrem de fragil, de asta este interzis sa scuturi un bebe sau sa-l trantesti in patut sau stiu eu ce ... orice miscare brusca a capului poate avea urmari grave ( ma refer la scuturare sau lovire).

Dupa ce se inchide fontanela si craniul devine mai dur cazaturile nu mai sunt atat de periculoase.

Roxy, nu neaparat s-a lovit de ceva : are doar 6 luni. La 6 luni craniul e f fragil, iar creierul are loc sa se miste in craniu, la o lovitura puternica e usor de ghicit ce se poate intampla. :-(

Citind mesajul tau mi-am adus aminte ca unul din pediatrii nostrii ne-a zis exact contrariul, ca la adulti, care au craniul dur, loviturile la cap pot avea consecinte mult mai nasoale decat la copii, care au craniul elastic si se fractureaza mai greu.

Daca e vreun medic care citeste acest subiect chiar sunt curioasa: in ce caz loviturile la cap sunt statistic mai periculoase - la un craniu elastic de bebelus sau la unul dur?

Moonchild eu nu sunt medic, dar anul trecut tot asa mi-a spus si mie medicul de la spitalul de neurochirurgie cand am ajuns cu baiatul meu (isi sparsese capul). Adica un copil se reface mult mai usor si riscul de fractura ar fi mult mai mic decat in cazul unui adult supus aceleiasi lovituri.

Cosmin multa sanatate nepotelului tau. Al meu a avut capul spart, a fost un pic taiat (cam 4 cm) si i s-au pus copci. Ni s-a spus atunci ca trebuie supravegheat (al meu e mare) ca nu cumva sa verse, sa lesine, mai multa vreme (vreo doua luni). S-ar putea ca nepotelul sa isi revina repede dar sa capete frica de cazaturi. Lucruri de astea se pot intampla mereu (prima data puiul meu s-a impiedecat la gradi langa doamna educat., chiar de doamna mi se pare, a cazut si s-a lovit, i-a crapat pielea intr-un loc sus, langa par, la frunte, cand s-a ridicat de jos sangele siroia). Asa ca accidente se pot intampla cu toata paza. Doamne ajuta sa isi revina repede si va doresc putere sa puteti trece peste asta cu bine

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Sper ca se simte mai bine micutul.Nici mie nu-i vine sa cred ca a patit asa ceva de la o simpla cazatura si inca pe covor. Ai mei au zburat amandoi mult mai "artistic" din pat si au aterizat pe covor sau chiar pe parchet si uneori nici macar nu au plans,sau cel mult cateva secunde.S-a intamplat de obicei cam intre 5 si 6 luni cand ii alaptam spre dimineata si atipeam efectiv.Si chiar daca eram eu la margine,se rostogoleau in partea opusa pana aterizau dincolo ... Dar am mai patit-o si ziua tot asa cand eram amandoi langa ei.E suficient o secunda sa intorci capul.
Dupa ce au inceput sa umble in patru labe sau in picioare,nu mai zic cate cazaturi si lovituri inclusiv la cap (de parchet,de mobile,usi) ,din fericire nici spart macar nu l-au avut.
Si eu asa stiam ca-s mai rezistenti copilasii la cazaturi.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmintoni spune:

Multumim pentru gandurile bune, pentru incurajarile chiar si pentru mustrarile voastre.Au fost bine venite in aceasta perioada.
Bebelusul este bine, multumim lui Dumnezeu pentru asta!
Ieri i-au scos firele iar astazi suntem plini de buna-dispozitie. Foarte vesel,activ,mancacios si zambaret.Daca nu ar avea bandajul nici nu te-ai gandi ca a trecut printr-o operatie. Si, da, ar vrea sa plece de-a busilea dar deocamdata mamica il mai protejeaza cateva zile de asemenea "aventuri".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Cosmintoni, acum am vazut subiectul. Din pacate am retrait prin postarile tale ceea am patit si eu in urma cu un an cu baietelul meu. El avea atunci un an si 4 luni. S-a catarat pe scaunul de masa si a cazut din el cu capul de gresie (cam de la 65 de cm distanta). A fost cumplit: somnolenta, voma in jet, tomografie, internare timp de 2 zile. Se pare ca a fost un mic edem cerebral care s-a retras (la tomografie nu s-a vazut). Si-a revenit perfect dupa 2 zile si de atunci nu au mai fost probleme. Eu am ramas marcata. Si acum tremur cand scriu aceasta postare. Psihicul meu a fost grav afectat. Pe fetita mea de 6 luni o tin numai pe mocheta. Nu mai are ce cauta in patul mare. Daca am treaba o leg in scaunul de masa si ii pun si tavita sau o las in patut (l-am lasat la nivelul de jos inca d ecand avea 3 luni).
Va sunt alaturi. O sustin pe mamica puiului. Inteleg atat de bine prin ce trece. E absolut cumplit. Multa, multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Moonchild eu nu sunt medic, dar anul trecut tot asa mi-a spus si mie medicul de la spitalul de neurochirurgie cand am ajuns cu baiatul meu (isi sparsese capul). Adica un copil se reface mult mai usor si riscul de fractura ar fi mult mai mic decat in cazul unui adult supus aceleiasi lovituri.

Multumesc pentru confirmare Iasmin si Roxy ... asta e o veste foarte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Multa sanatate micutului.

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput