Sezatoarea canadiana (177) Bine ai venit Sabina!!!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Intrebare de baraj pentru fetele care beau cafea: cite cafele pe zi beti, ca marime, ce tarie?

eu as bea cate una in fiecare zi (dar nu apuc mereu sa imi fac dimineata sau sa imi iau in drum spre servici). Sambata si duminica imi fac dimineata cu 2 lingurite de cafea la o jumatate de cana mare, peste care completez cu lapte sau cream si 2-3 lingurite de zahar si un mot de frisca deasupra. Iese mai mult un latte dulce, dar mie asa imi place.
In studentie bagam una mare si tare dimineata la tigari, una spre pranz (asta cat eram si la servici full time) si seara pe la 10 inca una cand ma apucam de invatat noaptea. Dupa vreo 2 ani in ritmul asta nu am mai suportat cafeaua, inima mea facea urat rau la stimulente de genul cofeina, chiar si ceai... Am luat pauza vreo cativa ani, inclusiv in timpul sarcinilor si alaptatului si m-a apucat din nou acum, recent... (zicea al meu sot ca mai lipseste sa ma re-apuc si de tigari si sa ma apuc si de bautura si e pachetul complet dar stiu eu ca glumeste, asa de oftica ca el nu are nici unul din viciile de mai sus)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Si daca se intreaba cineva ce naiba caut eu pe forum atat de mult (nu imi sta in obicei sa scriu asa mult ), pai e simplu: am o expoxitie de pregatit pt MAINE, am toate actele (culmea, de obicei galeriile intarziau cu partea lor de acte) dar nu am chef deloc, dar DELOC.

Doamne ce nebunie cu cauciucurile astea de vara, am alergat ieri si nu am reusit sa cumpar decat 3, noroc ca am comandat inca unul. Dar macar am gasit la o reducere semnificativa la Canadian Tire (a fost mai greu sa gasesc marimea potrivita pt masina mea). Probabil ca saptamana viitoare o incalt, sa nu il mai aud pe sot ca comenteaza ca se tocesc astea de iarna... ce daca sunt 25 de grade afara

Ktrinel, Denisa felicitari pt joburi si integrare usoara. Ce mai fac copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

nelia ai atins subiectul sensibil cu cafeaua
dimineata beau aproape doua jumatati de canuta la tigari pana scol copiii, mai beau una (pahar din ala de hartie nu foarte mare) sau pe aproape pe la 10-11, si inca una pe la 3 ca sa ma tina treaza pana seara la 10 cand pic; de cateva zile am inceput sa pun lapte in ea ca tensiunea face figuri si parca e mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Nelia cafeaua e prietena mea cea mai buna, nici in sarcina, nici in alaptat n-am renuntat, beam fara cofeina insa tot beam 2-3 pe zi. Cand am facut diabet de sarcina si am baut prima cafea fara zahar (desi eu o beam inainte cu doua linguri mari incarcate de zahar la o cana) am crezut ca vomit, insa asa am baut-o. Acuma chiar m-am invatat si nu pun deloc zahar, numai putina miere.
Eu beau vreo 3 dimineata si una dupa-amiaza, cani din alea mari de ceai. Pun o lingura mare cu varf de cafea la o cana.

Acum ca am intarcat piticul () de 4 zile, am sa beau din nou numai cu cofeina. Cu intarcatul a fost mai usor decat ma asteptam, am vorbit frumos cu el, i-am explicat. E mai pisicos, mai mamos, insa nu plange, nu face crize cum ma asteptam, ne tinem mult in brate, il mangai, il alint, ofteaza insa nu cere. I-am explicat ca e baietel mare de-acum.

Fetelor dati-mi si mie sfaturi ce sa fac cu el ca nu mananca mai nimic! Ma aduce la disperare, astea 4 zile cat a stat acasa am plans in fiecare zi. Sa va zic ce a mancat el duminica o zi intreaga? O jumate de felie de paine cu unt, o jumate de ou fiert, o bucatica de carne de miel, un biberon de lapte. Asta o zi intreaga La gradinita mananca mai bine, cu ceilalti copii. Acasa cand il punem la masa plange instantaneu, impinge tot ce-i pun in fata, isi face greata din orice. Il las liber, ii pun farfuriute cu mancare pe masuta lui, sa manance cand vrea, nimic, le arunca pe jos. De cand a avut pneumonia nu si-a mai revenit cu mancatul deloc. Slabeste pe zi ce trece.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

doloress am si eu una la usa cam ca al tau; se stramba mai la orice, nu vrea sa manance singura aproape de loc, deja e mai slaba cu mai mult de 1 kg decat sora-sa geamana; dar in schimb are si zile cand mananca cu mult mai mult decat sora-sa; eu nu ma mai stresez; la gradinita mananca bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da' poate va intrebati ce caut eu pe forum, cind am doua saptamini in care ar trebui sa studiez zi si noapte... Simplu: mi-a venit cheful de facut curatenie, mincare, de stat pe forum, tocmai pentru ca ar trebui sa fac altceva. Ca de obicei, nu ma mai mir!

Doloress, la mine toti cei trei copii au reactionat asa dupa ce i-am intarcat: au slabit, chiar multisor si au refuzat mincarea. Dovada ca lapticul ala le tinea si de foame... Dar isi revine, nu-l forta. Lisandru nu a minat bine o luna, a avut si virusul acela stomacal... si acum rupe bucataria in doua, a pus un kilogram pe el in ultima vreme si are niste falcute! Numai nu-l forta si nu te supara din cauza asta, nu in fata lui. Pentru ca nu stii ce reactii stirneste in el reactiile tale... de obicei sint sentimente de vina, de revolta, de tristete si apetitul dispare si mai mult. Eu ma joc cu ai mei, mai ales cu Tudora, ca ea e nemincacioasa familiei, de restul - mari sau mici parca mi-e si jena sa ma pling - si le spun bravo, ati mincat bine, dar parca ar fi si mai bine daca mai iei... si aici pun numarul de guri sau de lingurite in functie de cit vad ca au mincat. Si numaram, si o mai pacalesc si ii zic 3 in romaneste, ah, dar in franceza nu stii sa numeri... ba da, si numara si in franceza cu linguritele... si apoi in engleza... si uite asa, a mai bagat in ghiozdanel 9 lingurite. De se mira si ea cind vede castronelul sau farfuria goale...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Nelia, eu am citit acum cativa ani o carte despre limbajul corpului. Tare bine mi-a prins cand am muncit cu staff integral masculin.

uite sa-ti faci o idee, eu am avut una din Ro.:

http://www.amazon.fr/langage-corps-Livres/s?ie=UTF8&rh=n:301061,k:Langage%20du%20corps&page=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Doloress, incearca sa ii dai sa manance ce ii place lui.

Mandra noastra traieste numai cu paste, muffins, snitele de pui acasa si supe din care mananca numai.. pastele si "les patates" sau galustile.

La gradi, mananca mai bine.

Asa era si Victor, cand a crescut, a inceput sa manance mai bine si mai variat.
Acum sunt mai calma, nu ma mai stresez.

Nu il fortati sa manance, ok nu vrei sa mananci, n-are nimic, mananci mai tarziu.

Incearca sa ii dai chestii care le mananca la gradi.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

nelia, uite si asta:

ttp://www.amazon.com/gp/search/ref=sr_nr_p_76_0?rh=i:aps,k:bodylanguage,p_76:1&keywords=bodylanguage&ie=UTF8&qid=1270658715

Dolores, ma alatur si eu fetelor si zic sa nu-ti faci probleme, isi va reveni. Asa cum zic si fetele, in perioade dinastea, dai cei place lui mai mult, chiar daca asta inseamna mancare neechilibrata sau acelasi fel timp de o saptamana.
Spun astea pt. ca am unul acasa care de 7 ani asta face. Daca nu m-am plans pe situl asta de vomitaciosul meu...dar acum e intr-o perioada buna si zic multam Doamne si uit debarcarile la urgenta pt. ca nu a mancat nimic timp de doua zile, aici la 50°C, si uit ca anul trecut de Pastele Catolic eram la urgenta cu el in perfuzii pt. ca nu vroia sa manance.

Ma bucuram si cand manca o pungatza de cipsuri si un iaurt, la o masa.

Cu cat stresezi mai mult, cu atat simte si e un cerc vicios. Si eu am varsat lacrimi si mi-am mancat nervi...ehe, sanatosi sa fim ca sa le ducem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Delphin, care, prima? Scrie-i, te rog, titlul. Si eu am gasit citeva la biblioteca, abia astept sa le iau si sa ma apuc sa le citesc. Mi-am gasit o noua pasiune... de o ora citesc tot ce am reusit sa gasesc pertinent pe net. Am aflat multe intr-o ora de lectura... continui, imi place.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput