Schimbarea dintisorilor

Schimbarea dintisorilor | Autor: Natasa

Link direct la acest mesaj

Sincera sa fiu credeam ca mai am de asteptat pina voi avea grija asta, dar azi am observat ca baietelului meu (are 5 ani si 4 luni) i se misca un incisiv inferior. Dupa ce m-am emotionat toata ca o sa-mi ramina baietelul stirb, am inceput sa caut pe net daca nu e cam devreme si ce am de facut. A avut dintisorii de lapte perfect sanatosi si albi pina acum, fara carii sau alte probleme. Astept sa-i cada si pe urma sa-i iasa cei definitivi sau mai fac ceva intre timp? :)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

astepti sa cada singur, probabil atunci cand va musca din ceva si nici nu-ti vei da seama ca nu mai e, sau alta varianta fugi cu ata in mana dupa el sa il ajuti .Eu consider ca daca nu-l deranjeaza la mancat poate fi lasat sa cada singur.Ce mai poti face in schimb, e , in caz ca nu a mers pana acum sa fie luat in evidenta de un stomatolog, e cazul sa-l inscrii la unul , unde sa-i faca placere sa mearga pentru a-i putea urmari modul cum apara noii dintisori si eventualele pozitii deficitare, adica sa iasa drepti si frumos aliniati, pentru ca chiar daca cei de lapte au fost ok, nu e regula ca cei definitivi sa poata iesi cum trebuie, de asta depinzand cat de mare este mandibula, pentru ca se stie , dintii definitivi sunt mult mai mari decat cei de lapte si pot fi putin inghesuiti la inceput, de aceea doctorul se asigura ca ei vor iesi la locul lor normal.
Nu te speria, esti pe drumul cel bun al dezvoltarii copilului tau, se transforma incet , da sigur in viitorul adult, chiar daca uneori sunt putin grabiti.
In ceea ce priveste daca edevreme sau nu sa se schimbe, asta poti sti dupa cum i-au crescut cei de lapte, daca primu dinte a aparut devreme, atunci si se va schimba devreme.
Sper ca am fost cat de cat cursiva in exprimare.
Sarbatori fericite si iepurasu sa ii aduca un dintisor nou si frumos copilasului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Roxy, multumesc mult, esti o draguta ca mi-ai raspuns asa detaliat. Stiu ca nu e o drama schimbarea dintisorilor, dar e primul care se misca si parca brusc m-am trezit in alta faza, copilul meu e mare! :) PIna acum n-am mai fost la dentist, o sa cautam unul cit de curind. Dintisorul nu-l doare decit daca incearca sa muste ceva tare, cred ca o sa-l las sa cada cind ii va veni momentul si pe urma o sa-l pun la pastrare (daca nu-l inghite cumva :)).
Te pup si-ti doresc un Paste Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

daca te uiti la dinte si vezi ca se tine mai mult decat intr-un fir de piele sa zic asa, inseamna ca mai are pana cade, de la sine, iar daca il scoti cu ajutor, faci ca distanta intre caderea lui si aparitia urmatorului sa fie mai mare.Daca cade singur poti sa ai surpriza ca odata cazut , a si aparut dintele nou, deci nu e si stirb.Tot ce ti-am spus e din experenta mea vasta , dar cred ca asa ti-ar spune orice medic.Si inca ceva, ce la noi e foarte important...atunci dupa ce a cazut, daca il ai bineteles, la noi e traditia, ca sa-l aruncam peste casa, na ja, deasupra mea mai e un etaj, deci nu prea cred ca reusesc eu sa-l arunc peste casa, cred ca cade in balcon la cel de sus, dar ideea e ca ma vede aruncandu-l in sus , simbolic, ca sa aduca zana maseluta alt dinte puternic si sanatos.Asa nu mai simte frica ca a pierdut un dinte ci a castigat un prieten...zana maseluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Esti norocoasa ca se misca dintisorul.Eu duminica trecuta in timp ce ma jucam cu mijlocia mea (care btw ,are 5 ani si 4 luni)am descoperit cu stupoare ca i-a dat un dintisor(incisiv inferior) in timp ce ,cei de lapte sunt tun,beton armat!
Luni am fost la dentist.Are o dantura perfecta,alba ,nicio carie si abia astepta sa mearga si ea la dentist o data.
Si pina luni i-a fost!Saracuta ce i-a facut!Bineinteles anestezie si fiindca s-a speriat si a inceput sa se miste si sa plinga dr.-ul nu a bagat destul si cind a vrut sa-i scoata dintisorul a inceput sa tipe de am zis ca turbez.Baga iar anestezie,asteapta si dai si lupta cu nazdravanul care nu se lasa scos.A singerat tare pt. ca dintele era in putere.Luni mergem iar ca sa-l ia la freza pe vecinul si sa-i dea voie celuilalt sa incapa in locul micut al celui de lapte.
Si se pare ca si celalalt iese,zice dentistul ca e umflata gingia.Cred ca o sa-l scoatem si pe celalalt tot asa daca nu da semne ca vrea sa se clatine de la locul lui.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Roxy, dintisorul se tine binisor, nu pare ca o sa cada zilele astea si nici nu vreau sa-l fortez. Daca tu zici ca va mai rezista, cu atit mai bine pentru ca nu-l doare. Azi a singerat pentru ca a muscat dintr-o coaja mai tare de piine si asa am observat fenomenul. De zina maseluta i-am povestit si eu si a fost curios ce face zina cu atitia dintisori. I-am spus ca are un castel facut din dintisori si pentru ea sint foarte pretiosi :) De aruncatul peste casa nu stiam, dar noi stam la bloc si nu cred ca zboara asa sus :D
Primul dintisor i-a dat destul de tirziu, la 9 luni, asa ca eu speram sa si cada mai tirziu, dar presupun ca dintisorul definitiv e gata sa iasa si stie el mai bine ce face. Multumesc inca o data pentru sustinere in acest moment important pentru noi

Mergi la inceput

Hannen, imi pare rau de necazul cu dintisorul si de tot chinul fetitei tale. Eu sint profesoara si am multi copii cu probleme cu dantura si nu atit dintisori strimbi, ca aia nu e nimic grav, dar si ceea ce spui tu, dinti definitivi iesiti in spatele celor de lapte, maxilar prea ingust pentru a avea loc dintii definitivi si saracutii sufera tare mult. Azi, cind am vazut ca i se misca dintele n-am putut sa nu ma gindesc unde o avea loc cel definitiv in locul ala asa strimt. Ii doresc fetitei tale sa scape repede de chinul asta si al doilea incisiv sa cada singurel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Acum am citit chestia cu aruncatul peste casa.Si la noi se obisnuia(adica in Ro.) dar eu fetelor nu le arunc dintisorii.De la cea mare i-am strins intr-o cutiuta.Acum mijlocii,pt. ca am fost la dentist ,i-a dat o cutiuta in forma de dintisor si i-a pus acolo dintele pe care i l-a scos.Asa ca o sa si-i pastreze in cutiuta dintisor.
Nici n-as putea sa-i zic povestea cu zina care-i aduce altul pt. ca deja a venit dintisorul plus ca vreau sa-i tin amintire,sa ii vada cind s`or marita,sau cind or avea si ele copii.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput