Sezatoarea canadiana (177) Bine ai venit Sabina!!!
Raspunsuri - Pagina 12
ankalaura spune:
Pfuaa, IOANA ce pui minunat ai tu acolo! Sa fie fericita si voi alaturi de ea, o mie de ani si inca o suta peste!
DIANA - m-ai distrat cu stresinile tale
OANA GABRIELA - apai acuma, drept sa zic, parca eu mai bine m-as increde in ce zic dentistii de aici, deh, am si eu piticii mei despre calitatea unor chestii din Romania... Pana una alta am decis sa o las asa, si sa mai intreb niste dentisti pe teren neutru. O sa intreb in Germania, ca sa am cultura, nu de alta
Intr-adevar insa, e cumplit de enervant scrasnitul, mai ales daca esti si tu buimac, adica eu una sar ca arsa, am impresia ca isi rupe dintii... E nasol Ma gandesc ca poate le-am pierdut cu un motiv! Nu le-au gasit acasa, deci clar le-am pierdut fara urma, nu stiu cum. Asa o fi fost sa fie...In orice caz, in Romania nu se cumpara ci se fac la stomatolog (la tehnician de fapt, dar masoara stomatologul), si e cam neplacut procesul, ii pune un fel de plastelina pe o "lingura" si tot iti vine sa te ineci, ca deh, trebuie sa fie mulajul bun... Partea naspa e ca rar gasesti un tehnician bun. Stomatologii se cam plang de asta, in Romania. Insa da, ca "depanare" in momentele nasoale, ar merge. Costa in jur de un milion (100 de lei adica, vreo 30 de dolari).
DONIA - am luat si pungi de gunoi, si apoi am constatat ca am atatea pungi si pungulite de la fructe, de la cateva chestii ambalate, de la dolarama si alte prostii, incat mi-am zis ca am aruncat banii degeaba pe sacii speciali
NELIA - eu sunt mare amatoare de cafea, si nu de-aia tzaraita si spalacita, ci de-aia strong, de culoare stralucitoare si lucioasa ca blanita unei foci toamna. Pfiii si ma tot limitez de la a bea, pentru ca eu chiar nu dorm noaptea. Am insa doua portii pe zi, fara lapte si nitel indulcite, dar nu ristrette de-alea degetar, ci cam de cate o ceasca medie (poate cam 100 ml per portie).
Acuma eu si intrebarile mele:
- pe SIN card trebuie sa pun numele de dinainte de casatorie?
- aveti vreo info de careva care vinde vreo masina? Ne-am tot uitat pe anunturi si sunt care incotro, asta DACA sunt, m-au bagat in ceata, asa ca am zis mai bine sa va intreb si pe voi. Partea naspa e ca am redus bugetul initial, deci s-au redus si variantele. Noi am vrea sa fie ceva dupa 2001-2002, sa aiba ceva dotari, ac si alte de-astea, sa aiba 4 usi si sa fie automata, si ce-o mai fi. Ne auzim pe PeMeu daca stiti pe cineva. Multam anticipat.
delphin spune:
Anka, din cate stiu eu iti cere "le nom de jeune fille", acum stiu ca au fost fete care au insistat sa aiba numele de casatorie scris pe SIN. E o chestie tipic administratiei franceze, eu pa pasaport am numele de fata si numele de casatorie, la fel pe CI si livret de familie. X ep.(epousé)Y
Cu masina:
http://www.autohebdo.net
Imi pare bine pt. voi! Incepeti usurel! Curaj!
simi spune:
Anka eu pe SIN am numele de femeie maritata, la fel pe pasaport, la fel pe permisul de conducere. Singurul act unde esti obligata sa dai numele de fata e cartea de assurance maladie. Eu le am asa de mai bine de 16 ani si n-am avut nici cea mai mica problema.
Singurul loc unde figurez cu ambele nume de familie e Ordinul profesional din care fac parte, in rest, cum ti-am zis.
Acum iti trimit PM , iti ramasesem datoare cu "stresinile"
arturicii ce scumpa-i Sabina! E adorabila!
khristin spune:
Arturicii, felicitari si sa-ti traiasca puiutza cea scumpa . Cred ca fratiorii sint mandri tare de surioara lor
Rocs, ca tot intrebai tu...am reusit si am vandut casa dupa doua saptamani de nebunie mare , a se citi curatenie de doua ori pe zi , una inainte de a pleca la serviciu si alta seara, caci aveam si 4-5 showings-uri pe zi. Ca ma intrebai de ce trebuie sa plecam cand avem vizitatori, nu era musai dar oamnenii cand vor sa cumpere ceva au si comentarii mai putin placute pe care nu vrei sa le auzi neaparat, si in afara de asta e mai greu sa tii un toddler de 18 luni sa nu faca mizerie in secunda in care vrea el si cu tone de jucarii rasturnate pe jos. Bine ca s-a terminat cu bine, azi avem inspectia casei si revenim si noi la viata normala de dinainte. Nu as fi crezut ca a vinde casa ne va toca nervii in halul asta , dar cel putin e o usurare enorma ca am obtinut dealul in termenii nostri si in timp scurt. Deja mutarea la casa noua ni se pare parfum acum
Denisa, felicitari again, cum e la noul job?
Ankalaura, bine ati venit pe taram canadian. Ati apucat sa va dezmeticiti putin? Impresii de nou venit? Cum li se pare fetelor, le place?
Magdone, cum te descurci cu trei acum? Mai respiri?
Fug si eu la ore, bine ca e vineri azi, yuhuuuu
Cristina
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
Doloress spune:
Anka pe SIN am numele de maritata si eu. La cardul maladie am facut initial pe numele de jeune fille, ca asa cere guvernul Quebecului ca sunt ei mai cu mot. Cand a trebuit sa fac pasaportul canadian, nu voiau sa-mi faca pasaport decat pe numele de jeune fille pentru ca singurul act oficial considerat era cardul maladie (eu n-am permis de conducere din pacate) Asa ca a trebuit sa ma duc la RAMQ si sa depun pentru un nou card, in sfarsit mi-am scos unul nou, cu ambele nume, si de jeune fille si de maritata. Deci daca inca n-ai fost la RAMQ eu te-as sfatui sa le ceri sa-ti faci card cu ambele nume.
Eu nu voiam pasaport cu numele de jeune fille pentru ca pasaportul romanesc e pe numele de maritata, apoi ma gandeam daca o sa fie probleme cand ies cu copilul din tara, el cu un nume, eu cu alt nume, in fine, dupa multa bataie de cap am rezolvat.
pitilache spune:
Anka pe SIN am numele de casatorie, pe cardul de sanatate numele de fata iar pe permisul de conducere le am pe amandoua. Pasaportul e cu numele de casatorie.
mamaana spune:
arturicii felicitari! Sabina!sa cresti mare si sanatoasa alaturi de big brothers si de parinti
fetelor ma doare capul rau rau de tot; am luat un fasconal de dimineata si tot astept sa-mi treaca; am fost ieri la o conferinta unde a fost frig si curent
mi-a inflorit caisul !!!!
ankalaura spune:
Sunteti de aur domne! Cum zice un prieten al meu, what a country!
La impresii, ne place. Reiau ce am scris la pepenasi, la cald (Atentie la ironie, ca unele fete dincolo ma compatimeau ca ia uite ce dea puncte negative... ):
Nu am inspiratie la ora asta, dar vaz ca se discuta iar de slabit. Am aici urmatoarele variante:
- mersul pe jos: Doamne de cand asteptam sa traiesc intr-un oras unde sa pot merge pe jos fara sa ma uit ca disperata in jurul meu sa nu sara vreun caine la mine si la salamul din sacosa! Si unde sa nu fug peste trecerea de pietoni de frica sa nu dea vreun bou peste mine sau, daca e cumva o zi ploiasa, sa nu ma faca vreunu cu noroi din cap pana in picioare ca doar el merge pe strada direct prin balti. Aici nu prea sunt balti, soferii merg foarte civilizati iar caini nu sunt, poate doar veverite, care deocamdata ne distreaza (cred ca nu ne vor mai distra daca ne vor intra vreodata in casa, cum am auzit ca se intampla uneori, dar eu o sa am grija sa trag plasele la geamuri si usa de balcon).
- sportul la sala. Aici vad ca e o mare moda, ba chiar este, cum ii zice? Este... Nu gasesc cuvantul... Adica uite la noi aici la 5 minute e un "femmes fitness" adica no men allowed, si e program pana tarziu. Ce tare!
- biciclitismul sa zicem asa, ca sunt piste ciclabile tot atatea aproape cate sosele, asta e chiar beton. Chiar ne vom cumpara si noi biciclete cat de curand. Fetele au deja.
Astea fiind zise, sa va spun ce m-a mirat aici domne.
Sa vedeti, aici au astia doua robinete domne la chiuveta. Inapoiati rau, ce mai! N-au domne robineti monocomanda.
M-a mai uimit faptul ca in veceuri e apa multa, zici ca s-a infundat veceul. Nu e ca in RO apa doar acolo in fundu' veceului in gaurica aia. E apa tata, apa multa, daca nu esti atent, te stropesti nabii cand stai pe tron....
Ei si pe ultimul lor la uimiri, am vazut domne 3 oameni cu lopeti care trebuiau sa adune niste pietris marunt de la marginea unui trotuar, si il puneau in cuva unui tractoras de-ala, si GUESS WHAT, toti 3 dadeau la lopata, nici unul nu se sprijinea in coada lopetii! Ei, ce ziceti de asta, ha?
Azi am fost si ne-am comandat o parte de mobila, dormitorul si salonul. Ne-am chelit de bani, si ne-o mai si aduce abia pe 20 aprilie Servicii proaste domne, in Romania livrau a doua zi. Va dati seama ce chestie, te si chelesti de bani, mai stai sa si astepti 10 zile ca sa ti-o iei. Hmmm...
Mai avem de facut la acte, am lalait-o ca astia au fost in vacanta (puturosi domne, puturosi, ce e aia vacanta 4 zile de pasti? Adica doua lucratoare, ce, numa' a doua zi de Paste nu era de ajuns??) Asa ca pana m-am dezmeticit eu si am calarit google maps sa imi zica pe unde sunt centrele astea unde trebuie sa ma duc, iata ca m-a apucat vineri. Azi merg sa depun o serie de acte.
maru spune:
anka, nu stium cum e la Montreal, dar noi aici cand am facut scoala de soferi, instructoru ne-a zis sa nu ne preocupe pietonii si baltile (adica sa nu ocolim baltile din cauza pietonilor). Asa ca fii antena!
Vezi ca daca nu iti livreaza mobila in ziua in care ai stabilit, sa ii suni, sa le bati obrazul, si siguri iti vor face discount (iri iti dau gift card de la magazinul lor)
De unde luasi mobila?
nelia spune:
Ankalaura, si eu imi aduc aminte ca m-a mirat faptul ca era multa apa in wc... si imi era teama ca ma stropesc si eu sint stresata cu infectiile urinare. Am facut una, ce-i drept, dar dupa ani de zile si nu cred ca e de la apa multa din wc... cu aia m-am obisnuit atit de mult incit atunci cind am fost acasa la ai mei mi s-a parut tare ciudat ca nu are vasul de wc...
Ce frumoase sint zilele astea de inceput, cind te muti, aranjezi, totul e nou pentru voi, ca la inceput... Eu imi aduc aminte cu mare placere de primele zile de Canada... si acum sint supermarket-uri si in Romania, dar cind am plecat eu nu erau... ah, prima vizita in Maxi... primele cumparaturi, cine le poate uita!?! Si noi nu am luat mobila sau altelel, ci doar strictul necesar si tot ni s-a parut... woau! Dupa ce am terminat totul, am plecat, pe jos la plimbare. Zile intregi numai asta am facut, nu in Montreal, in Longueuil, in Saint Lambert, in Brossard... cred ca am batut la pas jumatate din Montregie... si nu ne mai saturam. Ne uitam la case, in case, ne opream in parcuri cind se trezea copilul (Agata, care avea 11 luni atunci), ce mai, a fost foarte frumos. Apoi am batut Montrealul vreo doua zile, dar atunci ne placea mai mult acolo... si inca ne-ar placea sa stam undeva in afara lui. Acomodare usoara!
Pe acte am si eu cum au zis fetele, singurul lucru diferit este ca eu am pasaportul pe numele de casatorie, desi nu am avut permis si nici nu-mi aduc aminte sa fi fost o problema, adica sa fi ajuns sa fac cerere etc., cum spunea Doloress... Poate ca le-am facut in perioade diferite... cine stie. Eu am toate actele pe numele de casatorie, mai putin cel de maladie...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU