Fulgusori Nov - Dec 2009 (56) - HRISTOS A INVIAT!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5Andre - la cum spui tu, da, pare mai simplu asa.... nah, mie mi-e greu sa-mi imaginez acuma ca va mai fi vreo perioada la fel de relaxata ca cea a alaptatului... si parca cu cat se apropie diversificarea, cu atat apreciez mai mult linistea de acum . Voi cand incepeti? Asa ati ramas, cu faina de orez ca aliment de inceput?
Eu comparam cu cele care nu alapteaza. Si azi, de exemplu, a trebuit sa arunc laptele de 2 ori si da-i si fa altul. Din dorinta de a fi lapticul gata cand e ora de masa, l-am facut, pitica a adormit la ora de masa, s-a trezit cand deja trecuse ora cat poti pastra lp-ul si uite asa, ne-am distrat si ne-am sterilizat. In mintea mea un morcov pregatit cu niste apa mi se pare mai usor de pastrat / stocat / carat decat permanenta scuturare a biberoanelor, dar e posibil sa gresesc si de fapt asta sa fie o perioada extrem de usoara. Noi incepem intre 5 si 6 luni, la 5 luni imi va da pediatra o liste cu ce sa evit avand in vedere alergiile mele si in rest merg pe feeling. Asta ca sa nu spun ca duminica i-a dat cumnata-mea cu lingurita cu care mancase ea frisca in care era si alcool, dupa care si-a aprins o tigara de am crezut ca crap. La frisca am tacut sa nu fie scandal in familie, dar la tigara m-am ridicat si am scos copila din camera. In fine ... n-am o zi buna poate trece seara pe bancuta Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Salutare. Teo ii cam maraita astazi...

Laura, pai nu prea conteaza cat e de mare lingurita. Alea de silicon is putin adanci, plus ca mai scoate si bebe pe afara cand ii bagi in gurita... Daca ii dai de 2-3 ori cu lingurita de silicon asa pentru inceput e f bine, se cheama ca inghite cat ar fi intr-o lingurita de metal. Si nu te mai stresa cu ml si grame. Mananca cat manaca. Mai bine sa nu te iei dupa carti, ci dupa gustul si placerea copilului. Daca e mancacios o sa pape bine si nu-ti vei face probleme. Daca nu atunci n-o sa ajunga prea curand la portiile pe care le citesti prin carti. Numai iti faci sange rau degeaba.
Doveacul poti sa-l iei din piata si sa-l pastrezi jos in frigider. E ok asa.

Adriana, copilul despre care scrie in reviste e copilul ideal. Putini sunt asa. Chiar si Teo care e pana acum cel mai cuminte copil al meu si se trezeste de 2-3 ori noaptea. Si lapte ar fi berechet ca nu-mi goleste sanii mai ales acum de-o saptamana. Deci nu ca n-ar avea de unde manca seara se trezeste ea. Aseara dupa ce s-a culcat m-am pus sa ma mulg ca nu mai puteam. Vlad a fost asa ca voi, a dormit dupa 2 luni toata noaptea si la 4 luni si un pic a inceput sa se scaoale iarasi noaptea tot mai des. A ramas asa si dupa diversificare, si la 3 ani se mai trezea noaptea de 1-2 ori.

Despre para e adevarat ca accelereaza tranzitul intestinal. Trebuie un pic sa te ghidezi si dupa copil: e unul care faca kk rar si greu: para e excelenta in cazul asta,ca si porumbul, dovlecel, fasole verde, brocolli iar banana, dovleacul, orezul, morcovul, cartoful dulce nu prea. Invers daca e un copil ce face kk des. Oricum le poti combina si jongla putin: para cu fulgi de orez, sau para cu banana, morcov/dovleac cu brocoli/fasole etc. Sau para dimineata, dovleac la pranz.

Andre, te rog, trimite-mi si mie pe PM un pret la babycook poate poate (nu prea cred ca o sa ma indur sa mai dau bani si pe asta dar no). si multumesc.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianaRAndre, te rog, trimite-mi si mie pe PM un pret la babycook poate poate (nu prea cred ca o sa ma indur sa mai dau bani si pe asta dar no). si multumesc.
M-am executat cu placere Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

oare pot face radiografie la coloana fara sa afecteze laptele?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

oare pot face radiografie la coloana fara sa afecteze laptele?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Da, sigur ca poti. Dar mergi la un medic(neurochirurg, fizioterapeut, reumatolog) si fa doar daca iti recomanda el.

Andre, merci mult!

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

Hristos a inviat !

fetelor sunteti fericite ca bebeii se trezesc de cateva ori pe noapte .

eu de 3 nopti sunt "varza" . s-a trezit din doua in doua ore sa suga , nu ma stiu ce sa ii fac .
joia viitoare merg la pediatra , la cinci luni , deci mai avem
lapte este , oare sa nu mai fie consistent ? nu as crede caci ziua , daca masa e la 6 dim ultima sa zis, abia pe la 11-12 mai mananca .

nu mai stiu nici ce sa fac de pe spate da sa se ridice in fundulet .daca il pun intre perne e cel mai fericit , insa cred ca e devreme. in carucior nu mai vrea sa stea in pozitia 30 de grade, se apuca de genunchi si ridica din cap si umeri si sta asa cateva secunde . daca il iau de acolo , protesteaza raaau
mi-e mi se pare grasun (are 8.6 kg),desi e si destul de inalt.. 72cm si mi-e teama de coloana
ce parere aveti ? bebeii vostrii se pregatesc de stat in fundulet ?

Adriana condoleante pentru moarte bunicii .
Ramonika , eu stiu ca nu e voie radiografii in sarcina , nu in alaptare , insa poti suna si cere lamuriri la un centru care efectueaza asemenea investigatii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

Am uitat sa va spun: azi dimineata, cand s-a trezit, Matei a spus "Maaa", o singura data ce-i drept, da am sarit ca arsa din pat si am fugit la el. Eram toata un zambet.
Si el are momente cand incearca sa se ridice in fundulet. Mai ales cand il pun in bouncer. Daca ma prinde ma manute se trage putin, dar are capul cam greu.

Noi de Paste ne-am strans la tara toata familia: parinti, copii, matusi, veri, a fost frumos tare. Mancare in cantitati industriale, recunosc ca am mancat de toate, inclusiv sarmale in foi de varza. Nu l-a deranjat la burtica pe Matei.
A doua zi de Paste am fost la nasi. De la pranz pana aseara tarziu. Poponitzu a fostb tare cumintel, a dormit, s-a jucat, s-a rasfatat.

pozici botez 07.02.2010

poponitzu' meu Matei-Andrei

Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_seby

Am uitat sa va spun: azi dimineata, cand s-a trezit, Matei a spus "Maaa", o singura data ce-i drept, da am sarit ca arsa din pat si am fugit la el. Eram toata un zambet.
Si el are momente cand incearca sa se ridice in fundulet. Mai ales cand il pun in bouncer. Daca ma prinde ma manute se trage putin, dar are capul cam greu.

Noi de Paste ne-am strans la tara toata familia: parinti, copii, matusi, veri, a fost frumos tare. Mancare in cantitati industriale, recunosc ca am mancat de toate, inclusiv sarmale in foi de varza. Nu l-a deranjat la burtica pe Matei.
A doua zi de Paste am fost la nasi. De la pranz pana aseara tarziu. Poponitzu a fostb tare cumintel, a dormit, s-a jucat, s-a rasfatat.

bravo Mateiutu

ramo si la voi

ehhh ce momente frumoase

noi tot ne chiunui cu kk si cu parturile

Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Poze BUBU
asa creste Bubu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Ralu ce as mai manca si eu sarmale...dar inca nu am curaj....am experimentat eu ceva similar cand avea Rares 2 luni si a urlat o noapte intreaga...las sarmalele pana dupa ce termin cu alaptatul definitiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Tinonino, Ancutza, Tinutza va multumim si voua de commenturi!Pupic!

Mergi la inceput